Ny Boliabutik i Malmö

Publicerat: 2008-01-31 @ 22:56:53


Imorgon, fredag, slår Bolia upp dörrarna i Malmö. Det är den tredje staden och fjärde butiken i Sverige och den absolut finaste Boliabutiken hitills!

Många fina öppningserbjudanden erbjuds under helgen så passa på att göra ett besök om ni har chansen.

Jag drömmer om en hammock

Publicerat: 2008-01-31 @ 06:39:39


Just nu drömmer jag om varmare väder och ljumma kvällar, gärna i en hammock. Jag har alltid velat ha en hammock ända sedan jag var liten och nu är det snart dags att skaffa en tycker jag. Skulle passa perfekt på landet. Jag blev inte direkt mindre sugen när jag såg den här fina bilden med kuddar från Rice

Sol, värme, bok och iskall jordgubbssaft... 

Foto: Rice.dk

Come rain come shine

Publicerat: 2008-01-30 @ 22:36:12
 Come Rain Come Shine Multi Colour

En helt galet kul skapelse från Tord Boontje är lampan "Come rain come shine" och som finns i en mångfärgad variant och vit och svart. Lampan är handgjord och vill ni veta mer om lampan och material så kan ni läsa här.

Finns hos Poaa och de levererar världen över.

 Come Rain Come Shine White


Foto: Poaa.nl

Trekantig skål

Publicerat: 2008-01-30 @ 22:25:51
Kiko Large Bowl
En helt underbar form och färg har den här skålen och skulle nog kunna passa som det mesta - frukt eller salladsskål eller bara få pryda rummet med sin skönhet. Finns hos Hidden art.

Vad sägs om den här slapparsoffan?

Publicerat: 2008-01-30 @ 22:16:45

 Sofa One
Inte den snyggaste soffa/divan jag har sett men den ser onekligen väldigt skön ut. Jag hade gärna provat den för att få reda på om den är skön eller inte. Finns hos Plushpod och designer är Karim Rashid.

Så här blev gästtofflorna

Publicerat: 2008-01-30 @ 07:40:22

image1142   image1143

Kommer ni ihåg att jag efterlyste tips på gästtofflor för några veckor sedan och faktiskt fick ett bra tips om att det finns ett mönster och beskrivning på fina tofflor som man kan göra själv på Martha Stewarts hemsida. Min mamma har nu sytt tre par tofflor från mönstret. Hon använde sig av ett tovat ulltyg och här kan ni se det fina resultetet. Vad tycks?

Jag tycker att de är jättefina! :-)

Foto: Privat


Magnoliaträd

Publicerat: 2008-01-29 @ 23:16:24


Jag hade gärna haft ett sådant här Magnoliträd, helst ett äkta så klart men trivs de verkligen inne och är det inte ruskigt dyrt bara med en liten kvist. Detta på bilden är förmodligen fusk men ser otroligt äkta ut. Vacker färg och vackra blommor som hade blivit väldigt fint i vår matsal. Bilden kommer från Sia så jag antar att de har träden till försäljning (med tanke på att de har andra blommor och växter som ser otroligt fina och äkta ut som de säljer). Någon som vet?

Modellens linne och skor var otroligt snygga också - hon matchade bra om man säger så.

Foto: Sia-homefashion.com

Nu mer än 1000 schabloner i sortimentet

Publicerat: 2008-01-29 @ 07:33:54
image1139

Hos SchablOnonline finns nu inte mindre än 1000 schabloner i sortimentet - Skandinaviens största ställe för väggutsmyckning! Det är bara till att vraka och välja mellan allt fint.
 
Kul att det verkar gå så bra för tjejerna, Rebecka och Sofie, som startade upp för inte så länge sedan.
image1140
image1141

Äntligen...

Publicerat: 2008-01-28 @ 22:51:36
...har jag uppdaterat länkarna som jag bad er om hjälp om för över en månad sedan. Hojta till om det är något som inte stämmer eller om jag har glömt någon av er.

Dekorera med blått

Publicerat: 2008-01-28 @ 22:14:27
ZoomZoom

Blått trevlig färg att dekorera med. Piggar upp samtidigt som jag tycker att det ger balans till andra färger. Att blanda blått och turkost blir riktigt fint och skapar mer dynamik än att bara ha en av färgerna. Det absolut enklaste sättet att pigga upp och förändra hemma är att köpa nya ljuslyktor och sätta på bordet eller i fönsterbrädan. Dessa kommer från Bolia och finns i en massa läckra färger.

Foto: Bolia.com

Gör om favorittröjan till en korg!

Publicerat: 2008-01-28 @ 22:12:16
la1021661_1106_1knit.jpg


Gör om den gamla favorittröjan till en korg istället. En kul idé och om det är någon som vet hur man gör så är det Martha Stewart så klart!

Färgglatt från Zara home

Publicerat: 2008-01-28 @ 08:02:18
Paisley Green Bed Linen




Färglatt paisleymönster på örngott och påslakan från Zara home. Härlig färgkombo! Finns en bricka också i samma mönster men med annan färgställning.
Paisley Tray
Foto: Zarahome.com

Rostfritt och lättmatchat

Publicerat: 2008-01-27 @ 22:31:33
FrancisFrancis X1 Inox Classic

Denna espressomaskin från FrancisFrancis är så snygg och jag skulle gärna ha en i rostfritt om jag fick chansen. Grejen är den att jag älskar färger och de flesta färger som maskinen finns i är helt underbara men är man lite lätt ombytlig, som jag, när det kommer till färger och inredning är det smart att satsa på lite mer lättmatchat när det kommer till de lite dyrare prylarna.

Just nu finns den här maskinen till ett neddsatt pris hos Bagaren och Kocken.

Foto: Bagarenochkocken.se

Wow, ett rosa badkar

Publicerat: 2008-01-27 @ 21:30:06
Napoli bath 1750 on ornate feet


Och gillar man inte rosa så finns det en massa andra färger att välja på. Andra former på badkaren för den delen också. Klicka er in till Aston Matthews och ta en kik.

Foto: Astonmatthews.co.uk

Dekorativt med enstaka blommor

Publicerat: 2008-01-27 @ 09:04:45

Vintage pastelsVintage pastelsVintage pastelsVintage pastels


Det är så otroligt fint att dekorera med enstaka blommor så här. Jag blir i alla fall jättesugen när jag ser dessa bilder från produktbildernas mästare Sia. Speciellt fint blir det när man ställer det i grupper som på vissa av bilderna.

Så nu är det dags att vaska fram det man har i skåpen som kan passa till en liten blomma.

Foton: Sia-homefashion.com

Bloggen fyllde 1 år...

Publicerat: 2008-01-26 @ 22:08:35
...i måndags och det glömde jag helt av. Tänk så mycket som händer under ett år och vad tiden går fort.

Förra året vid den här tiden, i samma veva som jag började att skriva på bloggen, gjorde jag ett nytt avstamp i livet. Efter att ha vantrivts på mitt gamla jobb sa jag upp mig, påbörjade en inredningsutbildning som jag länge drömt om, fick ett nytt jobb på deltid som har en hel del med just inredning och design att göra och som har resulterat i ett fast heltidsjobb, nya utmaningar och flytt till ny stad till på köpet. Dessutom påbörjades ett drömprojekt i fom av renovering av ett sommarhus under det gångna året.  

Jag trivs med mitt liv och de val jag har gjort och det är så härligt - livet är alldeles för kort för att man ska hålla på med sådant som man inte mår bra av. Nu väntar jag på ett nytt år fyllt med nya val, överraskningar och utmaningar. Kan knappt vänta! :-)

image1106
Foto: Privat. En bild på "drömprojektet" som jag visat innan.

Jag behöver sol...

Publicerat: 2008-01-26 @ 20:29:39



...värme och lata dagar. Just nu är man som mest trött, glåmig och väldigt less på detta väder. Men solen och värmen är ännu oroväckande långt borta och tyvärr finns det inga inplanerde resor i sikte så under tiden får man njuta av vackra bilder från Rice istället. I alla fall blir jag väldigt glad av deras underbara produktbilder!

Foton: Rice.dk

För svårväckta!

Publicerat: 2008-01-26 @ 17:42:37

Ingenting för mig då jag är allt annat än svårväckt och inte har speciellt svårt för att kliva upp på mornarna men jag har stött på många andra som denna produkt skulle kunna passa till. Det är en väckarklocka som ger dig en chans att stiga upp - väljer du att "snooza" hoppar den upp från ditt sängbord och rullar iväg och gömmer sig så långt bort i rummet den kan innan den ger ifrån sig sitt alarm igen och då är det dags att stiga upp!  Vad tror ni - flipp eller flopp?

Finns hos The Spoon Sisters.

Clocky - The Alarm Clock that Runs Away and Hides

Foto: Spoonsisters.com

En hjärtlig och en blommig nyckelring

Publicerat: 2008-01-25 @ 06:54:35
Georg Jensen Nyckelring Hjärta RödGeorg Jensen Nyckelring Blomma

Nyckelringar utan hårda stålringar (som bara gör sönder naglarna när man ska trä på en nyckel) tycker jag låter som en bra idé. Att det är Georg Jensen gör inte saken sämre då de dessutom är riktigt snygga. Finns att beställa hos Danskdesign.nu.

Foto: Danskdesign.nu

Dekorerade tallrikar och välgörenhet

Publicerat: 2008-01-24 @ 21:46:20


Dekorerade tallrikar som kan bli riktigt festliga om man leker lite med uppläggningen. Passar framförallt till desserter som inte tar så stor plats utan lämnar mycket tallrik kvar.

Varje tallrik har gjorts för ett välgörenhetsändamål - klicka här för att läsa mer - och 15% av intäkten går till respektive organisation. Detta gäller dock USA, Arango, och går inte att beställa till Sverige (vad jag kan se).

Fenomenet blir allt vanligare - att man köper en sak, som kanske kostar lite mer, och en viss del av intäkten går till välgörenhet istället för man att skänker en summa pengar. Kanske är detta en del av utvecklingen av vårt materialistiska samhälle och en chans att kunna konsumera utan dåligt samvete men går det till en bra sak så får det hellre vara så eller vad säger ni?

Foto: Arango-design.com

Nu har jag bredband! :-)

Publicerat: 2008-01-24 @ 21:32:05

Nu har jag bredband men dessvärre ingen tid över för att blogga (kan i bästa fall publicera några inlägg jag har sparat bland utkasten). Vi jobbar från tidiga morgonen till sena kvällen med att göra vår nya butik så fin det någonsin går. Och det går helt klart framåt - om en vecka kommer det vara tipp topp! Det är så kul!!


Jag hinner inte besöka några andra bloggar heller men hoppas så klart att ni alla mår bra.

Kramar 


Skönheter från Ceannis

Publicerat: 2008-01-22 @ 08:04:23
50x50 - Living AccessoriesFruity Circle fuchsia 30x40 - Living Accessories













Colorful Daisy on white - Living AccessoriesC/c 50x50 - Living Accessories














Några av kuddskönheterna från Ceannis vår- och sommarkollektion. Jag blir förälskad i dem allihop och även i väskorna som också är otroligt snygga. Köpte en ceannisväska förra året som jag har burit varje dag sen dess. Det blir nog en ny i vår, kanske den här...

Shoulder bag - Living Accessories













Foton: Ceannis.com

Vitaminkick i vintermörkret

Publicerat: 2008-01-21 @ 17:19:32


Jelly Bean piggar upp  i vintermörkret vill jag lova. Helt underbara produkter som går att matcha i alla möjliga olika färgkombinationer. Själva har vi tårtfatet i en härligt klarröd färg som vi fått av goda vänner, Ursnyggt och passar perfekt till jordgubbstårtan.

Nu blir jag sugen på skålen ovan i den rosa färgen och glasen var för mig helt nya. De ser så läckra ut. Detsamma gör faten med kupa. Självbevattnarna skulle kunna vara en perfekt present, någon som vet om de fungerar bra?

Härligt med alla glada färger!



Dome lamp

Publicerat: 2008-01-20 @ 16:42:50


Ursnygg är denna nya lampa från Mater Design. Lampan tillverkas i vit eller svart stål. Skärmen är heltäckande så allt ljus riktas neråt. Mater Design samarbetar med en fabrik till ett familjeägt företag i södra Kina som står för produktionen. Lampan lanserades i december 2007 och sålde slut på direkten. I april kommer den återigen att finnas i lager om någon blir sugen på ett inköp. Finns att beställa hos Möbelvärlden.



Foton: Mobelvarlden.se

När katten är borta...

Publicerat: 2008-01-20 @ 16:32:17
Ja, där ser man vad man kan hitta på om man får chansen. Så nu har ni fått äran att möta min skojfriska sambo. Trevligt, trevligt!

Men, ni kan vara lugna - lösenordet är ändrat och ordningen är återställd. Mycket kan jag gå med på men att släppa på kravet att hans kläder ska gå ton i ton med inredningen det kommer aldrig att hända. Jag antar att det var där han bet sig själv i svansen för om han hade struntat i det kravet så hade ni kanske trott på att det var mina ord. Eller? :-)

Veckan har ägnats åt en hel del jobb. Jag jobbar kvar i samma företag som innan men vi håller på att öppna nytt i skåne och det är där min flytt till skåne kommer med in i bilden. Så alla ni inredningstokiga skånebor, håll utkik! I början av februari månad kommer något spännande att hända i er huvudstad och fram till dess kommer jag att jobba häcken av mig! :-)

Kram kram!

Meddelande från Kix

Publicerat: 2008-01-17 @ 11:26:32
Inredare och Inredningsintresserade,

Detta är Kristinas Sambo som tar till pennan för ett ögonblick. Kix har bett mig om en tjänst och hunsad som man är skrids det snabbt till verket...

Tjänsten innebär att leverera följande meddelande:

Bästa nya och återkommande läsare,

Flytt, jobb och sena kvällar tar tid från bloggandet. Dessutom fungerar internet fortfarande inte på den nya adressen, trots upprepade lovord från den #¤%"¤#%"&¤% leverantören. Bloggandet återupptas därför i större utsträckning nästa vecka.

Bloggabstinensen kommer fram till dess vara fatal och ilskan kommer dessvärre tas ut på herr Sambo. För att kompensera min oskyldiga (och söta) Sambo lovar jag inför er, kära läsare, att städa, handla och laga mat de närmsta fyra månaderna (...eller vi säger sex månader bara för det är så kul).

Vidare, jag lovar - återigen med läsarna som vittnen - att komma med frukost till sängen varje dag. Dessutom skall jag sluta kräva att min Sambos kläder skall gå ihop med den övriga inredningen.

Till sist, jag lovar att sluta le oskuldsfullt, lägga huvudet på sned och kalla Sambo för "lilla gubben" så fort han kommer med ett inredningsförslag.

För övrigt och som sagt - I'll be back next week (eller kanske ännu tidigare om jag kommer åt en dator...)

Med Vänliga Blogghälsningar

Kristina Kix


Okej, jag är tillbaks... Sambo alltså. Detta låter verkligen fantastiskt... det är nästan så man inte kan tro att det är hon som har skrivit det :-)

Ha det bra och Hej svejs

Hälsar

Sambo Kix

Hattlampan

Publicerat: 2008-01-15 @ 15:55:14
Jeeves
Jag kan inte annat än fascineras av kul design som jag tycker att detta är. Kan dock inte komma på särskilt många ställen där den kan passa in men en teater borde väl vara som klippt och skuret. Finns hos Hidden Art.

Foto: Hiddenartshop.com

Kul design från Imu Design

Publicerat: 2008-01-14 @ 16:48:11


Finska Imu Design har formgivit många trevliga produkter. Titta in på deras hemsida för att se mer om ni inte redan varit där. Papperskorgen med odlad gräsmatta på toppen gillade jag speciellt.

Foto: Imudesign.org

¤%&/¤#"#%& BREDBAND!!!

Publicerat: 2008-01-14 @ 16:45:22
Jag har varit en aning irriterad idag. Vi flyttade för exakt fyra veckor sedan och jag bad om överflyttning av både telefon och bredband till den 17:e december. Det började med att telefonen kopplades fel - vi kom in på någon grannes företagslinje. Jag behöver nog inte ens nämna hur förbannad ägarinnan var när hon ringde upp sitt eget nummer och kom fram till mig... Efter några dagar rättades det till. Sedan har jag ringt varje vecka för att höra om vårt bredband har blivit flyttat och varje gång har jag fått svaret att "Det är på gång här ser jag, nästa vecka ska det vara inkopplat." Senast på tisdagen förra veckan sa tjejen jag pratade med att nästa vecka på måndag eller tisdag är det inkopplat. Jag ringde idag igen och då får jag ett nytt besked att att det är påbörjat och senast nästa tisdag är det inkopplat.

Jag blir så %##¤%&//%& arg! Hur svårt kan det vara? Ja, det är väl i och för sig jag inte rätt person att svara på men om det nu tar 5 veckor så kan de väl åtminstone upplysa om det innan och inte lova annat. Jag kan avslöja att leverantören heter Glocalnet - tycker inte att de förtjänar bättre publicitet än detta just nu.

Så om någon undrar varför jag inte uppdaterar så ofta längre eller inte besöker er blogg så är detta förklaringen. Det är helt enkelt Glocalnets fel! :-)

Imorgon är det min sista lediga dag innan jobbet drar igång. Det har hänt en hel del i lägenheten och det mesta är på plats nu. Så snart min bredbandsleverentör har lyckats koppla in nätet så ska jag visa några bilder.

Chokladfondue för 2 personer

Publicerat: 2008-01-14 @ 16:28:14

Om ni som jag, älskar choklad, så kan kanske detta verka lockande - ett fondueset för 2 personer. Jag blir i alla falla oerhört lockad. Det är inte så långt kvar till februari och alla hjärtans dag och vad vore väl mer passande än att överraska med en romantisk middag och chokladfondue till efterrätt. Det är en utmärkt present till en chokladälskande vän också. Finns att köpa hos Bluebox för 199 kronor.

Foto: Bluebox.se

Within 4 walls

Publicerat: 2008-01-11 @ 08:56:44
Jag kan inte riktigt få nog av lamporna från Within 4 Walls - de är vackra och annorlunda. Det var ett tag sedan jag skrev om dem så här kommer ytterligare några lampor att titta på som ögongodis!

610LILY.MGX
377FARUNO

Foton: Within4walls.co.uk

Jag ler

Publicerat: 2008-01-11 @ 08:55:43



Störthärliga eller hur? Hade helt klart satt igång nyfikenheten och fantasin hos gästerna ifall man serverade maten i dessa. Jag tror dock inte att det är något många av oss skulle investera sina inredningspengar i men jag kan inte låta bli att fascineras av kul design - vem kommer på något sånt här? Det kommer från Rose and Radish.

Vad tänker ni när ni ser den här servisen - vart tar er fantasi er?

Tallrik med motiv

Publicerat: 2008-01-10 @ 17:32:31
Two Blokes by the Tree Plate

Coming Down the Park? Bowl



När jag var liten älskade jag tallrikar och skålar med motiv. Var ingen storätare om man säger så varpå min mamma fick komma med en massa trix för att få det så spännande som möjligt att äta. Tallrikar med motiv som kom fram successivt var ett av tricken - fungerade i alla fall när jag var riktigt liten.

Söta tallriken och skålen på bilderna kommer från Hidden Art. En idé kan kanske vara att köpa enkla vita tallrikar och skålar och låta barnen måla dem själva. Det finns porslinfärg att köpa, bland annat på Panduro. Det hade nog jag gillat som barn i alla fall.

Nu fungerar länkarna till gästtofflorna! :-)

Publicerat: 2008-01-10 @ 17:20:48
Jag har nu uppdaterat länkarna till gästtofflorna som av någon anledning inte fungerade. Kolla tre inlägg längre ner så hittar ni det.

Min mamma har redan hunnit göra ett provexemplar och låter meddela att de blev jättefina! Nu har hon beställt filtat ylletyg i lite olika färger så snart kommer det att finnas gästtofflor hemma hos oss. Om ni kommer förbi så vet ni att ni inte behöver frysa om fötterna i alla fall! :-)

För övrigt fungerar inte nätet hemma och jag lider av stor abstinens. Speciellt med tanke på att jag traskar runt ensam hemma hela dagarna just nu. Det positiva är att det blir en himla massa annat gjort. Nästan alting är målat vid det här laget - det är bara ett skrivbord som ska ha sig ett lager färg till. Jag var ute och köpte en helt underbar och riktigt stor snäckskalslampa igår som jag är så nöjd med och så har fönstrena fått sällskap av lite nya blommor. Jag känner mig nöjd och kan med gott samvete börja jobba nästa vecka.

I helgen ska jag fira två stycken kompisar, en på fredag och en på lördag, som båda är klara med sina långa och fina utbildningar. Helt klart värt att firas.

Ergonomi till datorn

Publicerat: 2008-01-10 @ 17:10:35
Cool FeetCool Feet

Dessa fötter till laptopen tycker jag ser väldans bra ut. Dels blir det lite mer ergonomiskt att skriva på tangentbordet när det är lutat och dels så mår datorn bättre när det kommer luft undertill och därmed inte gör den alltför varm. Min datorfläkt surrar lite oroväckande mycket emmellanåt - jag hoppas bara inte att den är nere för räkning. Det gäller att säkerhetskopiera!

Fötterna finns hos Charles & Marie och jag ska kolla om de finns på datorbutiker här i Sverige också.

Duka färgglatt

Publicerat: 2008-01-10 @ 08:24:47
rand paradis 3 146rand paradis 1 146rand paradis 4 146

Jag gillar att ha en vit och ren bas i min inredning men har väldigt gärna härliga färger till det, helst som jag kan mixa och matcha efter tycke och smak för stunden. Vitt porslin är en bra bas enligt mig, håller sig i alla år och passar alla tillfällen. Sedan är det kul att piffa upp det med färgglada blommor, linneservetter eller varför inte glas i glada, härliga färger. Själv har jag Mineglas av Ulrica Hydman-Vallien i ett flertal färger som blir en jättefin färgklick.

Dessa glas i serien Rand från Paradisverkstaden är otroligt läckra och hade gärna fått pryda mitt dukade bord. Finns att köpa hos Designonline.

Gästtoffeltips

Publicerat: 2008-01-09 @ 11:39:57
ft_dec04msl04.jpg


Efter mitt inlägg där jag efterlyste tips hur man kan göra egna gästtofflor fick jag ett råd att kolla på Martha Stewarts hemsida och mycket riktigt hittade jag något intressant där. Jag ska kolla närmre om detta kan vara något för mig. Om inte annat så kanske min duktiga mamma vill ha lite pyssel! :-)

Om någon mer är intresserad så finns instruktion och mönster.

Lägesrapport

Publicerat: 2008-01-09 @ 10:49:17
Vårt nät har inte riktigt kommit igång ännu. Ibland lyckas vi komma in på någon annans oskyddade nätverk men under gårdagen och idag har inte heller det fungerat. Under nästa vecka har vår bredbandsleverantör lovat att det ska vara inkopplat. Så om jag inte syns till på ett tag så vet ni varför (nu sitter jag på sambons jobb - har lånat någons dator som fick sätta sig med sin laptop i köket...)

Hur som helst, målningen går bra. Jag har hunnit grundmåla nästan allting och mitt köksbord har fått sitt första lager med gul färg. Det ser lovande ut. Bilder kommer!

Nu ska jag iväg och köpa sandpapper och träolja till slagbordet som står i matsalen. Bordet är över 100 år och har varit med en hel del och behöver en liten uppfräschning. Dessutom ska jag köpa en lampa till vardagsrummet som jag hittade igår. Efter att ha mätt och försökt föreställa mig hur det ska se ut har jag nu sovit på saken och bestämt mig för att slå till. Priset var nedsatt till halva och då kan man inte fundera för länge. Bild kommer att komma så snart bredbandet är igång igen.

Hej svejs och så snart jag kan tittar jag in för att se vad som har hänt på bloggarna!

Snyggaste sparbössan

Publicerat: 2008-01-09 @ 10:34:47

Snyggaste sparbössan är designad av Karim Rashid. Finns hos Umbra.

I love it when you talk dirt to me

Publicerat: 2008-01-07 @ 14:45:32
PCHgguide_03.jpg

Odla med humor.

Jag tycker att dessa blomskyltar var ursöta och med en stor portion humor. "I love it when you talk dirt to me" blev min favorit, det sägs ju att blommorna gillar att man pratar med dem! :-) Jag hittade dem hos Uncommon goods men varför inte tillverka egna blomsterskyltar med egna kommentarer.

Nu börjar projekt målning

Publicerat: 2008-01-07 @ 10:00:21

Jag är tillbaka i skåne och har fått en vecka ledigt från företaget jag jobbar för innan det nya jobbet börjar. Vi startar nytt i Malmö och därför kommer det att bli en ganska hektisk tid framöver. En vecka ledigt kan komma väl till pass och med tanke på att jag fortfarande har en hel del att stå i innan jag är nöjd med ordningen här hemma så kunde det inte komma lägligare.

Nu börjar som sagt projekt målning som gäller några dagar. Inga väggar ska målas utan bara möbler. Dags att ta fram slippappret, målarpenslar och färg, oömma kläder och en massa bra musik. Kameran är på plats så det kommer bli förevigat och publicerat så småningom.


Gästtofflor

Publicerat: 2008-01-07 @ 09:50:57

Vi har ganska kallt på golven, jag antar att ett 140 år gammalt hus och hög takhöjd är boven i dramat, så jag tänkte skaffa mig några stycken tofflor att ha i en korg i hallen för de gäster som kommer hit och inte vill frysa. Jag fick fårskinnstofflor i julklapp så nu klarar jag och mina frusna fötter oss finfint.

Är det någon som har bra tips på tofflor som man enkelt kan göra själv, förslagsvis med filtat tyg eller liknande. Jag har för mig att jag har sett någonstans att man kan köpa ett gäng onesizetofflor i en färdig korg eller liknande märkt gäster och som inte var farligt dyrt. Ringer det en klocka hos någon?

Uppdatering:
Fick ett bra tips med en gång från Malin som tipsade om Jennys hus som hade ett tips (hängde ni med? :-) ). Tydligen finns det tofflor att köpa i fempack för 49 kronor hos Ica Maxi. Jag ska absolut kolla in dem nästa gång vi är på Maxi. Fler tips är välkomna!


Salt- och pepparkar

Publicerat: 2008-01-07 @ 09:02:23
Sal&


Jag associerar till formerna av en flygande farkost och gillar det härligt bulliga. Salt- och pepparkaret kommer från Hidden Art.

Foto: Hiddenartshop.com

Bordslampa från Tom Dixon

Publicerat: 2008-01-06 @ 19:51:50



Riktigt snygg bordslampa från Tom Dixon. Trenden med guld eller koppar i inredningen hänger med ett tag till framöver som det verkar. Speciellt på lampor tycker jag att det passar oerhört bra. Jag har en förkärlek till tripodfot också så denna lampa föll mig väldigt väl i smak. Vad tycker ni?


Teve i vit pianolack

Publicerat: 2008-01-06 @ 10:48:16
Om det är någon som har "köpatevetankar" så vill jag bara lägga in ett tips för den här teven från Samsung. Min mammas sambo köpte den här för ett litet tag sedan i just vit pianolack. För det första är den grymt snygg och för det andra är bilden alldeles toppen. Vi såg lite av Sagan om ringen som gick på teve igår och jag har aldrig sett en bättre bild. Tusan att jag köpte en ny teve för ett år sedan annars hade jag slagit till på denna!

Varma drycker tips!

Publicerat: 2008-01-05 @ 19:20:22
Jag tror att de flesta av oss är ganska trötta på glögg nu direkt efter julen men i detta väder som nu råder så kan det knappast passa bättre än med varm dryck och det finns det annat än glögg.

Aftonbladet tipsar idag om några stycken olika drinkar som verkar oerhört goda. Lumumba de luxe verkar speciellt intressant tycker jag: En klassisk lumumba består av varm choklad och cognac, toppad med vispad grädde. Här gör vi en lyxig variant på mörk choklad.

Mums det låter gott!

Klicka här för att se recepten på Lumumba och de andra tre drinkarna. 


Korgar som Leila har

Publicerat: 2008-01-05 @ 17:22:33



Jag har alltid gillat Leilas färgglada korgar som hon vanligtvis har ståendes på sitt underbara Smegkylskåp när hon inte lägger upp sina smarriga bakverk eller andra godsaker i dem. Nu finns det liknande att beställa från Inreda.com och de kostar 40 kronor styck.

För övrigt har hon ett helt underbart kök. Ja, jag gillar den tjejens stil!

Foto: Inreda.com

Supersöt vattenkanna

Publicerat: 2008-01-04 @ 21:18:33


Jag kikade in hos Lilla jag och fick syn på den här helt underbart söta vattenkannan. Materialen är zink och mosaikplattor och finns i några olika färgställningar, min favorit blev denna rosa.

Den skulle bli väldigt dekorativ på balkongen men passar så klart toppen även på landet. Kannan går att beställa via Inreda.com och prislappen ligger på 450 kronor.

Öllåda

Publicerat: 2008-01-04 @ 20:59:39
Skagerak Öllåda

Perfekt öllåda till sommarfesterna (så snart nyåret är över så börjar man längta till sommaren...) på landet tänker jag när jag ser den här snygga trälådan i teak som tillverkas av Skagerak och kan köpas från Danskdesign.nu

Oftast är en ölback inte så himla snygg och rolig att ställa ut men å andra sidan är det oerhört praktiskt. Med den här lådan får man både och. Så småningom när vi hinner med så är en av våra renoveringsplaner på sommarhuset att göra iordning logen i ladugården till en liten festlokal där vi bland annat kan anordna trevliga midsommarfester och kräftskivor. Perfekt att sitta under tak med ändå med utekänsa - med portarna uppslagna ut mot innergården kommer det att kännas att man sitter ute på något vis. Då kommer öllådor att komma väl till pass antar jag.

I och för sig ser det inte alltför svårt ut att snickra ihop på egen hand... Så jag präntar ner ännu ett projekt på min lista! :-)

Ta en lässtund i bokhyllan

Publicerat: 2008-01-04 @ 20:35:22


Kul och kreativ design från Sakura Adachi. En grotta i bokhyllan dit man kan krypa ner och läsa en bok i lugn och ro.

Gör sig säkerligen bra i ett barnrum till en läsglad kille eller tjej.

Snygga lyktor

Publicerat: 2008-01-03 @ 19:24:20


Riktigt snygga lyktor som kommer från Indiska. Jag har inte sett dem i verkligheten men ska absolut ta mig en titt så snart jag kan. Jag drömmer nu om mina två balkonger som jag ska göra iordning i vår - där kommer sådana här fina lyktor att passa in.

Jag skulle vilja ha någon form av stativ också där man kan hänga upp ljuslyktor, helst några stycken och både stora och små. Praktiskt om man inte har något tak att hänga ifrån. Någon som vet vad jag menar och var man kan hitta det?

Idag har jag jobbat en av de sista dagarna i Göteborg (jobbar i helgen också) och i natt vi ska sova över hos några goda vänner här i Götet. Imorgon väntar städning av den gamla lägenheten så då vill vi vara på plats i tid till denna oerhört trevliga tillställning. Det måste göras och det kommer vara skönt att få det gjort och lämna nykeln vidare.

Ha en bra kväll!

Foto: Indiska.se

Vad gör ni med alla era tidningar?

Publicerat: 2008-01-03 @ 08:54:09

Tidningen Elle Interiör  Tidningen Hus & Hem  Tidningen Residence  Tidningen Sköna hem  Tidningen Disajn

Det fullkomligt svämmar över hemma hos oss av alla inredningstidningar, ändå slängde jag en hel del nu i flytten - alla som var från 2005 eller tidigare. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med mina tidningar. Jag tittar i dem ganska ofta så de är verkligen välanvända och hela tiden hittar jag ny inspiration.

Nu har jag börjat fundera på om jag kanske ska klippa ut de artiklar och bilder som jag verkligen tycker om och klistra in i en klippbok som får bli inspirationsbok helt enkelt (problemet är då när man vill ha både fram- och baksidan).

Jag är lite nyfiken att höra om någon av er har några bra tips eller förslag. Vad gör ni med alla era tidningar?


Trädliknande skål

Publicerat: 2008-01-02 @ 22:32:28
ED0108_whot_08.jpg

Visst är det en väldigt vacker skål? Som en trädkrona som brer ut sig. Jag skulle kunna tänka mig att ha något liknande på väggen som en väggdekoration. Just detta kommer från Mecox Gardens och verkar inte gå att beställa.

Just nu är jag på jakt efter något att ha på väggarna i vårt sovrum och skulle kunna tänka mig någon form av dekoration ovanför sängen. Jag har tittat på en rund dekoration från Indiska i sirliga mönster utskuret i trä, lite som på detta skåp (då kanske ni förstår vad jag menar) eller en dekoration från BoConcept. Den hittar jag ingen bild på och det var ett tag sedan jag såg den men lite som det här (titta på bilden längst upp och på den runda svarta i vänstra övre hörnet).

Sovrummet kommer att bli det enda rummet med lite mörkare inslag - ett mörkt överkast, trämöbler och gardiner. Vi behöver gardiner i detta rum för att kunna dra för, det finns inga persienner, och då tänkte jag mig längder med lite dovare och tyngre känsla. Skyndar långsamt med detta men tillslut hittar jag nog något som jag fastnar för.

Uppdatering: Någon som var anonym tipsade om Wildflower Organics där den här skålen finns. Det ska tydligen vara en korall och inte ett träd som jag tyckte. Lite dyr bara, $319

Nytt från Ellos

Publicerat: 2008-01-01 @ 22:09:28

Jag har varit lite sugen på ett litet kinaskåp från Ellos under hösten. Jag har inte beställt det för jag vet inte var jag ska ha det. Nu har vårnyheter kommit in på Ellos och bland annat denna byrå också i kinastil. Snyggt tycker jag och priset, 1599 kronor, är väldigt överkomligt. Det finns i färgerna vitt och svart.

ZoomaZooma

Foto: Ellos.se

Uppdatering:

Nu såg jag att skåpet som jag har tittat på under hösten är nedsatt med 40% så just nu kostar det bara 599 kronor och finns i färgerna rött och svart.


Färgglada kökshanddukar

Publicerat: 2008-01-01 @ 21:53:00
Atelier lZc kökshandduk Babuschka Atelier lZc kökshandduk Kumo Forest Atelier lZc kökshandduk Matriochka 

Dessa färgglada kökshandukarna från franska märket Atelier fastnade jag för med en gång jag såg dem. Jättefina att hänga på spisen. Jag ser både 50-,60-tal, asiatiskt och folkloreinspiration i dessa mönster och färger. 

Kökshanddukarna finns bland annat hos House of Hedda.


RSS 2.0