Jag har inte försvunnit

Publicerat: 2008-11-28 @ 13:46:44

Det har bara varit lite mycket just nu och min dator har kraschat. Idag har jag varit och hämtat ut en ny dator så den håller jag på att lära känna just nu.

Golven är klara och vi blev sååå nöjda - de är verkligen jättefina.

Nästa vecka är jag ledig, har tagit en hel semestervecka och jag känner att jag verkligen behöver det. Hela min kropp skriker efter ledighet och med tanke på att det var 14 månader sedan jag var ledig i en hel vecka tycker jag att jag är väl förtjänt av det.

Jag ska vila, pyssla här hemma (målen är att få upp adventsstjärnorna, få alla möbler på plats efter golvrenoveringen, ställa iordning mitt kontor och städa garderoberna) och börja titta på boxen med Sex and the city. Jag vet, jag har inte sett serien eller filmen ännu och har allt det framför mig! Lyllos mig, eller hur? :-)

Men först kommer det en helg som ska spenderas i Göteborg och Varberg tillsammans med vänner och familj!

Må gott alla och kram på er!


Bye bye yellow!

Publicerat: 2008-11-15 @ 19:39:33
Nu har projekt "luta golv" kört igång. Bye bye yellow säger jag bara. Underbart!

Vi kör nog på resten av helgen så förhoppningsvis hinner vi med hela lägenheten. Mamma är på besök och hjälper till också. På bilden längst ner ser ni första lager lut, förhoppningsvis räcker ett lager. Sedan ska det efterbehandlas med såpa.



 

Fler bilder kommer...

Foton runt dörren

Publicerat: 2008-11-11 @ 20:46:21
<p>Det lille spisebord er lavet af de samme planker som gulvet, så det skaber en illusion af at gulvet går op i en bro.<br><br>


Jag har fortfarande inte fått tummen ur och fixat till en fotovägg här hemma. Denna bild ger mig lite inspiration och faktiskt en idé att man kan göra fotoväggen runt en dörröppning. Det ser riktigt festligt ut!

Ungefär något åt det här hållet kommer våra golv att bli efter lutningen som vi ska göra om några veckor. Nu när soffan är borta från vardagsrummet är det väldigt tomt där, eventuellt påbörjar vi lutningen i detta rum redan till helgen.

För fågelvännerna

Publicerat: 2008-11-10 @ 20:52:10


Kolla vilken söt fågelmatare (heter de så?). Inte så mycket till hus men fåglarna får i alla fall tak över huvudet när de äter. Superfin och enkel tycker jag och den finns att köpa hos Lagerhaus

Vår gamla soffa är redan såld - det gick som en dans och vi fick ett telefonsamtal efter endast 4 minuter! Blocket är toppen! 

Äntligen!

Publicerat: 2008-11-10 @ 17:22:10
Zoom

Nu har vi beställt nya soffor till vardagsrummet. Vi beslutade oss tillslut för två stycken 3-sits soffor i mycket klassisk skandinavisk design som ska stå mitt emot varandra i mitten av rummet. Jag har alltid tyckt att det är så snyggt när man kan möblera centerat, det blir luftigt i rummet och det är väldigt socialt att sitta mot varandra istället för brevid varandra.

Nya favorittyget i möbelväg är ulltyg och vi valde ett mörkgrått filttyg i ull som är både mjukt och skönt och smutsavisande. Det går dessutom att matcha med de flesta färger och blir inte smutsigt i första taget, passar oss perfekt!

Sofforna, Scandinavia, kommer från Bolia och vi får dem i december lagom till att vi har fixat våra golv (lutat och såpat). Nu ska vi bara få sålt den gamla soffan så att den kommer ur vägen. Det känns kul!

Piffa köket med en ny handduk

Publicerat: 2008-11-09 @ 07:38:55

Det enklaste sättet, i alla fall ett av dem, att piffa upp köket med är att köpa nya kökshanddukar. I vårt enkla vita kök brukar jag piffa med handdukar i starka färger och det känns fräscht och fint.

Dessa fina handdukar kommer från Linum.

 


Gillar den röda färgen

Publicerat: 2008-11-07 @ 11:13:01
beat_08.jpg


Det är något med den här röda färgen som tilltalar mig oerhört mycket. Det är svårt att förklara hur färgen är, jag vet bara att jag blir glad av att se den.

Måste fundera på om det finns något jag kan måla i den kulören... 

Det är lite körigt just nu. En kombination av mycket jobb och en ernorm trötthet (kan det vara det mörka höstvädret?) gör att jag inte orkar eller hinner uppdatera bloggen så ofta som jag skulle vilja. Inte heller besöka alla fina bloggar jag brukar titta in hos allt som oftast annars. Jag återkommer nog snart med nya krafter.

Snart är det i alla fall helg och jag är ledig på söndag! :-)

.

.

Pimpa väggen med huvudbonader

Publicerat: 2008-11-05 @ 07:41:52
Vissa av oss gillar huvudbonader av olika de slag. Jag vet att det finns killar som samlar på kepsar och många gånger kan de vara snygga och kan mycket väl få pryda en vägg. Eller vackra hattar.

Bilden kommer från en homestyla lägenhet och här har stylisten valt att pimpa hallen med kepsar och hattar. Snyggt och om det är älsklingshattarna blir det dessutom  personligt tycker jag. Kul att se att det går att dekorera väggarna med annat än bara tavlor och foton. Me like!





Foto: Hemnet.se, Stadshem.se  

Woodbag

Publicerat: 2008-11-02 @ 08:58:32



Jag fastnar av någon anledning för vedkorgar av olika de slag. Denna vedkorg, Woodbag, från Maze int. är görsnygg. Lika snygg som tidningsstäället, Magbag, från samma ställe. Heta julklappstips till inredningsintresserade.




.

Pynt för trappen

Publicerat: 2008-11-01 @ 09:42:03
Zoom


Man skulle kunna tro att ljus och eld är det enda jag har i huvudet med tanke på majoriteten av de senaste inläggen. Och det ligger nog något i det.

När man inte kan pynta med fler ljus inomhus då är det dags att ta tag i omgivningarna utomhus och trappen är väl en bra start, eller balkongen om man är lyckligt lottad och har en sådan. Oljelampan heter Oilly och kommer från Bolia och är fantastiskt fin - rund och i en fin mörkgrå färg. Det ser nästan ut som en brinnade rund sten.

Tyvärr har jag ingen trapp eller balkong att ställa denna skapelse på men den är ett hett julklappstips som jag ska ha i åtanke när det är dags för klappinköp!

.

Alla helgons dag

Publicerat: 2008-11-01 @ 09:37:27

"Seden att fira helgon och martyrer på olika specifika dagar uppstod tidigt inom den kristna kyrkan och snart även behovet av en samlingsdag för mindre betydande helgon som inte fått en egen plats i kalendern. Därför infördes en "alla (övriga) helgons dag" för dessa. Inom den de ortodoxa kyrkorna sker firandet inte på hösten utan första söndagen efter pingst, och även inom den romersk-katolska kyrkan tycks detta ursprungligen ha skett på våren. Sedan 700- eller 800-talet har dock firandet varit knutet till den 1 november.


En koppling till mer allmän minnesdag över de döda uppstod också tidigt. Detta har rötter i förkristna keltiska traditioner och övertogs sedan av de kristnade germanerna. Man trodde att de döda i samband med sommarens slut och vinterns början återvände hem och behövde vägledas med ljus och eldar, vilket lever kvar i den moderna seden att tända ljus, smycka och vaka över anhörigas gravar."

Källa: Wikipedia.org

Idag tänder jag ljus för mina mor- och farföräldrar och min pappa som gick bort för tio år sedan. Jag kan inte fatta att det var så länge sedan jag träffade honom senast. Inte en dag går utan att han finns med i tanken och jag saknar honom!  

Igår kväll hade vi besök av några småtjejer som skrek "Bus eller godis" när vi öppnade dörren. Som tur var hade vi precis kommit hem med mitt favoritgodis - hoppas de gillade cashewnötterna! :-) 



.


RSS 2.0