Färgkombinationer

Publicerat: 2009-01-19 @ 17:22:26
room image


Vissa färger är inte lika självklara att kombinera tillsammans, som till exempel lila och rött. Det är oväntat många färger som faktiskt passar ihop och i många fall handlar det inte enbart om färgen i sig utan vilken nyans den har. Man kan bli låst i tanken och det är egentligen bara fantasin och att inte våga som sätter gränser.

Jag har turen att jag jobbar med möbler och inredning och får inreda showroom där kan jag kan testa och prova mig fram och faktsikt vara liten crazy emellanåt. När man får trixa och leka sig fram kan det ibland resultera i helt oanade lösningar som jag inte hade vågat mig på hemma. Färger är vansinnigt kul och jag tror aldrig jag kommer att tröttna, ju mer man håller på desto mer vill man testa och prova sig fram.

Ser ni hur fint de blå detaljerna i bilden bryter av därmed framhävs? Utan dessa (jag provade att läga fingret framför) så hade det blivit ganska tråkigt och för sockersött på något sätt.

Imorgon bitti åker jag tidigt (kl. 5.06 går tåget!) till vårt grannland i söder, Danmark, för att vara med på en utbildning i tre dagar. Första modulen jag ska medverka i handlar om att skapa kommersiella, säljande och snygga miljöer med möbler och inredning. Det ska bli väldigt intressant och lärorikt. Det blir långa dagar och laptopen får stanna hemma så därför är jag inte tillbaks på bloggen igen förrän på fredag.

Vi ses då! :-)

Foto: Idealhomemagazine.co.uk

Trevlig helg!

Publicerat: 2009-01-16 @ 21:51:37
Jag vill bara passa på att önska alla en trevlig helg. Jag ska jobba imorgon men på söndag är jag ledig och då ska vi hälsa på våra vänner som precis innan jul fick en liten dotter - det är alltid lika fantastiskt att få se de små sötingarna så det ser jag fram emot!

Fotot med alla de fina pennorna lägger jag in som en påminnelse om att jag ska ta tag i min arbetshörna så att den blir helt klar snart - där ska finnas en massa pennor nära till hands. En av sakerna jag ska fixa är en stor anslagstavla att ha på väggen, tänkte blogga mer om det en annan dag.

Tjingeling så länge!

tin cans to pencil holders

Mer färg

Publicerat: 2009-01-16 @ 09:27:55
Färgglatt ska tydligen bli hett under året som kommer om man ska tro vissa trendexperter som siar. Jag känner själv att jag dras allt mer till färg efter att det har varit en ganska lång period med mestadels svartvita inslag med en eller max två matchande komplementfärger.

Ett enkelt och roligt sätt att verkligen sätta färg på tillvaron är att satsa på stolar i olika färger. Passar bra om man i övrigt har ett vitt stilrent kök som så många av oss har. Antingen kan man satsa på att måla om sina befintliga stolar eller stolar man fyndat på loppis, på översta bilden har man valt stolar i olika modeller för att bryta av än mer. Eller så satsar man på nya stolar som på den andra bilden. Uppiggande eller hur?

Ett tips är att på merparten av stolarna välja en grå eller ljusblå nyans, för att lugna lite, och sedan pigga upp med en eller två stolar i mer starka färger som rött och orange.

Ibland kanske det räcker med att ta in en stol med färg och låta de vita stolarna stå kvar, det kan faktiskt bli mycket effektfullt och kanske passar bäst till alla som inte riktigt vågar fullt ut men ändå vill ha in en färg.

Nu ska jag ta en snabb frukost vid mitt vita bord och vita stolar innan jag pyser till jobbet :-)

room image





Foto: 25beautifulhomes.com och Bolia.com

Ny pepparkvarn

Publicerat: 2009-01-15 @ 09:20:41
IKEA PS SPRAKA Kryddkvarn


Vi skulle behöva en ny pepparkvarn och jag har haft ögonen öppna ett tag. Denna pepparkvarn ingår i i Ikeas nya kollektion i PS-serie som nyligen har släppts.

Egentligen är jag mest förtjust i de bulliga formerna som en pepparkvarn brukar ha men helt klart är detta en form som också tilltalar mig och jag ska absolut ta en titt på den innan jag bestämmer mig för vilken pepparkvarn det blir hemma hos oss.

Det ska bli spännande att få se alla nyheter i PS-kollektionen så småningom - de ska tydligen finnas i varuhusen från och med april. Husmusen visar bilder på några av nyheterna.

Nåt uppiggande tack!

Publicerat: 2009-01-14 @ 08:44:43


room image

När ska detta hemska, kalla väder försvinna? Igår tror jag inte att det ljusnade på hela dagen. Jag åkte till jobbet klockan sju och när jag kom hem nio på kvällen var det lika kolsvart och där emellan var det inte mycket ljusare heller.

Har ni några tips på vad man ska göra för hitta tillbaka till energin och humöret? Jag bjussar på en helt otroligt vacker bordsdukning i rosa nyanser från Ideal home. Det får mig att tänka på sommaren och att det finns hopp där bortom regn, dimma och kallt väder.

Det jag också kan glädja mig för är att renoveringen i sommarhuset är i startgropen. På torsdag kommer det några som ska plocka ut den gamla oljepannan som står i källaren, där ska göras plats åt en pelletspanna som jag äntligen har beslutat mig för. Bland annat, det är massa andra saker på gång där också men det berättar jag mer en annan gång. Till sommaren ska det i alla fall vara beboligt och då blir det fest kan jag lova! (Känner redan att jag är på bättre humör - dimma eller inte!)

Här älskling!

Publicerat: 2009-01-13 @ 15:20:20


Min sambos dröm är en flygel och någon vacker dag ska väl hans dröm få gå i uppfyllelse. Just nu är det inte så aktuellt då det kräver sin plats (och är hiskligt dyrt dessutom...) så under tiden kanske den här kan duga? En flygel i miniatyr från Sega. Totalt är den endast 30 cm, de 88 tangenterna 4 mm vardera och den går att spela på. Undrar om han skulle bli nöjd med den så länge? :-)  

Från och med idag blir vardagslivet...

Publicerat: 2009-01-12 @ 21:16:01
...en aning lättare. Vi har nämligen installerat en tvättmaskin här hemma som inköptes i tisdags. Ah, inga långa dagar i tvättstugan längre! Kanske inte det vackraste inredningsköpet jag har gjort (långt, långt ifrån) men ack så praktiskt - vuxenpoäng till mig! :-)


Foto: Tvättmaskin från Smeg.se

Obs! Det är alltså inte denna tvättmaskin från Smeg vi har införskaffat (i så fall hade det faktiskt varit en av de finare inredningsköpen jag gjort). Nej det blev en vanlig tråkig klump från Electrolux.

Kudden berättar en historia

Publicerat: 2009-01-12 @ 20:18:46
Kuddfodral Stad

Jag hoppas att ingen har missat att den färgglada butiken Afroart nu finns som webshop! Själv har jag två stycken förvaringskorgar från Senegal i rosa och turkos hemma hos mig - de lyser upp tillvaron.

Dessa festliga kuddar är tillverkade av kvinnor i södra Indien. Materialet är överblivna tygbitar som kvinnorna har fått från skräddare i trakten och med dessa tillverkar de sedan kuddar där de berättar sina egna historier - varje kudde är unik och hade blivit en glad färgklick i ett barnrum. 125 kr är ett bra pris dessutom.
Kuddfodral Stad

Gul krysantemer

Publicerat: 2009-01-11 @ 20:33:25
Vi har fortfarande inte valt ut en tapet till sovrummet. Ett tag trodde jag att vi skulle strunta i det men nu börjar jag bli sugen igen. Nya favoriten är denna gula skönhet från Svenskt tenn - Krysantemer. Glad, blommig och i en färg som man ännu inte har tröttnat på. Jag blir allt mer sugen på gult faktsikt.

Det kanske är lika bra att klicka hem den så har vi bestämt oss en gång för alla! Vad säger du sambo? :-)

tapet krysantemer, gul
  

Torky on the go

Publicerat: 2009-01-11 @ 10:54:37


Via sidan Inredningsnyheter fick jag nys om att designerduon Simon och Tomas i ett samarbete med företaget Eden har designat en portabel behållare för hushållspapper som har fått namnet "Torky on the go". Smidigt att ta med sig vart än man nu ska gå. Och snyggt. Finns i butik från och med vecka 5 i begränsad upplaga, läs mer här,


Gårdagens bastubåt kan jag rekommendera - vi hade en helt fantastisk kväll med bastu, korvgrillning, isbad (en vågade!) och mys. När vi kom fram till stället, mitt ute på landet vid en sjö, fick vi oss en smärre chock när det gick upp för oss att vi skulle gå på isen ut till bastubåten! Nu bor vi i skåne och inte i norrland så det där med att gå på isar känns inte helt naturligt. Killen med bastubåten hade tänt marschaller hela vägen ut och vi fick gå med ca 10 meters mellanrum. Isen var bara 2 dm tjock så med ficklampa kunde man se botten! En liten adrenalinkick kan jag lova! Efter bastubåten åkte vi hem till ett varmt hus och till en trevlig middag men jag tror att bastubåten kommer vara det som vi minns!

Idag är det söndag och jag ska åka till Varberg. Imorgon ska jag träffa en hantverkare som ska installera en pelletspanna på gården - renoveringen har alltså startats! I sommar blir det grillfest på landet! :-)


Bastubåt

Publicerat: 2009-01-10 @ 11:04:01


Det här ska jag ägna mig åt idag - bada bastu på en bastubåt. Kanske, kanske ett dopp om jag vågar. Vi ska ha personalfest ikväll och det ska bli väldigt roligt. När man har så trevliga jobbarkompisar som jag har umgås man gärna även efter arbetstid!

Trevlig lördag!

Vad tycks om mitt nya utseende?

Publicerat: 2009-01-09 @ 22:00:18
Jippy jag har fått en ny design på min blogg och kan därmed bocka av en av mina punkter på listan att fixa under 2009! :-)

Nu kan jag absolut inte ta mig någon som helst beröm för den här uppfräschningen. För vad gör man om man varken kan, har tid eller tålamod att lära sig bloggdesign? Jo, man anlitar någon som kan! Jag tog kontakt med Mimmi som driver bloggen Mimmis Design. Jag sökte på bloggdesign och hittade då till hennes sida och gillade det hon gjort till andra. Vill ni läsa mer om hur det går till klicka här.

Vad tycks?


En liten bild på tulpaner - är så grymt sugen på en färgglad bukett till köket!

Photoshopkurser

Publicerat: 2009-01-09 @ 19:06:23
charcoal-drawing-photoshop


Jag har, efter mitt föregående inlägg, fått några tips på kurser i photoshop som jag tänkte dela med mig av. Helt ärligt hade tanken inte ens slagit mig att man kunde ta en distanskurs - det kan ju nästan inte bli bättre.

Here we go:

 - Jo och Proforma tipsade om en baskurs på Moderskeppet som man kan ladda ner alldeles gratis. Det verkar vara en bra start tycker jag.

 - Vera med flera rekommenderar med varm hand Mikaelas photoshopkurs, klicka här för att läsa mer. Hon håller även i fotokurser på distan över nätet. Låter väldigt lockande och verkar vara smidigt.

 - I Fridas och Jonas blogg Photo explained kan man även hitta käcka tips att ta till vid bearbetning av foton i photoshop.

Kom gärna med fler tips på bra kurser eller sidor/bloggar så ska jag uppdatera denna lista eftersom.
 
Nu ska jag ge mig ut i djungeln av alla systemkameror som finns - jag har försökt ta reda på vad det är viktigt att tänka på vid detta inköp. Har ni tips på bra kameror eller sidor att köpa från tar jag tacksamt emot det. 

Bild på en photshoppad brud. För att få en instruktion för att göra likadant klicka här.

2009

Publicerat: 2009-01-07 @ 23:00:00
 

Nytt år, 2009, vilket innebär nya utmaningar, nya tillfällen och nya erfarenheter.
För min del hände det en hel del förra året - flytt till ny stad, en alldeles egen lägenhet lägenhet som var grymt efterlängtat och ett nytt jobb. Detta året kommer nog inte att bli mycket sämre det och jag ser fram emot allt spännande som kommer hända. Framförallt har jag en sak på gång men jag håller er på sträckbänken ett litet tag till innan jag avslöjar vad det är fär något. 

Jag tänkte skriva upp några punkter som jag skulle vilja ta tag i, bli färdig med eller lära mig mer om under året som går. Tiden har en tendens att bara försvinna men jag tänkte att om jag skriver ner det svart på vitt så kanske det är lite lättare att hålla sig till planen. Jag gör i alla fall ett försök. Punkterna kommer utan inbördes ordning och kan säkert fyllas på efterhand.

 - Bli klar med renoveringen hemma (vilket innebär en massa småprojekt som ska avslutas).

 - Påbörja den stora renoveringen i sommarhuset (offerter från snickare är på väg, rotavdraget kunde inte ha kommit lägligare).

 - Köpa en hyffsat bra kamera och lära mig mer om foto på hobbynivå. (Jag drar mig alltid för att ta foton och visa på bloggen bara för att det blir så ruskigt dåliga bilder och i den här umgängeskretsen har man höjt ribban för bildkvalitet avsevärt. Jag hoppas på en låg dollarkurs under mars månad för i så fall ska det köpas kamera).

 - Lära mig photoshop, till att börja med på nybörjarnivå (har inte bestämt mig hur - ska jag trilskas med det på egen hand eller anmäla mig till en kvällskurs? Är ruskigt otålig. Hur har ni andra gjort?).

 - Ha en sammanhängande semester, minst fyra veckor i sommar!

 - Få igång bloggen igen och uppdatera dagligen (som jag gjorde ända fram till i somras...)

 - Fixa så att jag får en snygg blogg - här behöver designas om! (Är på gång kan jag lova!)

Det får räcka för nu och som sagt, listan kan säkert fyllas på framöver. Vad ska jag ta tag i först? Nu måste jag hur som helst lägga mig raklång i sängen.

Nu är jag sugen på nya kuddar

Publicerat: 2009-01-06 @ 21:26:14
Bright and textured

Contrasting surfaces


Vi trivs så himla bra med de nya sofforna. Jag måste däremot erkänna att vi har knappt hunnit sitta i dem. Helgerna har vi spenderat på annan ort och direkt när vi kom hem var det dags för jobb igen. Ingen rast ingen ro.

Helt ärligt så känns det inte som om jag inte är närvarande här hemma längre. Jag hinner bara äta innan jag kastar mig i säng. Jag är så trött på detta eviga mörker och behöver lite ljus och värme! Någon som håller med? Som tur är har vi nu bokat en resa som kommer att gå av stapeln i mars och då ska jag vara ledig i hela tre veckor (vilket då kommer att vara 2 1/2 år sedan). Vi styr kosan mot USA och det är en mycket trevlig kombination av olika saker som är inplanerade - några dagar lever vi storstadsliv i NYC, några dagar spenderas hos släktingar utanför stan, det blir en tur norrut till New Port och kusten varav vi därefter flyger ner till Miami och avslutar med en veckas kryssning och lata dagar i solen i Västra Karibien. Herre jösses vad jag ser fram emot detta!  

Men nu åter till varför jag påbörjade detta inlägg - jag är sugen på nya kuddar till till sofforna i vardagsrummet. Det är trots allt några veckor kvar till sol, ledighet och semester och under tiden måste jag pigga upp mig med något. Julsakerna, de få vi hade packat upp i år, har redan åkt ner i källaren och det är dags för en våruppfräschning. Bilderna ovan ger lite inspiration. Jag vill ha blandade färger och mönster i glada, krispiga toner. Nu är det bara att ge sig ut på stan och lokalisera var dessa små vackra alster kan hålla hus. 

Förresten, mitt stora skrivbord till nya arbetsrummet är nu på plats och det är där jag sitter nu och skriver. Det blev verkligen toppen - här ska inspirationen flöda! (Däremot är inte väggen målad så ni får inte se någon bild ännu...)

Foton: Livingetc.com

RSS 2.0