Hur ska vi göra med golven?

Publicerat: 2007-07-31 @ 19:04:32
Vi håller på att fundera på vad vi ska göra med golven i sommarhuset. Just nu håller vi på att ta bort alla plastmattor fråm brädgolven men det kommer ju även att behövas slipas och behandlas på något sätt. Det finns en hel del alternativ också. I köket kommer det nog bli så att vi målar golven. Jag tycker att det är så snyggt med vitmålade golv och i köket är golvet mitt i rummet reparerat med en annan sorts plank som är mycket smalare och inte alls lika fint som de övriga golven. Där blir det därför ganska praktiskt att måla golvet just därför.

I resterande rum är det däremot samma plank och där kanske det är synd att måla. Originalspiken syns, sådana där som är handgjorda. Så därför funderar jag på om vi bara ska slipa och behandla dem för att försöka bevara de planken på bästa sätt. Luta och såpa är väl det som återskapar dessa fina golv allra bäst vad jag har förstått.

Tänkte ställa två frågor till er, om ni har erfarenhet av detta.

Hur pass jobbigt är det med såpade golv och hur ofta måste man såpa om de varje år?
Håller sig målade golv bra? Någon som vet?

När man nu lägger ner så mycket energi och tid vill man gärna att det ska bli bra och att vi inte behöver göra om allt om ett par år. Dessutom så vill vi inte förstöra något utan försöka tänka ur byggnadsvårdsperspektiv.

Så här ljusa och fina golv får det gärna bli!
Kærlighd til den gamle villa
Foto: boligmagasinet.dk

Tagen!

Publicerat: 2007-07-31 @ 18:40:12
Som ni kanske har märkt så är det en utmaning som cirkulerar och jag har blivit tagen. Det är både MO på Medaljongen och Pethra på Inredningsbloggen som har utmanat mig. Jag passar på att tacka för era trevliga beskrivningar av mig och min blogg också. Tack så hjärtligt!

Det är oerhört svårt att lista fyra favoritbloggar, det finns ju så många, men här kommer i alla fall fyra superbra bloggar som tips från mig.

Scrolla & sålla: en oerhört stilren blogg med en massa kul design och saker som man inte hittar överallt. Tjejen bakom bloggen verkar väldigt trevlig dessutom!

Mariakoden: man blir helt enkelt väldigt glad av att komma in till Maria. Roliga bilder och inlägg och det verkar vara en tjej som alltid har nära till skratt. Väldigt fint hem har hon också.

Torpet: Sara håller på att renovera sitt torp som blir väldigt fint. Det är kul att följa med i förvandlingen. Har alltid en massa bra tips och idéer.

Familjen Karlssons renoveringsblogg: här finns massa inspiration till alla som renoverar eller bara vill se på före- och efterbilder.

Om ni vill anta utmaningen skriv då ner era fyra bloggtips på bloggen!

Marielouise.se

Publicerat: 2007-07-31 @ 08:05:08
Denna festliga matta ger känsla av en stor virkad grytlapp och är designad av M-L Gustafsson och A-K Malmsten.

Mattan finns att se på Marielouise.se och om ni inte har varit inne där så borde ni kika in. Där finns en hel del kul design att titta på. T.ex. en pall som man samtidigt kan putsa skorna på, ett mobilt badkar, mop flip flop, soffbordet med en madrass under sig och mycket mer.


Foto: Marielouise.se


En härlig helg!

Publicerat: 2007-07-30 @ 08:47:32
I lördags kväll var vi på stand up på Majas strandcafé i Apelviken i Varberg. Det var hysteriskt roligt och det var länge sen som jag skrattade så mycket. Johan Glans var i särklass bäst - jag skrattade så jag grät. Förutom Johan så var det också Peter Wallbeck, Johan Rheborg, Henrik Schyffert, Mårten Andersson och en kvinna som jag inte kommer ihåg namnet på men rolig var hon.

Igår var vi på torpet och fixade. Nu är sovrummet, köket och matsalen fri från de gamla äckliga plastmattorna. Det känns som om hela huset har lyft sig, blivit lättare på något sätt. Det blir så fint och vi är så nöjda. Jag målade klart köksstolarna och grundmålade ett skafferiskåp, det som ska få bli retroturkos/ljusblå sen. Tror jag. Sen städade jag ur en massa skåp och sorterade glas och serviser.

Jag har tyvärr inga nya foton att visa, kameran kom aldrig med igår men jag har några gamla foton som jag ännu inte har visat här nedanför.

Restresorna har gått upp en tusenlapp under helgen. Typiskt. Jag hade hoppats på det motsatta. Så vi väntar lite till och väntar med väskorna packade. Kommer vi inte iväg så får vi väl renovera. Det är väl semester det med?! :-)

Ha en bra vecka!
//Kix

Utsikt från köksfönstret. Det känns verkligen att man är på landet om man säger så!
image1086

Detta fotot är från början när vi höll på att städa ur huset som mest (därav allt skräp över allt). Detta är framsidan på huset mot innergården och ni ser ju hur mycket det är att göra. Ta bort allt gräs från den stenbelagda gården, byta och restaurera takpannor, byta stuprör, ta bort plastfasaden och göra iordning fasaden under och måla den, skrapa fönster och måla, fixa trädgården... Ja listan kan nog göras hur lång som helst! :-)
image1087
Foto: privata

Färgglatt från Lena Larsson

Publicerat: 2007-07-30 @ 08:02:56
Det här härliga porslinet som finns som cappucinokoppar, espresso, assietter, tallrikar och skålar i åtta olika färger med eller utan blomma designas av Lena Larsson. Jag gillar formen på kopparna och de djupa tallrikarna. Återförsäljare finner du på hemsidan.
Foto: Designlenalarsson.se

Trevlig helg!

Publicerat: 2007-07-28 @ 09:15:50
Så var det helg igen. Jag fattar inte var tiden tar vägen, snart är det augusti. Jag har bara en vecka kvar att jobba sen har jag en semestervecka igen. I fem veckor nu har jag jobbat sex dagar i veckan så det ska bli skönt att ha lite ledigt. Vi funderar på en restresa och vi kan tänka oss att åka vart som helst bara det finns sol, sköna solstolar, parasoller och inga måsten. Vi får se om vi hittar någonting under veckan.

Igår köpte jag två nya lampor till hemmet - en golv- och en bordslampa som jag länge sneglat på. Jag tänkte att det var lika bra att slå till på båda samtidigt. Så det blev en massa ommöbleringar här igår kväll. Flyttar man en sak så måste nästa sak byta plats och så vidare. Ni vet hur det är. Men fint blev det i alla fall och jag är väldigt nöjd.

Några muggar fick också komma med hem som det var halva priset på. De gamla får flytta ut till sommarhuset. Det är väldigt bra det där med två boenden märker jag - man får shoppa dubbelt så mycket :-) På bilden nedanför kan ni se två av de nya muggarna och egengjord tryffel. Ja, ni läste rätt, egengjord. Därav deras olika storlekar och kanske inte exakta rundhet men det syns i alla fall att de är egentillverkade och väldigt charmiga. I måndags var det nämligen fruhippa för en vän (som gifte sig i hemlighet i maj) och med på schemat var ett besök på Göteborgs chokladfabrik där vi fick göra egen tryffel. Det var kul så det kan jag rekommendera.

Idag ska jag jobba och ikväll åker vi iväg för att träffa några vänner. Imorgon är det dags för renovering i sommarhuset. Äntligen. Jag har längtat efter det. Det är ju ändå två veckor sen vi var där senast. På agendan där står att fortsätta riva ut plastmattor och måla.

Hoppas alla får en bra helg. Vi ses om några dagar igen!
//Kix

image1084
Foto: privat

Vitt och orange

Publicerat: 2007-07-28 @ 08:06:17
PointClickHome får man bland annat föja med till Designer Kathy Monkmans vita krispiga hem med orange inslag. Härlig inspiration för alla som gillar vitt! Vad tycker ni om alla ramarna över sängen? Lite udda men en kul idé tycker jag.

1206-keeping-it-bright_02.jpg
1206-keeping-it-bright_03.jpg
1206-keeping-it-bright_06.jpg1206-keeping-it-bright_07.jpg
Foto: Angus McRitchie

Handmålat halsband

Publicerat: 2007-07-28 @ 08:03:35
Riktigt snyggt är det här handmålade halbandet. Designer är Alexander van Slobbe och det finns hos Mossonline.

Foto: Mossonline.com

Hand

Publicerat: 2007-07-27 @ 09:03:32
Detta var något som jag verkligen fastnade för direkt när jag såg det. Otroligt fina koppar! Det finns fyra vackra mönster att välja på och koppen är konstruerad för att vila bra i handen och vara skön att dricka ifrån. Kopparna Hand kommer från Culinarix som är återförsäljare till flertalet butiker i Sverige.

Image
Image
Foto: Culinarix.se

Gröna eller blå bestick

Publicerat: 2007-07-27 @ 09:02:58
Hade det inte varit lite festligt att duka i dessa färgglada bestick? Med enfärgat och stilrent i övrigt hade det nog kunnat bli något extra. Designers är Donata Paruccini och Fabio Bortolani och besticken finns hos Mossonline.


Hela familjen Babushka

Publicerat: 2007-07-26 @ 20:35:52
Fotoramar i form av Babushkor som finns hos Poaa. Lite kul eller vad tycker ni?

 Babushka photo frame
Foto: Poaa.nl

Scandinaviaform

Publicerat: 2007-07-26 @ 08:28:28
De här små söta boxarna, som passar utmärkt till att ha till presenter eller förvaring, och de fina underläggen i valnöt kan man köpa från Scandinaviaform eller från närmsta återförsäljare. Kul med underlägg i trä, då kan man ha en duk på bordet och ändå få fram träkänsla och så går det dessutom att använda underlägget till bricka om man vill.


Foto: Scandinaviaform.com

Serietidningsmöbler

Publicerat: 2007-07-26 @ 08:15:20
Ja, det går att få serieteckningar även på möblerna. Designer är Giuseppe Canevese och möblerna finns att spana in på Mossonline.


Foto: Mossonline.com

La Cornue

Publicerat: 2007-07-25 @ 08:23:39
Jag hittade till dessa underbara spisar via HOOM. Designas och produceras av La Cornue som är ett franskt företag. Titta in på sidan för det finns många olika färger att få till spisarna. Den retroturkosa och kopparspisen blev mina favoriter!

image1076
image1077
Foto: Lacornue.com

Peace Chandelier

Publicerat: 2007-07-25 @ 08:09:22
Här är en detaljrik chandelier från Studio Job. Säljs bara i 50 exemplar så den kan nog tänkas bli ett samlarobjekt. Finns i svart, vit och guld och går att köpas hos Poaa.

 Peace Chandelier from Studio Job
Foto: Poaa.nl

Egen myrfarm?!!

Publicerat: 2007-07-25 @ 08:08:50
Antworks är baserat på ett NASA-experiment där myrkoloniers beteende i tynglöshet studerades. På Coolstuffs hemsida beskrivs det som: en genomskinlig låda med en speciell gelé utvecklad av NASA där myrorna kan bygga gångar hur de vill och känner för. All näring de behöver finns i gelen, så de behöver varken mat eller vatten utan lever kompletta och lyckliga liv i sin gelevärld. Det enda du behöver göra är att glo.

Förstoringsglas, tunnelstartare och broshyr om myror ingår i paketet som kostar 249 kronor. Myrorna får man ut och ragga tag på själv.

Jag tycker att det låter makabert och myror är inget som kommer in hos mig frivilligt. Tänk att man kommer på allt att sälja. Men det finns säkert någon som gillar detta. Vad tycker ni?

Foto: Coolstuff.se

Afroart

Publicerat: 2007-07-24 @ 20:08:17
Image


Handbroderade nallar från Sydafrika finns hos Afroart. Tyvärr kunde man inte se mer än denna nallen på hemsidan men det finns fler i butiken i Stockholm. Jag får inte glömma att besöka den nästa gång jag är i huvudstaden för jag skulle gärna vilja ha en sådan där turkos korg som finns med på bilden nedanför :-)

Image
Foto: Afroart.se

Vintage chic

Publicerat: 2007-07-24 @ 10:10:35
Här kommer lite inspirerande bilder från ett amerikanskt hem som tillhör Marie Moss som säger att hon inte vill ha något i sitt hem som är alldeles nytt. Det ska vara skavt och nött och återanvänt för att passa in i hemma hos henne. Köket tycker jag i och för sig ser nytt ut...

Jag gillar den härliga färgkombinationen i blått och rött till den vita basen som återfinns i de flesta rummen. Bilderna kommer från PointClickHome.

0206-vintage-chic_01.jpg
0206-vintage-chic_04.jpg
0206-vintage-chic_05.jpg
0206-vintage-chic_06.jpg0206-vintage-chic_07.jpg0206-vintage-chic_08.jpg
Foto: Aimee Herring

Nobody chair

Publicerat: 2007-07-24 @ 10:00:43
Danska designföretaget Komplot ligger bakom Nobody Chair som har lånat en teknik från bilindustrin för att återanvända plastflaskor i tillverkningen av stolarna. Visst ser det ut som om stolarna är gjorda enbart av filt? Intressant design tycker jag.

Via Treehugger.
nobody-chair-komplot-alone.jpg
nobody-chair-komplot-hall.jpg
Foto: Treehugger.com

Neo Barock Chandelier

Publicerat: 2007-07-23 @ 09:17:12
Den här lampan, eller vad man nu ska kalla den, är så häftig! Den är helt gjord i ståltråd och ser nästan lite overklig ut tycker jag. Den är inte gjord för glödlampor utan vanliga ljus eller värmeljus. Ja, verkligen häftig men som med allt annat som bara är sådär wow - prislappen ligger på 2 950! Och då snackar vi dollars! För den som vill finns Neo Barock att köpa på The Conran Shop :-)

0_chandelier_diagram.jpg
Foto: Conranusa.com

Book clock

Publicerat: 2007-07-22 @ 20:28:26
Ser ni något i hyllan som inte riktigt verkar stämma? Ja, just det a book clock! Lite kaxigt tycker jag och passar alla de som har en passion för böcker. För det är ju just på detta sättet som den ska stå - i en bokhylla full med böcker.

Jag tror att jag har sett det här på någon annan blogg tidigare men kan inte komma på vem... så ursäkta om jag inte länkar. Nu sprang jag i alla fall på den på Poaa och där kostar den 24 Euro.

 Book Clock Black  Book Clock Green
Foto: Poaa.nl

Wow! Vilken inspiration!

Publicerat: 2007-07-21 @ 09:12:15
Här kommer en massa härlig inspiration och tips på saker man själv kan göra för att göra det dukade bordet så här fint. Så här kommer det att se ut på mina sommarfester som jag ska ha på torpet nästa år!! :-) Bilderna kommer från PointClickHome.

Hoppas att alla får en bra helg!! För mig kommer det att bli fullt upp - först jobb sen konsert (The Ark, Sahara Hotnights och Timbuktu) och partaj ikväll och så ett dop för mitt söta kusinbarn imorgon förmiddag. Det kommer nog att bli kul och trevligt alltihop. Inget sommartorp i helgen alltså och inget bloggande förrän på söndag eftermiddag igen.

Njut av helgen och pussa massor på alla era kära! :-)

//Kix

1206-easy-accents_02.jpg
1206-easy-accents_01.jpg
1206-easy-accents_03.jpg
1206-easy-accents_04.jpg
1206-easy-accents_05.jpg
1206-easy-accents_06.jpg1206-easy-accents_08.jpg
Foto: Sam Gray

Två lampor hos EM

Publicerat: 2007-07-21 @ 09:03:14
Jag såg dessa två lampor under kategorin nya produkter hos EM och tycker att de ser väldigt fina ut. Speciellt den första som heter Glänta och har en ganska behaglig prislapp på 1295 kronor. Den andra heter Fasett och kostar 1795 kronor.


Foto: Em.com

Sekelskifstesromantik på Aftonbladet

Publicerat: 2007-07-20 @ 19:53:25
Aftonbladet kan man kika in i ett helt underbart sekelskifteshus på Ingarö i Stockholm. Det är Det är Agnes och Gerhard som har skapat sin dröm genom att inreda i sekelskiftesromantik och jugend. Mycket inspiration. Klicka här för att komma till reportaget!Foto från Aftonbladet.se

Delicious

Publicerat: 2007-07-20 @ 09:21:42
Åh, så snyggt det här är! Jag vill ha det så här på mitt torp! Produkterna är från serien Delicious från danska Rice och finns att köpa på Inreda.com. Nyhet är tekannan med reliefmönster som nu går att beställa (bild längst ner). 

Med detta vackra vill jag önska alla en riktigt bra fredag - med eller utan semester! :-)

DeliciousRiceDelicious 13
Foto från: Inreda.com

Stand by klädhängare

Publicerat: 2007-07-20 @ 08:22:08
Är det någon som vill ha in lite fin röd färg i hallen, såsom dessa krokar kanske? Om inte så finns de i svart och vitt också. Designer är Ruud Ekstrand från Lammhults. Finns med 3, 5 och 9 krokar och de med 5 krokar kostar 379 kronor och kan köpas på Designonline.

standby rod 146standby rod2 146
Foto från: Designonline.se

Teservis från Day Birger et Mikkelsen

Publicerat: 2007-07-19 @ 21:13:12
Riktigt snygg är den här servisen och färgen är väldigt vacker och behaglig. Speciellt tekannan blev jag förtjust i. Finns att köpa hos Inreda.com.

image1071

Rusta

Publicerat: 2007-07-19 @ 13:41:55
Jag har aldrig varit inne på Rusta - varken i butik eller på hemsidan. Jag vet inte om det beror på fördomar eller om det bara inte har blivit så. Hur som helst, nu har jag i alla fall varit inne på hemsidan och jag hittade en massa intressana saker och till dunderbra priser dessutom. Nu måste jag ju givetvis uppsöka en butik och se om det ser lika lovande ut i verkligeheten. Baljan och köksvågen tror jag skulle passa utomordentligt i sommarhuset nämigen! 

Här kan man finna sin butik i landet och här nedanför kommer bilder på de saker som jag tyckte verkade mest intressant. Priserna finns längst ner.

Foto: Rusta.se

Från vänster till höger, uppifrån och ner.
1. Flytljus orkide i mixade färger 39,90 kr
2. Bricka i plåt 35 cm med spetskant 24,50 kr (ord. 49 kr)
3. Bricka i plåt med fotomotiv 39,90 kr
4. Plåtbalja med mönster 49 kr (ord, 98 kr)
5. Stråkorgar 14 cm 19,90 kr
6. Tallrik i malaminplast 7,45 kr (ord. 14,90 kr)
7. Kakfat i tre våningar 49 kr (ord. 98 kr)
8. Mjölkkanna 29,90 kr
9. Köksvåg 69 kr
10. Termos 0,5 l med fotomotiv 49 kr
11. Bakformar 100-p 12,90 kr
12. engångsmugg med stjärnmönster 10-p 10 kr

Chai glas set

Publicerat: 2007-07-19 @ 08:48:57
Det här chaiglasbehållaren från Indiska tycker jag ser oerhört praktisk ut. Förmodligen något som jag kommer att införskaffa till mina glas. Helt ärligt så dricker vi inte så mycket chai däremot så åker glasen fram en hel del under juletid då vi dricker glögg i dem. Det är perfekt för det och passar bra i julutsmyckningen.


Foto: Indiska.se

Skolhusdrömmen

Publicerat: 2007-07-18 @ 20:10:43
Göteborgs Posten presenterar ofta fina hem i sin bostadsbilaga och de finns även med på webben som tur är, alla tidningar går ju inte att spara. Dessa bilder är från Annika och Per Thors husdröm som en gång har varit en skola i den bohulänska skärgården. Lite inspiration.

image1072
image1073
image1074
image1075
Foto: Lina Ikse Bergman
Publicerat: 2007-06-07

Första möbeln är målad och på plats

Publicerat: 2007-07-18 @ 09:23:18
Sakta men säkert går det framåt i sommarhuset. Det är inte så lätt att hinna med men i söndags var vi lediga och var där och målade och fortsatte slita loss plastmattor. I sovrummet som nu är färdigmålat och plastmattefritt kunde vi ställa in den första möbeln som jag har målat  vit och fin. Hur den såg ut från början kan ni se på bilden längst ner - inte så rolig då men desto bättre nu. Ljusstakarna är mässingsstakar som jag har hittat i huset och som får bli en liten fin grupp ovanpå möbeln.

image1065
image1066
image1067image1068
image1069
Foto: privat

Gör dig ett med naturen

Publicerat: 2007-07-18 @ 09:22:01
Med den här hängmattan och hängstolen i serien blad från Bolagret kan man nästan göra sig osynlig när man hänger där i trädet. De kostar 139 respektive 199 kronor.

image1070
Foto: Bolagret.se

Ny serie på Indiska

Publicerat: 2007-07-17 @ 22:11:38

Foto: Indiska.se

Rose cylinder från Indiska, kostar 79,50 kronor. Mönstret kommer också i skålar, muggar och krukor.

Orkidé

Publicerat: 2007-07-17 @ 22:06:11

Jag vill framföra ett orkidétips till alla er som inte provat detta. På jobbet har vi en orkidé som har blommat jättelänge och verkar stortrivas. Vi har satt den i en cylinder med lite vatten i botten så att nederdelen av rötterna sticker ner i vattnet. Alltså ingen jord alls. Vattnet byter vi en gång i veckan. Toppenenkelt och väldigt snyggt. Jag ber om ursäkt för de mycket dåliga bilderna...

image1063
Foto: privat


Fire stones

Publicerat: 2007-07-17 @ 09:08:08
image1054
Foto: Alsto.com


Vackra eldstenar som man kan använda så här som prydnad en och en eller i en grupp i en eldstad. Elden kommer från ett gelbränsle som är rent och rökfritt. De finns hos Alsto´s men jag hoppas att de finns i Sverige också någonstans. Någon som vet?

Palsby Tumbler

Publicerat: 2007-07-17 @ 09:07:34
Click here to view larger imageClick here to view larger image
Foto: shop.dkvogue.com

En rund härlig form har den här karaffen Palsby Tumbler och glaset i samma serie. Riktigt snyggt!

Marilyn, Audrey och Jimi

Publicerat: 2007-07-16 @ 20:13:30

Foto: Bolagret.se


Att ha kändisfoto på inredningen har från och till varit på modet och det finns en hel del att välja på - duschdraperi och vikvägg är exempel. Dessa avbilder ovan på Marilyn, Audrey och Jimi finns att köpa på Bolagret. Vad tycker ni, är kändisar något som får komma in i ert hem?

Dukningsinspiration från Kardelen

Publicerat: 2007-07-16 @ 10:42:26
Vackra linneprodukter från Kardelen är källan till dessa fina foton som erbjuder dukningsinspiration. Visst vill man bara gå ut i köket och duka fint till middagen? 

Foto: Kardelen.se

Minima series

Publicerat: 2007-07-16 @ 10:03:28
En skir och vacker glasserie som jag gillar är denna Minima series. Riktigt stilrent. Desutom snyggt att blanda det heltransparenta med smoked.

Close this window
Foto: shop.dkvogue.com

Floating bed Tribeca

Publicerat: 2007-07-15 @ 10:38:45
Foto: Furnitureseen.com


Riktigt riktigt häftigt med en svävande säng, eller vad säger ni? Sängen kommer från Bernstein Architecture.

Via Furniture seen.

Om ni har vägarna förbi Varberg...

Publicerat: 2007-07-14 @ 10:02:45

Länsmuseet på Varbergs fästning visa nu i sommar en utställning av glaskonstnären Kjell Engman. Denna pågår fram till den 19:e augusti. Jag har själv inte varit på utställningen men ska givetvis gå dit och kolla. Flera stycken som har varit där har varmt rekommenderat det. Till och med min sambos bror som i vanliga fall inte brukar imponeras av sådana saker var alldeles lyrisk efteråt. Utställningen hålls i fängelsehålorna och med en spännade ljussättning och passande musik. I entrépriset ingår även ett besök på museet om man vill hälsa på Bockstensmannen! :-) Och om inte annat så får man även se den fantastiskt fina fästningen som finns i Varberg. Passa i så fall på att ta en fika på fästningsterassen som har den bästa utsikten.

Trevlig helg!


Foto: Lansmuseet.varberg.se 


Renovering av bloggen pågår...

Publicerat: 2007-07-13 @ 08:10:57
Jag håller på att ändra designen i bloggen. Nu när det ändå är lite lugnare i bloggvärlden och inspirationen tryter till att göra inlägg tänkte jag fixa med detta som jag har dragit ut på hur länge som helst. Headern har varit helt konstig i explorer till exempel och så har jag länge velat ha en bild och lite andra färger på sidan. Så nu äntligen har jag tagit tag i det!

Så, ursäkta om det ser knäppt ut eller händer något annat konstigt under tiden. 

Ha det så gott så länge!
//Kix

Ps. Är det någon som vet vad det är man ska göra för att få bort alla de där trista understrykningarna i vänstermarginalen och för att bredda inläggsmarginalen så att man får in bredare bilder i inläggen? Ds.

Ps2. Detta är fixat nu tack vare snälla Pernilla, tusen tack! Ds.

För alla pinklovers

Publicerat: 2007-07-12 @ 17:45:58

Foto: Frapp.se

Dessa rosa Babylissprodukter lanseras i augusti i samband med Rosa bandet galan men kan redan nu förbetällas och levereras vecka 35. Produkternas intäkter stödjer naturligtvis Cancerfondens Rosa bandet kampanj. I serien ingår hårfön, locktång och plattång. Finns hos Frapp.

Pentik

Publicerat: 2007-07-12 @ 08:28:42
Pentik är för mig ett helt nytt företag men jag fattar inte hur jag har kunnat missa det. Hur som helst så erbjuder hemsidan på en massa härlig inspiration och det finns en hel del vackra produkter så som keramik, textil, glas och delikatesser. Tyvärr finns det ingen butik i Göteborg (det kanske är därför jag har missat det) men däremot i Luleå, Umeå, Uppsala och Stockholm.

Foto: Pentik.se

Utmanad

Publicerat: 2007-07-11 @ 21:22:27
Jag har blivit utmanad av Lina och antar naturligtvis utmaningen! :-)

Favoritfärg? Otroligt svårt att svara på - jag gillar ju så många färger. Dessutom så växlar hela tiden favoriten och inte är det samma när det gäller inredning och kläder heller... Men om jag ska svara något - vilket jag borde - så får det bli vitt. Vitt kan aldrig bli fel och dessutom så går det ihop med alla andra färger. Och jodå, vitt är en färg! :-)
Vad hittar du på en regnig sommardag? Om jag inte jobbar så bloggar jag kanske eller tar mig till något mysigt ställe med någon mysig person och fikar.
Följer du något speciellt på tv nu i sommar? Under sommaren är det endast Sommartorpet som jag har lyckats följa.
Favoritsommarblomma/or? Rosor! De luktar ju så underbart och det finns så många fina i olika färger.
Favoritdrink? På sommaren, helt klart Strawberry Daiquiri. Mmmm...
Favoritdoft? Min lille go´e brorson - bebisar har verkligen en speciell doft.
Läser? Stieg Larssons tredje bok - Luftslottet som sprängdes. Urspännande!
Drömresmål? Återigen många. Just nu får jag nog ändå svara Sydafrika. Golf, vin, varmt och förhoppningsvis spännande natur.
Hur vill du bo? En stor sekelskifteslägenhet i stan med högt i tak och stuckaturer, en lantlig gård på landet med underbar natur och gärna havet i närheten och ett schysst hus på stranden i Thailand! ;-) (Jag hoppas verkligen ni förstår min ironi, men ärligt talat, helt dumt hade det inte varit!)

Jag utmanar alla som vill att vara med i detta. Helt ärligt var det ganska kul och det är intressant att ställa sig sådana här frågor ibland. Dessutom kan man ju gå tillbaks till inlägget om ett halvår eller så och se om man har ändrat sig i någon fråga.

//Kix

Grange

Publicerat: 2007-07-11 @ 18:05:17
Granges hemsida finns en hel del inspirationsbilder för alla som gillar den franska lantliga stilen. Jag är speciellt förtjust i det turkosa skåpet på bilden längst upp. Grange har en hel del återförsäljare i Sverige för alla som är intresserade av produkterna.


Foto: Grange.fr

Laptopväskor

Publicerat: 2007-07-11 @ 09:49:49

Riktigt snygga laptopväskor från Golla och som går att beställa från Tura Scandinavia. Jag hade gärna bytt ut min fula grå väska mot någon av de här.


 
Foto: Turascandinavia.com

Har du någon favoritbyggnad?

Publicerat: 2007-07-11 @ 08:12:23
Om du har någon favoritbyggnad eller plats i världen så kanske detta vore någonting. the Home Port har så här fina minatyrmodeller av några av världens mest kända byggnader; Twin Towers, Eiffel tornet, Tai Mahal och Temple of heaven är exempel på några. Är det någon ni känner igen eller till och med har besökt kanske? Jag skulle nog kunna tänka mig en Golden gate bridge för att bli påmind om min tid i San Francisco.

Doodles DestinationsGolden Gate Bridge
Foto: thehomeport.com


Loveseat small

Publicerat: 2007-07-10 @ 22:34:50
image1052
Foto: Bqofsweden.seJag är stormförtjust i loveseat och hade gärna haft en hemma om jag hade haft plats för en. Jag såg nu på BQ of Swedens hemsida att det finns en loveseat small med betydligt mindre mått. Jag hoppas att det får plats två vuxna människor i den bara för det är ju lite av tanken och charmen bakom det hela. Måste ta mig in i butiken snarast och kolla läget! :-)


All you need is love

Publicerat: 2007-07-10 @ 22:26:54
Finns det någon som är ett stort Bestlesfan så kanske dessa mattor passar! Visste inte att de fanns och på BQ of Sweden hade jag inte förväntat mig att se sådana mattor...

image1050
      
        Foto: Bqofsweden.se

Lille a shop

Publicerat: 2007-07-10 @ 10:46:59
Ursnyggt från Lille a shop där det finns en hel del snygg keramik, bland annat från svenska keramikern Karin Eriksson.

Här nedan: vaserna i pastellfärger kommer från engelska keramikern Sophie Cook och de vita vaserna från Bodo Sperlein.

Foto: Lilleashop.com

Randigt från Åhlens

Publicerat: 2007-07-09 @ 22:46:28
Dessa snygga och randiga muggarna med fat kommer från Åhlens och kostar endast 50 kronor för de två delarna.


Aftonbladet inredningsexpert gläntar på dörren

Publicerat: 2007-07-09 @ 22:39:33
Söndags inredare Cattis Brändström visar sin sommardröm i Stockholms skärgård och det är riktigt fint kan jag lova. Klicka dig till bildspelet för att se!


Foto: Börje ThuressonDukningsinspiration från Expressen

Publicerat: 2007-07-09 @ 22:29:06


Foto: Per Magnus Persson

Expresssen bjuder på dukningstips för utomhuskalasen. Fint tycker jag. Klicka dig vidare här om du vill se var det går att köpa sakerna och vad de kostar.

Ny stil möter gammal stil

Publicerat: 2007-07-09 @ 18:16:48
image1048

image1049
Foto: privat


När jag var på Ilva och R.O.O.M förra veckan så noterade jag dessa två nyheter. Vita högblanka bord som har fått ben i stil äldre. Lite barock och svarvat folkhem. Jag tycker det är kul med det äldre som möter det nya på detta smakfulla sätt!

Det översta bordet kommer från Ilva och heter Pavia. Det nedersta bordet från R.O.O.M är inte med på hemsidan ännu.

Nyheter från Bolia

Publicerat: 2007-07-09 @ 18:01:15
Zoom       Zoom
Foto: Bolia.com

Här är två snygga nyheter från Bolia - nya skjutdörrar till garderoben Roomy och stolen Espalier. Jag har inte sett de i verkligeheten ännu men det ser verkligen lovande ut tycker jag!

Shiny Tara

Publicerat: 2007-07-08 @ 18:48:19
Snygga lampor i plast som sitter ihop i ett stycke men viks till denna form. Shiny Tara kommer från Ellips.

Foto: Ellips.de

Lekhus från Ellips

Publicerat: 2007-07-08 @ 18:44:11

Detta är ett lekhus för barn helt gjort i papp som kan användas både inom- och utomhus. Jag tycker det är kul att det inte är "färdigstylat" för då kan man måla och dekorera precis som man själv vill ha det. Bara fantasin sätter stopp! Finns hos Ellips.
Foto: Ellips.de

Några av semesterinköpen!

Publicerat: 2007-07-07 @ 16:17:32
Jag har lekt lite stylist här i min mammas lägenhet. Vädret är värre än någonsin - regn och blåst - så mycket annat roligt finns inte att göra. De flest sakerna är till sommarhuset som jag köpte på Skåne- och Köpenhamnstrippen.

image1043
image1044
Dessa turkosa saker var det sista jag köpte innan vi åkte hem från Köpenhamn. Vi (egentligen sambon) var så trötta på affärer att det var nära att vi hade gått förbi den här butiken. Men tur var det att jag fick en minut på mig att kolla läget. Ibland är det bra att man får tidspress för då finns det ingen tid till velande. Ca 1 minut och 30 sekunder senare kom jag ut ur affären med detta och tillsammans gick det endast på 120 danska kronor! Fatet kostade 40 och de andra 20/styck. Jag var så stressad att jag glömde notera vad butiken hette...

image1045
Korgen komer från Systrene Grene i Köpenhamn och kostade 49 danska kronor och kudden köpte jag på Agda´s och kostade endast 129 kronor. Den kommer bli underbar i soffan hemma!

image1047
Sittkuddarna köpte jag på Notre Dame i Köpenhamn och kommer att få pryda kökssoffan i sommarhuset så fort den har blivit vitoljad. Otroligt vackert mönster och färger med randigt på ena sidan och de härliga blommorna på andra sidan.

Fortsatt trevlig helg allihop! I helgen är det några fester och kalas för vår del sen är det dags för jobb igen på måndag så det gäller att passa på att njuta av en dag till i ledighet!

//Kix

Skåne och Köpenhamn

Publicerat: 2007-07-07 @ 16:02:26

Under torsdagen och fredagen var vi ute på en liten roadtrip. Tanken var att vi skulle åka ner till Köpenhamn och övernatta där men när vi närmade oss Skåne på morgonen ösregnade det. Ni vet att jag inte överdriver för regnet var ju den stora nyheten dessa dagar och som vittne kan jag intyga att det verkligen ösregnade! Vi bestämde oss för att stanna på svenska sidan - det fanns inte chans att vi skulle kunna ta oss ut ur bilen för att gå på stan dessutom så blev vi inbjudan till ett par vänner strax utanför Malmö på kvällen.

Vi tog oss i alla fall ner till Malmö och vidare söderut till Falsterbo. Där stannade vi och käkade lunch på Falsterbos golfklubb. Regnet piskade ner och även om vi är golfentusiaster så var vi inte ett dugg sugna på att gå ut på banan ut satt väldigt nöjda framför brasan och åt god mat. Vi fortsatte vidare söderut - Smygehuk och den sydligaste landremsan i Sverige var målet. På vägen lyckades jag i alla fall lukta mig till två inredningsbutiker, inte dåligt! Den första vi stannade på var Ting Ute & Inne i Gislöv.  Ett underbart ställe med både butik och visningsträdgård. Visionen är att skapa ett koncept för både inne- och utomhusmiljö. De kan hjälpa till med inredningskonsultation och ritningar av trädgårdar. Tyvärr regnade det så mycket att vi var tvugna att stå under tak och titta på trädgården men det var hur som helst otroligt inspirerande. Första inköpet gjordes också - present till kvällens värdpar och tre stycken ljushållare för värmeljus att sätta på väggen (ni får se dem när jag har hängt upp dem).

Nästa butik innan Smygehuk var Agda´s också i Gislövs strandmark. Det var en otroligt charmig gårdsbutik med lagerförsäljning och priserna var helt otroliga. Jag köpte en superfin kudde för bara 129 kronor och två stycken lampfötter i smide, jättehöga för bara 220 kronor styck (kudden ska jag visa strax och lampan kan ni se på en bild nedanför). Där fanns hur mycket som helst att fynda så om jag inte hade haft en väntandes pojkvän i bilen hade jag säkerligen kunnat tillbringa många fler minuter därinne!

I smygehuk fikade vi på Kaffestugan och tog några kort när vi stod allra längst söderut i Sverige. Vi ser aningen lidande ut på korten där vi står under paraplyet och blir mer och mer blöta för varje sekund men vi var i alla fall mest söderut av alla för en lite stund! :-) Innan middagen på kvällen hann vi dessutom med en sväng förbi Ilva.

På fredag åkte vi så äntligen över till Köpenhamn. Vi tog strandvejen som är helt underbar att cruisa på. Vilka fantastiska hus det finns där! I Köpenhamn hann vi med en hel del butiker, av alla de slag, åt gott och tog det allmänt ganska lugnt. Dessutom så hade det slutat regna! Fastän det inte regnade och gatorna var hyffsat torra så noterade jag att nästan varannan människa (läs tjej) hade gummistövlar på sig. Vissa i vanliga gröna men de flesta i i färgglada stövlar men söta mönster på. Har jag missat något eller är det högsta mode nu? Jättepraktist men det passade inte riktigt in i min statsbild. Jag som har tänkt länge på att jag ska köpa ett par gummistövlar, mest för det är praktiskt när det regnar, måste ju givetvis springa iväg fort som attan och köpa mig ett par nu! :-)

Butiker som vi besökte var: Illums bolighus, Stilleben, Royal Copenhagen, Notre Dame, R.O.O.M, Dansk design, Grönlykke och många, många fler. En stor applåd till sambon som följde med in på de flesta utan att nästan inte gnälla alls. Det blev några trevliga inköp också innan vi beslutade oss för att åka hemmåt.

Här är några kort från trippen!

image1029

image1034
image1036
image1037
image1038
image1039
image1040
image1042
Foto: privat


Nytt Hotell i Köpenhamn - Hotel Twentyseven

Publicerat: 2007-07-07 @ 13:33:52
Ett nytt designhotell finns nu i Köpenhamn - Hotel Twentyseven. Hotellet innehåller, förutom fin design, även en hip Cocktail Lounge kallad Honey Ryder Cocktail Lounge och en isbar som kallas Absolute icebar in Copenhagen.

När man checkar in kan man välja olika paket. De har valt att kalla det Live life at Hotel Twentseven. Då kan  man välja om man vill checka in som: Design Connoisseurs, Gourmand, Lovers. Rockstar eller In a world of ice. Låter spännande eller hur?


Foto: Hotel27.dk

Aftonbladet har tips till torpet!

Publicerat: 2007-07-07 @ 12:00:20

Foto: Aftonbladet.se

Aftonbladet tipsar de hur man skapar sin torpdröm med en mängd bra tips och ett jättefint bildspel med 20 bilder. Det är mycket inspirerande. En hel del kommer från Greengate som har hur mycket som helst i den romantiska torpstilen men även en hel del annat. Kolla in det!

Jag fastnade för Gudrun Sjödéns textilier som visades upp i en underbar sovrumsbild och en matta från Mio som var oval och med en känsla av trasmatta. Den kostar 2950 kronor och finns i några olika färgsättningar men den gröna var snyggast. Dessutom så var en söt emaljburk med från Cosas som jag fastnade för. Jag hade väldigt gärna sett den i fler färger.

Quiltat överkast i bomullPåslakanset
Foto: Gudrunsjöden.com
image1027image1028
Foto: Mio.se                                                                                Foto: Cosas.se

Dukningsinspiration

Publicerat: 2007-07-05 @ 00:33:11

Med dessa fina bilder på dukningstips från Martha Stewart vill jag önska alla en trevlig helg!

Vi åker till Köpenhamn tidigt imorgon bitti. Vi har blivit trötta på allt regn och känner att vi faktiskt vill uppleva något annat än just det några dagar av semestern. Jag har gjort en lång lista på inredningsaffärer som skall besökas så det blir nog trevligt (just denna biten av trippen är min sambo lyckligt ovetande om för tillfället men jag får väl dumpa honom på någon trevlig bar med mycket öl under tiden... :-))

Är någon intresserad att se mer dukningstips - känns som det kan passa nu till alla utomhusfester som väntar - klicka in på Martha Stewarts hemsida där det finns tydliga förklaringar på det som krävs lite mer pyssel med.

image1017image1018
image1019image1020
image1021image1022
Foto: Marthastewart.com


Top Floor Rugs

Publicerat: 2007-07-03 @ 21:17:13
Snygga mattor från Top Floor Rugs. Jag gillar speciellt grå som ser ut som små stenar.

image1013
image1014
Foto: Topfloorrugs.com

Under plastmattorna gömde sig ett jättevackert golv!

Publicerat: 2007-07-03 @ 21:08:13
Min förkylning verkar vara av den snälla sorten för idag har jag faktiskt mått helt okej - bara lite hosta och snuva kvar. Så då blev det ju så klart lite arbete. Vädret är helt bedrövligt så varken stranden eller golfbanan är särskilt lockande men däremot sommarhuset! :-)

Jag fortsatte att måla möbler som ska få bli vita och sambon satte fart med golvet. Plastmattorna ska bort överallt. Under hittade vi ett jättefint bredplankat trägolv från början av nittonhundratalet. Underbart!

Bilderna förställer mig målandes stolar, golvet före, under tiden och efter och så lite av fondväggen och de nymålade väggarna.

image1012
image1015image1016
image1010
image1011
Foto: privat

Nama rococo wallpaper studio

Publicerat: 2007-07-03 @ 09:23:22
Supersnygga tapeter från Namarococo i olika mönster och färger. Namarococo kommer från USA och vill du läsa mer om företaget klicka här.

image998

Foto: Namarococo.com

Nytt från Iannone

Publicerat: 2007-07-02 @ 21:24:36
Jag har tidigare visat en skänk från Iannone som gör ekologiska och väldigt snygga möbler. Nu var hemsidan uppdaterad med en hel del nya fina möbler. Det översta skåpet är ju bara för snyggt - me like!
Foto: i-sdesign.com

Snacka om att vara plikttrogen...

Publicerat: 2007-07-02 @ 19:40:18
Är man inte plikttrogen så säg! Första dagen på semestern och jag är dunderförkyld! Sambon var förkyld för några dagar sen. Ibörjan trodde vi bara att det var hans allergi som var extra elak men efter en kort feberattack i lördags så förstod vi att så inte var fallet. Nu är det jag som snorar, har ont i halsen och fryser. Jag kände det redan igår kväll men försökte förtränga det in i det längsta. Det har varit regnigt och mulet under hela dagen vilket jag faktiskt är tacksam för, det har varit lite lättare att bara ligga i soffan då. Sambon kom hem med en överraskning i alla fall - Stieg Larsson tredje bok Luftslottet som sprängdes. Om ni inte har läst Milleniumserien från Stieg så kan jag verkligen rekommendera er att göra det. Så  det är vad jag har ägnat min dag åt - bok, ett antal koppar te och en hel del snorpapper... Jag hoppas att det är bättre imorgon så att jag i alla fall kan åka och måla. Vore skönt att få något uträttat på semestern. Ikväll är sambon på födelsedagskalas. Jag valde att stanna hemma för att inte riskera att smitta ner hela släkten, där flertalet precis har anlänt från USA och säkert inte har lust att snora bort Sverigevistelsen. Jag hoppas bara på att han tar med sig smörgåstårta hem till mig! :-)

Jag har läst någonstans att det är vanligt att det bryter ut förkylningar och dylikt när man blir ledig. Är det nån mer som har hört det eller brukar trilla dit? Är det inte himla typiskt?!!

Nu är det i alla fall snart dags för Sommartopet. Jippy! Dagens höjdpunkt :-)

image995
Foto: privat

En bildkavalkad i köksinspiration

Publicerat: 2007-07-02 @ 16:08:33
Jag letar för tillfället inspiration till köket i sommarhuset. Ingenting ska bytas ut - bara målas, fräschas till och göras fint. Så småningom ska jag sätta in en gammal vedspis som min mamma har och då får spisen flytta till en annan plats än var den står nu. Tanken är att köket ska få gå i det lantligt ljusa/vita med inslag av aqua och turkost. Först ska i och för sig sovrummet bli klart som vi håller på med nu. Här kommer en massa bilder med härlig och lantlig inspiration för kök (ett vardagsrum har smugit sig med också men färgerna är så härliga att jag inte kunde låt bli :-)).

image989
image990
image991
image992
image993 
image994
Foton: Homesandgardens.com och Flickr.com

Tack för tipsen!

Publicerat: 2007-07-01 @ 23:24:09
Foto: Olivkällan.se


Jag har fått ett jättebra tips angående min förfrågan om vattenbehållare i rostfritt på ett tidigare inlägg från Kicki. Tack så hemskt mycket! Dessa ser ju jättefina ut och kommer i tre olika storlekar - 8, 16 och 21 liter. Den på 21 liter kostar 875 kronor och det är på Olivkällan som dessa finns. Jag ska helt klart överväga ett köp av en sådan!

Jag passar på att tacka Isabelle också för NCS-koder i retroturkos som jag också efterlyste. Jag har inte hunnit till färgaffären ännu men nu har jag verkligen något att utgå ifrån när jag kommer dit. Tusen tack!

RSS 2.0