Plastic Fantastic

Publicerat: 2008-05-28 @ 17:42:20


I Helsingborg, där jag bor nuförtiden, har vi ett jättefint kulturhus som heter Dunkers med många spännande utställningar. Just nu pågår Plastic Fantastic - materialet som förändrade vår vardag och som jag bara måste besöka.

Så här står det om utställningen: Detta är historien om hur plasten erövrade vår vardag, om hur konsumenterna långsamt lärde sig vad plast är och om hur tillverkarna lärde sig använda rätt slags plast. I centrum står våra nära bruksföremål såsom tillbringare, hinkar, äggkoppar, muggar, termosar, vattenkannor, baljor, diskborstar och mattpiskare. Föremålen berättar om tidsanda, normer, värderingar och ideal. Bruksföremålen i plast tillverkades i stora upplagor och behandlades som slit- och slängvaror. Därför finns inte mängder av gamla plastföremål i omlopp. I samarbete med Sveriges främste plastkännare och samlare, konstvetaren Thomas Lindblad, visar vi föremål som funnits i alla svenska hem, ett kulturarv som håller på att försvinna. Utställningen utgår från Thomas Lindblads unika samling, med cirka 5 000 plastföremål från Sverige och Danmark från tiden 1945-1975.

Intressant eller hur?

Är det nu så att ni åker om Helsingborg, slå för all del en pling så tar vi en fika!  :-) Glöm inte att Bernadotte också har en utställning på Sofiero som startar snart!

Livstecken!

Publicerat: 2008-05-26 @ 12:39:50
Jag har fortfarande inget bredband hemma (det känns som en favorit i repris med tanke på hur det var förra gången vi flyttade) och därför har jag väldigt svårt för att kunna blogga. Mina inlägg som jag hade lagt på lager har trytit och på jobbet finns ingen tid för att hänga framför datorn mer än jobbrelaterat. Tråkigt för jag saknar det mycket och hoppas att bredbandsleverantören lägger på ett kol nu!

I helgen jobbade jag men hann ändå med att fira sambon som fyllde år och ha besök av två kompisar! Ikväll ska jag inviga vårt badkar i nya lägenheten. Jag tänkte att det kan passa sig en dag som denna när regnet bara öser ner!

Jag har lite foton på lut också som jag lägger ut så snart jag kan!

Tjingeling så länge!

Vacker keramik!

Publicerat: 2008-05-21 @ 15:41:38

Oerhört vackert och skirt med de olika tjocklekarna i keramiken så att ljuset lyser igenom och gör så att de fina mönstrena kommer fram. Skaparen av keramiken är finska Eeva Jokinen och finns bland annat på sidan Pot Viapori.

Via Stylehive.

När växtligheten blir tak

Publicerat: 2008-05-20 @ 17:31:57Att sitta ute varma sommardagar i skydd från solen och äta lunch eller kvällsmat är bland det bästa som finns. Det ligger högt upp på min lista över livskvalitet. I den här trädgården har man låtit träden växa ihop och på så sätt skapat ett tak av växtlighet. Underbart!

Just nu njuter vi av vår innergård som används flitigt av alla boende i huset. Det grillas var och varannan dag och det är verkligen trevligt att ha tillgång till en uteplats trots att man bor mitti stan!

Förhoppningsvis kommer vårt bredband att vara inkopplat imorgon, i alla fall är det vad de har lovat oss. Då kan jag blogga lite mer frekvent igen. Ser fram emot det och att besöka alla bloggar jag inte tittat in hos på hela månaden.

Bilderna kommer från House Beautiful.

Sovrumstapeter och helgplaner

Publicerat: 2008-05-15 @ 10:05:42


Nu har jag fått upp ögonen för en till tapet som kandidat att sitta på väggarna i sovrummet. Den var med på en inspirationsbild i senaste numret av Sköna Hem och kommer från Designers Guild. Kollektionen heter Oriental Garden och mönstret Taisho Blossom. Urfin!  Bilden nedanför visar färgen som visades i Sköna Hem. Jag gillar den blekrosa i kombination med det blå och turkosa. Jakten går vidare efter den perfekta sovrumstapeten.

För er som har följt med på sovrumsstylingen kan jag meddela att sängen nu är vitmålad och det blev jättefint. Äntligen kan vi sova på högre höjder och inte på golvet som vi har gjort de senaste veckorna. Dessutom är kläderna prydligt instoppade i garderoberna som blev bra och slukar det mesta i klädväg.

Idag och under resten av helgen blir det varken inredande eller bloggande (vi har fortfarande inget bredband). Det ska firas födelsedag, grillas och så ska vi på fest i Lund. Ha en trevlig helg allesammans och på återseende på måndag!

Printable image of the taisho blossom rose swatch

Foton: Designersguild.com

Riktigt färgglatt turkost!

Publicerat: 2008-05-14 @ 12:22:41Turkos är en riktigt fin färg som verkligen piggar upp. Hemma i lägenheten trivs jag väldigt bra med våra vita köksluckor men på landet har jag målat köksluckorna och ett gammlat skåp i en retroturkos färg som jag är mycket nöjd med. Det passar bra där. 

På bilderna fastnade jag speciellt för det mönstrade taket på första bilden och de gula accessoarerna som bryter av så snyggt. Läckert! Bilderna kommer från House Beautiful.

Granits krukor

Publicerat: 2008-05-13 @ 12:18:17


Nu fixas och donas det i alla trädgårdar och balkonger och det behövs alltid en och annan ny kruka. Jag gillar betong och sten och har därför fastnat för de här krukorna från Granit. Snyggt med de olika nyanserna av grått.

Själv har jag inte investerat i krukor i år men däremot en ny gräsklippare till landet. Kanske inte det mest kuliga att lägga pengar på men det behövdes.

Man kan aldrig få nog av ljuslyktor

Publicerat: 2008-05-12 @ 10:47:51
flower tea lights holders


Jag kan ialla fall inte få nog och det är alltid roligt att variera bordsdekorationen. Ljuslyktorna på bilden kommer från Red Envelope och ser hur fina ut som helst - skirt, vitt och vackert.

Det går inte att säga...

Publicerat: 2008-05-08 @ 10:13:15
...något annat än att vitt är otroligt vackert! Jag älskar de här bilderna från detta vita hem.

Stylish white house

Stylish white house

Stylish white house


Bilder från Living etc.

Och förresten, nu är badrummet fixat - toastolen sitter fast och vi kan återigen duscha! :-)

Smått kaos där hemma

Publicerat: 2008-05-07 @ 11:07:50
Jag har fått några frågor hur vi trivs på nya stället och trots en mindre kaosartad röra så måsta jag säga bara bra. Att det är rörigt  vid en flytt är nog ganska naturligt men det är några andra saker som har spätt på det hela.

Badrummet är helt nyrenoverat och aldrig ens använt så bland det första vi upptäckte var att badkaret inte är inkopplat rätt och toastolen inte är fastskruvad. Vilken tur att min mamma var så pass nyfiken att hon tittade hur allt var inkopplat annars hade det blivit swimmingpool i badrummet när vi hade försökt duscha. Nu jagar vi och de förra ägarna rörmokaren så jag hoppas på en snabb lösning!

När telefonen skulle kopplas in funkade inte det och efter många om och men hittades felet (utanför lägenheten som tur var) så nu kan vi ringa men det lär väl dröja innan bredbandet är inne kan jag tro. 

Vi har bestämt oss för garderober som håller på att skruvas ihop så för tillfället agerar vårt vardagsrumsgolv garderob. 

Men lägenheten är så fin och har grym potential att bli precis som jag vill ha det bara vi får undan allt stök. Dessutom har vi en väldigt mysig innergård där det vankas grillfest på lördag!

Hej hopp så länge! :-)

Häftiga kontraster

Publicerat: 2008-05-06 @ 12:11:22
Jag fastnar allt mer för starka kontraster - på alla sätt och vis i inredning just nu. Detta är klockrent tycker jag med det gamla snirkliga bordet och den ultramoderna stolen i akryl. Mmm.

Opposites attract


Foto från Living etc.

Ett nytt sätt att spara pengar med spargris

Publicerat: 2008-05-05 @ 11:41:13
Product Image

En helt ny spargris som faktiskt tar kreditkort! Om jag har fattat det hela rätt kan du dra ditt kort genom spargrisens kortläsare och då sparas pengar (en summa du kan bestämma i förväg) på ditt sparkonto. Läs mer här.

Foto: Gnr8.biz

Livstecken

Publicerat: 2008-05-02 @ 10:09:08
Nu är flytten avklarad - alla grejer är på en plats och den gamla lägenheten är städad. Med ett härligt flyttgäng på 9 personer gick det som en dans! Nu kvarstår allt det roliga, inreda!

Fortsatt trevlig helg på er!

RSS 2.0