Spegelvägg

Publicerat: 2008-10-31 @ 09:29:54
beat_03.jpg


Har du en vägg som du inte riktigt vet vad du ska göra med? Kanske ligger det ett par speglar och skräpar nånstans? Fotoväggar har cirkulerat ett tag inredningsvärlden och med det i tanke så kan man även fixa sig en spegelvägg i liknande stil.

Precis som man kan ha fotoramarna i olika storlek och olika färg kan även speglarna vara olika. På bilden har man valt att ha speglar utan ram men i olika storlek och form. Hur fint som helst och bara fantasin sätter gränsen, som vanligt.

Äntligen är det dags för helg! Vi har fullspäckat schema som vanligt men jag hoppas att jag ska hinna med att pyssla lite hemma i alla fall. Vi har ett nytt projekt på gång i vardagsrummet - det ska köpas ny soffa/soffor och eventuellt fåtölj. Den gamla stora soffan ska säljas så den ska ut på blocket och förhoppningsvis blir den såld innan vi ska sätta igång med "projekt golven" i början av december. Golven ska nämligen lutas och såpas så att de blir så där härligt träljusa och lena att gå på i hela lägenheten.

Jag önskar trevlig helg!

Ljusbricka

Publicerat: 2008-10-29 @ 07:05:30Bästa inredningstipset i höst- och vintertider är att skapa en egen ljusbricka. Ta en silverbricka, samla alla fina ljusstakar och ljuslyktor du har - gärna omaka - och tänd upp brickan i mörkret.

Jag har en hemma och njuter av den nästan varje dag!

Idag åker jag upp till huvudstaden på utbildning men jag är tillbaks igen på fredag. Hej så länge! 

Foto: Sia-homefashion.com

.

Om man får drömma...

Publicerat: 2008-10-28 @ 09:06:27
...så drömmer jag om en sådan här fasad - gammalt och nytt möter återigen varandra.

HO0608_carlson_11.jpg


Ursnyggt när fönstren når så här högt upp på gaveln och när det är öppet upp till tak. Innanför där skulle köket ligga - tänk vad underbart att ha dörrarna öppna sommartid. Låta ute bli inne och tvärtom. Värsta kryddträdgården skulle jag ha där ute också.

Och drömma får man...

Varför inte färgglatt?

Publicerat: 2008-10-27 @ 20:40:38
room image


Den här bilden hittade jag för ett tag sedan på House to home och sparade den som en inspirationsbild. För några dagar sedan såg jag samma byrå i en inredningstidning (kan det varit Elle?) och kom att tänka på den igen och vad det var som inspirerade mig. 

I den vita miljön på bilden, det ser ut som en hall, passar det alldeles utmärkt med en färgklick. Varför inte måla möbeln/byrån i olika färger? Även om det är inte mindre än sex olika färger så harmoniserar färgerna fint och det ser inte ett dugg rörigt ut tycker jag. Det svarta ramar in fint dessutom.

Förresten, svart har blivit min "nya färg". Det som tidigare varit ett stort no no! för mig inom inredning (gärna på kläder dock) har nu blivit allt mer tilltalande.

Vad är det som händer? Snart vill jag väl ha stora mörka möbler och mörkbetsade golv också eller ett engelskt arbetsrum med chesterfieldsoffor... 

.

Sambon vill vara med...

Publicerat: 2008-10-27 @ 08:55:08

Ja, min söta och goa sambo tycker definitivt att det finns en mening med att förmedla perspektivet där det tydligt och klart belyses hur det är att leva med ett inredningsfreak. Om än han inte är den optimala personen att tycka till om inredning (han har några bra idéer faktiskt men det skulle jag aldrig erkänna för honom, det har blivit en form av jargong att säga att han inte kan något inredning om ni förstår vad jag menar - det beror mestadels på att vi har rysligt olika smak...) så har han faktiskt en point. Han har begåvats med skrivandets konst så varför inte låta honom skapa lite "jämvikt" då och då. En krönika eller nåt liknande en gång i veckan är därför på sin plats. Vi provar!

Jag har lovat att jag inte ska lägga mig i vad han skriver - så länge det har något med hemmet och inredning att göra. Med tanke på att han tycker att jag har ett nästintill sjukligt kontrollbehov ska jag nu bevisa att jag kan släppa ifrån mig bloggen en gång i veckan till honom och lita på att det blir bra...

Ni läser på egen risk (hans humor kan vara riktigt sjuk ibland...) men jag hoppas att ni kommer att gilla kontentan.

En grej till... ge karlen lite kommentarer - män generellt har ett enormt behov av bekräftelse och om ni kan hjälpa mig att fylla på det... gör det för Guds skull! :-)

Nya kategorin heter "Sambons krönika" och den första finns strax under det här inlägget.

Trevlig start på den nya veckan!


.


Konsten att Lura en Man

Publicerat: 2008-10-26 @ 13:32:06


Jag vet inte om ni någonsin har upplevt det, men ibland är rent ut av omöjligt få hunden, katten eller kanske kaninen att bryta invanda mönster...


Ha rubriken i åtanke så ska jag berätta en kort historia som bevisar att män inte mer än ynkliga lättlurade små husdjur... :-)


Min barndomsvän, den tyvärr framlidne vädurskaninen Stampe, är ett bra exempel på någon som satt fast i totalt värdelösa och invanda mönster.


När mörkret föll på och familjen skulle gå och lägga sig, sattes Stampe in i sin bur. Till vardags promenerade han runt som vilken annan familjemedlem som helst. Mamma hade pimpat till Stampes boende något så det var mer av ett mansion med tillhörande säng, toalett och matplats - allt samlat på en rymlig yta. Sängen bestod av fräscht hö och toaletten av lika rekorderlig kattsand. Kaninskrället levde verkligen i lyx. Hur som helst, nu förhöll det sig så att Stampe bestämde sig för att konstant uträtta sina behov i sängen och sova på toaletten och på intet vis lyckades vi fostra kaninkräket till att förhålla sig annorlunda till sin rumsplanering.


Men vi hittade lösningen - och den var lika enkel som genial. Vi bytte plats på sängen och toaletten och med ett rätades frågetecknet ut till ett utropstecken! Stampe såg nöjd ut och det verkade inte besvära honom det minsta att rumsplaneringen hade ändrats i ett hafs. Sovandet skedde därefter i "sängen" och det nödiga uträttades i kattsanden. Mycket bra.


Nu till mannen... I många hushåll är soffan och TV:n den naturliga tillflyktsorten efter en lång och stressig dag på jobbet. Så också hos oss. Den manliga hälften i vårt förhållande kan framåt sen kväll förvandlas till en TV-narkoman, vilket sker ganska ofta, och hur enträgna försöken än är, flyttar han sig inte innan den kvinnliga delen i förhållandet har sovit många oroliga och varma timmar framför TV:n. Det är inte så hemskt som det låter för såååå mycket är inte klockan när det sker en förflyttning över till sänghalmen. På vissa av oss har dumburken en sövande effekt - så är det med det! Mycket blir lidande - bland annat det ack så nödvändiga kärlekslivet. :-)


En vacker dag (eller det kanske regnade... vad vet jag) slog snilleblixten ner hos det täcka könet (det händer inte allt för ofta vill jag lova...). TV:n hade minsann fått ett nytt hem i sovrummet! - och via automatik flyttade TV-narkomanen snabbt efter och med ens var allas behov tillfredställa. Lätt som en plätt!


Män är som husdjur: de låter mycket, skräpar ner, vill bli klappade på och de ÄR lättlurade. Glöm aldrig det.


Jag vet... för jag är Kix Sambo... the TV-Narkomanen. :-)

.


Rosa lördagen

Publicerat: 2008-10-26 @ 08:00:51
bild


Igår var det rosa lördagen - en hyllning till alla som drabbats av bröstcancer. Jag jobbar på Stortorget i Malmö och just här hade det dagen till ära placerats ut 6000 marschaller som tändes upp framåt eftermiddagen då skymningen var i antågande. När jag gick hem vid fyratiden hade man bara hunnit med att tända cirka hälften men man kunde se att det skulle bli något alldeles fantastiskt.

Kolla in bilden, vilket ljushav! Behöver jag säga att våra två marschaller som vi hade utanför oss såg ganska så pyttiga ut i jämförelse?

Foto: Sydsvenskan.se

.

En ljus idè

Publicerat: 2008-10-24 @ 09:21:08


Det finns massor av idéer när det kommer till inredning, många är enkla men man har liksom aldrig tänkt på det. Som den här idén med att hänga ljuslyktor mellan dörrarna på ett skåp som på bilden. En helt fantastisk bild som jag tycker passar bra nu i hösttider, värme- och stearinljusens tid. Ni har väl laddat upp där hemma med ljus av alla de sorter? 

Trevlig mys- och ljushelg på er! 

Foto: Skonahem.se

Nästa Sköna Hem

Publicerat: 2008-10-22 @ 09:13:27


Jag väntar redan på nästa nummer av Sköna Hem. Jag har kört fast  när det kommer till sovrummet och behöver inspiration som nästa nummer utlovar, det kommer den 4:e november.

Just nu lutar det åt att det inte blir någon fondvägg - ska nog satsa på textilier istället för att skapa trivsel. Det går sakta men säkert framåt och jag tror jag vet hur jag vill att slutresultatet ska kännas i alla fall, däremot inte riktigt hur jag uppnår den känslan. I lördags kom rullgardin och gardiner upp och det blev mycket bra.

Idag ska jag avsluta min lilla minisemester med att åka till Gekås i Ullared. Jag är inte jätteförtjust i att vara där, det kan vara lite smått hysteriskt ibland men det går inte att komma ifrån att det är billigt. Jag brukar ta en tur dit varje höst och köpa upp mig på tvätt- och diskmedel och hygienartiklar av alla de slag för ett helt år framöver men när det kommer till kläder brukar inte jag lyckas fynda något, några trosor och sockar kan få slinka med hem.

Imorgon är det jobb igen och det ska bli kul att komma tillbaks - för första gången på länge känner jag mig riktigt utvilad. Asia Spa var helt fantastiskt och jag kan varmt rekommendera ett besök i Varberg på detta underbara ställe. För oss som gillar inredning är det dessutom en mycket behaglig vistelse och många olika sorters rum och lösningar att beundra. 

.

Idag...

Publicerat: 2008-10-21 @ 07:04:28


ligger jag på en sådan här matta och dreglar... eller njuter menar jag så klart! Jag har tagit två semesterdagar och ska överraska min mamma med en heldag på spa. Det förtjänar hon verkligen och det gäller att ta chansen att rå om varandra. Jag känner att det är dags för payback nu. Hela livet har hon tagit hand om mig och varit det största stödet i vått och torrt. Jag är inte lika bra på att baka bullar som hon eller komma med bra tips och råd i livets alla pussel så därför får jag bidra med en härlig dag där vi bara kan njuta och vara tillsammans istället.

Vi börjar nu 8.20 med ett pass yoga - ska alltså inte bara ligga på massagemattan och dregla...Varbergs Asia Spa

Ny inspirationsfavorit!

Publicerat: 2008-10-20 @ 12:42:10

Jag har hittat en ny favorit i kategorin produktbilder - Shepherd som har helt underbara produkter i form av fårskinnskuddar och plädar och för att inte tala om de fina bilderna som väcker habegär. Här har stylisten och fotografen verkligen lyckats fånga en mysig känsla och olika användningsområden. Återförsäljare är Möbelvärlden.

Jag vill ha en kopp varm choklad och bara krypa in i detta underbara hem och njuta av allt det vackra - jag vill flytta dit och fira jul. Mums fillibabba!

Vad säger du om det här kära sambo? Jag vill ha en kommentar! :-)

Riktigt riktigt rosa

Publicerat: 2008-10-19 @ 20:57:34


Min favoritfärg är rosa och även om jag gillar färgen så kan det bli för mycket av det goda - vem skulle fixa att ha en sådan här överdos av färg hemma?

Men tänk ändå att få jobba som stylist (jag antar nu att detta är en stylad bild) och bara få frossa i en färg, ett tema eller bara prova en helt annan stil eller annorlunda idé! Som att måla en tavla fast på riktigt liksom. Prova, lägga till, dra ifrån och bara få vara härligt kreativ och leka. Spara det som en bild och en inspirationskälla. Vilken dröm!

Jag har tagit det lugnt med bloggandet på sista tiden, eller helt enkelt inte haft så mycket tid över till bloggen tyvärr. Jag har dessutom några tankar kring min blogg och om det är något som företaget jag jobbar för kan ha några synpunkter på. Det är ingen som vet att jag bloggar. Är man skyldig till att berätta det för arbetsgivaren? Så klart är det inte det så länge det inte inskränker på arbetsuppgifter eller arbetstid men jag jobbar för ett företag i inredningsbranschen som jag dessutom representerar och har fått ett större ansvar för i och med min nya tjänst. Jag tycker inte att jag sviker dem bara för jag bloggar om inredning och jag tänker mig noga för vad jag skriver om - om det är något som kan konkurrera och jag tar gärna inte med produkter på samma sätt som jag gjorde tidigare (tyvärr). Det har blivit mer inspiration och egna tankar kring inredning. Hur lojal ska man vara? 

Någon mer som funderar på samma sak som jag eller är lite i samma situation?    

.

Jag kan verkligen inte bestämma mig

Publicerat: 2008-10-14 @ 21:31:44
Vilken tapet ska vi välja? Vi fick hem åtta stycken tapetprover igår men jag vet varken ut eller in. Just idag vet jag inte om jag vill ha någon av dem.

Det svåra är att vi inte riktigt har samma smak jag och min sambo. Han gillar färg (helst rött och varmt) och jag skulle nog allra helst ha vita väggar överallt. Hellre färg på allt annat som jag kan ändra betydligt enklare. 

Vi ska ha en fondvägg i sovrummet och min sambo vill absolut ha en fondvägg även på den nya väggen i matsalen. Jag skulle kunna tänka mig Lisa Bengtsson tapet Familjen i matsalen med en snygg spegel hängandes vertikalt över väggen. Visst hade det varit snyggt? Tillsammans med ett svart vitrinskåp, vita högblanka stolar och ett riktigt gammalt slagbord och en kristallkrona. Min sambo har istället fastnat för en cerise och röd fondvägg. Hjälp mig!
 
familjen 3 221  

 

Längst upp till vänster: Lisa Bengtssons Familjen. Galet snygg och enkelt svartvit, helt min melodi och hade passat i en matsal tycker jag. Däremot är det alldeles för lite färg och "omysigt"  enligt min sambo.

Längst upp till höger: Sambons val till matsalen - varmt och mycket färg. Det kan jag hålla med om men jag är rädd för att den kommer dominera hela rummet och att jag ska tröttna efter en vecka.

Längst ner till vänster: Designers Guild. Urläckra färger och vackert mönster. Hade varit snygg i sovrumet men jag är återigen rädd för att jag kommer tröttna efter ett tag - att det blir för mycket liksom....

Längst ner till höger: Varm, enkel och lagom på något sätt (den är inte alls så mörk som på bilden i verkligheten). Den hade varit jättefin i ett sovrum tror jag. Kolla in den här inspirationsbilden.

Det får nog förbli otapetserat hos oss ett tag till - det finns fler tapeter att se innan vi bestämmer oss... :-) 
.

Ordning och reda

Publicerat: 2008-10-14 @ 20:55:40
Ordning och reda är aldrig fel. Eller vad säger ni? Med var sak på sin plats hittar man alltid det man ska - lättare än så här kan det knappast bli. Det där med att sätta fast burklocken under hyllan är sååå smart. Tips och inspirationsbild kommer från Martha, så klart!

Tool Wall
Foto: Marthastewart.com

Idag ska det syltas

Publicerat: 2008-10-13 @ 11:16:26
SLOM Burk med lock


Nåja, nästan i alla fall. En jobbarkompis kom i fredags med en hel kasse med päron som hon hade tagit från sin trädgård och de tänkte jag hitta på något med idag. Jag har varit och köpt ingredienser till Ingefärspäron, mums va gott! Det är nu bara burkar som fattas för att jag ska kunna köra igång men med tanke på att jag ändå behöver byta ett par grejer på Ikea så tar jag en sväng om varuhuset innan jag startar koket.

Jag har en massa grejer som måste fixas idag. Började dagen med jobb men nu är jag faktiskt ledig resten av dagen så det ska bli skönt att få lite gjort - tvätta, köpa tyg till hissgardin i köket, ta kort till nya körkortet, Ikeabesök och koka ingefärspäron. Lika bra att sätta igång!

Ha en bra dag!Efter Ikeabesöket...

Vet ni vad, de hade inte de här glasburkarna på mitt Ikea - tydligen finns inte alla saker på alla varuhus. Jag blev jättebesviken. Nu tar jag sen lunch och sedan får jag ta mig ned till stan, jag tror att Åhlens har liknande burkar, för att sedan änligen kunna fixa ingefärspäronen!

På Ikea var det full fart på dekoratörerna med att pynta med de nya julsakerna. Herregud, om en och en halv månad är det dags för första adevent! Vart tar tide vägen?

En glad överraskning när jag kom hem och kollade postfacket var att äntligen har mina tapetprover kommit - jag ska hämta ut dem samtidigt som jag tar mig ut på stan. Jag återkommer om det resultatet.

.  

Snyggaste vedkorgen

Publicerat: 2008-10-12 @ 20:15:53
tyg_inspiration_1Måste bara slå ett slag för den snyggste vedkorgen just nu. Den finns hos Åhlens och ser ut som den på bilden. Attans att vi inte har en öppen spis hos oss...

 

...men man kan ju förvara annat än ved i den förstås! :-)


Det var kul att läsa era tankar om färgen blått. Det finns så många nyanser och jag håller med om att vissa blåa toner kan bli kalla. Jag tror att det hade varit jättesnyggt att ta in några cerise detaljer i rummet nedanför.

Jag skulle så gärna vilja visa er några bilder här hemifrån men det blir bara inte av. Just nu håller vi dessutom på att greja i nästan varje hörn av lägenheten så det är väldigt rörigt och halvfärdigt överallt. Väggen som har kommit upp har fortfarande inte blivit målad och sovrummet står still tills vi har fått tapetserat där (har nu väntat 3 veckor på tapetrprover som skulle skickas hem inom 3-5 dagar!!) och det är bara en tavla som har kommit upp hitills. Nu har vi dessutom beslutat oss för att vi ska luta golven i hela lägenheten. Jag vill ha dem så där ljusa och såpade som är så underbart att gå på men det innebär en hel del jobb och att flytta runt möblerna igen. Men skam den som ger sig - det kommer att bli hur bra som helst när det blir klart, det är jag helt hundra på.

Jag ska nog ta och visa en bild på ett skåp som jag har fått ganska nyligen i alla fall. Det är ett gammalt ärvt skåp och jag är väldigt fram och tillbaks om jag ska måla det eller inte. Från början var jag helt inne på det men nu är jag inte så säker längre. Ska försöka att komma ihåg att ta en bild imorgon så a tt jag får höra vad ni tycker.

Helgen har gått i ultrarapidfart som vanligt. Igår jobbade jag och idag har vi pulat här hemma. Några saker blev i alla fall gjorda. Hoppas er helg varit bra!

Blått är flott

Publicerat: 2008-10-10 @ 20:39:57
article : Three looks for living rooms


Jag gillar blått allt mer, speciellt den här blåa tonen som går åt det turkosa hållet.

De svarta detaljerna i det här rummet tillsammans med blått är fantastiskt snyggt - jag gillar det svarta kinaskåpet i högblankt.  Nice!

Jag har målat en byrå här hemma i svart högblankt, jag har några detaljer kvar på den som jag ska fixa och den har inte hamnat på rätt plats än heller men sedan ska ni få en bild på den för jag tror att det kommer bli väldigt fint när den är på plats.

Trevlig helg till er alla!

Min söta lilla mormor

Publicerat: 2008-10-06 @ 20:12:12
...har fått somna in efter en tids sjukdom. Jag blir borta från bloggen några dagar då jag behöver lägga min kraft och energi på annat håll just nu. Hoppas ni alla mår bra och tar väl hand om varandra. Kram!


Det får bli en bild på en hortensia som var mormors favoritblomma.

.

En bild med lugn och harmoni

Publicerat: 2008-10-02 @ 14:59:03

Foto: Housetohome.com

Den här bilden inspirerar mig grymt mycket - snygga detaljer och en skön färgsättning. Se så fint de svarta detaljerna tar upp det svarta bordet och skapar kontraster till det naturnära tonerna i soffan och mattan. Lampan är extra snygg och faller mig i smaken. Kuddar i några olika mönster och storlekar och gör att det händer lite mer i soffan. Ofta räcker det med tre färger, i detta fallet beige, svart och grönt.

En annan detalj som jag har börjat spana in, efter att ha sett det i några olika inredningskataloger och andra inredningssammanhang, är att stylisten/fotografen gärna separerar möblerna. Som på bilden där man har dragit mattan framåt och en aning åt sidan och soffbordet står snett framför soffan. Jag antar att det är för att lyfta fram möblerna på bilden, göra det mindre rörigt eller något i den stilen. Någon som vet eller har en bättre gissning?

.

Väggkonst i en annorlunda tappning

Publicerat: 2008-10-01 @ 11:45:46
Här kommer några kul inspirationsbilder på hur man kan leka med färg och dekorationer på väggen för att skapa mer spänning till en möbel. Visst är det kul hur man har förvandlat klädhängaren till ett lövträd!

      

Jag överlevde...

Publicerat: 2008-10-01 @ 11:40:00
...loppet. Det är alltså inte därför jag inte har synts till på  ett par dagar. Däremot har jag varit större delen av tiden på jobbet och har därför inte hunnit så mycket annat (än att stupa i säng så fort jag kommer hem). Jag har dessutom lovat mig själv att aldrig mer vara otränad. Att springa 1 mil i terräng upp och ner var grymt jobbigt utan en enda kilometer i benen och väckte inte habegär direkt. Nu är det andra bullar som gäller när det kommer till träning.

RSS 2.0