Wannabetree

Publicerat: 2007-05-31 @ 20:23:30
image907
image908
Foto: Glimakra.com

Wannbetree (sött namn, eller hur?) är designade skärmväggar med egenskap att även verka ljuddämpande. Bra för stora kontorsmiljöer med andra ord. Designern bakom heter Bertil Harström och de finns på Glimakra. Form, färg och storlek finns i lite olika variationer. Titta in på hemsidan för att se fler.

Bucket lamp

Publicerat: 2007-05-31 @ 19:54:08
image906
Foto: Proudly.se

Bucket lamp från Proudly lanserades under Elfack mässan i Göteborg 7-11 maj i år. Designer är Anna Sellgren och Linda Alexandersson. Jag hittade inga prisuppgiftermen de kommer att produceras och säljas av Eli Gnösjö AB.

Snygg, eller hur?

Sandlådan blev stiligt potatisland

Publicerat: 2007-05-31 @ 10:02:43
image905
Foto: Viivilla.se

För alla er, som har en sandlåda i trädgården som inte längra används av barnen och som desutom inte har något trädgårdsland, så kanske detta är ett hett tips.

I Vi i villa visar man hur man kan förvandla just en sandlåda till ett stiligt potatisland med klinker runt kanten. För att se en bekrivning på hur de har gått tillväga plus några tips för att lyckas med potatisen klicka här

Snyggt i hallen

Publicerat: 2007-05-31 @ 09:39:01
image904
Foto: Mia Carlsson, Aftonbladet

I Aftonbladet kan man läsa ett reportage om hallinredning och se fina inspirationsbilder åt det mer lantliga slaget. Låt sommaren göra enré - Så får du fint i hallen. Jag fastnade för denna bild - det vitmålade golvet, den blommiga men dova tapeten men framförallt den fina mattan som passar perfekt i denna hall. Mattan heter Gammelsvensk och kommer från Horredsmattan. Priset är 325 kronor per meter och den finns i nio olika färgkombinationer.

Åh, va jag skulle vilja ha en sommarstuga...

Änglaspel! Eller ska jag kanske säga döskallespel?!

Publicerat: 2007-05-31 @ 09:24:14
image903
Foto: Favoritsaker.se

Riktigt, riktigt coolt tycker jag att detta änglaspel / döskallespel är. Döskallarna snurrar så fint och rofyllt runt ljusets låga. En kul present att ta med sig till de som har allt och som uppskattar lite humor. Jag hade i alla fall blivit glad!

Döskallespelet kommer från Pluto och finns för 69 kronor hos Favoritsaker men inns även på andra presentbutiker som säljer Plutos sortiment.

Oslo Wood

Publicerat: 2007-05-30 @ 23:46:50
Igår  var jag inne i butiken Springbok som finns här i Göteborg - som Cleo för övrigt har tipsat om tidigare, här och här. På Springbok  finns en massa härlig inredning i afrikansk anda. En lampa som jag fastnade för var Oslo Wood som de hade där. Jag är väldigt svag för tripodslampor och just Oslo Wood var en sådan med en superläcker skärm med uppåtriktat ljus.
 
Efter en snabb googling hittade jag Oslo Wood hos Design online. Designer är Ove Rogne för Northern Lighting. Skärmen är gjord av ett tunt metalliknande tyg i svart eller beige och höjden, på den stora på bilderna, är 165 cm och prislappen hamnar på 2350 kronor.

image900image901
Foto: Designonline.se

Snackhat - drinkhjälp till mingelpartyt

Publicerat: 2007-05-30 @ 09:24:59
Igår såg jag en otroligt bra hjälp till drinken och mingelpartyt. Kanske lite för kitchigt för vissa men ändå en smart idé, kan nog funka på sommar-utomhus-partyt. Snackhat från Koziol. En liten tratt som man sätter på glaset med ett hål i mitten för sugrör. Själva tratten eller skålen som blir är till för att ha lite snacks - nötter eller vad det nu kan vara som bjuds till drinken. På så sätt behöver man inte stå med båda händerna fulla utan kan fylla på med drink och snacks och i godan ro mingla med en hand fri.

Jag letade efter denna snackhat på nätet och hittade den på Koziols egna sida. Det som slog mig var hur tråkiga produktbilder som görs av vissa företag. Se bara på den här. Den säger inte särskilt mycket. Har man inte läst beskrivningen eller sett hur den är tänkt att fungera så ser den här produkten väldigt tråkig ut och det är svårt att se vad den är tänkt till. En illustrationsbild med ett läckert coctailglas fylld med en fräsch drink och med detta tillbehör upptill med sugrör och snacks hade gjort det så mycket mer spännande. Eller hur?

image898image899
Foto: Koziol.de

Sticklebook

Publicerat: 2007-05-30 @ 08:36:22
image893
image894
image896
Foto: Sticklebook.com

Jag är inte alls förtjust i att ha stora bokhyllor i mitt hem men jag gillar ju väldigt mycket att läsa och har därför en del böcker hemma så klart. Pocketar brukar vi oftast ge bort när vi har läst dem på så sätt kan man ju glädja någon annan med en påse böcker då och då och slipper tänka på förvaringen. Oftast har vi ändå några som alltid ligger hemma och väntar på att bli lästa, läsandet har en tendens att komma i perioder så därför hade en bra förvaring, som denna från Sticklebook, säkert varit en bra investering. Då kan böckerna hänga så här fint på en passande vägg och göra sig påminda om att de vill bli lästa.

Snygg och praktiskt förvaring som är lätt att fästa på väggen och passar på de flesta ställen. För att läsa mer om den klicka här. Den finns även på Designtorget om man vill titta på den live.

Senare...

Sara har varit på Designtorget och tittat lite extra och detta är hennes reflektion:

"Har nu varit nere och spanat på Designtorget. En negativ sak var att böckerna inte satt rakt på den utan lutade lite mot väggen neråt. För er som inte sett den på nära håll så är det små små piggar som sidorna fastnat mellan. Boken fastade lätt när man satt dit den men den lutade sig som sagt mot väggen. Det gjorde även de böcker som redan satt på demoexet. Vet inte om det går att göra ngt åt eller om det ska vara så...?"


Inspiration till barn från Broste Copenhagen

Publicerat: 2007-05-29 @ 13:27:12
Inspirationsbilderna hos Broste Copenhagen - Kids summer - tyckte jag var helt underbara så jag är bara tvungen att visa dem här. Speciellt muggarna med bilar diggar jag!

image888
image889image890image891
image892
Foto: Brostecopenhagen.com

Nu ska jag kila ut och titta lite i inredningsaffärer tänkte jag. Det var evigheter sen jag besökte vissa butiker och vill gärna se vad för nytt som har kommit. Sämre sätt att tillbringa sin lediga dag finns! :-)

T-table från Kartell

Publicerat: 2007-05-29 @ 11:57:39

Det här trebenta bordet från Kartell är designat av Patricia Urquiola som har inspirerats av fossiler. Bordet finns i tre höjder och ett flertal färger.

image887

Foto: Kartell


Möbelfestival i Köpenhamn i helgen!

Publicerat: 2007-05-29 @ 09:43:54
image886

Ni, som kan och vill, missar väl inte att det är Möbelfestival i Köpenhamn i helgen, från fredag till söndag. Det är en helt ny festival för möbler och design och det kommer att vara staden som är showroom - gator, gallerier, caféer, parker och andra offentliga platser. Festivalen ska locka både branschfolk en de som bara är genuint intresserade av design.

För mer information klicka in här.

Tyvärr kan jag inte åka dit den här helgen. Hade jag bara varit ledig så hade jag definitivt ägnat en dag åt festivalen. Däremot så var jag i Köpenhamn i torsdags och jag måste bara nämna att det verkligen är en fantastisk stad. Fylld till bredden med härlig inredning och design!

Angela Adams

Publicerat: 2007-05-28 @ 22:55:11
När jag var inne på Design Public idag hittade jag en riktigt snygg matta - en söt hund också :-) Mattan är designad av Angela Adams och är rund med ett fint mönster och behaglig färg.

image885
Foto: Designpublic.com

The Lily

Publicerat: 2007-05-28 @ 22:47:54
image883
image884
Foto: Fritzhansen.com

The Lily, stol 3208, designad av Arne Jacobsen introducerades första gången 1970 men försvann på grund av att produktionen var för komplicerad. Tekniken förbättrats och stolen är tillbaks och nu med ett lite större skal. The Lily finns i lack i färgerna vit, svart och röd och svart skinn. Bilderna kommer från Fritz Hansen. 

Hybrid-Home limited edition prints

Publicerat: 2007-05-28 @ 22:38:31
Visst är de söta de här illustrationerna gjorda av Dora Drimalas? Stilrena med mycket humor. Finns fler att titta på Design Public. 

image875image877
image881
image882
Foto: Designpublic.com

Non Random Light från Moooi

Publicerat: 2007-05-28 @ 10:13:42
image871
Foto: Marcel Wanders & Erwin Olaf, Designboom.com. Non Random Light

En av mina absoluta favoritlampor är Random light från Moooi som är designad av Bertjan Pot (bilden nedanför). Nu har Bertjan Pot och Moooi kommit med efterföljaren Non Random light som visades på Milanomässan. Den ses på bilden ovanför och ser minst lika snygg ut som föregångaren.

image874
Foto: Unicahome.com. Random Light

För att få se alla fina nyheter från Moooi så rekommenderar jag att ta en titt på Designboom där ett flertal bilder finns från Mooois monter i Milano. Hjälp va snygga grejer! Nyheterna finns inte att titta på under produkter ännu på Mooois hemsida men däremot har de lagt ut ett "newspaper" med nyheterna från Milano på första sidan. Väl värt att se!

The black chair collection

Publicerat: 2007-05-28 @ 09:30:30
image868image869
Foto: Scandinaviandesign.com

The black chair collection är designad av Fredrik Mattson för Blå Station och är lackade trästolar i solid svensk björk. Stolarna finns i  fyra olika sitthöjder och ett flertal olika färger, till och med guldfärgade.

Moooi boutique

Publicerat: 2007-05-25 @ 20:19:37
Hos Moooi finns något som kallas för Moooi Boutique där man kan designa sin egen soffa genom att kombinera ihop olika tyger och ben. 60 olika kombinationsmöjligheter har man! Här nedan finns några bilder från Moooi av de soffor man kan få.  Låt fantasin flöda.

image863
image864
image865
image866
image867
Foto: Moooi.nl

Twiggy - ett konstträd

Publicerat: 2007-05-23 @ 18:12:10
image861
Foto: Reallylindabaker.co.uk

Riktigt snygg konst att sätta på väggen - Metal Twiggy tree art. Twiggy finns hos Really Linda Baker och kostar där £24.95.

Det känns som att många inredningsprylar just nu har inspirererats från naturen och speciellt från träd. Men som sagt det är riktigt snyggt.

Pipetter

Publicerat: 2007-05-22 @ 09:24:02
I och med att jag nämnde Menu i förra inlägget så var jag tvungen att gå dit och kika lite också och med tanke på att det just nu har blivit inlägg med danskt ursprung så fortsätter jag i samma tema.

Dessa fräcka Pipettglas kan man köpa från Designonline och är superfräcka tycker jag. Jag har läst både kemi och biologi på högskolenivå så jag hade gärna haft dessa hemma för att leka biokemist med :-) Perfekt för att dosera rätt mängd olja, vinäger eller vad man nu kan tänka sig ha i flaskorna. Setet kostar 249 kronor.

image860image858image859
Foto: Designonline.se

Herstal

Publicerat: 2007-05-22 @ 09:14:54
Jag har många gånger kommit i kontakt med Herstals produkter i butiker men aldrig varit inne på hemsidan förrän nu. Oj, va mänga fina saker som fanns där - en hel del saker som jag gärna skulle vilja ha! :-)

Jag har nog trott tidigare att Herstal bara har gjort lampor men så är inte fallet. Vaser, ljusstakar, utomhusbelysning av olika slag och bordsdekorationer fanns dessutom. Stilrent och snyggt i rostfritt vilket jag är väldigt förtjust i. Företaget är danskt och jag tycker att produkterna är väldigt lika Menu. Men vad jag förstår så är det två skilda företag.

Jag valde att visa tre bilder som föreställer samma form men med olika användningsområden - Events vas small och large och ljusstake. Jag hade gärna dukat på bordet med dessa tre, väldigt snyggt.
 
image853image855
image856
Foto: Herstal.se


Flora

Publicerat: 2007-05-21 @ 10:41:57
image847
Foto: Georgjensen.com

Den här snygga vasen kommer i tre olika utföranden. Serien heter Flora och kommer från Georg Jensen. Skön kontrast med de två olika ytorna som möts tycker jag - stilrent och levande.


Bloggpaus på grund av bröllop

Publicerat: 2007-05-16 @ 23:55:20

Så var det äntligen dags för bröllopet som vi har sett fram emot hela våren. Och nej, det är inte vi som gifter oss utan ett par goda vänner. Imorgon bär det alltså av till vår vackra huvudstad, efter att jag har jobbat klart, för att hinna förbereda en del saker inför den stora dagen. Min sambo är förärad till att vara toastmaster och behöver därför vara på plats för att kunna ha allt och lite till under kontroll.

Så alltså, det blir nu bloggpaus för min del till och med måndag. Sköt om er så länge och trevlig helg!

Kramar Kix.

image846


Lampor från House of European Design

Publicerat: 2007-05-16 @ 23:33:33
image842

image845
Foto: Design-eu.com

Det är lltid kul med design som går att variera efter behov vilket man kan göra med de översta lamporna. Kul och fin design tycker jag. Vägglampan passar ju utmärkt som sänglampa. De nedersta infaller inte direkt i kategorin lätt att variera men är däremot ruskigt snygga.

Alla lamporna kommer från House of European Design.

Halv vas

Publicerat: 2007-05-16 @ 22:38:05
image841
Foto: dutchbydesign.com

Denna vas från Dutch by design kan vara mycket smart om man har ett begränsat utrymme. Framifrån kan man ju inte se att den är halv på baksidan. Snygg också tycker jag.

Kyushu tea set

Publicerat: 2007-05-16 @ 22:28:43

image839
Foto: Ethnicstyle.com

Det här klassiska japanska tesetet kommer från Ethnic style och är väldigt fint enligt min smak. Hade hemskt gärna haft ett liknande set hemma till testunderna i soffan.


Firar födelsedag

Publicerat: 2007-05-15 @ 10:17:44
Jag firar födelsedag så det blir inga inlägg idag men imorgon kväll är jag tillbaks igen! :-)

Det är någonting annat¨på gång också som jag hoppas att jag kan berätta om snart, om nu allt går som det ska vill säga. Nå ja, det lär märkas i så fall :-)

Ha en toppendag alleammans och blås inte bort om ni tar er ut i stormen.

Kramar Kix.

image837**********************************************************************************


Oj, vad jag har gjort er nyfikna märkte jag när jag läste alla kommentarerna. Tyvärr måste jag nog göra er besvikna och även mig själv. Vi hade nämligen högsta budet på ett hus och trodde nästan att det skulle gå vägen men idag blev vi omkörda. Suck! Det tar verkligen på energin att leta boende och vi  kommer nog inte att gå vidare den här gången, gränsen var redan nådd om man säger så. Men skam den som ger sig, det kommer nya saker att buda på :-). I helgen ska vi tänka på andra betydligt mer uppmuntrande saker än bud och boendekalkyler. Och nästa gång ska jag nog inte nämna någonting förrän det är helt klart - det kanske betyder otur att svamla innan det är rott iland så att säga...

Måste även passa på att tacka för alla gratulationer! Gårdagen var super - jag slappade och blev ompysslad hela dagen! :-)

Hemma hos HDK

Publicerat: 2007-05-13 @ 21:09:24
image833


Hemma hos HDK heter examensutställningen som Högskolan för Design och Konsthantverk har nu i maj. Detta sker i en hemmamiljö för att lättare kunna skapa en personlig dialog mellan formgivare och besökare. Det kommer att finnas allt från illustrationer och animationer till produkter för hållbar utveckling. 

Datum och plats för utställningen är: Göteborg 16-17:e maj kl.11-22 i en lägenhet på Viktor Rydbergssgatan 1A och i Stockholm 25-26:e maj kl.11-22 på S:t Eriksgatan 48. 

Men om ni inte har tid eller lust att besöka utställningen så rekommenderar jag er ändå att ta en titt på hemsidan som är väldigt bra. Där kan man lära känna eleverna och direkt komma till deras hemsidor med ett enkelt klick för att se vilka projekt de har jobbat med. Många roliga, trevliga och bra idéer! 

En av mina favoriter efter lite spaning på hemsidorna blev Johanna Westlins kollektion av de tre produkterna: tryckt bordsduk i linne, tesked och tekopp.  Se bilderna nedanför.


Foto: Jesper Anhede, www.mediahuset.nu

Betongpriser

Publicerat: 2007-05-13 @ 20:29:56
image831
Foto: Betongdesign.se

Nu har jag fått svar från Hans på Betong Design om prisfrågorna som jag mailade till honom om i veckan.  Priset ligger på 6000 kr/kvm och maxlängd på en skiva är 2,5 meter men det går bra att skarva om man vill ha längre än så. Uttag för häll och ho kostar 1450 kronor respektive 2250 kronor. Vill man ha frakt går detta att lösa för en summa på 2500 kronor och betongen finns i tre olika färger.

Ganska dyrt med andra ord men det kan det säker vara värt för det är väldigt snyggt!

Rose and butterfly

Publicerat: 2007-05-11 @ 20:00:06

image825image826
image830

I senaste numret av Livingetc såg jag en kanna av Polly George med fjärilar på. På hemsidan finns en hel del keramik som både är vacker och rolig. Accessoarer på muggarna, vaserna och kannorna är rosor, fjärilar, insekter och till och med huvuden. Kolla in så får ni se.


Bänkskivor i betong

Publicerat: 2007-05-09 @ 21:17:11
I Roomservice som precis averkades gjorde Mattias soffbord med betongskiva. Jag blev väldigt intresserad av betongen för jag har funderat på ett soffbord i just betong. Dessa skivor hade ett inre av frigolit så att de inte blev så tunga - perfekt till en bänkskiva också.


Jag kollade upp inköpslistan och betongen kommer från Betong Design. Jag skickade precis iväg ett mail för att få lite prisuppgifter, det finns inte på hemsidan.

image818image821
Foto: Betongdesign.se

En liten fråga bara

Publicerat: 2007-05-09 @ 19:41:08
Hur ser min header ut i era datorer? Hos mig ser den bra ut och man ser hela texten och det är den stilen på texten som jag vill. Nu märker jag, till min fasa, att det inte alls ser ut så på min sambos dator! Halva Kix Koll syns och med en helt annan stil på texten! Han har firefox men inte jag, kan det bero på det? Det är inte så ofta som jag är inne på bloggen på andra datorer än min egen.

Hur ser det ut hos er? Tacksam för svar :-)

Pimp your dog

Publicerat: 2007-05-09 @ 19:22:20

Jag hamnade inne på en sida med hundtillbehör efter lite surfande, Modern Tails. Jösses vad det finns prylar men undrar också vem som köper sådant här. Det kan väl bara vara i USA som detta kan fungera? Och är det verkligen för hundens skull som man inföskaffar dessa saker? Jag anar att det är för att tillfredställa egna behov.

image811image812image813
image814image815image816
Foto: Moderntails.com

Regnkläder och prinsessängar för hunden - vad tycker ni?

Jag hittade faktiskt en sak som var av tilltalande design och det var hundmöbeln nedanför.  

image817
Foto: Moderntails.com


Pumps till dörren och tårtan!

Publicerat: 2007-05-09 @ 19:00:33

Hos Chiasso finns det en hel del roliga prylar och två saker som jag fastnade för är pumps som jag aldrig sett dem förut. Tyvärr kunde jag inte få in bilderna i bloggen så ni får klicka fram dem! (Är det nån som vet hur man bär sig åt för att ändra på formatet på bilderna? Det går att spara bilderna som spara som men inte att lägga in dem i bloggen...)

Den ena skon är ett dörrstopp, klicka här. Supercool tycker jag!

Den andra är utformad som en tårtspade, klicka här. Lite kul den med tycker jag.


Hvad betyder dit hjem?

Publicerat: 2007-05-09 @ 16:34:31

Hvad betyder dit hjem är ett test som man kan göra på Bo bedre. 10 frågor ska besvarar för att få reda på vilken "hemtyp" man är. Lite svårt med danska kanske men det går.  Det finns en hel del andra test man kan göra om stilar, mat, trädgård med mer. Klicka här för att komma till testen.

Så här blev mitt resultat:

Dit hjem är din hule.

Det er her, du føler dig godt tilpas, og omgivelserne skal helst afspejle din personlighed og dine interesser. Du følger sikkert med i boligmoden, men det vigtigste for dig er, at en ting "lige er dig". Hjemmet er det sted, hvor du finder den indre ro og lader op.

Det stämmer ganska bra tycker jag :-)

Vad betyder ditt hem för dig?

image808image809image810
Foto: Bobedre.dk


John Robshaw

Publicerat: 2007-05-09 @ 15:19:28
image805
image806image807
Foto: Johnrobshaw.com

Elle Decors hemsida hittade jag under kategorin What´s hot! dessa kuddar och täcken i härliga mönster från John Robshaw. I färgerna och mönster tycker jag att man känner inspiration från Afrika.

Nu är jag klar...

Publicerat: 2007-05-08 @ 22:34:13
...med presentationen till imorgon. Det sista projektet vi har gjort på utbildningen är ett fritidshus. Idéerna och kreativiteten har fått flöda och det har verkligen varit superkul men en hel del att tänka på och lite kämpigt att hinna klart med allt. Vi har gjort skalenliga ritningar, på allt som finns med - rumsindelningar och interiör. Dessutom har vi gjort två stycken skalenliga modeller. En i skala 1:50 på rumsindelning och en modell i inredningsskalan 1:20 på möbler och accessoarer. Det är mycket pill med modellerna men himla roligt och de blir så fina att titta på, som små dockskåp. Dessutom har vi en presentation med olika perspektivritningar och tyg- och materialprover och mönster.

Jag hoppas på att allt går bra imorgon och att de kommer att gilla mitt fritidshus. Jag är väldigt nöjd och hade gärna haft detta hus som sommarstuga - ska bara hitta en lämplig havstomt först :-) Det ska bli jättekul att få se de andras "skapelser" i färdigt skick också!

Ha en bra dag allihop!
//Kix

************************************************************************************************************

Redovisningen gick jättebra och alla hade lyckats jättebra med sina hus och presentationer! Lite trist att det är över bara men som sagt det blir lite skönt att få lite tid över för annat än bara jobb och plugg. Även om utbildningen har varit enormt kul och kreativ så har det varit lite tufft att jobba så mycket som jag har gjort samtidigt. Utbildningen har legat på måndag-onsdag så resterande dagar plus eftermiddagar har jag jobbat. 

Cleo - synd att du inte kunde vara med! Jag tror att du hade uppskattat det väldigt mycket och varit en inspirationskälla i klassen, plus att det hade varit roligt att lära känna dig :-) Vi har bara varit sju stycken i klassen i vår så vi har kommit varandra nära och det är så otroligt roligt att umgås med folk med samma intressen och med tusen tankar och idéer om inredning och design. Men det kanske kan bli till en annan gång, jag rekommenderar. 

Nu ska jag storstäda lägenheten och få lite vår- och sommarfint här hemma! Det kan behövas kan jag lova.

Liten lägesrapport...

Publicerat: 2007-05-07 @ 21:17:47

Bloggandet har verkligen fått komma i andrahand ett tag nu. Det har varit en hel del annat att stå i och de lediga stunderna och dagarna har jag ägnat åt frisk luft och bara ledighet. Jag har under våren gått en utbildning i Inredning och design på Art College här i Göteborg och samtidigt jobbat i en möbelbutik. Nu har jag bara två dagar kvar på utbildningen, på onsdag redovisar vi det sista projektet, så efter det kommer det att bli betydligt lugnare. Att bara jobba en heltid kommer att bli rena semestern :-) 

Det är många av mina bloggfavoriter som jag inte varit inne hos på länge men som sagt blir det snart lite lugnare i min värld så då kommer jag hinna att förkovra mig i allt som ni har hunnit lägga ut. Dessutom så kanske det blir lite mer roliga inlägg här. Vi får se...

Mandi undrade hur det går med lägenhetsletandet och det kan jag meddela att det pågår för fullt. Jag har hunnit med en hel del visningar hitills. Men priserna på bostadsrätterna gör mig helt vansinnig och frustrerad. För två veckor sen var vi med på en budgivning - det var en tvåa på 59 kvm med normal hyra, den gick för 2,5 miljoner kronor! Jösses, för en tvåa på inte ens 60 kvadrat. Det är inte klokt. Vi har börjat fundera på att man faktiskt får ett helt hus för samma kostnader. Jag kommer att meddela så snart det händer något spännande. Det kliar verkligen i mina fingrar - jag vill ha något eget att göra iordning och fixa med. Typ NU!


Hej svejs så länge!

Kram Kix.


Fågelbad

Publicerat: 2007-05-06 @ 21:25:42
image804
Foto: Gad.se

Det här tjusiga fågelbadet i betong kommer från G.A.D och är formgivet av Stina Lindholm. Finns att få i ljus eller mörk betong och är enligt fågelexpertis optimal pool för småfåglar.

Underbart badkar!

Publicerat: 2007-05-04 @ 09:05:02

image801
Foto: Ftfdesignstudio.com

Badkar i den här stilen finns det ganska gott om men det här turkos-blå blev jag helt förälskad i. Precis så som på bilden vill jag ha i mitt badrum så småningom:-)  Jag är otroligt förtjust i betong (och speciellt i badrum) och småstenen under karet är sååå snyggt! Jag ska genast sätta upp detta på min måste-ha-när-vi-köper-hus-lista.

Badkaret, Pond bathtub, kommer från FTF Design Studio och är tillverkat i fiberglas.


Amenity

Publicerat: 2007-05-04 @ 08:51:08
image800
Foto: Amenity.com

Härliga och naturliga motiv på kuddar, väskor och lakan från Amenity som finns på lite olika platser i USA. På bilderna syns vår/sommarkollektionen för 2007.

Lampa med fingeravtryck

Publicerat: 2007-05-03 @ 09:19:57

image797

Foto: Within4walls.co.uk

Jag har i ett tidigare inlägg skrivit om lampor från Within4walls och här kommer ytterligare en. Lampan är designad av Dan Yeffet och föreställer mönstret av designerns eget tumavtryck.


Confetti

Publicerat: 2007-05-02 @ 21:22:19
image795
Foto: Frontdesign.se

Ingen har väl missat att 80-talet är på stor frammarsch inom inredning. Lampan Confetti från Front bevisar väl just detta. Små och lite större discokulor sammansatta till en fräck lampa.

RSS 2.0