Egen liten bubbla

Publicerat: 2008-03-29 @ 08:40:56
I denna fiberglasbubbla med vattenfyllda kuddar att ligga och mysa på skulle man säkert trivas som fisken i vattnet. Inte nog med att det är mysigt det finns även belysning och stereo därinne. Dessutom får man plats två stycken om man vill. En liten oas bortkopplad från den yttre världen. Designern bakom heter Alberto Frias


Runt vedställ

Publicerat: 2008-03-28 @ 08:13:08
Klicken Sie hier, um das Bild in voller Größe zu sehenKlicken Sie hier, um das Bild in voller Größe zu sehen
Jag kan inte tyska så jag förstår inte vad som står på hemsidan men jag kan i alla fall se att det är ett läckert och annorlunda vedställ. Jag gillar runda former och det är fint när man kan se veden staplad så som här. Vedstället finns på Design 3000.

Knapphjärtan

Publicerat: 2008-03-26 @ 08:50:52

Button Hearts

På den underbara sidan Cox & cox finns det här knapphjärtat. Med ett antal knappar, i valfri färg/färger och form, och ståltråd kan man knåpa ihop ett eget hjärta. Jag ska försöka att komma ihåg detta till nästa jul då jag tycker att hjärtan passar som allra bäst.

Klockor för stressade tider

Publicerat: 2008-03-26 @ 08:50:30


Ibland kanske vi behöver påminna oss själva om att sakta ner och ta det lite soft. Granits klockor har ett budskap på urtavlan om att just ta det lite lugnt och koppla av mer.

Plättdags!

Publicerat: 2008-03-25 @ 08:53:13


Jag hittade ett recept på Indiska på plättar med kokos som låter otroligt gott och helt klart måste provas. Det får nog bli till en lyxig brunch en ledig söndag tror jag. Mums!

Sommarbricka med mosaik

Publicerat: 2008-03-24 @ 20:03:40
  860302

Hotta till en ny eller gammal bricka med lite färg och mosaik i olika mönster. Kan nog bli riktigt snyggt. Tipset kommer från Panduro och även lite goda råd inför pysslandet. Jag tycker att den turkosa mosaiken ser fin ut och hade gärna fått pryda en bricka till sommaren hemma hos mig.

Glad Påsk

Publicerat: 2008-03-20 @ 08:50:36

Nu är påsken här och jag tillhör i år den glada skaran som får vara ledig under helgen (ska bara jobba idag). Tillsammans med min lediga helg och röda dagar får jag sammanlagt fem dagars ledighet och det ska verkligen avnjutas.! Imorgon har vi tänkt ta oss an den skånska påsktraditionen med att åka på Konstrunda. Våra skånska vänner ska vara guider och det ska bli jättekul att få se mer av skåne.

Sedan bär det av norrut - vi ska träffa vänner, familj och besöka sommarhuset. Tanken är att vi ska påbörja jobbet i trädgården. Bland annat ska den stenbelagda innergården rensas från all mossa och gräs som stenarna överväxta med. Jag hoppas verkligen på bra väder men prognoserna verkar lova något helt annat tyvärr.

Vad ska ni ha för er?

Påskkramar från mig!




Foto: Marthastewart.com Inspiration till påskmiddagsdukningen

Bra sätt att dölja förvaringen på

Publicerat: 2008-03-20 @ 08:31:54
undersink storage


Det är en jättebra idé att sätta upp tyg istället för dörrar för att dölja förvaring - snyggt, billigt och lätt att förändra. Vi har gjort något liknande i vårt sovrum ovanför garderoberna för att dölja allt skräp i form av väskor och fula förvaringslådor som är så bra att ha där. Jag ska ta bilder och visa någon dag. 

Denna bild kommer från BHG.

Matcha krukorna med huset

Publicerat: 2008-03-19 @ 15:13:23
Painting Pots


Här har man målat krukorna i samma kulör som fönsterfodret i dörren och fått till en härlig effekt. Att hänga krukorna på väggen var också en kul idé och vilken entré det blir!

För tips på hur man kan måla sina krukor och för upphängning på väggen klicka här.

Foto från Living.

Goda råd inför kryddträdgården

Publicerat: 2008-03-19 @ 13:21:46

Herb garden


Jag hittade en sida, Hasselfors garden, som ger en massa bra tips och råd för alla som vill ha en egen kryddträdgård i sommar. Det går till exempel att odla i säck eller ampel om man inte vill vara så tradionell. 

Foto: Flickr.com

Catalina Estrada

Publicerat: 2008-03-19 @ 07:49:35




Catalina Estrada har en egen hemsida där man kan följa hennes många och spännade uppdrag. Just nu finns hennes illustrationer på en begränsad upplaga på Australiens Coca Cola flaskor till exempel. På sidan kan man också klicka sig vidare till nätshopen där man kan köpa hennes konst, signerade upplagor för ca 40-200 euros (shippingkostnaden är 10 euros i Europa). 

Jag fascineras av de vackra figurerna, färgerna och den helt underbara sagostämningen.

På bilden Red.


Kolla in det här!

Publicerat: 2008-03-18 @ 21:08:13

Bloggvännen Charlotte och Anna har tillsammans gjort ett inredningsjobb som finns att beskåda på Aftonbladet. Reportaget heter Gammal stil med modern känsla och är verkligen värd att ta en titt på - underbara bilder och mycket inspiration. Grattis tjejer och ett stort lycka till mer era framtida projekt!!

För att se och läsa hela reportaget klicka här!


Rustika kök att drömma om

Publicerat: 2008-03-18 @ 07:46:27





Hansen living tillverkar rustika kök med en blandning av både nytt och gammalt. Jag gillar verkligen den här blandningen. Snygga, enkla och raka linjer som gör sig otroligt bra i de ljusa rummen med sekelskifteskänsla och riktig träparkett. Så snyggt!

Via Hoom.se

Foto: Hansenliving.com

Lampan Lack

Publicerat: 2008-03-17 @ 17:23:06
LACK Bordslampa med klämfästeLACK Bordslampa med klämfäste

En nyhet från Ikea som jag blir väldigt nyfiken på är lampan Lack. Ska nog ta och spana in den på nästa Ikeatripp för jag tror att den kan passa på mitt lilla skrivbord. Lampan finns i fyra olika färger och kostar endast 249 kronor. Priset är ju som alltid oslagbart hos Ikea.

Ja tack, här slappar jag gärna i sommar!

Publicerat: 2008-03-17 @ 12:02:24
Triangle

Jag hade gärna avverkat ett antal timmar i sommar i den här solsängen från Ilva - tupplura i eftermiddagssolen, läsa inredningstidningar och smutta på en iskall Daiquiri.

En hel nätkatalog med utemöbler finns att spana in på Ilvas hemsida. I den här snöyran som råder behöver man drömma sig bort till varmare dagar...

Foto: Ilva.se

Och så var det helg igen!

Publicerat: 2008-03-14 @ 08:02:11
image1179

Jag vill önska alla en trevlig fredag och helg. Jag tar bloggledigt under helgen. Inspirationen har trytit lite den senaste tiden så jag laddar med ny het inspiration istället och återkommer när jag är redo, mest troligt på måndag. Under tiden visar jag mina rosor som står i full blom och är så vackra!

I helgen ska det jobbas både lördag och söndag och ikväll ska vi ta en sväng ut med jobbet - äta god mat och dricka drinkar så vi får väl se hur pass pigga vi är på jobbet dagen efter... Lördag kväll ägnas så klart åt melodifestivalen. Jag har ingen riktig favorit än så länge men det ska bli kul att se vem som vinner. Kristian och Björn är verkligen värda att titta på hur som helst!

Ha det gott allesammans!

Inspiration till fotoväggen

Publicerat: 2008-03-13 @ 20:48:19
Jag ska, som jag nämt tidigare, göra en fotovägg i hallen och har letat lite inspiration för att få tummen ur och komma igång med detta projekt. Jag hittade till en sida som heter The perfect picturewall som visar prov på en hel del olika varianter. Man kan tydligen köpa färdiga lösningar som hjälper till med positionen av upphängningen. Jag har inte bestämt mig ännu men jag tror inte jag vill ha så raka kanter som på bilden utan ramarna lite mer huller om buller i en enhet. Det är väldigt snyggt när man blandar stora och små ramar. Sedan kommer man även till frågan ifall man ska ha likadana eller udda ramar... Någon som har tips eller länkar till bra sidor med inspiration på fotramsväggar?



Gula bordslampan

Publicerat: 2008-03-12 @ 08:47:58
Förstora bilden


Är den inte cool den här lampan? Nu finns den inte bara som golvlampa utan även som bordslampa, som den här på bilden som kommer från Svessons i Lammhult. Synd bara att man har en tendens att hitta saker med fyrsiffriga (i bästa fall) prislappar - det blir så mycket svårare att övertala sambon då! "Älskling, detta är en jättebra grej, vi kommer att ha så trevligt med den här lampan. Och inte är det så hemskt dyrt heller... Eller?" :-)

Ha en bra dag allesammans!

Foto: Svenssonsilammhult.se

Bloggtips

Publicerat: 2008-03-11 @ 16:49:04



Bloggen Desire to inspire lyckas verkligen med det som namnet lovar, nämligen Inspirera! Här kan man länka sig vidare till en rad olika sidor med ytterligare inspiration och jag kan titta på bilderna och drömma mig bort en hel kväll...

Har någon tips på en sida eller tidning med vackra inspirerande bilder eller kanske till och med det egna hemmet är det bara att maila blogginnehavaren tipset och få en länkning tillbaks så klart!

En härlig dag

Publicerat: 2008-03-10 @ 17:25:30

image1174
image1175

Samtidigt som jag bjuder på några bilder från vardagsrummet passar jag på att berätta att det har varit en härlig vårig dag idag. Jag började dagen med en ansiktsbehandling och sedan blev det en god laxlunch på en restaurang som heter Pålsjö krog här i Helsingborg. Alldeles vid havet med stranden nedanför och Danmark på andra sidan sundet och supergod mat - jag rekommenderar det stället varmt om någon funderar på att äta i Helsingborg. Det blev en sväng på stan där jag köpte present till lilla Tilda (sambons brors nyfödda tjej) som vi ska hälsa på i påskhelgen. Dessutom passade jag på att köpa lite fräscha blommor hem. Nu ska jag kolla runt hos alla bloggvänner som jag inte hunnit göra på väldigt väldigt länge - få se vad ni har haft för er!

image1178
Foto: privat

PS. Foton från hemmet är verkligen något av det som ger mest inspiration. Som ni vet har jag tagit beslutet att visa upp vår vrå men jag är VÄLDIGT besviken på kamerans potential i kombination med min egen färdighet som fotograf. Känslan som fås av att stå mitt i rummet är verkligen en annan än den som förmedlas på fotot. Det är lättare med bilder som belyser vissa detaljer men som sagt, översiktsbilder är jättesvåra.

Jag tar tacksamt emot alla tips på hur man på bästa sätt tar foton inomhus. Antingen blir det helt kallt och superljust eller tvärtom och färgerna blir jättekonstiga. Exempelvis, är det väldigt viktigt att det är riktigt ljust när man fotar och hur gör man med blixt, motljus etcetera? Vissa av er är så himla duktiga. Det kan väl inte bara bero på kameran, eller? :-)

Gula tidningsskåpet

Publicerat: 2008-03-10 @ 16:25:23


Just nu är en av mina favoritfärger gult och jag har märkt att man blir väldigt glad och pigg av det - älskar det gula köksbordet hemma! Jag är ständigt på jakt efter smarta lösningar till hur jag ska förvara alla tidningar som vi samlar på oss och har ett tag tänkt att jag ska klippa ut de viktigaste reportagen och bilderna men det blir liksom bara inte av när det är hundra andra saker som också pockar på uppmärksamhet.

Ett alternativ (som enligt prislappen dock inte är ett alternativ) är detta underbara tidningsskåp från Källemo. Det heter National Geografic skåp just av den anledningen att man utgick från tidsskriften National geografic när man designade skåpet, det innebär att skåpet rymmer inte mindre än 25 årgångar av tidningen! Wow! Gult och fint är det också. Men prislappen ligger på 27 700 kronor hos Svenssons i Lammhult så jag ska nog se mig om efter ett annat alternativ.

Bild: Svenssonsilammhult.se

Koppar från Lagerhaus

Publicerat: 2008-03-10 @ 08:19:17

Har ni sett dessa söta koppar från Lagerhaus? Härliga mjuka färger i mormorsstil. Visst är det kul med alla stilar som finns nu - allt från stilrent minimalistiskt till den blommiga gamla stilen och det går att mixa och matcha precis hur mycket man vill!

Glas från Baileys home and garden

Publicerat: 2008-03-09 @ 17:32:24





Retroinspirerade glas i rökfärgade färger och riktigt snygga tycker jag. De liksom de smala och sneda karafferna kommer från Baileys Home and Garden.

Idag har jag varit ledig och det har tillbringats dels i tevesoffan framför skidåkningen och dels städandes. Sedan har jag strosat runt och flyttat på saker och flyttat fram andra saker från gömmorna. Det kallar jag en skön ledig dag! Snart kommer sambon hem som har tillbringat sin helg med grabbarna i huvudstaden.


Måste berätta en kul grej...

Publicerat: 2008-03-08 @ 18:31:12

Jag har en nufunnen vän och igår efter jobbet gick vi för att ta några glas vin. Att vi har ett gemensamt intresse för inredning och design det visste vi redan och givetvis kretsade samtalet mycket om det. Vi kom in på både nätshoppar och bloggar och efter en stund och två glas vin senare tog jag mod till mig och berättade min lilla hemlighet - att jag skriver på en blogg sedan ett år tillbaka. När jag berättade vad den heter utbrast hon: 
- Va, är det du?! Det visade sig nämligen att hon tittar in på min blogg med jämna mellanrum men har inte kännt igen mig från bilden. Shit, vilket kul sammanträffande!

Kvällen blev så lång och rolig att jag inte hann med något tåg och fick därför sova över hos vännen. Det har resulterat i att jag nu försöker övertala henne att starta en egen blogg. Huset som hon och hennes sambo nyligen köpt är under renovering och har mycket hög potential att bli hur fint som helst. Och under alla skyddsskynken dolde sig en massa intressant inredning - jag blev alldeles till mig av all fin belysning (vissa som jag bara sett på bild tidigare) och egengjorda möbler (japp, hon är möbelsnickare) och då såg jag inte källaren som tydligen är fullproppad av mer saker!

Så snälla M, börja dokumentera er renovering och låt oss vara med. Om inte, så lovar jag att visa hemma hos om jag får! :-)  

Nu ska jag ladda för schlagerkväll och godis! Hej svejs!


Inspiration till en anslagstavla

Publicerat: 2008-03-07 @ 10:51:07
booth with art-covered wall


Absolut enklaste sättet och dessutom snyggaste sättet att få en anslagstavla är att klä en skiva i ett tyg och sätta på väggen. Jag har länge tänkt tanken men inte kommit till skott. Jag skulle vilja ha det på ett praktiskt men ändå relativt diskret ställe i hallen med bilder och foton som gör oss glada, vykort som kommit, inbjudningar och biljetter. Inspirationsbilden kommer från bhg.

Trevlig fredag på er alla!

Det ligger snö på taken

Publicerat: 2008-03-05 @ 07:51:30
Igår kväll när jag gick hem toksnöade det. Trodde nog inte att det skulle ligga kvar idag men det gör det. I och för sig är det så där två och en halv månad för sent och jag hade lika gärna kunnat vara utan snö när det ändå inte kommer förrän i mars  men så länge det bidrar med solsken är jag mycket nöjd. 

Solen skiner och det ligger snö på taken!  (På bilden syns varken solen eller så värst mycket snö men de finns där :-))

image1173

Blommig tekopp

Publicerat: 2008-03-04 @ 08:07:46

Margherita Tea Cup & Saucer - Rose, quality Tableware from Missoni Home



Visst blir man glad av den här tekoppen? Härliga färger och mönster. Lika glad blir jag idag när jag tittar ut - det var länge sedan solen sken så här intensivt som idag. Strunt samma om det ligger ett tunt lager snö på backen för nu är våren på gång!

Koppen kommer från Amara


Silikonkavel

Publicerat: 2008-03-03 @ 09:20:30
SilPin Silikonkavel TurkosSilPin Silikonkavel Pink

Sedan vi flyttade till den nya lägenheten har min lust för att vara i köket och dona blivit mycket större, till vissas stora belåtenhet. Jag har alltid gillat att laga mat och baka men i köket i den förra lägenheten trivdes jag inte. Nu har jag stora ljusa fönster, gott om plats och en bra ugn (den förra var under all kritik) så det känns riktigt kul igen. För att jag själv inte ska riskera att rulla fram lagom till sommaren får sambon ta med sig fikabröd till jobbet ibland.

Jag är ofta inne hos Bagaren och Kocken (drömmer om både det ena och det andra på den sidan...) och för inte så länge sedan klickade jag upp dessa silikonkavlar. Degen fastnar inte och den ska vara lätt att göra rent. Dessutom är det väldigt läckert med fina färger så klart. Jag sätter upp den på min "villhalista" och under tiden får jag använda min gamla träkavel.

Sovrumsinspiration från Brocade home

Publicerat: 2008-03-02 @ 19:06:52
ribbon quilt - celadon
mint collection

Brocade home visar massor med fina vårnyheter och man kan inte annat än att bli väldigt sugen på att göra om i sovrummet när man ser det här! Mina två favoriter blev det gula och mintkollektionen. Det där gula överkastet på bilden längst upp ser bara helt mums ut och får mitt gamla att se riktigt tråkigt ut.

Snygg klocka

Publicerat: 2008-03-02 @ 12:54:01


Så snygg och så cool är Normal Clock designad av Ross McBride. Enkel och stilren och med en tydligt anvisning vad klockan är. Normal Clock fanns tidigare som armbandsklocka men nu även som väggklocka hos Generate.

Foto: Gn8.biz

RSS 2.0