Döskalletankar...

Pepparkaksform döskalle


Under senaste året har det fullkomligt svämmat över med döskallar och man har kunnat se dem överallt och som dekorationer på det mesta. Var det Pirates of Carabien filmerna som startade det tro?

Döskallen har alltid varit en symbol som har funnits med och till viss del fascinerat oss - precis som allting annat som anses vara lite förbjudet. Min brorson tycker i alla fall att det är väldigt coolt även om han kanske inte riktigt är medveten om dess symbol. 

Synboler är intressant och hur man påverkas av dem eller uppfattar dess betydelse. Min mamma tyckte till exempel att det var hemskt när det blev mode att ha döskallar på kläder och speciellt till små bebisar. Medan jag tycker att det kan vara ganska kaxigt i en kul färgkombination. Däremot skulle jag nog inte själv ta på mig döskallemönster men till en bebis blir det en så stor kontrast att det bara blir kul. Min brorson kommer säkerligen inte ens att reagera på döskallar i framtiden, mer än att det är en symbol som han kopplar ihop med pirater och coola killar. 

Hur som helst, kontentan är att döskallar är poppis och finns som det mesta just nu. Bland annat som pepparkaksform från Favoritsaker. Jag vet i alla fall någon som hade gillat det! :-)

Om man nu vill ha lite "snällare" pepparkakor kan man göra pusselpepparkakor som jag har bloggat om tidigare, här.

Kommentarer
Postat av: Linda

Ja, förra hösten/vintern hade vi fullt av döskallar på jobbet och de gick åt som smör. Nu däremot finns ingenting kvar längre och trenden är på väg bort, men som alla andra trender håller de i sig längre bland "folket" än hos butikerna. :) Jag tycker också det är gulligt på en bäbis!

2007-11-13 @ 10:21:29
URL: http://www.knorrigt.com
Postat av: Christina

Nu blev jag väldigt sugen på att baka pepparkakor, men det får allt vänta till advent! :)

Såg att de på Åhlens hade små pepparkaksformar i de klassiska formaten (hjärtan, gubbe osv). De var väldigt söta, blir små minipepparkakor.

2007-11-13 @ 10:24:04
URL: http://www.matroschka.se
Postat av: Sofia

Hej! ja, det stämmer verkligen. Jag är heller ingen döskalle människa, men det är roliga kontraster, ha det ¨någonstans där det verkligen inte förväntas vara...fast det gäller väl med allt:) Ha en bra dag!

2007-11-13 @ 15:41:05
URL: http://pumpkin1.blogg.se
Postat av: Sofie

Läckra och lite annorlunda former :) Garanterat poppis med döskallepepparkakor hos barnen! Kramar, Sofie

2007-11-13 @ 16:31:00
URL: http://lufthav.blogg.se
Postat av: Karin/Theasrum

Vad söta pusselbitarna var, har inte sett såna förrut.

2007-11-13 @ 22:46:27
URL: http://theasrum.blogg.se
Postat av: Daniallilly

Had to leave my mark, Nice site! Rugzar

2010-05-11 @ 09:57:28
URL: http://daniallilly.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback