Flytt pågår

Publicerat: 2008-04-30 @ 08:09:32


Då var det dags för några dagar med flytt och slit men ack så roligt det ska bli med den nya lägenheten! Vårt bredband kommer säkerligen att dröja innan det är inkopplat så det kommer antagligen bli lite si och så med bloggandet den närmsta tiden, om det nu inte är någon granne som bjussar på nät i ett par dagar.

Jag önskar alla en riktigt trevlig och solig valborg och så ses vi snart igen!

Park i miniatyr

Publicerat: 2008-04-29 @ 10:22:38


Störtskön design som är kul att titta på och aningen annorlunnda. En kruka där krukväxten får agera stort träd i relation till de små människorna och gatulampan. Jag hittde krukan på Generate.

Foto: Gnr8.biz

 

Nedräkning och After Work!

Publicerat: 2008-04-28 @ 18:20:11
Det är riktigt varmt och skönt idag. Jag tillbringade lunchen ute idag och bara njöt av solen! Nu är det nedräkning på allvar - bara 2 dagar kvar till flytt till nya lägenheten. Det ska jag fira med en After Work på uteservering med jobbarkompisarna, sambon firar på sitt vis med att gå på fotboll. Lika bra att ladda inför dagar med en massa bärslit och städning med något kul. 

På återseende imorgon igen!  

Grönskande hylla

Publicerat: 2008-04-28 @ 11:46:25


Grönskande och nytänkande. Åtminstone har inte jag sett något likande tidigare. Serien med gräsväaxande kuber går att bygga på om man vill till en grönskande pyramid. Chiaki Murata heter designern och Factory planter finns bland annat på Generate.Foto: Gnr8.biz

Blik

Publicerat: 2008-04-27 @ 19:47:32Blik har en hel del fint att sätta på väggarna för alla som vågar - stickers, vägg- och glasdekaler. Se så fint det kan bli med lite fantasi!


Kitchen Aid

Publicerat: 2008-04-27 @ 09:59:00
kitchenaidparad

Om man har tänkt sig att slå till och köpa en Kitchen Aid kanske det är dags nu. Bagaren och Kocken har nämligen ett erbjudande - vid köp av Kitchen Aid i valfri färg får man en extra bunke på köpet.  

Jag kommer allt närmre ett köp men åh så svårt det är att välja färg! Jag blir galen! :-)

Sovrumsinspiration

Publicerat: 2008-04-25 @ 12:06:28Så här vit och fin ska min säng också bli -  vi har nämligen köpt en liknande säng som på bilden fast just nu är den gul. Jag hade gärna målat plankgolven vita också för att få det så här svalt och snyggt. Däremot har jag inte valt ut några tapeter till sovrummet ännu. Det finns några kandidater men jag känner på mig att det kommer och skall ta sin tid innan den "rätta" dyker upp, under tiden får det vara vita väggar. Inspirationsbilderna kommer från House Besutiful.

Trevlig helg allihop! Nu ska jag dyka ner i de sista flyttkartongerna! :-)

Espalier

Publicerat: 2008-04-24 @ 23:08:42
En stol av Espalier från Bolia är jag sugen på till köket om det blir så att vi ska ha några stycken olika stolar i vitt. Köksplasen är inte speciellt stor och det behövs inte och får nog inte heller plats med mer än 3-4 stolar där. Vi har en matsal där vi kommer att äta middag, i köket blir det först och främst frukosten som kommer intas. Utöver Espalier funderar jag på att köpa en billig stol (kanske Urban från Ikea) för att sedan efter hand kunna utöka med andra godingar ur stolsortimentet. 


 
Zoom
Foto: Bolia.com

Nedräkning

Publicerat: 2008-04-24 @ 22:50:03
Om en vecka sover vi den första natten i den nya och alldeles egna lägenheten. Det mesta är nerpackat och fixat. Jag känner att jag börjar få rutin på det här med att packa och flytta - detta är den fjärde lägenheten vi flyttar till på två (!!) år och nu tänker jag inte flytta mer på ett bra tag.

Jag längtar, här ska inredas! :-)
 

Inspiration med svala toner

Publicerat: 2008-04-24 @ 08:15:36
Ljusblått kan vara ursnyggt på rätt ställe! Friskt och svalt och passar bra på ett sommarställe då det verkligen andas sommar. Inspirationsbilderna kommer från House Beautiful.

Vit och fin matta

Publicerat: 2008-04-24 @ 08:03:55


Denna underbara matta är designad av Deanna Comellini och visades nu i Milano på möbelmässan. Tur att det finns bloggar att uppdateras av när man inte själv kan närvara på denna tillställning. 

Via The style files.  

Olika stolar men...

Publicerat: 2008-04-23 @ 07:49:21
...i samma färg är jag sugen på just nu till nya köket. Kan nog bli så...

Clear elegance

White dining


Bilder från Living etc.

Wind candle holder

Publicerat: 2008-04-23 @ 07:48:07

image1183

Under de kommande månaderna brukar det vara en hel del kalas av olika slag. Vi ska blandat med födelsedagskalas på både dop och examensfest. Det är alltid kul att gå på fest men det är inte alltid helt enkelt att komma på vad man ska ge i present till den som skall firas. Här är ett tips som jag tror skulle bli uppskattat - en ljushållare i kristall från Design House Stockholm. De har många fina saker och oftast hittar man någonting som passar i deras sortiment - i alla fall om man gillar design och inredning!

Foto: Designhousestockholm.com

Air cup

Publicerat: 2008-04-22 @ 07:52:11


Espressokopparna Air cup, som går att använda till andra drycker också så klart, är mycket snygga och har en härlig form. När koppen fylls med dryck kan jag tänka mig att det ser ut som om det svävar, precis som namnet avslöjar. Från Ligne Roset.

Foto: Ligne-roset.se

Den står på min önskelsta...

Publicerat: 2008-04-21 @ 17:42:47


...och verkar stå många andras önskelistor också - Magbag tidningshållare från Maze. Finns hos Inreda.com.

Dessutom kan man vinna den genom Fridas Husmusenblogg denna veckan. Vilken chans!

En liten grästuva

Publicerat: 2008-04-20 @ 20:19:48


En liten grästuva från Normann Copenhagen att sätta de nyplockade blommorna i. Supercharmig tycker jag och jag måste snarast ta mig till en butik som säljer Normann Copenhagen så att jag får fingra på denna vas! 

Foto: Normann-copenhagen.com

Vilken underbar bild!

Publicerat: 2008-04-18 @ 11:23:02


Ibland är det inte kvalitet utan kvantitet som gör det. Precis som på den här bilden - det är bara till att börja spara på småflaskor nu!

Jag vill önska alla en underbar helg och det verkar faktiskt som om våren äntligen kommer med sol och värme i ett par dagar, så passa på att njuta!

Själv ska jag kasta mig in i flyttkartongernas underbara värld. Nedräkning pågår - det är bara 12 dagar kvar tills vi har nya lägenhetsnyckeln i våra händer! Tjoho!

Foto: Marthastewart.com

Läckert picknick papper

Publicerat: 2008-04-18 @ 09:10:55
 

Detta döläckra omslagspapper hade jag gärna stilat med på picknickarna i sommar! Finns att klicka hem från Inreda.com men jag ska hålla koll om det dyker upp på något fler ställe också.

Sparar ni i sparbössa?

Publicerat: 2008-04-17 @ 08:26:13

Det finns många olika orsaker till att lägga undan slantar. Att tänka sig spara ihop så pass mycket att man kan sluta jobba är kanske inte så lätt men att spara till en semester eller inredningspryl man länge suktat efter är helt klart värt mödan. De två översta bössorna kommer från Bluebox och sparkatterna kommer från Lagerhaus


Foto: Bluebox.se och Lagerhaus.se


Sängkläder i vår?

Publicerat: 2008-04-16 @ 07:45:01

Amenity Cove Organic Cotton Duvet Cover - Cream & Moss Foto: Designpublic.com

Fräscht och snyggt till sovrummet från Amenity som gör mycket fint i naturtema. Jag gillar den här pigga gröna färgen som passar in nu på våren. Kommer från Design Public.

Om någon skulle vara sugen på nya sängkläder såg jag att Hemtex återigen har megarea, 50-70% på hela sortimentet. Jag fattar inte hur de kan ha ständig rea men det blir ju helt humana priser när de har det så det är väl bara att tacka för det!

Säng med bäddset och blommor
Foto: Hemtex.se

LampLamp

Publicerat: 2008-04-15 @ 08:37:26
LampLampLampLamp
LampLampLampLamp

Kul och annorlunda lampor som man kan inreda med på ett spännade sätt!! Finns hos Charles and  Marie.

Arabiska teglas

Publicerat: 2008-04-14 @ 08:17:54
De är bara så snygga de här munblåsta arabiska teglasen! Ett extra plus för den ljusa turkosa tonen som skiner igenom glaset. Dessa kommer från Cosas och jag blir oerhört sugen på att klicka hem några stycken. Kan man verkligen få för många glas? Nä, jag tror inte heller det! :-)


Foto: Cosas.se

Idag ska det mätas lägenhet!

Publicerat: 2008-04-11 @ 09:19:22
Idag ska jag till nya lägenheten och mäta alla väggar. Så att man kan planera in i minsta detalj! :-) Vi flyttar redan i månadsskiftet så tiden går undan.

Det som vi ganska snabbt måste införskaffa är garderober till sovrummet. Jag har en tanke som jag kanske ska genomföra och det är att tapetsera garderoberna. Just nu är sovrummets väggar vitmålade men jag vill ha ett tapetserat rum, inte bara en fondvägg (som jag har tröttnat lite på) utan hela rummet. Det ska vara en tapet som går i någon form av aquaton och med ett mönster som går hem i helt rum. I baktankarna har jag en tapet från Boråstapter ur Linnékollektionen. Tanken med att tapetsera garderoberna är att på så sätt göra dem lite osynliga - att de smälter in i väggen. Garderober är inte det snyggaste som finns enlig min mening och jag vill hellre att de andra möblerna i rummet blir framträdande. 

Nu blir det nog ingen tapesering innan eller under sommaren men det känns som om vi ändå behöver bestämma oss innan vi köper gardorober. Ska de tapetseras behöver vi inte köpa lika fina och dyra dörrar.

Har ni några förslag, tips eller råd? :-) 

Trevlig fredag och helg!!

Lite senare...

Nu har jag visat min mamma tapeten som jag funderar på till sovrummet. Och efter hennes gillande vågar jag även visa den för er... Hoppas ni inte tycker jag är en snuskhummer nu. Erkänn att den är lite häftig och var inte så pryda!! :-)Foto: Engelskatapetmagasinet.se

Härliga glas

Publicerat: 2008-04-11 @ 08:55:01


Hos Duka finns det här fina och riktigt somriga glaset. Jag gillar formen och färgen som är snygg att matcha tillsammans med vanliga vinglas, vit linneduk och blå hortensia. Jag längtar efter sommaren! :-)

Liknande glas finns från bland annat Iittala som lanserar en ny ljusblå/turkos färg i Kartioserien men också Indiska har liknande glas i krackelerat glas.

Foto: Duka.se

Lifeline

Publicerat: 2008-04-10 @ 08:45:22
Lifeline hängare från Lagerhaus gillar jag skarpt. Hjärtats rytm gör sig fint på väggen!

Ett somrigt överkast

Publicerat: 2008-04-09 @ 07:49:29
Zooma

Överkastet King från Ellos ser ut att vara ett överkast som jag är ute efter. Hade nog passat prima i den nya sängen som jag ska måla om. Nu ska jag bara vänta in ett bra rabatterbjudande, det brukar dyka upp lite då och då från Ellos. 50 % hade suttit fint.  

Foto: Ellos.se

Snygginglampa

Publicerat: 2008-04-08 @ 08:14:23

Mr Di - VitMr Di - helt ny lampa för min del och faller mig helt i smaken med den högblanka ytan och guldiga insidan på skärmen. Designer är Markus Hällstrand och Michael Carlsson för Eli Gnosjö. Finns att köpa hos Pid.se

Foto: Pressbild från Pid.se

Dekorerade pallar

Publicerat: 2008-04-08 @ 08:13:59
 Cardboard Stool / Table
 Cardboard Stool / Table  Cardboard Stool / Table  Cardboard Stool / Table

Kul och annorlunda pallar eller småbord finns i några olika motiv som går att beställas via Poaa. Passar bra i ett barnrum.

Foto: Poaa.nl

Intresserad av annorlunda arkitektur?

Publicerat: 2008-04-07 @ 18:26:22

Klicka i så fall in er på den här länken. Hus och lägenheter av alla de slag som man aldrig ens hade kunnat tänka sig gick att bygga - svävande rum, träkojor och upp och nervända villor!


04cactus-house.jpg

02hangingpod.jpg


Foto: Pointclickhome.com

Jag är nyfiken på Signerat!

Publicerat: 2008-04-07 @ 07:58:05
Jag är ofta inne på Etsy och spanar runt på alla fina handgjorda saker som finns till salu där och beundrat sakerna och deras kreativa skapare. Därför är jag glad att något liknande öppnar upp i svensk form - SIGNERAT. Så här förklarar upphovsmakarna själva sin tanke och idé:

Designmarknaden SIGNERAT är en marknadsplats på nätet som kommer att lanseras våren 2008. Syftet med webbplatsen är att stödja Sveriges formgivare och hantverkare i arbetet att nå ut till en bred marknad - något som kan vara svårt på egen hand. Kunderna kommer i sin tur att mötas av ett utbud som både är unikt och personligt. Grundarna till SIGNERAT är båda grafiska formgivare, Anna Tiles och Maria Richardsson, och bedriver sina verksamheter på Söders höjder i Stockholm.

Ännu har inte portarna slagits upp så min nyfikenhet har inte stillats. Däremot har en blogg startats upp så börja med att ta en kik där.

Favoriter hos Ilva

Publicerat: 2008-04-06 @ 19:46:11

Vi var på besök hos Ilva idag och det var mycket trevligt, där finns en hel del fina saker. Några av mina favoriter blev inte möbler den här gången utan accessoarer: serviser, kuddar och lampor. Den blå-vita servisen i rutigt och prickigt skulle bli toppen ute på lantstället - en riktigt sommarservis! Lövtallriken och keramikfatet hade varit fin att duka med på buffébordet och kudden och pläden kan jag tänka mig att ha i det nya sovrummet. Så var det med den saken! :-)

Vi var även en snabbis förbi Ikea och köpte säng! Den ligger nerpackad i kartonger och väntar på nya lägenheten och några lager färg - ska bara komma på vilken färg det blir. Just nu lutar det åt vit högblankt, kanske med en gnutta gråblått i...

SpringSpringRedondoSamos
BootisByron
Foto: Ilva.se


Sigvards virrvarrlampa och utställning

Publicerat: 2008-04-05 @ 20:18:57
sassabrassa golvlampa w 220sassabrassa virvarr w

Sigvard Bernadottes klassiska mönster Virrvarr från 1961 finns inte bara på bänkskivor utan också på lampskärmar. Denna lampa finns hos Designonline

I början av sommaren inviger Kronprinsessan Viktoria och Madeleine en utställning med alla Sigvards designalster på Orangeret på Sofiero här i Helsingborg. Utställningen påfår mellan 7:e juni och 28:e september och kommer absolut att besökas utav mig. Läs mer om Sigvard och utställningen här.


Foto: Rasmus Norlander Helsingborg.se

Stingray i ny tappning

Publicerat: 2008-04-04 @ 15:47:29

Klassiska stolen Stingray lanseras nu i tre nya träslag: makassat, vitpigmenterad ek och valnöt. Finns bland annat att klicka hem från Danskdesign.nu. Precis som designen gör sig bra i klassiskt vit är den riktigt, riktigt snygg även i trä.

image1180


Foto: Pressbild från Danskdesign.nu

Sovrummet ska få nya möbler

Publicerat: 2008-04-03 @ 22:23:18
HEMNES Himmelssängstomme

Det har blivit dags att införskaffa nya möbler till sovrummet och då först och främst en ny säng. Sovrummet i den nya lägenheten är realtivt stort  så därför satsar jag gärna på en större sänggavel och har sneglat på liknande sängar som på bilden tidigare. Sängen på bilden, Hemnes från Ikea är ett väldigt prisvärt alternativ. Jag vill inte ha gult i sovrummet men det går alltid att måla om. Jag har blivit grym på att måla efter de senaste årens målarprojekt och ser möjligheter i de flesta möbler nu för tiden - ny färg kan verkligen göra susen!

En kompis köpte sänggaveln för några månader sedan och målade den svart - supersnyggt. De köpte den på nedsatt pris och jag ringde idag till varuhuset i Malmö för att höra om detta erbjudande står kvar och det gjorde det. Tydligen kan erbjudanden skilja sig mellan olika varuhus och i Malmö kostar sängen just nu och fram till 1:e maj 895 kronor! Mycket billigare kan det knppast bli! Så då kanske vi slår till!

Foto: Ikea.se

Magnolia från Marimekko

Publicerat: 2008-04-03 @ 08:36:07


Nu är det inte så lång tid kvar innan magnolian blommar på bar gren, en av vårens höjdpunkter tycker jag. Tills dess får vi avnjuta blomman på alla vackra tyger och tapeter som blomman pryder. Tyget ovan kommer från Marimekko.


Hejsan!

Publicerat: 2008-04-01 @ 21:18:00
Det är fullt upp och tiden går undan och just nu hinner jag inte med hälften vad jag har tänkt, allra minst kära bloggen. Dessutom har det inte ens gått att logga in på sidan de senaste dagarna, troligtvis på grund av att blogg.se håller på att ändra om.

Idag blev det klart att vi flyttar - en ny lägenhet är införskaffad och jag är sååå nöjd! Under en treårsperiod har vi bott i lika många lägenheter och hela tiden har jag längtat efter att äga mitt eget boende och nu är det klart! Bara att kavla upp armarna, leta upp flyttkartongerna och börja packa och bära igen, Men nu stannar vi ett tag. Vill ni vara med? :-)

RSS 2.0