Världens bästa mamma

Publicerat: 2009-05-31 @ 07:55:33
Just denna dag som är tilldelad alla fantastiska mammor är det nog många som tänker likadant som mig men jag måste nog erkänna att jag har världen bästa mamma! Tänker många gånger på hur tråkigt det hade varit utan henne.

Trots vissa motgångar och saknaden efter min pappa som gick bort för snart elva år sedan så lyckas hon alltid vara positiv och se livet från sin bästa sida. Hennes motto är: "Livet blir vad dina tankar gör det till" och så önskar jag att fler med henne hade lyckats tänka för det är faktiskt så det är.

Hon är den givmildaste jag vet, på alla sätt, och tänker alltid på alla andras bästa - kommer det tio oväntade gäster lyckas hon alltid få till det så att alla får både mat och husrum utan minsta lilla besvär.

Mamma är klok och kommer alltid med goda råd - hon kan det mesta faktiskt. Hon är värd alla rosor på jorden för det jobb som hon lagt ner åt oss på lantstället. Utan henne hade vi inte lyckats ta oss halvvägs. Under tiden hantverkarna har jobbat har hon varit på plats och agerat projektledare - det har varit mycket som skulle klaffa, många frågor och många saker som hade kunnat gå fel med tanke på att vi själva inte har kunnat vara på plats. Dessutom har hon jobbat som en toka med att måla, städa och fixa med det mesta under snart två månaders tid. Vi kan inte vara nog tacksamma!

Jag är så glad att jag får chansen att umgås och tillbringa så mycket tid som jag kan med henne. Hon är min förebild och jag hoppas att jag om ett år när jag firas första gången på mors dag kommer att känna att jag kommer kunna att ge lika mycket till mitt barn - kärlek, tid och omtanke, för det är det viktigaste oavsett vad.

Kram till min mamma och till alla andra fantastiska mammor därute, hoppas ni blir uppvaktade och får en toppenfin dag tillsammans med nära och kära - det är ni värda!


Placeringskort

Publicerat: 2009-05-29 @ 09:00:08
Min bästa kompis ska snart gifta sig och då blir man så klart lite mer uppmärksam på allt som hör till bröllop. Jag som lätt snöar in på detaljer såg de här fina placeringskorten hos Martha och var bara tvungen att visa några av dem här som inspiration. Givetvis kan man använda andra färger, andra blommor eller annan dekoration. Dessutom är det ju alltid trevligt med fina placeringskort oavsett om det är bröllop eller ej. Varför inte göra ett fint till mor nu på söndag när det är hennes dag? För fler klicka vidare här


Personnummertavla

Publicerat: 2009-05-28 @ 19:31:46
image1


Den här fantastiska födelsetavlan finns hos Signerat och jag hittade den via Weronica - En mammas dag.

Streckkoden är gjord efter personnumret och med namnet nedanför. Grafiskt, modernt och oerhört personligt. En sådan vill jag ha till vår lilla bebis i magen. Kan tyvärr inte beställa den redan nu då vi givetvis inte vet om han/hon kommer ut punktligt den 13:e juli eller en annan dag. Ja, en grej till förstås - det vore ju dessutom bra att veta vad bebis ska heta först också, Men sen kan jag beställa! :)

Salt och sött

Publicerat: 2009-05-28 @ 08:57:43
BodaNova - Salt & sött - Glas/skål 4-pBodaNova - Salt & sött - Glas/skål 4-p
För ett tag sedan var jag på besök på Iittalas Outlet i Höganäs och det blev några inköp som jag tog med mig hem därifrån. Ett av dem var fyra stycken glas/skålar från Boda Nova som heter Salt och sött. De är jättefina och har ett brett användningsområde - drinkglas, till lilla förrättssoppan, efterrätten, en skopa glass eller bara för nötter eller annat snacks. På en av bilderna har man stylat med en enkel ros vilket också ser jättefint ut.Idag mår jag lite bättre. Det var nog magsjuka som jag åkte på igår - den mesta av maten kom upp och så fick jag feber under dagen också. Sov i princip hela dagen och kvällen så jag måste varit helt slut. Nu håller jag tummarna för att det bara var en endagsgrej men ska fortsätta vila idag också för säkerhetsskull.

Söta litografier

Publicerat: 2009-05-27 @ 08:32:11


Otroligt söta litografier hittar man på den norska sidan Blafre Design. Fina djur och färger mixat med mönster som skulle passa bra i barnrummet.

Jag ska vila idag, vaknade och mådde inte alls bra - illamående och huvudvärk. Var kom det ifrån? Jag som har mått så bra den sista tiden men idag finns ingen energi alls. Riktig punktering. 

Så här fina...

Publicerat: 2009-05-26 @ 18:56:15


...gummistövlar köpte jag idag! Det är ju ett måste nu när man hänger på landet titt som tätt :).

BESLUTSÅNGEST!

Publicerat: 2009-05-26 @ 11:22:33
Jag har sådan grym beslutsångest idag. Sedan länge har jag tänkt köpa en systemkamera och nu med en bebis i antågande känns det som att nu måste det ske, det vore trevligt att hinna träna lite innan också så att jag vet hur den funkar. Innan kvällen är slut tänkte jag ta mitt beslut :).

Den sista tiden har valet stått på en Nikon D5000. Enligt beskrivningar så verkar det vara en kamera för mig men problemet är att det ännu inte har hunnit bli några tester på den då kameran släpptes 1:e maj. Om man får tro beskrivningarna på den är det en bra nybörjarkamera med många bra funktioner, bland annat vinklingsbar LCD-skärm och filmfunktion. Alternativet är en Nikon D90 som jag också funderat på, den verkar vara lite mer avancerad och har fått bra rekommendationer.
 
Är det någon som vet mer om Nikon D5000 och kan tipsa?Digitalkameror - System Nikon D5000 hus + AF-S DX 18-105/3,5-5,6 G ED VR

Romantiskt och lantligt till bra priser

Publicerat: 2009-05-26 @ 09:27:29


Den romantiska och lantliga inredningen hittar man överallt nu - det är rosor, pasteller och broderat var man än tittar. Passar mig bra just nu när jag letar inredning till lantstället där sådant passar som hand i handske.

Överkastet och kuddarna i det här inlägget finns hos Rusta och har otroligt billiga priser. Överkastet kostar bara 349 kr i stor storlek till dubbelsäng och kuddarna 49 kr styck. Bra om man vill satsa på kvanitet i alla fall!

KUDDE MED TOFSPRYDNADSKUDDE ROS/RANDPRYDNADSKUDDE ROSANNA
 

Tapetsera över diskbänken

Publicerat: 2009-05-25 @ 17:00:34

Jag tänkte lägga ut en liten fråga då jag inte har kunnat klura ut det på egen hand. Vi ska eventuellt tapetsera i köket och ovanför diskbänken, Det kanske inte är det mest praktiska med tanke på att det har en tendens att skvätta just där så därför måste vi i så fall lösa på något sätt. Jag vet att ett alternativ är att sätta upp en glasskiva ovanpå som skydd och det var det som jag hittade när jag letade runt på nätet men jag vill inte ha en glasskiva. Men vi måste skydda med något om vi inte ska ha en fläckig tapet framöver.
 
Men hur gör man då? Kan man lacka på tapeten med en matt lack just ovanför diskbänken eller vad tror ni?

Ett blommande kök med hjälp av tapet Nostell ­priori, ca 1 100 kr/rulle, från Zoffany/Frank & cordinata. På bänken: Turkos förvaringsburk, 1 295 kr, Dis, svart skål med prickar, 39 kr, Ikea, blomkruka, Myrorna. Tekanna, 89 kr, Ikea, ­turkos redskapsburk från
Le creuset, 199 kr, träredskap 49 kr/st, NK Glas & porslin, liten vit skål, 15 kr, Ikea, soppskålar, 135 kr/st, Dis. ­Bestickställ, 59 kr, R.o.o.m. Diskställ från ­Myrorna, i diskstället skål och blå assiett från Ikea. På ­hyllorna: Vita kaffe­muggar, 29 kr/st, Granit, ­prickiga muggar, 149 kr, Marimekko. Gröna koppar av Anna Kraitz, 295 kr/st, och champagneglas på fot, 235 kr/st, Nordiska galleriet, teglas, 55 kr/st från Dis. Klämspot Basisk, 99 kr, Ikea.
Foto: Skonahem.se

Where attention goes...

Publicerat: 2009-05-25 @ 08:34:30
Windowpane cupboardVD:n på det företag där jag jobbar säger alltid: "Where attention goes, energy flows" och det stämmer verkligen - både i jobbet och till vardags.

När vi skulle besluta oss för vilken barnvagn vi skulle ha var just barnvagnar det enda jag såg när jag gick på stan eller i bilen. Innan vi bestämde oss för hur vi skulle måla portarna och taken på ladugårdarna och uthusen så var gamla gårdar det enda jag spanade efter för att se hur andra har gjort. Gamla gårdar brukar vanligtvis inte ligga på min spaningslista annars. Nu tittar jag efter hallandslängor och vilken färg som är snyggast att ha runt fönstren. Från att ha läst mestadels flådiga inredningsmagasin som Elle och Residence köper jag nu mest Lantliv och Drömhem och trädgård och så håller det på.

Samma sak gäller när man letar nya saker och inspiration på nätet. Just nu är det bara lantlig inredning som gäller för mig och jag verkligen slukar allt jag kan komma över i den vägen. Helst av allt letar jag efter fiffiga förvaringslösningar och hur man kan inreda med gamla saker för det kryllar det av på vårt lantställe. Bilden med alla turkos loppisfynd är helt underbar och jag önskar att jag hade ett liknande skåp i köket där jag kunde ställa in alla fina saker som man mer än gärna vill visa upp.

Igår kom det upp gardiner i några av fönstren och på fönsterbrädorna står det rosa Mårbacka pelargoner i full blom. Det börjar faktiskt bli riktigt mysigt även om det fortfarande är mycket kvar att göra.

Jag går på min andra vecka som ledig och håller för fullt på att vänja mig vid att jag inte kommer att gå tillbaks till jobbet på ett tag. Skönt! Trevlig måndag till alla!

Zinksaker

Publicerat: 2009-05-24 @ 08:28:47Zink är ett bra material för det passar både i en modern och lantlig miljö. Granit har en hel del att välja på i zinkväg. Jag kan tänka mig att ha några stycken burkar framme, som på första bilden, för att förvara redskap och bestick i. praktiskt och snyggt. Alternativet om man vill spara några slantar är att ta vanliga konservburkar och använda dem, är inte etiketten snygg tillräckligt så är det bara till att blöta bort den och antingen ha den som den är eller dekorera med något annat snyggt papper eller tapet, det kan bli riktigt fint. Kanske något för mig med tanke på att jag har hunnit samla på mig en hel del tapetprover! :)

 

Vackert i badrummet

Publicerat: 2009-05-23 @ 09:47:27
Bath Caddy


Vårt badrum på lantstället håller på att ta form efter att ha genomgått en lightrenovering. Det gamla våtrumsgolvet har målats om med en plåtlacksfärg och är nu härligt rosa istället. Våtrumstapeten har rivits bort, vi bara målat de gamla brädorna vita. Den gamla toastolen med backelit får stå kvar, den har bara rengjorts ordentligt. Det vi har varit tvugna att köpa nytt är handfat, blandare, väggskåp och ny duschkabin. Vi är jättenöjda och nu återstår bara det roliga fixet med att få det mysigt och fint - nya handdukar, en gardin och dekoration. Och ett skötbord! Vi måste bara tänka till lite för det finns inget befintligt skötbord vi kan sätta dit då det är lite begränsat med plats men det ska nog bli bra och vi har lite tid på oss att fixa det.

Bilden ovan inspirerar mig och ger tips på hur man kan dekorera i ett badrum för att få fram den lantliga känslan och även få en praktisk användning för alla gamla saker man hittar. Levande blommor även i badrummet är heller aldrig fel - det räcker med någon enstaka för att det genast ska bli lite trevligare.

Idag fyller sambon år - det firar han med att stå på ställningeno och skrapa och måla vindskivor (jag vågar knappt titta). Jag ska fixa grillad mat och jordgubbstårta! :) 

Trevlig helg!


Pimpa skåpen med hyllpapper

Publicerat: 2009-05-22 @ 08:34:29
Hyllpapper

Hyllpapper


Nu har jag diskat alla köksgrejer och håller på för fullt att fylla köksskåpen med gammalt och nytt. Även om alla skåp är nymålade och fräscha nu så hade det passat väldigt bra med snygga hyllpapper på hyllorna - dels för att det blir fint och dels för att det är lätt att hålla rent. Jag hittade några när jag letade runt, det verkar inte vara någon större marknad för hyllpapper tyvärr. Dessa kommer från Designtorget och Happy store.

Andra tips material man kan använda som hyllpapper är vaxdukar, något tjockare men oerhört lätta att torka av och det går nog ganska lätt att fästa med en häftpistol. Rusta har billga vaxdukar om man skulle prova. Läste också någonstans att Ordning & Reda har tjocka inslagspapper med lite vaxdukskänsla - ska kolla in dessa.

Igår kväll installerade jag äntligen photo shop i datorn så förhoppningsvis blir det lite bilder här på bloggen framöver :).


Foto: Happystore.se


Till saftkalaset

Publicerat: 2009-05-21 @ 09:12:35Absolut sötaste glasen och kannan till saftkalaset i trädgården är dessa från Rice. Urfina! Jag blir sugen på lemonade och hembakat när jag ser dem.

Jag är kvar på lantstället och här är det full rulle som vanligt. Takpannorna är på plats och hela taket lyser nu med det vackra röda Vittingeteglet (däremot något som inte lyser är fönstren som är i stort behov av vår omsorg och blev väldigt fula i jämförelse med taket och de nya vindskivorna). Igår rev vi tapeter - både en vägg i köket där vi hittade breda timmerväggar och väggarna i hallen där vi ska tapetsera. Det satt säkert 10-15 lager tapeter så det var en ren nostalgitripp att följa de olika mönstren och färgerna lager för lager.

Är det någon som har erfarenhet av timmerväggar? Vi funderar nämligen på att ha kvar en vägg med liggande timmer som fondvägg, där nya kylskåpet och öppna hyllplan ska vara. Just nu är väggarna väldigt mörka så jag funderar på att vitolja eller lasera dem - tips?

Trevlig helgdag allesammans! 

Broarne och helgens bravader

Publicerat: 2009-05-18 @ 21:23:45
Bestickkorg i vittZinkytterkrukor med läderhandtagRosa bricka RICE - melamin
Färgglada små glas-ljuslyktorRå trälåda 6 fack med dekor

Broarne - vilken fantastisk nätbutik! Jag har sett massor av reklam för den och säkerligen varit inne på sidan någon gång när jag googlat efter något men aldrig tittat runt ordentligt som jag har gjort idag. Jag skulle kunna tänka mig att klicka hem en hel del därifrån, det finns massor av fina saker som passar som hand i handske på lantstället. Det kanske blir ett par klick framöver :).

I helgen var jag i Göteborg och firade en god vän på hennes möhippa. Vi hade väldigt, väldigt roligt och det blev en lång dag som slutade långt in på småtimmarna. Bebis fick följa med ut och studdsa runt på dansgolvet till samba- och salsatakter. Men det har tagit två dagar att hämta sig. Fogarna, fötterna och ryggen fick ta lite stryk men det var det verkligen värt!

Nu är jag på lantstället och det känns skönt att äntligen kunna sova här, Vedspisen i köket är så gott som färdig nu och det blev otroligt fint, precis som vi hade tänkt oss. Nu ska vi bara måla på kalkfärgen och sedan måste vi vänta en månad innan vi kan börja elda i den. Jag har ännu inte installerat något fotoprogram i den nya datorn så därför kan jag inte visa några bilder ännu men ska fixa det snart så att jag kan visa lite av vad som händer här. Mobilt bredband är i alla fall på plats så nu kan jag i alla fall blogga när jag är här.

Underbar inspiration

Publicerat: 2009-05-15 @ 17:53:08


Green Gates vår/sommar katalog är helt underbar och bilderna ger hur mycket inspiration som helst. Känslan är ren, fräsch, lantligt med härliga färgkombinationer och ljust och somrigt. Precis den känslan vill jag ha på vårt lantställe.Just nu läggs det tak på huset. Värme, vatten och dräneringar är äntligen helt klart. Inomhus håller en gammal vedspis att ta plats centralt i köket - kan knappt bärga mig tills vi kan elda i den och njua av den goa värmen som den kommer sprida i köket. Golven håller på att förvandlas med hjälp av vit färg. På söndag eftermiddag är jag äntligen på plats där igen och kommer stanna hela veckan därpå för att följa fortsättningen på renoveringen. Men först ska jag spendera en kul helg tillsammans med vänner!


Foto: Greengate.dk

Hit ska jag idag

Publicerat: 2009-05-15 @ 08:49:41


Idag är det min födelsedag och den ska jag tillbringa tillsammans med en kär vän. Vi tänker göra en liten utflykt och styr kosan mot Höganäs och då blir det bland annat ett besök på Ittala Outlet och en trevlig lunch någonstan på vägen. På kvällen ska vi träffa några andra vänner som är på besök i Helsingborg och gå ut och äta en god middag.

En sämre start på ledigheten och födelsedagsfirande kan man tänka sig! :)

Vitaminkick

Publicerat: 2009-05-14 @ 22:09:12

Foto: Intrade.seIntrades nya kollektion Uni Royal gör mig riktigt nyfiken. Härliga mönster och vackra färger - en ren vitamininjektion. Det sista halvåret har jag beställt hem en hel del tapetprover. Från Måleributiken kan man köpa tapetprover på en meter för 20 kr, vilket jag har utnyttjat. Det har hunnit bli en hel del vackra tapeter. Det knäppa är att vi har fortfarande inte bestämt oss för någon och jag börjar misstänka att ju fler man har att välja på desto svårare blir det - det finns ju så många fina. Så här velig brukar jag inte vara i vanliga fall och vanligtvis brukar jag vilja fullfölja projekt jag ar på gång ganska snabbt. Hemmapyssel har helt enkelt fått stå tillbaks under den här våren. Tyvärr finns inte dessa Intradenyheter att beställa tapetprover på ännu men jag hoppas på att det snart blir möjligt.

Idag är första dagen i mitt nya liv känns det som. Påbörjade min ledighet idag som jag ska ha i ca två månader innan bebis dyker upp. Känns helt underbart och jag ska försöka att utnyttja tiden så bra jag kan - ladda batterierna inför det som komma skall.

Appropå vitamininjektion, jag skulle behöva en järninjektion. Var hos barnmorskan idag och järnvärdet var inte så bra och har legat lågt den sista tiden trots järntabletter och blodpudding. Inte konstigt att man är lite tröttare än vanligt kanske :). 


Ett kul inköp

Publicerat: 2009-05-12 @ 16:21:51
Bland alla tråkiga men ack så nödvändiga inköp som gjorts på sista tiden till sommarhuset - bergvärmepump, vattenpump, dräneringsrör, you name it... - är faktiskt en av de sista inköpen ett riktigt roligt sådan som kommer att förgylla vårt kök framöver. Vi behöver en ny kyl och frys och vill verkligen inte ha något tråkigt vitt kylskåp till det turkosmålade gamla köket. Drömmen är naturligtvis Smeg men prislappen är sååå hög. Därför blev jag jätteglad när jag hittade ett annat retrokylskåp till betydligt skapligare pris. Det kommer från Gorenje och färgen blev cremevit. Vilken dag som helst nu levereras det och jag är så spänd på resultatet - måste bara först hinna måla köksgolvet innan vi kan få det på plats...

På samma leverans kommer även en frysbox som ska stå i källaren. Här ska nämligen bunkras upp med godsaker och färdiglagad mat inför "bebisdimman" som jag har läst att man kan hamna i veckorna efter nedkomsten.

Imorgon är sista dagen på jobbet innan jag är hemma för en ganska lång tid framöver. Det känns helt overkligt men väldigt skönt!

Foto: Tretti.se

Hej!

Publicerat: 2009-05-07 @ 21:29:39
Det blev visst lite längre avbrott än tänkt. Semestern är slut för länge sedan, den var helt fantastisk men nu har vi varit tillbaks i verkligheten ett tag. Jag mår bra och bebis också. Har nog faktiskt aldrig mått så här bra även om orken tryter lite fortare än vad man är van vid. Jag är inne på min slutspurt på jobbet - jobbar bara en vecka till sedan är det dags att vila och ladda på riktigt i hela två månader innan bebis beräknas anlända.

Förhoppningsvis kommer jag att ha en massa tid över för att blogga, vill ju inte sitta och rulla tummarna i onödan. Jag har en massa roligt att berätta och visa - renoveringen av sommarhuset är nämligen i full gång, Efter påsk har vi hunnit få bergvärme, nytt vatten, dränerat (just dessa tre saker kanske inte är de roligaste dock...), renoverat badrummet som nu har rosa (!) golv, det pågår projekt i köket och just nu är huset taklöst då takpannorna håller på att bytas ut. Vi är där varje ledig stund och grejer (jag vankar mest runt och drömmer och kommer med en massa nya projekt) och kreativiteten flödar kan jag lova - det kommer att bli så fint! Jag lovar att återkomma med fortsättningen och bilder men till dess måste jag fokusera den sista energin på att få ett bra avslut på jobbet.

Hej så länge!

   

RSS 2.0