En liten pojk minsann!

Publicerat: 2009-07-24 @ 11:40:46
Kristina vilar ut på BB - men för att sammanfatta händelsen lite kort, ur mitt eget perspektiv, får ni helt enkelt ta del av ett mail som jag skrev till en hög av våra vänner igår:

För det första - hail alla kvinnor! Här traskar ni omkring späda och oskuldsfulla. Ni kvittrar, ler och är allmänt söta - och ber om hjälp att lyfta det ena och det andra... men djupt inombords bär ni omkring på krafter som utan vidare flyttar berg.

När det hela var klart - efter timtal av brutala värkar, krystande, lustgasande och allmänna scener direkt tagna ur skapelseberättelsen... och efter det att Vidar kom till världen med en påföljande ihopklappning av pappan (that would be me...) - satt jag en lång stund och bara tittade på Kristina. I mina ögon var hon ett isberg: stabil, kylig, majestätisk - och jag insåg att jag bara hade sett en tiondel av hennes storhet tidigare.

Alla ni flickor som har gjort det. Fy fän. Alla ni som kommer göra det. Fy fän. Bara bära omkring på ungen (ungarna) är en prestation! Impad är bara förnamnet.

Nu är han som sagt här - en pojk som vi trodde - en Vidar. Fornnordiskt och bra.

För er som bryr er om sånt... 3725 gram och 51 cm lång.

Kristina hälsar så gott. ...

och jag kan lägga till att förlossningsavdelningar och bb inte är uppdaterade med de senaste inredningstrenderna - men det visste ni nog redan :)

Mvh KixSambo

Shit pommes!

Publicerat: 2009-07-21 @ 09:29:08
Nu gör det ont kan jag lova! Satan vad det gör ont rent ut sagt!  Men det är så välkommet - idag ska det födas barn och snart åker vi nog in till sjukhuset.

Tjingeling! :)

Sovrum att drömma om

Publicerat: 2009-07-18 @ 17:34:10
Jaha då går vi in på ännu en dag av väntan, 40+5 idag. Bebis kickar lugnt vidare inne i magen och jag mår alldeles utmärkt men håller på att spricka av nyfikenhet. Vi njuter av dagarna och varandras sällskap och fortsätter alltså att ta det lugnt.

Och under tiden vi gör det så drömmer jag om nya projekt. Nästa gång vi gör en större renovering här på lantstället så är det vinden som kommer att bli inredd och då får sovrummen flytta upp dit. Det tror jag kommer att bli helt fantastiskt med öppet ända upp till taket och ljust och härligt och luftigt, ett sovrum att drömma om ett tag. Dessa bilder hittade jag som inspiration - visst ser det fint ut? Det är något väldigt speciellt med vitmålade golv och tak, det skapar ett sådant lugn och framhäver andra detaljer och färger. Vi får se när det kan tänkas bli av bara... :)

05_Greenberg.jpg

08_Caponigro.jpg

Idag blir det havet

Publicerat: 2009-07-17 @ 09:27:42
Nej, ingen bebis så idag drar jag till havet och njuter av det fina vädret! Igår tog vi en "lång"promenad längs strandpromenaden men det gav ingen effekt. Idag ska jag bara slappa och njuta av att kunna göra vad jag vill (alla varnar för att det blir hektiska veckor framöver och jag tror dem) bebis verkar ju ändå komma när h*n behagar! :)

Trevlig dag till allihop!


Kan det bli mer sommar än så här?

Publicerat: 2009-07-16 @ 09:09:30
Idag visar sig inte sommarvädret från sin bästa sida här på västkusten (nu är inte jag den som klagar för jag jublar nästan inombords att det är lite svalare idag :)) men självklart kommer finvädret snart tillbaka igen och vad kan väl då passa bättre än att få duka upp middagen ute igen.

Denna bilden är helt fantastisk och kan det verkligen bli mer sommar än så här? Blått och gult är en färgkombination som min mamma alltid har gillat och jag tycker att det blir allt finare jag med speciellt när man använder sig av blått som basfärg och bara har gula accessoarer till, som här de klargula solrosorna mitt på bordet. Riktigt fint var det att man har använt en blå filt som matta också under bordet - det ser ju ganska lyxigt och trevligt ut måste jag säga!



Idag är det vecka 40+4 och vi ser inte röken av någon bebis än så länge. Jag känner inte röken av det skulle vara på gång heller. Nu är ju kameran på plats och pappa är på plats så vad väntar bebis på nu då? :)

Svalt inrett i ljusblått

Publicerat: 2009-07-15 @ 14:32:03
Det har varit allt annat än just inredning på den här bloggen de sista dagarna. Hjärnan är lite smått förvrängd och jag kan inte göra en enda sak utan att återkomma i tanken på när vi ska få träffa vår lilla bebis - inte så konstigt kanske. Men medan jag tänker och fantiserar om bebisen så hinner jag med lite andra saker också och det har faktiskt mycket med inredning att göra - är det som kallas att bygga bo tro? :)

Idag har det kommit upp en mobil ovanför skötbordet, alla krokar och toahållaren i badrummet är uppskruvade, nya torkvindan är på plats i trädgården, jag har plockat blommor och fyllt i vaser runt om här hemma och ett tjusigt myggnät/sänghimmel har kommit upp ovanför vaggan. Innan jag satte mig framför datorn nu hann jag till och med att börja med att städa i skafferiet. Dessutom har jag fotat en hel del idag med nya kameran och även fått hjälp med inställningar och andra tips från en betydligt kunnigare fotograf än jag. Han håller just nu på att röja med röjsågen på innergården vilket vi tar emot med stor tacksamhet. Annars är det lugna puckar i magen så det dröjer väl ett tag till...

Bilderna nedan kommer från Bhg.com och är från ett vardagsrum och kök inrett i vitt och ljusblått. En färg som jag märker att jag kommer tillbaka allt mer till när jag fixar och inreder på lantstället - det är så härligt avkopplande. Fin inspiration tycker jag!

Open living room to kitchen

Blue and green breakfast nook

Å det var kameran som kom först

Publicerat: 2009-07-14 @ 22:04:44
Ja idag kom i alla fall kameran, bebisen är i tryggt förvar i magen fortfarande. Batteriet står på laddning så imorgon ska jag komma igång med fotandet tänkte jag (om jag nu inte gör något annat lite viktigare...). Det ska bli oerhört kul!

Sitter just nu i fotbad framför datorn och har det ganska bra. Mamma och jag har fixat klart skötbordet, blöjor och allt annat som behövs den första tiden är på plats, BB-väskan är packad (ett otal gånger vid det här laget) och alla kläder är tvättade och vikta. Imorgon jobbar äntligen sambon sin sista dag för att sedan gå på sin semester och kommer upp till oss på landet för gott. Äntligen! Kanske väntar bebis på det!? :)


Färdigbakad (ursäkta den dåliga bildkvaliteten)

Ingen bebis å ingen kamera igår

Publicerat: 2009-07-14 @ 08:47:59
Nope, inget av de två "dök" upp igår så nu går jag in på nästa dag av väntan, vecka 40+1. Ärligt talat är det helt ok för mig att det drar ut på det lite, så länge jag mår så här bra kan jag vänta lite till och dessutom så är man ju lite införstådd med att det kan gå några dagar över tiden första gången. Däremot är jag jättenyfiken att träffa min lilla minimänniska där inne så jag hoppas inte att jag fortfarande vankar runt med magen i slutet av juli!

Igår blev det storbak av muffins - den nya frysboxen är snart fylld med sylt, bär, kött och bakat - precis som det ska vara! Dessutom fick vi skötbordet så när som på plats och det blev kanon. Bra yta, bra förvaring och det passade förvånansvärt bra in i det lilla, lilla badrummet vi har här på landet. Idag ska jag köpa tyg som jag ska sätta för öppningen under skötbordet (där jag har ställt trådback för förvaring och som jag vill dölja) och fina korgar att förvara blöjor, skötlappar och annat som är bra att ha i. Idag blir det därför en tur till Varberg för dessa ärenden och så ska jag träffa barnmorskan som nog vill kolla att allt är bra med mig.
 
Närsomhelst nu på förmiddagen kommer  det en tvättmaskin som ska installeras hos oss - har på känn att det kommer att bli lite mer tvätt framöver så då måste den finnas på plats!

Det är alltså bara en sak som fattas! B-E-B-I-S! :)


Jag förra veckan i Varberg med vackra kallbadhuset i bakgrunden.

Idag ska jag föda barn :)

Publicerat: 2009-07-13 @ 09:17:08
Idag är det vecka 40+0! Alltså den dagen då det är tänkt att jag ska föda barn. Livet har ju på något sätt cirkulerat en hel del runt denna datum de senaste månaderna.

Medan jag väntar på att det ska sätta igång tänkte jag baka fem sorters olika muffins från Leilas bok "A piece of cake" och åka köpa alla delar jag behöver till skötbordet som jag förhoppningsvis får hjälp med att sätta upp i badrummet idag. Blir så otroligt rastlös av att bara vänta så det är lika bra att ha händerna fulla under tiden.

Jag går även och väntar på min nya kamera - hoppas att den dyker upp idag i alla fall :)

Muffins och cupcakes - grundrecept

En sommarbukett

Publicerat: 2009-07-12 @ 11:46:08


Jag får nästan lite dåligt samvete att jag förra veckan önskade mig lite svalare temperatur och till och med en dag med regn! Nu längtar jag efter sommarvärmen igen och framförallt att sitta ute och kunna duka sommarfint på kvällarna. Tänk att man aldrig kan vara riktigt nöjd, därför bjuder jag på en fin sommarbukett och en vas som säkert kan vara till inspiration för någon. Jag tror att det är pennor man har använt på bilden som man klistrat fast på vasen i olika kulörer men man skulle också kunna använda sugrör eller något liknande om man vill skapa samma effekt.  

Idag är jag inne i vecka 39+6. Imorgon smäller det med andra ord! :)

Blanka golv i färg

Publicerat: 2009-07-10 @ 16:08:31
011_Barbara-and-Chip-Bohl-Sin-#6.jpg


Istället för att använda sig av färger på väggarna kan man sätta färg på golvet. Snyggt när man gör det högblankt dessutom. På lantstället har vi målat golvet i badrummet rosa och det blev jättebra. Golvet var en gammal våtrumsmatta, jättetråkig och ful men nu har den blivit som ny och gör badrummet riktigt roligt att kliva in i. Vi använde oss av en plåtlacksfärg och det verkar sitta som berget så det kan jag rekommendera om man vill göra en lättare renovering som inte kostar skjortan.

I helgen ska vi försöka fixa skötbordet i badrummet, det krävs en speciallösning som jag tror att vi nu har bestämt oss för. Sedan är badrummet klart och så gott som det mesta inför bebisen också. Barnvagnen har anlänt till affären och vaggan står på plats i sovrummet, den ska bara bäddas men det får mormor fixa innan vi kommer hem från BB.

Som ni förstår ligger bebis fortfarande i lugnan ro inne i magen (vecka 39+4). H*n verkar trivas där, sparkar och spjärnar, trycker på min blåsa och gör så att jag får elak halsbränna. Idag kommer äntligen sambon till oss så nu kan det sätta igång tycker jag! :)

Äntligen har jag...

Publicerat: 2009-07-09 @ 21:24:43
...beställt kamera! Det blev, efter många om och men, en Nikon D90 och det tar 1-3 dagar innan den är på plats. Spännande.

Vad tror ni kommer först - kameran eller bebisen? :)

Systemkamerapaket Nikon D90 + AF-S DX 18-105/3,5-5,6G ED VR + 8GB + väska

Snyggt till fotoramarna

Publicerat: 2009-07-09 @ 13:58:54
detail of kids photos


Det finns så oerhört mycket snyggt dekorationspapper som man kan köpa på ställen där det säljs scrapbookstillbehör. Ett bra tips är att använda dessa till bakgrund till foton som man sätter i ramar. Riktigt snyggt! Antingen gör man det enhetligt med samma mönster och färg eller lite mer crazy och blandar. Jag tycker att det var väldigt fint med färger till de här svartvita fotona. Tipset kommer från Bhg.com.

Ingen bebis ännu (v.39+3) men jag mår bra och nu när det är lite svalare väder så är det helt ok att vänta några dagar till även om jag längtar som en toka efter den lilla aktiva krabaten. Ibland känns det som att bebisen ska komma ut genom huden! I lördags var jag tärna på bästa kompisens bröllop. Det var en helt fantastisk dag och jag var igång från tidig morgon och hela kvällen och dansade ända fram på småtimmarna. Det var varmt och jag hade lite ont i fogarna dagen efter men det var det värt! Nu är det "bara" födsel som står på schemat så jag laddar för fullt med mat, promenader, trevligt sällskap och vila. 

Här är jag!

Publicerat: 2009-07-01 @ 19:08:54


Gravid och glad i vecka 38, det var för en vecka sedan så nu är jag alltså i vecka 39 - det drar ihop sig! Hatten har blivit min bästa vän i värmen tillsammans med skuggan och mycket vatten.

Mamma har tagit bilden när jag håller på att fixa iordning en bänk med örter i uterummet. Jag ska ta en till bild och visa det färdiga resultatet en annan dag.

Idag var jag och min mor (det är hon som är bebisvakt de dagar när inte sambon kan vara på plats, han är fortfarande kvar i stan med fulltankad bil och jobbar några dagar till) och köpte 45 liter jordgubbar som vi har kokat jordgubbssylt av. Behöver jag säga att jag är ganska less på att knoppa och dela jordgubbar? Nej, tänkte väl det. Däremot ska jag njuta till tusen i vinter när vi kan ta fram sylten och tänka tillbaks på denna varma sommardag.

RSS 2.0