Vårens hetaste inredningstrender från Aftonbladet

Publicerat: 2007-01-31 @ 23:47:39
af
Foto: Aftonbladet

Vad tycker du bäst om?

Färgglatt, ecochict och barockt är vårens tre hetaste trender enligt Aftonbladets inredningsstylist Helena Aro.

Trenderna från i höstas fortsätter och vi kommer att få ser mer vågade och påhittiga möbler och accessoarer med barockkänsla. Det är starka färger som gäller - grönt och turkost är stort liksom limegrönt, rosa och gult.

Helena tipsar om heta detaljer och smarta lösningar för att få ett trendigt vårhem, mer om det kan du läsa här!

Dansk husdesign

Publicerat: 2007-01-31 @ 23:32:07
m2m2m2m2m2
Bilder: m2.dk

Dansk design igen!

Idag blev jag tipsad om M2 som har arkitektritade hus i ganska så vågad design. Jag gillar de lekfulla formerna och de extrema utseendena som arkitekterna har gett dessa hus. Typiskt danskar att våga ta ut svängarna på det här sättet - vi svenskar tänker kanske för funktionellt många gånger att vi riskerarar att bli tråkiga...

Vad tycker ni? Är det helt galet eller skulle ni kunna tänka er ett sånt här hus?

Ny katalog från Bolia

Publicerat: 2007-01-31 @ 20:19:11
bolia milanoboliaboliaboliaboliabolia
Foto: Bolia

Nya produkter och ny katalog är ute nu (fr.o.m 1/2) i butikerna och på Bolias hemsida. De har jättefina möbler i dansk design - många snygga soffor. Danskarna är bra på det där!

I Sverige finns det två butiker - en i Göteborg och en i Stockholm. För er andra som inte råkar bo just där, är hemsidan ett bra alternativ. Alla produkter finns representerade, den är lättanvänd och det går smärtfritt att beställa ifrån den om man nu skulle vilja det! 

Katalogen, som jag var och hämtade idag, är fylld med fina bilder. Några ser ni häruppe. Däremot så hade nätkatalogen inte med alla inspirationsbilder men jag tror att om man skriver ett snällt mail så kan de nog skicka hem en katalog med posten!

Bokstäver blev skor...

Publicerat: 2007-01-30 @ 22:44:19
letters
Foto: Bombay Duck

Jag var egentligen ute efter bokstäver - sådana här snygga som man kan sätta på väggen eller dörren. Jag funderar på att sätta ihop en liten ordfläta eller liknande på en vägg hemma nämligen...

Som vanligt kan jag inte låta bli att titta på allt annat fint som erbjuds och  Bombay Duck hade en hel del saker...

Kolla in de här underbara miniskorna som man kan använda till namnskylt vi dukning - det hade varit så kul att kunna duka med på tjejmiddagen! Ska kolla upp om det finns någon som säljer de i Sverige annars får jag beställa. 

                

high heels
Foto: Bombay Duck

En annan sak som jag gillade var de här sparbössorna - Shopping Fund och Girls Night Out Fund. Perfekt för alla småmynt - många bäckar små heter det ju...

shoppinggirls

Bröllopspresent

Publicerat: 2007-01-30 @ 21:19:54

jensenjensen
Foto: Dansk Design

Min kära storebror ska äntligen gå och gifta sig! Superduperkul är det - speciellt med tanke på att detta kommer innebära att vi ska åka iväg hela familjen en hel vecka! Det är inte ofta som man får tillgång till alla så intensivt. Det ska bli mysigt.

Jag har funderat på bröllopspresent i flera veckor men än har det inte blivit något. När jag nu satt och tittade i almanackan insåg jag att jag inte har en enda ledig dag innan jag åker så det kommer inte finnas tid för att gå runt och titta och fundera. Vilken tur att det finns dator till hjälp då! Bara jag vet vad jag vill ha så kan alltid mamma gå ärendet. :-)

Detta är vad jag har kommit fram till... (än så länge)...

Twist saltkar med sked och Swing dubbelljusstake, båda från Georg Jensen. Jag tror att det kommer att passa hemma hos det blivande brudparet och så känns det väldigt tidlöst tycker jag. 

Men om det är någon som har ett bra tips på något annat fint/kul/bra/annorlunda så är jag ner än glad att få höra! Jag har varit inne på att köpa en vinrad i Frankrike också men har inte pratat med någon som har gjort det så jag vågade inte...
 
Bilderna hittade jag på Dansk Design som för övrigt har sååå mycket fina saker - nästan jobbigt va habegär man får av att titta där! :-)

Å hon har blommor i sitt hår...

Publicerat: 2007-01-30 @ 00:09:09

hår
hår
Foto: Olivier Dego

I vår ska vi ha blommor i håret enligt modeskaparna. Tjejerna på bilderna kanske har fått lite i det mesta laget. Det känns som att det där kan bli ganska tungt att gå och bära på men en eller två i håret kanske inte är fel - så det blir till att norpa från buketten hemma när man ska på fest!

Elle finns fler bilder att titta på som inte är lika extrema som dessa två!

Årets möbel 2007 - Peter Cohens hyllsystem Cell

Publicerat: 2007-01-29 @ 23:16:58

åm 11
åm22åm 33
Foton: Thron Ullberg


Årets möbel 2007, utsedd av Sköna Hem, är en hängande bokhylla formgiven av Peter Cohen. På Sköna Hems sida kan man läsa en utförlig och intressant intervju med Peter Cohen där han själv berättar om tanken bakom hyllan och hur den kom till, klicka här!

Graham & Brown

Publicerat: 2007-01-29 @ 21:07:08
gb 33gb11
gb 22
Foton: Graham & Brown

Vilka vackra fototapeter!

Blue water och Purple Flower från Graham & Brown och den rosa tapeten heter Midsummer.

Robbie Did It His Way

Publicerat: 2007-01-28 @ 23:24:54

robbie

Ok, han må kanske inte vara "pojkvänsmaterial" men - SHIT vilken Entertainer han är!
 
Jag måste bara få dela med mig av en av mina favoritlåtar, My Way, framförd av en av mina favoritartister. Det här är inte den vanliga typen av konsert (läs full symfoni) men det säger en hel del om Robbies oerhörda talang och utstrålning.  Klicka här!

Lyssna, titta och bara NJUT!

Loveseat i trädgården

Publicerat: 2007-01-28 @ 22:55:31
loveseat

Tänk en varm sommareftermiddag och en tupplur i den här i trädgården. Mmmm...
The Orbit Loveseat av Dedon finns på europebynet, den tål vatten och överdraget kan tvättas. Diametern är 165 cm och höjden hela 243 cm - så där får både en och två plats!

Myakka - design från Indien

Publicerat: 2007-01-28 @ 22:16:53


myakkamyakka

Foton: Myakka

Om man gillar inredning från Indien och inte har varit inne på Myakkas hemsida så tycker jag att ni borde ta en titt där - fina saker till ett bra pris!


Kurviga former

Publicerat: 2007-01-28 @ 20:35:41


fbfbfb
Foton: Feather & Black

Härligt kurviga former från Feather & Black i 20-tals stil. Gillar den söta garderoben mest. 


Smeg

Publicerat: 2007-01-28 @ 20:09:23
smeg 1
Foto: Smeg


Den dagen jag ska sätta in ett eget kök - hoppas det blir inom en snar framtid! - så vill jag ha ett kylskåp från Smeg. Jag blev helt förälskad i dessa kylskåp, som andas femtiotal, när jag för första gången såg dem i ett inredningsreportage för många år sedan och den förälskelsen har hållit i sig.

Nu finns ju kylskåpen i massa färger och flaggmönster så det kommer att bli oerhört jobbigt att välja... :-) Jag kanske till och med blir tvungen att fråga pojkvännen om han har någon åsikt! :-)

Kylskåpet på bilden är en snäppet större variant än de föregående modellerna - 70 cm brett istället för de tidigare 60 cm. Färgen cream är en favorit (fast ett rött hade också varit fint... eller ett gult kanske... eller...). Just nu är valbara alternativ cream och silver men en för att våga sig på en kvalificerad gissning - jag tror att det snart kommer i alla möjliga härliga färger.

Och har man kylskåpet så måste man ju såklart ha diskmaskinen i samma märke. Eller hur?

smeg 2
Foto: Smeg

Ekelunds linneväveri

Publicerat: 2007-01-28 @ 13:57:20
ekekekekek174478-133
Foton: Ekelunds

Med en enkel deignfilosofi - förena gammalt och nytt och samtidigt skapa inspirerande nyheter - skapar Ekelunds linneväveri vackra och fantasifyllda tyger till dukar, kuddar och handdukar.

För mig personligen står de för elegans, kvalitet och härliga sommardukningar!

Mer från Svenskt tenn!

Publicerat: 2007-01-28 @ 10:39:01

sv
Foto: Svenskt tenn
Jättetuffa väskor i mönsterdesign av Josef Frank.


sv
Foto: Svenskt tenn
Vinterek heter tyget designat av Johan Carpner i lin/bomull.



sv
Foto: Svenskt tenn
Lampa Sydney, design av Tony Almén & Peter Gest.


Linné fyller 300 år!

Publicerat: 2007-01-28 @ 10:16:08
linné
Foto: Svenskt tenn

År 2007 är ett jubileumsår för Carl von Linné som "fyller" 300 år 23:e maj. Detta uppmärksammas på diverse sätt. Svenskt tenn lanserar nu sin Florabyrå i design av Josef Frank som finns i butik från och med 6:e februari i endast 50 exemplar. Prislappen på denna byrå är 110 000 kronor!

Gammalt ut & nytt in!!

Publicerat: 2007-01-27 @ 17:18:06

Äntligen har alla nya fräscha varor börjat anlända till butikerna! Det pågår febril aktivitet på de flesta ställen med uppackning av prylar och skyltning av de nya godbitarna. Så himla kul!


Här kommer lite nya kuliga saker från Designtorget!


dt 1

Roberts radio
Riktigt cool radio i retrostil! Finns i färgerna svart, vit och orange.



dt 4
Skyddsängel
Reflex designad av Johanna Strand till formen av en söt ängel - kul att ge bort istället för en blomma till någon som man är rädd om.




dt 3
Väggdekoration Vynil
Design: Genevieve Gauckler, Ich&Kar och Tado.

Väggdekorationerna, skapade av internationella formgivare och designers, är självhäftande och meningen är att man själv ska kunna vara med och bestämma utformningen - det följer med förslag på uppsättningen om inspirationen skulle tryta.

Storleken på motiven är mellan 0,5 meter och 2,5 meter och det är möjligt att dela eller fördubbla dekorationerna så att det passar där man har tänkt sig.

Min favorit är det röda fantasifulla trädet och de svarta små gubbarna som är såå söta!




dt 2
Ljusskärmen Sköna Helena
Design: Dekoop

Med den här skärmen kan du på ett ögonblick förvandla ett vanligt vinglas och ett värmeljus till en söt och fin liten lampa! Smart va? Kommer i tre mönster. Dessa ska jag absolut köpa!!



Grow up!

Publicerat: 2007-01-27 @ 16:06:04
174478-204
Foto: Stockholm Furniture Fair


Jag passar på att nämna HDK ytterligare för snart är de duktiga studenterna aktuella med utställningen Grow up! Projektet vill påminna oss om barndomen - hur var det vi tänkte, fantiserade och löste problem? - och lyfter samtidigt fram de behov som finns i processen att växa upp idag. Gå in på den här länken om ni vill läsa mer om tankarna bakom Grow up!

Först ut med att visa utställningen är Möbelmässan Stockholm Furniture Fair i februari.

Högskolan för Design och Konsthantverk

Publicerat: 2007-01-27 @ 10:49:55

Idag, lördag 27:e januari, har Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg öppet hus. Då får man titta på de fina lokalerna, prata med lärare och studenter och se exempel på vad de jobbar med på skolan. Dessutom kan man få information om de olika utbildningarna som finns i Design och Konsthantverk - hur man söker in, hur man förbereder sig och hur studierna är upplagda.

Så är man sugen på att starta designstudier eller bara nyfiken på skolan och dess arbetssätt och har vägarna förbi Göteborg så kanske det kan vara en idé att kika in!


Cats!

Publicerat: 2007-01-26 @ 00:28:27
174478-207174478-206174478-205
Foton: Ingmar Jernberg


Jag har precis kommit hem från musikal - som ni kan se på bilderna så var vi på Cats. Det är ingen musikal som jag har sett tidigare, varken på scen eller som film så det var extra roligt.

Det är alltid speciellt att gå på liveupplevelser och Göteborgs Opera är så himla fin, både på utsidan och insidan - en upplevelse i sig. Operahuset, som är ritat av Lund & Valentin Arkitekter i Göteborg, är byggt i en skeppsliknande form och man får verkligen känslan av att vitsas på en båt när man kommer in. Dessutom så ligger havet som närmsta granne.

Musikalen var så klart mycket bra och scendekoratören hade lyckats med att få till en spännande kattmiljö - jättefint! Jag är otroligt impad av alla dansare som rörde sig som katter och som gick i spaget på både längden och tvären... inget jag ska prova på :-)
 
Här kommer två bilder av Operan och ett litet utdrag från en av dikterna i diktsamlingen "The Old Possum´s book of Practical Cats" skriven av T. S. Eliot som var inspiration när Andrew Lloyd Webber skrev musikalen. 

    
The Rum Tum Tugger is a Curious Cat:
 If you offer him pheasant he would rather have grouse.
 If you put him in a house he would much prefer a flat,
 If you put him in a flat then he'd rather have a house.
 If you set him on a mouse then he only wants a rat,
 If you set him on a rat then he'd rather chase a mouse.
 Yes the Rum Tum Tugger is a Curious Cat -
 And there isn't any call for me to shout it:
 For he will do
 As he do do
 And there's no doing anything about it! 


174478-209
174478-208
Foton: Göteborgs Opera

Chesterfieldsoffa i vitt skinn

Publicerat: 2007-01-25 @ 09:15:56
vit chesterfieldvit chesterfieldvit chesterfield
Foto: Montauksofa

Min sambo drömmer om en chesterfieldsoffa och det kan jag villigt erkänna att den ligger ganska långt ifrån min syn på "drömsoffa". Men nu har Danny Chartier designat en soffa som kanske skulle kunna få oss att mötas på mitten. Tuftted från Mountaksofa är en soffa designad i den klassiska stilen men klädd i vitt skinn.

Skulle säkert passa bra i ett bibliotek eller i ett arbetsrum - känns inte som den ultimata "krypa-under-filten-och-titta-på-teve-soffan" :-)

Amsterdam beauties!

Publicerat: 2007-01-24 @ 23:40:28
tulpan blomsterfrämjandet
Bild: Blomsterfrämjandet


Jag älskar blommor av alla olika slag och försöker alltid ha en bukett färska hemma - det är vardagslyx för mig. Vid den här årstiden är det extra roligt och då tänker jag på våra kära tulpaner förstås! Älskade av oss svenskar! Jag läste i en artikel i Aftonbladet idag att vi svenskar köper drygt en miljon (!!) tulpaner varje dag - det blir 130 miljoner tulpaner under januari och fram till påsk! Dessutom så finns det cirka 400 olika sorter all välja mellan!  

Jag går på magkänslan varje gång jag köper - en dag känner man för enbart vita medan man en annan dag "poppar" till det med en blandning av alla färger. Men som ni ser… de ljust rosa tulpanerna på bilden är verkligen helt underbara de också - det får nog bli sådana till helgen...

...och så kommer vi till det här med vaser – det följer ju liksom med…


slowfox
Bild: scandinaviandesign.com


Min egen favorit är Ingegerd Råmans vita Slowfox som syns på bilden ovan. Jag är för övrigt en stor beundrare av det mesta av Ingegerds alster. Vasen är ganska hög och vid - så tulpanerna sticker inte upp så mycket. Dessutom krävs det ett visst antal tulpaner för att fylla ut men det blir väldigt effektfullt.

Just nu har jag faktiskt bara två tulpaner som slingrar sig inne i vasen (om någon förstår hur jag menar…) och det är himla läckert. Jag önskar att jag hade en bild på det men det får komma till en annan gång:-)




aalto fiskaalto tulpan
Bilder: från designonline

Alvar Aaltos Savoy formgiven redan 1963 är en annan klar pärla, jag äger ingen stor själv men fina är de!




 

tulpanvas fyrklövern
Bild: Fyrklövern


Söt vas.  Handgraverad i kristall från Fyrklövern och är formgiven perfekt för en bukett tulpaner.



Mateus keramik är bland det bästa jag vet men jag saknar vaser i deras sortiment! Om någon annan har stött på det får ni mer än gärna tipsa! Jag tror att tulpaner hade gjort sig ypperligt i en Mateusvas – tänk då skulle man kunna ha en för varje färg… hmmm :-)

Jag testade Husmusens tulpantips i veckan – spara cellofanet eller plasten som tulpanerna kommer i och stoppa det i botten på vasen för att lättare kunna forma stjälkarna som man vill. Det fungerade utmärkt och var dessutom snyggt – kolla in Husmusens vackra foton på tulpanerna om ni inte har sett dem! 

Ett annat tips till tulpaner (funkar så klart till andra blommor också) är att ta en bit hönsnät (finns att köpa t ex på Granngården) knöla ihop det och stoppa det i en cylindervas eller liknande. Jag har testat och det blev jättebra! Det blir lätt att ordna blommorna som man vill och så blir det dessutom en snygg dekoration. Man kan ju alltid passa på att sticka ner en snygg kvist eller liknande också – det är bara att experimentera sig fram…  kul är det! 


Blomsterlandet har bra skötselråd om man vill ta sig en titt på det – jag tycker att tulpanerna håller sig finfint om man bara byter vatten på dem varje dag.

Nu ska jag passa på att byta vatten på mina innan jag kryper till kojs.

GLAD TULPANFEBER TILL ALLA!  :-)


Risottorecept - lätt att laga å god att äta :-)

Publicerat: 2007-01-23 @ 21:37:59
svamprisotto 2Bild: Arla

Vår nya matfavorit har blivit den här svamprisotton. Jag har alltid älskat risotto och äter det ofta på restaurang men jag har dragit mig för att laga själv - allt det där rörandet känns för jobbigt. Men så hittade jag det här receptetArla.se och nu lagar till och med pojkvännen det! :-) Bara att blanda i ris och diverse vätskor som får koka i 20 min och sen i med smörstekta kantareller (vi har sån tur att vi har fullt av dem i frysen efter sommarens fångst) och ost. Blir minst lika gott som all annan risotto som är spädd och rörd i evigheter! Jag har bytt ut några ingredienser från orginalreceptet, t ex använder jag västerbottenost istället för prästost - blir så mycket godare!

Here it comes

SVAMPRISOTTO     4pers

1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
smör
2 dl avoriris
5 dl vatten
2 msk konc. vilt- & kantarellfond
1/2 dl torrt vitt vin (el. 1 msk citronsaft)
200 g svamp (kantareller passar utmärkt!)
2-3 msk rumstemp. smör
2 dl riven västerbottenost
1 krm svartpeppar

Gör så här:
Skala och hacka löken, riv vitlöken.
Fräs i smör i tjockbottnad kastrull.
Rör i riset och häll på vattnet, fonden och vinet.
Låt risotton koka på svag värme under lock ca 20 min.
Stek svampen i smör tills all vätska kokat in.
Rör ner svamp, smörklickar, ost och svartpeppar i riset.

Hoppas det smakar!

  

En helt ny värld har öppnats!

Publicerat: 2007-01-23 @ 18:33:14
färgpalett

Nu har jag suttit hela eftermiddagen och klurat med stilmallen! Jag listade ut hur man skulle göra till slut och är omåttligt nöjd med mig själv! :-) Det var skönt att få in lite andra färger och nya typsnitt - det finns fortfarande mycket att förbättra och jag kommer nog inte att nöja mig i första taget... :-)

Nu ska jag ta tag i Photo Shop som precis har installerats i datorn! Det här är verkligen superkul och jag anar att det kommer att bli mitt nya kvällsnöje (vår teve är inlämnad på reparation - bara en månad gammal! - och väntas inte tillbaka förrän om en vecka men till dess har jag nog lyckats vänja av mig alla teveprogram). Tur att det finns så många roliga och duktiga bloggare att få massa inspiration av när det tryter hos mig! En helt ny värld har öppnats!


 

Äntligen nånstans att göra av alla smycken!

Publicerat: 2007-01-22 @ 20:22:40
smycketräd



Det här superfina smycketrädet hittade jag på Designonline för 499 kr. Mina smycken ligger och dröser lite varstans och vissa är till och med undangömda i lådor. Jag skulle helst vilja ha dem synliga på ett prydligt sätt då de är vackra att titta på även om de inte hänger runt halsen eller sitter på handen!

Kudde jag vill ha!

Publicerat: 2007-01-22 @ 16:56:45
kudde inreda


Den här kudden på inreda gillar jag skarpt - tröttnar inte på den här färgkombinationen. Kanske nåt för soffan...

Däremot...

pälskudde inreda

...så vet jag inte om de här guldskimrande pälskuddarna från samma ställe är snygga eller bara kitchiga!?  På rätt plats så kanske...

20 % på bäddtextilier!

Publicerat: 2007-01-22 @ 14:43:36

Mellan 19/1 och 25/1 har Åhlens 20 % på sina bäddtextilier - så nu borde man passa på att förnya sovrummet! Jag fastnade för två varianter men det finns många fler att välja på om ni går in och kollar på sidan och precis som det står där - det är inte mycket som slår känslan att krypa ner under ett nytvättat frasigt täcke.


lakan åhlens 3


lakan åhlens 2
    
Bäddset Nicklas och Sigge

Boktips!

Publicerat: 2007-01-22 @ 14:14:28
festfixaren


Om ni som jag älskar att ordna fester - stora och små för alla tillfällen - så borde ni läsa Linnea Johanssons bok Festfixaren - de bästa tipsen för en lyckad fest, den finns på Bokus för bara 160 kr.

Linnea är en riktigt cool tjej som endast 25 år har lyckats och slagits sig fram i den tuffa festfixarvärlden i New York! Som gäster på sina partyn har hon bland annat haft Jennifer Lopez, Donald Trump, Robert De Niro och Sarah Jessica Parker! Ingen dålig gästlista!

Om ni vill läsa om Linneas spännande resa fram till framgångarna kan ni göra det i en intervju på SalongK. Läs och låt er inspireras - nästa gång jag har fest ska jag helt klart ha hollywood tema :-)

Dags för nya lampor!

Publicerat: 2007-01-22 @ 12:33:59
Nu på våren känner man mer än någonsin för att fixa och dona hemma och kanske köpa lite nya, fina prylar :-) Lampor står högt uppe på min lista just nu - jag behöver göra en makeover i vardagsrums- och köksfönstren! Det får bli lampor först, sen krävs det lite nya växter och krukor också för att det ska bli riktigt bra!

smålandsdesign 1


Aladdin/Jaffna från Smålandsdesign är en jättefin lampa som jag tycker väldigt mycket om. Skärmen finns i olika färger, denna chokladbruna visades på hemsidan. Jag ska nog ta sväng till närmsta återförsäljare (MIO, Cervera, Elkedjan, Village, Ljusexperterna och Europamöbler) för att titta på lampan lite närmre - hoppas den finns i de olika färgerna! Roligt med svensk design! Jag har tidigare köpt takkronan från Smålandsdesign och är jättenöjd med den.

smålandsdesign 2
Velvet från Smålandsdesign

Lampan är mycket, mycket finare i mitt tak än här på bilden :-)



lampa 5
Lampan Karla från Rydéns i Gnosjö är en riktig favorit!


lampa 4
Siakoi från Rydéns i Gnosjö.

En riktigt poppig lampa om man vågar sticka ut lite! 

I Bygglov som visas i TV4 tisdagar 20.00 kommer vi förhoppningsvis att få se mer av fina lampor från Smålandsdesign då de ska medverka i programmen tillsammans med Rydéns.

Matstyling med favoriten Leila

Publicerat: 2007-01-22 @ 09:14:11
Leila 2
Grillad calamari med citrus cous cous
Fotograf: Helén Pe


Leila 1
Räkcheviche
Fotograf: Helén Pe


Leila 3
Monkey business
Fotograf: Wolfgang Kleinschmidt



Min absoluta favorit bland kockar och matstylister är Leila Lindholm som ofta kan ses i TV4. Leila skriver alla recept själv och skapar miljöer och väljer rekvisita till hennes mycket smakfulla bilder. Hon har blivit vald till årets kvinnliga kock 1999, årets tv kock 2004 och jobbat på Aqvavit i NYC och Operakällaren och Fredsgatan 12 i Stockholm. Jag är ofta inne på Leilas hemsida för att hitta inspiration eller för att läsa hennes dagbok och andra nyheter.


Leilas nya bok Leilas guldkant på vardagen fick jag i julklapp och har redan hunnit lusläsa varje sida flera gånger om!  Kan helt ärligt talat tänka mig att laga varenda maträtt som är med i den boken och har börjat beta av recepten till pojkvännens stora glädje. I helgen hade vi långfrukost inspirerad av recepten i boken med min pojkväns bror och hans flickvän. Det var riktigt mums och väldigt mysigt!

Leilas guldkant på vardagen finns att köpa på Adlibris för 175 kr och är värd varenda krona!

Nystartad! – och ni vill INTE gå miste om den här bloggen :-)

Publicerat: 2007-01-21 @ 23:18:42
En Indredningfanatikers och glädjespridares största hemligheter… 


Sverige in a nutshell… Det är mörkt ute och att det regnar är mer regel än undantag. Slasket ligger som en våt filt på gator och torg och de allra flesta vill helst bara sitta inne och dricka te och äta bullar… men inte jag! Det går helt enkelt inte. Min drift är på gränsen till sjuklig – och jag är inte ett dugg intresserad av att bli botad heller!

 


Sanningen är nämligen den, att i min värld finns ljuset i tillvaron utomhus. Det kan regna och storma och översvämma bäst det vill – jag kommer ändå stå där, stadig som en fura och med ett leende på läpparna och med något drömskt i blicken… jag står där i ljuset, ni vet det eviga ljuset, det härliga ljuset, det välkomnande ljuset…

 


Ljuset från Skyltfönstret.

 


Ni fattar vad jag menar, eller hur! Känslan när pulsen går upp inför det oundvikliga impulsköpet och du bara MÅSTE ha den där lampan (t ex). Alla vet att lampan liksom vill bli räddad till en värdig tillvaro... Den vill bli hemtagen och känna sig viktig och behövd. Jag är räddaren – ständigt ute på nya uppdrag :-)

 


Som ni förstår… Mitt favvoljus är ljuset från Inredningsbutikerna och tro det eller ej – fanatiskt brukar jag släpa med mig ljuset hem och utvärdera tills ögonen blöder. Kataloger, prylar, smycken, möbler, kuddar… you name it!

 


Nu tänkte jag utvärdera och tycka till rakt ut i cyberspajsen!

 


… och ni är hjärtligt välkomna att hänga på!

 


C U soon hälsar

 


Kix

 


Hon med Koll, du vet… :-)


Första inlägget

Publicerat: 2007-01-21 @ 21:51:44

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0