Spencer interiors

Publicerat: 2007-04-28 @ 09:22:51
image790

Foto: Spencersinteriors.ca

Dessa lysande krukor, som finns i flera olika färger och storlekar, är gjorda av plast med ljus inuti väggarna som gör så att de lyser lite så här difust och vackert. Passar bra i trädgården. De minsta kostar $260. Läs mer om dem på hemsidan, Spencer Interiors.

Trevlig valborg!

Publicerat: 2007-04-28 @ 09:14:03
Ja, så var det snart dags för en ny månad. Jag fattar inte vart tiden tiden tar vägen, det går så fort! Vi ska iväg i helgen - är man ledig så får man passa på. Idag efter mitt jobb åker vi ner till skåne där vi stannar över natten för imorgon är det en dag i Köpenhamn inplanerad. Vi ska bara ta dagen som den kommer - strosa på Ströget, dricka öl och shoppa! :-) Förhoppningsvis blir det fint väder också. På valborg blir det Lund och kompisarna som gäller (och den här gången luras jag inte). Det brukar alltid vara väldigt trevligt där på Valborg och man får riktiga vårkänslor av att sitta i parken och picknicka.

Jag har tyvärr inte hunnit vara inne på alla mina favoritbloggar på ett par dagar... Jag sak bättra mig till nästa vecka och hoppas på lite mer tid för detta. Men jag vill önska alla en trevlig valborg! Ha det toppen!

Kram Kix.

Häftiga eldar!

Publicerat: 2007-04-27 @ 20:21:48
image788
image789
Foto: Möbelvärlden.se

Ser ni vilka häftiga eldar?! Jag gillar det skarpt. Perfekt att ha på ett bord för extra piff eller som mysljus, inne eller ute, när man inte har tillgång till en riktig brasa. 

Eldstaden drivs av Geniol och brinner i flera timmar. Finns hos Möbelvärlden.  

Ljungbergs

Publicerat: 2007-04-27 @ 09:10:49
image783image784
image785image786
image787
Foto: Ljungbergstextil.se

Ljunbergs har ett samarbete med Sveriges designskolor sedan fyra år tillbaka. Detta för att dessa duktiga elever ska kunna nå ut med sina alster och för att Ljungbergs ständigt vill vara utvecklande och kunna erbjuda både etablerad och ny formgivning. Kollektionen heter X-AT och för att läsa mer om den klicka här.

De två översta bilderna är tyg formgivet av Therése Öberg och de tre nedersta bilderna är Karoline Lenhults design.

Det här...

Publicerat: 2007-04-26 @ 09:46:34
image782
Foto: Varbergsgk.com

...är vad jag jag ägnar dagen åt! Ingen inredning idag alltså - bara golf! :-) Första rundan för i år och det ska bli så kul och skönt. Vädret är helt fantastiskt!

Ha en bra dag allesammans!
Kram Kix.

******************************************************************************************

Det var en underbar dag igår och jag lyckades riktigt bra på banan - två över par slutade rundan på (det brukar i och för sig inte säga icke-golfare så himla mycket, och det fattar jag...) och det är jag mycjet nöjd med! Det gav mersmak så jag hoppas på fint väder i helgen.

Smått å gott från Ilva

Publicerat: 2007-04-24 @ 22:12:37
Det var ett tag sen som jag var inne på Ilva och tittade så det hade hunnit bli en hel del nya grejer märkte jag nu när jag kollade. Här är fem stycken saker som jag fastnade för. För att se vårkatalogen klicka här och för att komma till nyheter klicka här.

image776
image778
image779image780
Foto: Ilva.se

Uppifrån och ner:
Cito, skänk i vit och valnöt 8398 kronor
Avanti, soffbord i vit högglans 2498 kronor
Baroque, golvlampa i vit glasfiber 1998 kronor 
Bird, fågel i trä 128 kronor
 
Ilva har också den här underbara trädgård- eller strandsängen - den kallas på Ilva för sportsäng och kostar 5698 kronor.

image781
Foto: Ilva.se

Linum

Publicerat: 2007-04-24 @ 21:21:34
image769image768
image772image774
Foto: Linum.se

Snygga kuddar från Linum som går i rosa nyanser. Jag har linumkuddar i nån form av siden (tahaisiden ser det ut som) i min soffa och trivs väldigt bra med dem. Dessa här kuddarna hade passat super i sovrummet. Jag tror att de randiga hade varit fina tillsammans med den med blommor på, eller vad tror ni? :-) 

Trädårdstomtar

Publicerat: 2007-04-23 @ 21:28:13
image766image767
Foto: Skonahem.se                                             Foto: Planett.se

Jag fastnade totalt för dessa söta trädgårdstomtar när jag såg dem i det senaste numret av Sköna hem. Ibland kan vi nog behöva någon som vaktar över oss och blommorna lite extra! :-) Trädgårdstomtarna, som kostar 490 kronor är från Plan ett och det är även den rosa och fina vattenkannan. Snygg design på den tycker jag.

Big Chill

Publicerat: 2007-04-22 @ 22:30:24
Jag har i ett tidigare inlägg skrivit om Smegkylskåpen som jag älskar. Designen, färgerna och känslan är helt oslagbar enligt mig och det är sååå himla snyggt att kombinera dessa retrokylskåp tillsammans med ett annars modernt och stilrent kök!

Det finns ett märke tillförutom Smeg som gör dessa underbara kylskåp - Big Chill. På deras sida finns bilder på inspirationskök som är trevliga att titta på. De får i alla fall mig till att vilja ha ett nytt kök med ett Big Chill kylskåp ändå mer! :-)

image760

Foto: Bigchillfridge.com

Kuddar från Indiska

Publicerat: 2007-04-22 @ 21:34:52
image756
image757
image759
Foto: Indiska.se

Jag gillar Indiska och speciellt kuddarna därifrån - de är fina och priserna är mycket överkomliga. De här tre kuddarna är i alla fall för mig nya och jag gillar det jag ser. Blir nog tvungen att springa förbi butiken inom kort och kolla in dem. Priserna för de två översta är 149 kronor och för puffen 199 kronor.

Snygga möbler från Bolia

Publicerat: 2007-04-20 @ 20:02:33
image750
Foto: Bolia.com

En soffnyhet på Bolia.com och som heter Seville. Denna varianten är en 2 och 1/2 med open end och finns i två olika tyger i olika färger. Väldigt snygg tycker jag och med ett pris som är oerhört bra, dvs 5875 kronor. Titta in på hemsidan som är toppenbra och väldigt informationsrik och där finns en hel del fina möbler. Butiker finns i Göteborg och Stockholm om man vill titta lite närmre på möblerna.

Nytt är även runda bord i tre olika glada färger, röd, grön och gul och kostar 2498 kronor. Det kan väl vara ett kul sätt att piffa upp på? Passar även till ett uterum tycker jag.

image751image752
Foto: Bolia.com

*****************************************************************************************************

Jag passar även på att önska alla en riktigt trevlig fredagkväll och även en bra, kul och skön helg. Jag ska tillbringa min helg med jobb på lördag sedan bär det av på kvällen till min bror och hans underbara familj. God mat, vin och två gosiga småkillar - kan det bli bättre? Där passar vi på att stanna under resten av helgen för att njuta av diverse barnlekar, trädgård och lugnet av att vara på landet :-)

Kram Kix!

Minisar

Publicerat: 2007-04-19 @ 20:27:04
Varför är små saker så otroligt söta och fascinerande? Man kan liksom inte sluta pilla på det som är litet eller sluta säga: Åh, så söt den är!

För inte så länge sedan var jag på besök på ett företag som bygger skalenliga modeller. Ni vet sådana där små hus eller bostadsområden som ser ur precis som på riktigt men är ett ex antal gånger mindre än i verkligheten. Det var oerhört intressant och vi var alla som var där helt fascinerade av det vi såg. Nästan som att resa tillbaka i tiden och återfå samma känsla som när man fick sitt första dockskåp. Vi pillade och tittade och sa i mun på varandra: Åh, va söta de är och Kolla på den här! Den ser ut precis som på riktigt.

Killen som var ägare till företaget hade en stor passion för designklassiker och speciellt stolar och fåtöljer. Men efter några år och ett stort antal stolar senare sa hans fru att nu fick det vara nog. Inga mer stolar. Det var då som han började tillverka egna i miniformat. Han hade en hel del klassiker ståendes i sin verkstad som vi fick titta och pilla på. De såg ut precis som riktiga och materialen var också likadana som på de riktiga. Och de var verkligen söta :-) Så han började sälja sina stolar och de blev, som ni säkert vet, en succé. Nu är det flera företag som tillverkar minisar och säljer dem superdyrt. 

På Dansk Design finns några av våra mest kända stolklassiker att köpa i miniformat. Ägget, Myran och Sjuan av Arne Jacobsen. (2590 kronor, 889 kronor, 889 kronor).

Lite dyrt kanske med tanke på att funktionen är lite liten men... åh, så söta de är!  

image745

Foton: Danskdesign.nu

Prickiga ugnsformar

Publicerat: 2007-04-19 @ 10:15:12
image742
Foto: Lagerhaus.se

För ett tag sen bloggade jag om en prickig stekpanna som finns hos Åhlens och självklart är det fortfarande så att jag är enormt förtjust i prickigt. Speciellt rött med vita prickar (letar efter en sommarklänning i den färgkombon också). Dessa här söta ugnsformarna finns hos Lagerhaus och kostar bara 99 kronor - såpass billigt att man kan få ha en fling för dem i ett år eller så. Tre färger finns precis som på bilden.

Hemma hos Paris

Publicerat: 2007-04-18 @ 20:31:28

image741

Hon är inte direkt blyg Paris Hilton! Bilden är från stjärnan själv, från hennes 300 kvadratmeter stora nyrenoverade villa. Tänk om man skulle ta å sätta upp ett självporträtt sådär :-) Takkronan är gjord av Baccaratkristall och den gick loss på 200 000 kronor!


På Aftonbladet finns artikeln publicerad och där finns det även ett bildspel för att få se fler bilder, klicka här.


Utemöbler från Åhlens

Publicerat: 2007-04-18 @ 17:04:43

image739
image740
Foto: Åhlens

Hos Åhlens finns en massa bra utemöbler. Små och smidiga så de passar utmärkt till balkonger eller mindre uteplatser. Bra priser också. Jag gillar de här röda möblerna, det hade varit väldigt fräsch på en balkong tycker jag och solstolen ser skön ut! Men det finns fler färger och modeller så klicka er dit om ni vill se mer!


Sminktips någon?

Publicerat: 2007-04-18 @ 16:50:55
image737

Jag är inte särskilt bra på smink och sådant där. Alldeles för länge har jag använt mig av samma sorts smink och på samma sätt. Därför tänkte jag önska mig, i födelsedagspresent, en makeup rådgivning så att man får lära sig att sminka en vardags- och en festmakeup, vilka produkter jag ska välja och vilka färger som passar.


Så till min fråga till er alla. Är det någon som har bra tips på var man kan göra detta? Kanske någon som har gjort samma sak och kan rekommendera ett ställe eller en kedja som är bra. Vore bra om det finns i Göteborg med omnejd. 

Lampor från Leucos

Publicerat: 2007-04-18 @ 15:00:40
image730image731
image732image733
Foto: Leucos.com

Lampor från Leucos som har många fina produktnyheter.  Lampan Flaska längst upp till vänster tycker jag är riktigt häftig!

By Björk

Publicerat: 2007-04-17 @ 19:21:05
image727image729image728
Foto: Bybjork.dk

Hos danska By Björk finns det en hel del fina ljusstakar, krukor och annat att titta på eller handla hem, för det går att köpa även till Sverige. För att komma direkt till katalogen klicka här.

Lampan Snäcka

Publicerat: 2007-04-17 @ 19:06:01
image726
Foto: Bohem.se

Snygginglampa från Bohem som heter Snäcka. Materialet är just snäcka, vilket är väldigt hett på många inredningsprylar just nu.

Något för balkongen eller uteplatsen

Publicerat: 2007-04-17 @ 18:52:52

image724

image725
Foto: Ruutugarden.com

Nu är det ju hög tid att göra fint på balkongen eller uteplatsen (jag har tyvärr själv ingen balkong men för alla er andra) inför sommar och sol. Finska Ruutu garden har många fina och praktiska lösningar såsom dessa två ovan - en ampel för att hänga små blomkrukor i och en stege för att förslagsvis ha kryddträdgården på.

Och nu längtar jag ändå mer efter en balkong...


Underbara bilder

Publicerat: 2007-04-16 @ 21:20:30
image723image719
image720image722
Foton: Sarahkaye.com Stylist: Kate French

Sarah Kaye Representation finns det ett flertal bilder att titta på och låta sig inspireras av. Det är en mängd olika stylister som är representerade och stylingen berör mode, mat och inredning. Rekommenderas!

Det blev inte Lund utan möhippa i Stockholm

Publicerat: 2007-04-16 @ 20:56:42

Min helg var toppen! Jag lurades lite - det var inte till Lund som jag åkte utan det blev en möhippa i Stockholm. Jag ville inte nämna det om nu den blivande bruden skulle få för sig att gå in här och läsa. Allt var väldigt lyckat och trevligt och vädret kunde ju faktiskt inte vara bättre!


Sötisar!

Publicerat: 2007-04-13 @ 00:03:43
Oj va många kommentarer jag hade fått om min nya friss! Tackar å bugar. Ni är alldeles för söta - era komplimanger fick mig nästan att rodna här i soffan. Så här glad blir jag...

...när jag läser! Och nu ser jag gärna att fler av er visar er också! :-)

Jag har precis kommit hem från en helt grym konsert på Trädgår´n här i Göteborg. Salem al Fakir. Jag kan varmt rekommendera alla att gå och se och lyssna på honom om ni får chansen! Tokbra var det.

Salem al Fakir - charmig som sjutton var han också :-)

Jag kom också på att jag har gått runt hela dagen och trott att det har varit fredag. Skrev det till och med i ett inlägg i morse såg jag nu. Tillfällig sinnesförvirring. Men å andra sidan får jag nu två dagar att gå å njuta och tro att det är fredag!

Kram på er!

*************************************************************************************************************
Tillägg fredag...

Jag hinner tyvärr inte med några roliga inlägg idag och inte heller gå in och hälsa på hos er alla. Jag har en massa bestyr att stå i innan jag ska med tåget för att åka ner till Lund och hälsa på en kompis över helgen. Det ska bli kul!

Vill bara önska alla en trevlig helg! Solen skiner och vinden är varm så det kommer att bli toppen tror jag. Vi ses efter helgen igen.

Kram igen!

Skjutdörrar

Publicerat: 2007-04-12 @ 19:24:22
image707

image710image711
Foto: Raydoor.com

Skjutdörrar tycker jag är oerhört snyggt och praktiskt. Något i den här stilen, som de på bilderna ovanför, skulle jag vilja ha mitt hus i framtiden. Skjutdörrarna kommer från Raydoor.

Kuddar från Iggloo

Publicerat: 2007-04-12 @ 18:46:01
image703image704

Foto: Iggloo.co.uk

Fina kuddar med naturmotiv från Iggloo. Jag gillar speciellt den turkosa.

Lite senare...

Publicerat: 2007-04-12 @ 17:33:14

image701

Ja, så här blev resultatet efter besöket hos frisören. Han övertalade mig till att klippa en page och jag är verkligen jättenöjd. Färgen blev perfekt och håret blev tjockare och glansigare av att få bort det gamla slitna och tråkiga.

Och så har ni fått se en bild på mig också :-)


Vilken frisyr?

Publicerat: 2007-04-12 @ 09:40:26
Idag ska jag till frisören. Jag bokade tiden för säkert över en månad sen så jag har tänkt att jag har gott om tid på mig att fundera ut vilken frisyr jag vill ha. Men nu är det bara två och en halv timme kvar och jag vet fortfarande inte... Jag har två frisyrer att välja på (nu har jag långt, mörkblont hår) - antingen page med lång lugg eller en tjock, rak lugg och resten av håret strax nedanför axlarna. Det enda jag vet säkert är att jag ska lägga slingor och få ett sommarblont hår igen. Skönt att jag vet det i alla fall. Jag kanske ska vara lite wild n´crazy och säga vad jag funderar på och så får frisören bestämma - göra det som han tycker skulle passa bäst! Hjälp!

Ikväll blir det konsert (jag tycker faktiskt att jag är tillräckligt frisk för att gå på konsert :-)) - Salem al Fakir. Det ska bli spännande att se honom live. Jag tror att det är en skön prick.

Ha en toppenbra fredag alla och njut av värmen som verkar ha kommit tillbaks! Jippy!

Kramar Kix.

Djurlampor

Publicerat: 2007-04-12 @ 09:10:36
image695image696image697
Foto: Jonathanadler.com

Så himlans söta lampor! Giraffen blev min absoluta favorit och en sådan vill jag verkligen ha! De här lamporna och mycket annat fint finns hos Jonathan Adler

I love MMCo.

Publicerat: 2007-04-12 @ 08:59:25
image691

Stickers av olika slag är enormt populärt och en kul idé om man vill förnya lite i hemmet. Denna klassiska klädhängare kan man inte annat än tycka om. Det är stickers som man fäster på väggen och så måste man komplettera med krokar naturligtvis så att den går att använda också. Ser väldigt fstligt ut tycker jag och bra om man inte har så mycket plats i hallen och ändå hade tänkt sig krokar. Klädhängaren finns bland annat hos I love MMCo. och går att beställa för oss internationella köpare.

image692image693image694
Foton: Marmarco.com

Hos I love MMCo. fastnade jag även för de här muggarna med diverse djurtrynen. Roliga!!

Bilder hemma från mig

Publicerat: 2007-04-11 @ 19:16:14
Jag blir oerhört rastlös av att bara vara hemma och inte göra någonting så därför plockade jag till slut fram kameran och fotade litegrann här hemma. Jag har ju redan visat min favoritmöbel (nåja, en av dem i alla fall) - min ärvda och omklädda fåtölj som jag är så nöjd med. Jag har en favoritmöbel till som faktiskt också är ärvd, en skänk från min kära farmor. Jag lade en hel förmögenhet på att lämna in den till en "antik-möbel-fixare" (vet ej vad det kallas) för att göra skänken riktigt fin och jag är nöjd. Den borde få en ändå bättre plats men det här får duga tills vi får tag på något större och bättre. Lägenheten som vi bor i nu är en genomgångslägenhet och därför har det blivit som en liten hall mitt i - där kök, vardagsrum och toalett möts. Där står skänken, en garderob och lite tidnings- och bokförvaring, ni ser på bilderna.

image680

Här är skänken. Stilleben brukar ständigt skifta ovanpå den, just nu så har Buddha hamnat där och en flätad ask. Båda har jag köpt på Stajl som ligger på Linnégatan i Göteborg - en supertrevlig affär med möbler och prylar från bland annat Indien och Kina. Stolen är en gammal lärarinnastol som min sambos mamma hade på sin allra första tjänst som fröken. Kuddarna kommer från Indiska.

image681
Så här ser den ut när luckan är öppen - en massa lådor att stoppa allt mellan himmel och jord. Mycket praktiskt kan jag lova. Jag har dock inte funnit något lönnfack. Än. Men jag har letat... Gitarren i hörnan är sambons så här brukar det vara konsert var och varannan kväll :-)

image685

Tidningarna - som är en hel del, jag lovar - förvarar jag på en Pilasterkopia från Mio. Behändigt och bra, man har bra översikt över dem. Jag har precis rensat bort alla årgång 2006 så att alla nya fräscha får plats. Förutom alla mina inredningstidningar har vi tidningar med tema löpning, golf, mat, historia och naturvetenskap.

För att ni inte ska tro att jag bara har gamla ärvda möbler hemma så tog jag även lite kort på en hörna i vardagsrummet med nyare prylar som jag gillar mycket.

image687

Vasen är från Ulrika Hydman-Vallien som är en stor favorit bland konstnärer. Den röda lampan och den kurviga ljuskronan på väggen har jag köpt i Groningen i Holland förrförra hösten när jag var och hälsade på en kompis. Efter att jag hade varit hos Anna i Holland skulle jag direkt vidare till Liverpool i England för att hälsa på en annan kompis som också studerade utomlands. Grejen var att jag inte kunde packa ner min ljuskrona i bagaget utan fick bära den som handbagage, det var både bökigt och såg nog ganska lustigt ut...

Wet Pot Systems

Publicerat: 2007-04-11 @ 13:47:03
image675image679
Foto: Wetpot-systems.com

Wet pot är en fantastisk kruka för alla oss som kanske inte vill vattna hela tiden eller är borta några dagar i sträck då och då men ändå vill ha levande blommor när vi kommer hem. Man fyller bara på med vatten i ytterkrukan och sedan suger innerkrukan upp vatten efter behov. För att läsa mer om Wet pot systems gå in på deras sida och läs.
Är det någon som har sett dessa i Sverige? Det borde finnas en återförsäljare här tycker jag för en sådan vill jag ha! :-)

dasmöbel

Publicerat: 2007-04-11 @ 11:42:53
En sida, som för ialla fall mig är ny, är dasmöbel. Där finns en hel del fina möbler och prylar, klicka er in och titta efter själva! Jag förstår inte tyska så bilderna får tala för mig. Här är bilder på tre saker som jag fastnade för - en säng, en fruktskål och en lampa. Sängen är supersnygg tycker jag och en variant som jag gärna hade haft i mitt sovrum. Fruktskålen är en annorlunda men också praktisk designpryl men dock inget för alla er med spindelfobi! I lampan speglar sig ljuskällan på ett oerhört häftigt sätt.

image672
image673
image674
Foton: dasmoebel.at

Så var det dags igen...

Publicerat: 2007-04-11 @ 11:14:39
...för mig att bli sjuk! Jag blir så TRÖTT! För några veckor sen bröt en halsfluss ut efter sisådär fem veckors halsont fram och tillbaka. Jag fick penicillin som gjorde mig frisk på ett litet kick. Jag älskar att träna och känner mig inte hel om inte träning är en del av min vardag. Så veckan efter halsflussen började jag med morgon- och/eller kvällspromenader för att starta upp i lagom takt. Sen påbörjade jag min löpträning igen och det var underbart att få komma igång! I år har jag som mål att påbörja tjejklassikern och det första loppet kommer att bli Lidingöloppet som är i slutet av september. Nästa halvår blir det tjejvasan, vätternloppet och vansbrosimmet. Mitt stora mål, som jag ska fixa i framtiden, är den riktiga klassikern - samma lopp fast med den hela distanser. 

I söndags var vi hemma hos min mamma på påskmiddag tillsammans med min kusin (som för övrigt bara har två veckor kvar på sin graviditet) och min moster. Jag var ute och sprang innan middagen så mina klassikerplaner kom på tal och min kusin sa då: "Jag tror inte att det är några som helst problem för dig att fixa det med tanke på din kondition och järnvilja men däremot har du något annat emot dig och det är att du antagligen kommer att bli sjuk lagom till något av loppen". Och jag håller med henne, viljan är det inget fel på när jag väl har bestämt mig för något och med maratongener i blodet (min pappa sprang en hel del) så ska tjejklassikern gå vägen. Däremot så kan jag inte styra över min hälsa. Det sista året har jag väl varit sjuk en gång i kvartalet och nu så verkar frekvensen öka.

Den här gången är det luftrören som har råkat illa ut. När jag var liten så hade jag barnastma och det är liknande symtom som jag har nu. Svårt att andas och tät i luftrören men ingen feber så jag hoppas att det går över snart. Vilade hela dagen igår och det blir vågrätt läge idag också. Antagligen kom det efter min löptur i söndags när jag tog ut mig ganska rejält och drog in kall och rå havsluft som det var den dan.

Jag har verkligen inte tid med detta. Lyckligtvis så är jag ledig från jobbet denna vecka (för att jag har så mycket annat att göra...) men i skolan är det hur mycket som helst. Imorgon ska jag till frisören, är verkligen i behov av klipp och färg. På kvällen är det en konsert inbokad - Salem al Fakir - som jag tror är en riktig höjdare! På fredagen ska jag åka till en kompis över helgen och hälsa på som jag inte har sett på ett tag och har verkligen sett fram emot detta länge! Så.... jag har verkligen inte tid för detta.

Sorry att det blir mycket gnäll men jag känner mig så frustrerad och kände att jag behövde skriva av mig lite. Det enda positiva med sängläget är att jag får mycket tid till att kolla in allas bloggar och kanske lägga in något mer inlägg här. Förhoppningsvis något roligare än det här! :-)

Någon som har något tips på vad jag ska göra för att kurera mig? Jag dricker thé med honung, äter c- och b-vitaminer och zink som ska vara bra för immunförsvaret. Jag är villig att testa allt! 

Hej svejs så länge!


image671
Jag känner mig som bilden visar - deppig...


Retrotelefoner i glada färger

Publicerat: 2007-04-10 @ 19:26:56
image670
Foto: Pedlars.co.uk

Retrotrenden är het och de flesta av oss har väl minnen av dessa telefoner. Vi hade en knallröd hemma hos mig. Ständigt slog man fel nummer och det gällde att ha tålamod - jobbigt med telefonnummer med för många nior i.

Dessa telefonerna i glada färger kommer från Pedlars och är anpassade till dagens standard. Jag kan tänka mig att det är tryckknappar istället för de gamla hederliga snurrvarianterna. Ser det inte så ut?

Jag tycker att de är supersöta. Till och med roligare än Kobran - men det kanske beror på att jag har minnen från dessa telefoner och inte från Kobran. Har dessa något namn/smeknamn? Någon som vet?

En lättburen bricka

Publicerat: 2007-04-10 @ 19:18:32
image669
Foto: Pedlars.co.uk

Royal VBK Self-balncing Tray gör det möjligt att bära en bricka med saker på med bara en hand. Väldigt praktiskt! Designen ska göra den extremt lättburen och svår att spilla med. Brickan har jag bara sett på Pedlars men förhoppningsvis kommer den även till Sverige.

Vid sjöstranden

Publicerat: 2007-04-10 @ 10:17:21
image668

I vackra naturtoner med skira strån och fruktkaplar. Bomullstyget Vid sjöstranden är designat av Kajsa Aronsson och är ett tygtrycksmönster från Frösö Handtryck. Det känns som om det finns mycket botanik i modet just nu och det gillar åtminstone jag. Mer hyllning till naturen! Kanske inte så konstigt heller med tanke på att det faktiskt är Linnéåret i år.

Fågelholk från Eva Solo

Publicerat: 2007-04-10 @ 09:13:13
image667

Från GP:s bostadsbilaga fick jag även tipset på denna fina fågelholk från Eva Solo. Fågelholken finns i vitglaserad terrakotta och svart plast och är oerhört stilig. I den vill nog fåglarna bo :-)

Materialet gör att fågelholken är värmeavvisande och skyddar fågelungarna för höga temperaturer på sommaren. På insidan finns en stege så att ungarna kan ta sig ut lätt och smidigt när det är dags att testa flygförmågan. Dessutom så är ytorna på locket hala och en speciell låsmekanism finns på locket för att göra det svårt för katter och andra rovdjur att ta sig in i boet. Det finns fyra olika storlekar att välja på till entrédörr så på så sätt kan man själv välja sin favoritfågel till inneboende. Genomtänkt tycker jag. Fågelholken kostar 399 kr och finns bland annat hos Danskdesign.nu.

Betongspets

Publicerat: 2007-04-10 @ 08:59:43
image665image666

Idag kom GP:s bostadsbilaga och där hittade jag, förutom en massa fina lägenheter, betongbordet Evelyn. Ett cafébord där spetsduken redan är på plats. Formgivaren heter Tove Adman och bordet har fått namn efter Toves mamma Evelyn som offrade en av sina dukar till dotterns projekt. Jättefint tycker jag och skulle passa utmärkt på min balkong nån gång i framtiden. Bordet finns även att få i vakuumgjuten akrylplast och kostar då 2400 kr, i betong är priset 2200 kr och finns att köpa på InneOnline

Blommande kuddar

Publicerat: 2007-04-09 @ 23:20:11
image662
image663
image664

Många och vackra blommande kuddar ser ni här från Oromono. Designern bakom kuddarna är Kirsty Anne Powell som är från England, men bor numer i Amsterdam, och utbildad i textildesign.

Filtdekorationer

Publicerat: 2007-04-09 @ 22:53:37
image655image660
image658image659

Dessa filtdekorationerna gillar jag verkligen. Antingen som underlägg till varma grytor och glas men även som bordsdekoration, vilket hade blivit supersnyggt tror jag. Det går att länka samman dem till vackra mönster, precis som på bilderna. De finns hos Giving.dk 

image661

Keramik från Anne Black

Publicerat: 2007-04-09 @ 22:41:37
image651
image652
image653

Anne Black kommer från Danmark och gör dessa vackra keramiska föremål i sval elegant design. Ljuslyktorna längst ner är jag speciellt förtjust i och hade gärna haft några av dem på mitt vardagsrumsbord. Underbara färger! De finns på Luxeville och Ankerliving.

Hej igen!!

Publicerat: 2007-04-09 @ 21:51:49
Det råkade bli en liten bloggpaus här hos mig. Jag var ganska trött där ett tag och inspirationen var verkligen inte på topp så jag tog helt och hållet semester från datorn. Men nu är jag tillbaka med nya krafter och ny inspiration! :-) Det har blivit lite nya färger också på sidan. Däremot får bilden vänta lite för jag har ännu inte hittat någon som passar men det kommer nog det också snart.

Hoppas att alla har haft en bra påskhelg och tack för alla trevliga kommentarer och hälsningar! Jag ska titta in hos er alla så snart jag kan - jag har nog en hel del att läsa ikapp kan jag tro :-)

RSS 2.0