Japanese design shop

Publicerat: 2007-10-31 @ 21:23:13
Underbar stilren japansk design hittar man på Japanese design shop. Klicka er dit för att se mer.
 
Via: The Style Files Foto: Designshop.jp-stores.com

Julkortsinspiration

Publicerat: 2007-10-31 @ 09:54:06
Snart är det dags att kila ner till pysselaffären och införskaffa material till årets julkortstillverkning. Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på i år så därför har jag försökt samla lite inspiration. Dessa kort kommer från Etsy och jag har redan fått lite nya idéer.

Jag gillar speciellt det röda kortet näst längst ner, då behöver jag: vita kort, taggsax (har jag redan) snygga och passande tunna dekorationspapper att klistra på kortet och fina snören och pärlor. Ja, så kanske det får bli i år...

Brukar ni göra egna julkort?

Many Hats - Christmas Card
Four Noel Christmas Cards

8 JOY Christmas Cards
NOEL set of 8 lovely christmas cards

Inspiration från Asplund

Publicerat: 2007-10-31 @ 07:58:20
Här är tre inspirationsbilder från Asplund - ren stilig skandinavisk look. Avskalat och snyggt.
Värmande stenar för frusen rumpa

Publicerat: 2007-10-30 @ 09:34:57
Detta är verkligen en mysig och annorlunda idé - en form av en barstol med en bricka fylld med stenar som värms upp med hjälp av ljus undertill. Perfekt för att värma kaffet, vantarna, händerna eller kanske till och med rumpan för den som vågar.

Min sambo hade kunnat behöva en sådan i söndags. När jag kom hem efter jobbet hittade jag honom i duschen halvt ihjälfrusen. Han hade varit på fotbollsmatch och som de flesta kanske vet ösregnade det hela eftermiddagen, dessutom var det iskallt. Ingen bra kombination om man inte har regnkläder och ylletröjor med andra ord. Ja, mycket ska man få utstå för att heja fram IFK till ett SM-guld!    

Designern bakom stolen heter Jin-Kyeong Hwang. Via Yanko Design.

Jin-Kyeong Hwang

Foto: Yankodesign.com

Mmm, så gott!

Publicerat: 2007-10-30 @ 09:26:42
Chokladkolapaj med lingon


Jag kan rekommendera denna chokladkolapaj med lingon. En riktig söt och seg choklabomb! Recept finns här hos Arla.

Daddy long legs

Publicerat: 2007-10-30 @ 09:23:03
Straight Line Designs Daddy Long Legs

Det kanske inte är så svårt att se varför dessa bord har fått namnet Daddy long legs - riktiga styltben. Borden kommer från Straight Line Designs och finns i fyra olika höjder.

Jag hade gärna sett de i en miljö så att man ser hur de ser på riktigt. Annorlunda och lite kul design.

Inspiration från EM

Publicerat: 2007-10-29 @ 09:28:03
Trevlig inspiration och reportage finner man på EMs hemsida. Klicka er dit för att läsa och se mer av: Öppet hus för stort umgänge, Vardagsrum i förvandling i inredarens eget hem och I sekelskifteshuset blandas gammalt och nytt.


Foto: Em.com

Pedagogiska mjölkpaket

Publicerat: 2007-10-28 @ 21:25:17


Vid frukostbordet har alla en tendens att fastna med blicken på baksidan av mjölk- eller filpaketet. Jag tycker att det är kul när det står små faktarutor som man kan fördjupa sig i och alltid lär man sig något nytt som kan vara bra vid kommande TP-kvällar.

Någon har tagit detta fenomen i beaktande och skapat hållare till paketen med pedagogisk touch. Super för alla små som håller på att lära sig gångertabellen och stava rätt. Ju fler gånger man har sett en sak desto troligare är det att det sätter sig i minnet.

Jag tror att man skulle kunna göra sådana här till vuxna också - lära sig räkna på olika språk eller varför inte alla länders huvudstäder. Det finns troligtvis hur mycket som helst som skulle kunna passa.

Hållarna kommer från Smarta saker.

Nu ska jag baka klart en kaka som jag ska ta med mig till jobbet imorgon och överraska mina jobbarkompisar med!

Hur många muggar kan du bära samtidigt?

Publicerat: 2007-10-28 @ 11:12:44
Med de här muggarna verkar man kunna ta en fem, sex på en gång. Det kanske hade imponerat i fikarummet! I alla fall tills de andra ser hur det hela hänger ihop. Tipset kommer från Yanko design.Foto: Yankodesign.com

Sushitallrik

Publicerat: 2007-10-28 @ 11:06:15
Jag tycker om sushi och äter från och till ganska ofta men jag har hittills aldrig stött på en sushitallrik i liknande design. Det här ser oerhört praktiskt ut och mycket smidigare än att använda sig av separata skålar. Den här finns hos Generate

Mmm, nu blev jag lite sugen på sushi. Kanske ska jag köpa med mig det på väg hem från jobbet....

The Koko Company

Publicerat: 2007-10-27 @ 09:32:38
En väldans massa snygga kuddar hittade jag på The Koko Company. Tyvärr verkar de bara finnas i Long Island i USA.

Ingen som känner för att bli återförsäljare i Sverige? :-) Foto: Thekokocompany.com

Ledig dag och mässa!

Publicerat: 2007-10-26 @ 10:27:21
Idag är det fredag och det innebär ledig dag för mig den här veckan. Den ska tillbringas på Inrednings- och designmässan på Svenska mässan i Göteborg. Samtidigt anordnas även Hem och Villa. Tidigare har jag bara susat snabbt förbi denna avdelning och inriktat mig på designbiten men idag blir det lite mer Hem och Villa. Jag ska kolla efter pelletspanna leverantörer och kaminer och en massa andra viktiga saker till huset på landet.

Jimmy Schönning och Helena Sandberg har inrett tre vardagsrum där påhittade personer har bjudits till fest ( bilden nedan) och det ska jag absolut också titta på!

Trevlig fredag på er!

DSC00457
Foto: Elleinterior.se

Ordning bland skorna

Publicerat: 2007-10-26 @ 09:37:50
För alla som vill ha ordning och reda bland skorna på ett överskådligt sätt passar kanske denna lilla skohylla. Bara att montera upp på väggen där man önskar. Det ser väldigt smidigt ut och kommer från Generate.

När jag blir "stor" och har ett större boende då hade jag tänkt mig en walk in closet (förutom spa, bibliotek, arbetsrum och allt vad jag nu har tänkt mig... :-) ). Där hade detta passat super tror jag.


Några bokhylletankar

Publicerat: 2007-10-25 @ 09:16:35
Den första bokhyllan, Sapien bookcase från Design Within Reach, påminner en hel del om Pilasterhyllan men den verkar kunna stå på egen hand och behöver inte hängas på väggen. Den understa är en annan modell av en lite annorlunda och kul lösning - Opus shelving system också från Design Within Reach. Jag tycker att dessa är riktigt snygga!

Jag säger ganska ofta att jag inte är särskilt förtjust i stora traditionella bokhyllor och tycker därför att det är kul med andra sorters bokhyllelösningar. För vi älskar böcker och det finns en hel del här hemma. De fina, dvs inrednings- och matböckerna, som vi (läs jag) ofta bläddrar i, ligger i staplar på ett sidebord i lägenheten och är dessutom väl synliga på tavellister. Andra böcker har vi på vanliga hyllor som vi har satt högt upp på vägen, mot taket i vårt genomgångsrum/hall. Dessutom har vi en pilasterkopia där alla tidningar samsas. En hylla för varje sorts tidning - superpraktiskt! Pocketböcker är vi ganska duktiga på att ge bort med jämna mellanrum - det brukar dessutom vara väldigt uppskattat att komma med en påse läslusta. Ärligt talat... hur ofta läser man om en roman? I alla fall gör aldrig jag det och då är det bara onödigt att de ska stå och samla damm och ta plats.Vänligen, missförstå mig rätt, jag tycker om böcker men inte damm. Att ha böcker framme innebär att dammet får givna otympliga ställen att samlas på. Och om det nu är så att damm ändå skall samlas... då ska det åtminstone samlas på hyllor och övriga förvaringställen som fångar blickar och gärna sprider lite "åhhh smart lösning!". Eller hur!  :-)

I framtiden är självfallet önskan ett riktigt arbetsrum och bibliotek. Men som sagt, bibliotek eller inte... jag vill fortfarande inte ha en stor öppen bokhylla. Nu verkar det dröja ännu ett tag innan jag får inreda detta rum så jag har lite tid på mig att fundera ut hur jag vill ha min förvaring. Under tiden får vissa böcker nöja sig med att ligga undanstoppade i flyttkartonger (för övrigt också effektiva dammsamlare). 

Nog om mig och mitt damm...

Hur har ni det hemma hos er? Lite eller många böcker? Framme eller undanstoppade?Numrerade muggar

Publicerat: 2007-10-25 @ 09:13:54
Numrerade muggar, kan det vara något? Ja, kanske för att  lättare kunna hålla reda på sin mugg i fikarummet. För alla nummerfreak så finns de i alla fall hos In Style.

Porcelain mugs with numeral handles, Takuya Hoshiko for +D Collection.
Foto: Instyle.com

Döskallebloggen

Publicerat: 2007-10-25 @ 09:13:38
För alla döskallediggare, jag har hittat bloggen till er: Skull A Day. Där svämmar det fullkomligt över med döskallar, på mer eller mindre konstnärliga sätt. Dessutom kan man ladda ner en döskallefont gratis om man vill som faktiskt är lite kul.


Mairo

Publicerat: 2007-10-24 @ 08:35:03
Variation och inspiration är nyckelorden för svenska Mairo. Mycket mönster och färgkombinationer kännetecknar de vackra tygerna som dels har kvar sina gamla kära mönster men också hela tiden förnyas med nya mönster och färger allt för att passa in i våra hem.

Höstens nyheter kom i form av Strössel, Elephant och Fuschia. 

Kolla in första bilden - man blir sjukt sugen på chokladbollar, eller hur? Dessutom gillar jag retroköket och blir enormt inspirerad av höstdukningen på den tredje bilden. Återigen ser man hur viktigt det är hur produkterna presenteras för att man ska bli lite extra köpsugen.


Foto: Mairo.se

Lämna viktiga meddelanden med hjälp av brödrosten!

Publicerat: 2007-10-24 @ 08:32:24
Detta är ju bara för kul. En brödrost som man kan skriva personliga meddelanden på för att sedan få det på brödskivan. Sweet!

Designer är Sasha Tseng och tipset hittade jag via: Elit Alice.

toast_messenger2.jpg
toast_messenger3.jpg

Full Moon CD-förvaring från Lustro

Publicerat: 2007-10-23 @ 20:21:38
Full Moon heter denna CD-förvaring som kommer från Lustro. Jag tycker att man kan göra en likadan fast för pocketböcker istället, det hade jag gillat. Jag som inte är speciellt förtjust i stora traditonella bokhyllor gillar andra kul lösningar till mina böcker.   

Dessutom så är runda former är alltid trevligt och brukar dra blickarna till sig. Många saker i hemmet är fyrkantigt och det behövs lite mjuka, runda former ibland. Speciellt på väggarna kan jag tycka.

Full Moon CD-förvaring
Foto: Lustro.se

Ljusstakar från Pluto

Publicerat: 2007-10-23 @ 08:28:34
Jag som älskar julen har redan börjat spana in årets julprodukter och längta efter denna årets absolut bästa högtid. Dessa fina ljusstakar görs av Pluto produkter och ser väldigt fina ut tycker jag. Antingen bara så här eller med lite lingonris runt om.

Har ni tänkt på att det snart bara är en månad kvar till första advent? En smula läskigt att tiden har gått så fort - det var ju inte länge sedan det var sommar - men åh så roligt det ska bli att plocka fram alla adventsljusstakar och julstjärnor!

 
Foto: Plutoprodukter.se

Nu är jag tillbaks!

Publicerat: 2007-10-22 @ 22:00:54

Nu är jag tillbaks på bloggen!
 
Jag har hunnit ha semester och samtidigt fundera över hur jag vill ha det med Kix Inredningskoll i framtiden. Dessutom har det hänt lite andra saker. Jag har fått ett nytt jobb och det innebär att vi kommer flytta inom en snar framtid. Min sambo har under en längre tid veckopendlat till sitt jobb i Skåne och nu har även jag blivit erbjuden jobb i denna region. Då är det lika bra att flytta dit, även om det tar emot att lämna härliga Göteborg. Skåne är verkligen fantastiskt och får verkligen, ur mer än ett perspektiv, inspirationen att spira.

Alltså, jag kommer fortsätta att göra inlägg men kanske inte riktigt lika ofta som jag har gjort tidigare. Det ska helt enkelt bara vara kul - och bara ske när jag känner för det och har tid över. Jag ville aldrig sluta med bloggen utan fortsätta använda den som ett nätarkiv och för att få utlopp för alla inrednings- och designtankar. Det var bara det att frekvensen på inläggen var något hög i förhållande till övriga "måsten".
 
Framöver... det blir som det blir helt enkelt och jag är glad för alla som vill hänga med!

Kram Kristina


Badrumsmatta

Publicerat: 2007-10-22 @ 22:00:31
En badrumsmatta som ger association till vattendroppar. Mattan fungerar som halkskydd och den ser väldigt skön ut att gå på, som en massagematta. Finns hos Generate.


Ljus på burk

Publicerat: 2007-10-22 @ 21:58:52


The sun jar drivs av solenergi och laddas under dagen i fönstret av solen strålar. På kvällen och natten när det har blivit mörkt sprider den sitt ljus. Nästan lite magiskt eller hur?

Hejsan hoppsan!

Publicerat: 2007-10-03 @ 07:36:06
article : Keep you flowers fresher for longer


Jag vill bara lägga in en liten söt bild för det har sett så tomt ut här. Det blir inget mer bloggande för nu sticker jag iväg på en efterlängtad semester. Det ska bli så skönt men vi ses igen någon gång i mitten, slutet av månaden. På ett eller annat sätt och med nya fräscha krafter får vi hoppas.

Må så gott allihop och på återseende!
Kram Kristina 

Foto från: Housetohome.co.uk

RSS 2.0