Trevlig helg!

Publicerat: 2009-11-27 @ 17:03:44
Mys mys - det är dags för första advent! Här har julstjärnorna kommit upp i fönstren och det har inhandlats lite nya fina adventsblommor och det känns allmänt hemtrevligt. Jag hade en tanke tidigare idag (medan det fortfarande var ljust...) att ta ett kort på min adventsljustake som jag har pysslat till men just då krånglade kameran och sedan vaknade lilleman så det blev inget med det. Jag gör ett nytt försök imorgon!

Imorgon bitti ska jag upp tidigt och baka. Vi har barndop nästa helg och för att hinna med allt som ska göras måste man sprida ut göromålen och lördag passar bra för då kan killarna vara tillsammans och mysa på morgonen.

Måste också passa på att tipsa alla som inte redan har uppmärksammat Ikeas julsatsning, Gilla julen. Det finns så många otroligt duktiga och kreativa människor därute som pysslar och tipsar om presenter och dekorationer nu i juletid. Ta er en titt och inspireras! Det har jag gjort.

Kramar!

Adventsljus!JulbrickaJuldukning
Foton: Gilla julen ikea.com

Egen julstrumpa

Publicerat: 2009-11-25 @ 19:18:12

Jag är inte alltid överförtjust i alla traditioner som kommer från det stora landet i väst men julstrumpan tycker jag faktiskt är väldigt söt och rolig jultradition. Dessutom om det innebär en extra klapp på morgonen så är det än bättre, eller hur? :)

Vi har inga julstrumpor här hemma som är tillräckligt tjusiga att få hänga framme men det borde det bli ändring på. Omedelbart bums! Dessutom så måste ju Vidar få en egen strumpa redan nu sin första jul i livet. Många strumpor som går att köpas är opersonliga och gjorda i hemska material och därför kanske man ska ge sig på en alldeles egen variant.Jag hittade bilden ovan på de fina strumporna på Mama. Där finns en beskrivning på hur man bär sig åt och ska man vara ärligt så är det inte fasligt svårt att sy sin egen. Det roliga är att man då kan rita sin egen i valfri storlek och form. Jag ska genast börja skissa för nu ska alla i familjen få varsin strumpa.

Nästa moment blir att välja tyg och attiraljer. Något jag ångrar just nu är att jag i en garderobsrensning för några veckor sedan gav bort några lammullströjor i olika färger. De hade blivit perfekta nu. Så tänk på det om du har några gamla ulltröjor liggandes någonstans. Tvättar man dem på 60 grader blir de tovade och tjocka och perfekta att ha till pyssel och annat - som till exempel en julstrumpa!

Jeanstyg var en bra idé tycker jag och kommer kanske att provas. Men det finns garanterat mycket annat som man kan använda också. Jag ska ha ögonen öppna och återkommer i detta ärende inom en förhoppningsvis snar framtid.

 


Okidoki - nu blir det matsalen

Publicerat: 2009-11-18 @ 20:36:53
Känns fånigt att bara slänga ut en massa bilder på lägenheten men bilderna finns och jag verkar inte hinna med att blogga om annat...

Jag fick häromdagen en superfin kommentar av Sara - tusen tack, jag blev verkligen superglad och fick ny motivation till bloggen!. Sara vill att jag visar mitt favoritjulpynt och det är så klart att jag ska göra det. Vi är på lantstället nu och kommer vara här framöver så därför ska julen firas lite mer lantlig än vanligt. Jag har börjat förbereda och planera - massa saker som ska pysslas till var jag och handlade på Panduro i måndags. Det tillsammans med mitt julpynt, gamla julgranskulor jag hittat på vinden och massvis med granris och blommor kommer att bli jättefint.

Vi inhandlade även ett NordenbordBlocket till ett riktigt fyndpris! Det är nu i björk så det ska målas och kommer att bli kanon till kalasen framöver när vi är några stycken - dop och jul. 

Framöver ska ni även få se bilder från lantstället - här har skett saker igen kan jag lova! Hela nedervåningen är nu tillfixad och det har gått åt en hel del hinkar färg och rullar tapeter! :)

Nu så matsalen - håll tillgodo. Och så ska jag försöka svara på några av de frågor jag har fått i kommentarsfälten.

Trevlig kväll!

Foto: privatVardagsrummet i lägenheten

Publicerat: 2009-11-06 @ 15:34:43

Här kommer bilder på vardagsrummet som jag lovade för si så där en månad sedan...

Det är en hörnlägenhet och i hörnet ligger vardagsrummet. Rummet är femkantigt och ljuset flödar in genom alla fönstren och i angränsande rum ligger matsalen i fil. Välkommen in! :)


Foton: privata

Nästa gång blir det kanske matsalen :)


Dagarna går och snart är det jul :)

Publicerat: 2009-11-06 @ 14:36:30
Ja precis så känns det just nu. Jag vill så gärna ha tid med bloggen men dagarna bara går. Lite kan jag skylla på att vi håller på och byter bredbandsleverantör och därför inte har något bredband alls i nuläget. Dessutom är det så att den tid jag har över till datorn och orkar tampas med mobila bredbandet  ägnar jag till Vidars blogg där jag skriver om vår vardag tillsammans i dagboksform. Ja ja, så är det i alla fall. Jag ska försöka att komma igång igen så smått med inredningsbloggen igen.

Allt är bra - lillkillen växer så det knakar och är så go och glad mest hela tiden. En superlätt kille att vara mamma till och jag är fortfarande världens lyckligaste! Vi upptäcker världen tillsammans och jag älskar varje sekund.

I sommarhuset (vi kallar ju det för sommarhuset men det är egentligen lite knäppt med tanke på att vi är där lika mycket vintertid, i alla fall nu när vi är där för jämnan) fortgår renoveringen. Vardagsrummet har målats överallt - tak, väggar, golv, lister, ja allt. Nu är det ett vitt hav som fullkomligt badar i ljus och jag håller på för fullt och inreder. Hallen är också målad och tapetserad och inom kort även matsalen som håller på att fixas just nu. Det blir verkligen fint! Drömmen om en jul i huset kommer i år att slå in och det ska firas och dekoreras till max! :)

Jag lovade att visa bilder från lägenheten och det ska jag göra nu framöver så det kommer fler bilder.

Hej så länge!


RSS 2.0