Här hade jag gärna spenderat min dag

Publicerat: 2009-06-30 @ 11:48:19
Arabic style tent

Lie low


Det är varmt nu! Speciellt när man är höggravid och släpar runt på en stor mage. Tog mig till stranden igår ett par timmar men det var faktiskt inget vidare - bara varmt och obekvämt. Idag håller jag mig inne istället och planerar att gå ut i eftermiddag när värmen har lugnat sig. Jag är i stan nu två dagar, på landet är det lättare att vara ute även när det är varmt. Där har vi en hängmatta som man kan ställa i skuggan och vi håller även på att göra iordning ett uterum där det är skugga hela dagen. Det är ganska rymligt så där får vi plats med bord och stolar, en dagbädd och så småningom ska det även bli ett utekök där. Bilderna ovan från Living etc inspirerar då vi har tänkt oss att skapa ett uterum med innekänsla!

Dekorera med havet

Publicerat: 2009-06-25 @ 09:11:03
Att dekorera med snäckskal och andra ting från havet må vara hur gammalt trick som helst men på rätt plats är det fortfarande väldigt fint. För en himla massa år sedan var jag på ett bröllop till en vän som gifte sig under mitt år i USA. De hade havet som tema på deras bröllopsceremoni och middag, i allt från inbjudningskort till dukning och sånger. Det var jättefint och jag tänker fortfarande på det när jag ser nån som har dekorerat med snäckskal. Här är några fina inspirationsbilder om man vill låta sig inspireras och sticka ner till stranden för att fynda!

BHGAug04_sea_shells_hanging_shower_curtainshells on floating black shelf
bowl of shells in bathroom shelfshell centerpiece
BHGAug04_shell_in_glass_blueCottStyleSp05_Shot of white bar ledge with sea shells and glass bottles with soaps and oils

Foto: Bhg.com

Ännu en het dag står på schemat. Jag får med andra ord hålla mig inne idag också. Tack och lov för de ljumma och underbara kvällarna när man kan sitta ute och äta kvällsmat utan att förgås av värmen, bara njuta! :)

Melonsallad på Marthas vis

Publicerat: 2009-06-24 @ 11:41:28

Nu när det är så varmt så vad kan passa bättre än riktigt kall och god melonsallad?! Jag är väldigt förtjust i melon och det är svalkande och gott att äta på sommaren. Marthas tips på melonsallad syns på bilden. Snyggt och lite roligare sätt att servera melonerna på plus att de vikta askarna i papp blir en kul detalj. Som en påse godis!

Jag håller mig inne mestadels eller i skuggan om jag är ute. Vill undvika pigmentfläckar med tanke på graviditet och penicillin, dessutom så har bakterier en tendens att frodas i värme så jag tar det säkra före det osäkra och håller mig sval.


Bakning imorgon

Publicerat: 2009-06-21 @ 21:25:45


Så har midsommarhelgen förflutit och inget nytt har hänt - det har helt enkelt varit den lugnaste midsommarhelgen någonsin för vår del. Jag har varit ganska krasslig och varit hos doktorn och fick bekräftatt att det var en bihåleinflammation som jag gick runt och drog på - inte konstigt att det kändes som om huvudet skulle trilla av. Nu har jag fått en massa mediciner och hoppas på att snabbt återfriskna för att spara in på krafterna till dagen D. Jag har tagit doktorns råd till mig till fullo och har spenderat nästan all tid inomhus och vilandes. Nu har vi i alla fall tagit oss till landet för att få lite miljöombyte och det känns skönt att vara här istället för inne i stan just nu..

Det enda jag har gjort idag (jag looovar) var att dekorera en gammal cykel som nu står mot husväggen. Vi hittade den, rostig och ej cykelbar, när vi städade uthusen. Nu har den fått en gammal trälåda, också den upphittad i uthusen, på pakethållaren och däri har jag satt rosa pelagoner - det blev urtjusigt! Min höjdpunkt på dagen och så fick jag känna solens varma strålar för en liten stund! :)

Imorgon har jag tänkt att jag ska, för att inte helt och hållet gå i taket efter allt vilande, baka en mandeläppelkaka och som namnet avslöjar innehåller rivna äpplen och mandelmassa. Den låter och ser jättesmarrig ut. Det bästa är att man bakar den i långpanna - bara att skära upp i lagom bitar och det blir en hel del när man ändå håller på. Frysboxen är sprillans ny och precis igångsatt nere i källaren och här ska det fyllas på inför sommarens saftkalas och amningsstunder tänkte jag.  Vore inte fel att kunna servera bakverken på ett fint kakfat i keramik så som de från Mateus som syns på bilden ovan.

Jag hittade receptet på mandeläppelkakan i Drömhem och trädgård för några nummer sedan (tillsammans med andra trevliga recept man kan göra i långpanna). Efter en sökning hittade jag även receptet på internet hos en blogg om någon annan skulle vara intresserad.

  Äpplen, päron, plommon!

Snyggaste kryddhörnan

Publicerat: 2009-06-16 @ 12:12:14


Vilken härlig bild och riktigt kulörta färger. Smart att använda sig av Marimekkoskålen till kryddorna, det var ju jättefint! Ännu ett användningsområde till denna fina skål. Jag har planer att plantera en liten kryddodling på lantstället men vi får se när jag får till det. Efter midsommar kommer vi mer eller mindre att vara där på heltid - nu är det mesta klart och jag ska ladda inför den stora nedkomsten med att lulla runt på landet tänkte jag. 

I helgen ordnade jag med möhippa till min bästa kompis som gifter sig den 4:e juli (då jag ska vara tärna och förmodligen väldigt, väldigt höggravid :) ). Det var en superkul och lyckad dag. Enda kruxet är att jag redan var förkyld och efter helgen har jag nu blivit ändå mer förkyld - enveten hosta och så har jag tappat rösten, nu vilar jag dygnet runt och sparar på rösten. Midsommar blir nog ganska lugn för oss, vi har ännu inga planer förutom att just ta det lugnt och spara på krafterna.

Lantligt badrum

Publicerat: 2009-06-12 @ 16:16:07
white bathroom with beaded board walls and pedestal sink


Lite i den här stilen går vårt badrum på lantstället i - vitmålade väggar, ett litet handfat direkt på väggen och med endast en spegel ovanför och så har jag infört att det ständigt ska finnas en liten bukett med färska blommor i rummet, något att glädjas åt varje gång man besöker toaholken. Största skillnaden är att vi har ett rosa golv - det var från början en vågad tanke som faktiskt blev riktigt bra. Jag är urdålig på att ta foto och visa men det ska det snart bli bättring på!

Fy vilket trist väder det är nu! Jag är förkyld och ligger ändå inne men det är inte direkt uppmuntrande med allt detta regn - tittar man ut kan man nästan tro att det redan är höst. Imorgon är det pricken en månad kvar till beräknad bebis - nedräkningen har börjat på allvar nu! För första gången sedan jag fick magen känns det faktiskt lite skönt att man inte alltid kommer att vara så här otymplig och tjock, även om jag kommer att sakna den på många sätt också! :)

Trevlig helg!

Klä om böcker, pärmar och boxar

Publicerat: 2009-06-10 @ 10:53:23
Inte så svårt, inte så tidskrävande och framförallt inte så dyrt men det blir hur snyggt som helst! Här är några inspirationsbilder - bara att komma igång med andra ord. Det blir riktigt snyggt att mixa och matcka med olika mönster och färger.





Vi var på bröllop i helgen som var helt fantastiskt fint och väldigt roligt. Jag höll igång till fyra på morgonen så nu har jag vilat ikapp några dagar. Ikväll ska vi på fotboll, Sverigematch i Göteborg och vi får hoppas att det går bättre än i lördags. Vi vill se massor av mål från Sverige! :)

Lappa ihop dukarna

Publicerat: 2009-06-03 @ 17:27:27


En kul idé om man har dukar i liknande storlek som man inte riktigt har användning för - lappa ihop dem till en stor. Oftast har man större nytta av en stor duk än flera små. Lappteknik är hett just nu och titta så snyggt det kan bli. Bara fanatsin sätter gränser, vill man skulle man kunna lappa ihop lite hur som helst om man känner för att klippa i dukarna.

Förresten, vart tog sommaren vägen? Idag blåser det och är jättekallt. Jag är på väg hem till stan med tåget från att ha tillbringat några dagar på lantstället. Snickarna är snart klara och det ska nog bli fint alltihop när det blir klart. Idag har jag suttit och letat inspiration på hur man målar portar och dörrar på ladugårdar och uthus på gamla gårdar och har kommit fram till att svart blir bra - det blir en fin kontrast till allt det röda.

Jag är supertrött idag och gäspar mest hela tiden - det börjar kännas nu att man är höggravid och järnvärdena är körda i botten. Om allt går som det är tänkt är det bara fem veckor kvar nu, kan inte fatta det! På lördag ska vi på bröllop så jag får ladda med vila två dagar så att jag orkar med. Imorgon blir det ett besök hos frisören så att man blir fin i huvudet också! Har hört att det är svårt att hinna med det sedan :)

Hej så länge!

Älskade syren

Publicerat: 2009-06-02 @ 08:48:33
perfume bottles


Varje år brukar man säga att den här tiden på året är den finaste och visst är det så - det är så grönt och sprudlande i trädgårdarna. Jag älskar syren och de påminner om skolavslutning och sommarlov. I år har det gått så fort i naturen så alla syrener kommer väl vara utblommande till skolavslutningen. Vår trädgård är just nu inte så vacker - efter att ha tagit ner en hel del stora halvdöda granar i trädgården, grävit upp rötterna och sedan dränerat runt alla husen så är det mer eller mindre åker snarare än trädgård och även syrenträd har fått stryka på foten men så småningom ska det få finnas massor av syrener i vår trädgård. 
 
Jag gillar bilden och det är läckert med en enda syrenkvist tillsammans med allt gammalt glas. Det räcker så!

Enkelt att skapa stor mysighetsfaktor

Publicerat: 2009-06-01 @ 12:39:54


Det är relativt enkelt att göra det mysigt och trevligt på uteplatsen. Precis som på vintern är oftast den enklaste lösningen levande ljus - myspys och behagligt ljus i sensommarkvällen. Har man ingen altan med tak, ett träd i närheten med passande grenar kan man helt enkelt hänga ljusen i parasollet, precis som man har gjort på bilden. Lättare än så kan det knappast bli! Fina ljuslyktor kan man hitta på en rad olika ställen, till exempel Indiska. Finast blir det om man mixar ljuslyktor i olika stil och storlek tycker jag.

Vi satt ute länge igår kväll efter att vi hade grillat och ätit och det var verkligen helt underbart! Det var vi värda efter en lång helg på landet med att måla och kärra bort skräp efter takläggningen (jag inkluderade mig själv i detta vilket inte var riktigt hela sanningen - jag stod för all mat: frukost, fika, lunch, morsdagfika och middag medan de andra målade och kärrade men det var uppskattat det också).

LjuslyktaLjuslykta

Foto: Martha.com och Indiska.se

RSS 2.0