Risottorecept - lätt att laga å god att äta :-)
Bild: Arla
Vår nya matfavorit har blivit den här svamprisotton. Jag har alltid älskat risotto och äter det ofta på restaurang men jag har dragit mig för att laga själv - allt det där rörandet känns för jobbigt. Men så hittade jag det här receptet på Arla.se och nu lagar till och med pojkvännen det! :-) Bara att blanda i ris och diverse vätskor som får koka i 20 min och sen i med smörstekta kantareller (vi har sån tur att vi har fullt av dem i frysen efter sommarens fångst) och ost. Blir minst lika gott som all annan risotto som är spädd och rörd i evigheter! Jag har bytt ut några ingredienser från orginalreceptet, t ex använder jag västerbottenost istället för prästost - blir så mycket godare!
Here it comes
SVAMPRISOTTO 4pers
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
smör
2 dl avoriris
5 dl vatten
2 msk konc. vilt- & kantarellfond
1/2 dl torrt vitt vin (el. 1 msk citronsaft)
200 g svamp (kantareller passar utmärkt!)
2-3 msk rumstemp. smör
2 dl riven västerbottenost
1 krm svartpeppar
Gör så här:
Skala och hacka löken, riv vitlöken.
Fräs i smör i tjockbottnad kastrull.
Rör i riset och häll på vattnet, fonden och vinet.
Låt risotton koka på svag värme under lock ca 20 min.
Stek svampen i smör tills all vätska kokat in.
Rör ner svamp, smörklickar, ost och svartpeppar i riset.
Hoppas det smakar!
Kommentarer
Postat av: Junitjej
Tack för receptet!! Vilken fin blogg du har!! Hoppas du kommer alltid att fortsätta blogga!
Postat av: Cinapina
Åh blev ju hungrig här på nattkröken...
Ska titta runt lite mer på din fina blogg innan jag går o brottas med kudden
Ha det gott
Cinapina
Postat av: Liv
Åh lät gott, men ska man äta nåt till?
Postat av: Kix
Vi har testat att äta både kyckling, fläskfilé och oxfilé - det var gott! Men man kan äta bara risotton som den är också, som ett vegetariskt alternativ.
Postat av: Tormodmargrethe
Your site is very good. Thank you for the opportunity to sign your guest book.
Trackback