Egen julstrumpa

Jag är inte alltid överförtjust i alla traditioner som kommer från det stora landet i väst men julstrumpan tycker jag faktiskt är väldigt söt och rolig jultradition. Dessutom om det innebär en extra klapp på morgonen så är det än bättre, eller hur? :)

Vi har inga julstrumpor här hemma som är tillräckligt tjusiga att få hänga framme men det borde det bli ändring på. Omedelbart bums! Dessutom så måste ju Vidar få en egen strumpa redan nu sin första jul i livet. Många strumpor som går att köpas är opersonliga och gjorda i hemska material och därför kanske man ska ge sig på en alldeles egen variant.Jag hittade bilden ovan på de fina strumporna på Mama. Där finns en beskrivning på hur man bär sig åt och ska man vara ärligt så är det inte fasligt svårt att sy sin egen. Det roliga är att man då kan rita sin egen i valfri storlek och form. Jag ska genast börja skissa för nu ska alla i familjen få varsin strumpa.

Nästa moment blir att välja tyg och attiraljer. Något jag ångrar just nu är att jag i en garderobsrensning för några veckor sedan gav bort några lammullströjor i olika färger. De hade blivit perfekta nu. Så tänk på det om du har några gamla ulltröjor liggandes någonstans. Tvättar man dem på 60 grader blir de tovade och tjocka och perfekta att ha till pyssel och annat - som till exempel en julstrumpa!

Jeanstyg var en bra idé tycker jag och kommer kanske att provas. Men det finns garanterat mycket annat som man kan använda också. Jag ska ha ögonen öppna och återkommer i detta ärende inom en förhoppningsvis snar framtid.

 


Kommentarer
Postat av: pethra

Åh, så fina! Jag funderar nästan på att låna en symaskin och sy en egen julstrumpa! Tack för mejlet, det låter jättemysigt. Har varit sen med att svara, men jag gör det vad det lider. Kram till Dig och lilleplutten!

2009-11-26 @ 20:47:14
URL: http://inredningsbloggen.blogg.se/
Postat av: Linas inredning

Just julstrumpeidén gillar jag också :) Nu när du skrev detta blev jag sugen på att göra varsin till mig och sambon...

2009-11-27 @ 00:04:54
URL: http://linasinredning.blogg.se/
Postat av: Saras Inredning

Åh men du bara måste kika in på Magnus & Selma och titta på julstrumporna där :) www.magnusochselma.seKramkram/Sara

2009-11-27 @ 14:31:51
URL: http://katterochpasta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback