Plastic Fantastic



I Helsingborg, där jag bor nuförtiden, har vi ett jättefint kulturhus som heter Dunkers med många spännande utställningar. Just nu pågår Plastic Fantastic - materialet som förändrade vår vardag och som jag bara måste besöka.

Så här står det om utställningen: Detta är historien om hur plasten erövrade vår vardag, om hur konsumenterna långsamt lärde sig vad plast är och om hur tillverkarna lärde sig använda rätt slags plast. I centrum står våra nära bruksföremål såsom tillbringare, hinkar, äggkoppar, muggar, termosar, vattenkannor, baljor, diskborstar och mattpiskare. Föremålen berättar om tidsanda, normer, värderingar och ideal. Bruksföremålen i plast tillverkades i stora upplagor och behandlades som slit- och slängvaror. Därför finns inte mängder av gamla plastföremål i omlopp. I samarbete med Sveriges främste plastkännare och samlare, konstvetaren Thomas Lindblad, visar vi föremål som funnits i alla svenska hem, ett kulturarv som håller på att försvinna. Utställningen utgår från Thomas Lindblads unika samling, med cirka 5 000 plastföremål från Sverige och Danmark från tiden 1945-1975.

Intressant eller hur?

Är det nu så att ni åker om Helsingborg, slå för all del en pling så tar vi en fika!  :-) Glöm inte att Bernadotte också har en utställning på Sofiero som startar snart!

Kommentarer
Postat av: Annika

Den utställningen skulle jag gärna besöka! Men bor man i Umeå, som jag gör, då blir det alltför långt att åka! :) Du kanske kan lämna en liten rapport här på din blogg? Ha en fin kväll!

2008-05-28 @ 18:04:16
URL: http://www.flexinredning.blogspot.com
Postat av: madde

dom där muggarna minns jag från när jag var liten, min bästis hade såna hemma :)

2008-05-28 @ 18:27:17
URL: http://madelaines.blogg.se
Postat av: Johanna.B

Åh, den utställningen skulle jag allt vilja se! Synd att det är lite långt att åka, från Stockholm. Du får gärna rapportera när du vart där! :)

Kram
/Johanna.B

2008-05-28 @ 19:29:47
URL: http://www.johannabillingskog.se
Postat av: Irma

Har läst din blogg ett tag nu och har länge undrat vart i skåne du flyttade och nu fick vi reda på att det är vårt älskade Hbg! :D Välkommen hit! Vilket område har ni hamnat på? Hoppas att ni trivs här!

2008-05-29 @ 10:57:23
URL: http://irmis.blogg.se
Postat av: Anne

Spännade utställning. Nu bor ju jag en bit därifrån annars had ejag gärna gjort ett besök. Sofiro är så vackert, jag var endel där när jag var liten. Jag bodde i hantverkshuset intill slottet där inne tillsammans med min familj. Min far är smed och brukade hålla kurser där. :) Vi bodde där då det började brinna, vet inte om du minns det eller om du bodde där då.

2008-05-29 @ 16:01:10
URL: http://www.anness.se/blog
Postat av: Anonym

Åhh då är säkert Arne Bregers vattenkanna med i den utställningen :)

2008-05-29 @ 17:38:56
URL: http://livinglikelinda.blogg.se
Postat av: Iris med kaoset

Det låter väldigt intressant faktiskt :)

2008-05-29 @ 17:59:47
URL: http://inredningskaos.blogspot.com/
Postat av: Frida/Husmusen

Helsingborg är min favvostad, har bott på Kompanigatan 13 på Tågaborg en gång i tiden. Underbar stadsdel!

2008-05-29 @ 19:42:40
URL: http://www.husmusen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback