Ruta

Publicerat: 2010-02-28 @ 09:35:34


Dessa glasen finns hos Bolagret och heter Ruta och ser väldigt fina ut. Och vet ni vad som är riktigt bra? Jo, att de kostar 5 kronor. Trevligt pris! :)

Tavelvägg i barnrummet

Publicerat: 2010-02-28 @ 09:22:13

Det finns så otroligt många och fina posters med barnmotiv. Det är väldigt snyggt att göra en tavelvägg i barnens rum med fina motiv och med enhetliga ramar för att det inte ska bli för rörigt. Motiven som finns till höger om tavelväggsbilden nedanför kommer från Allposters och är gjorda av Avalisa. Jättefina!



Sovrum

Publicerat: 2010-02-26 @ 09:59:26


Här är tre fina sovrum som inspirerar på olika vis. Det översta visar ett härligt luftig sovrum och jag fastnar för det vackra golvet, de breda golvlisterna och det var superfint med den äkta mattan till det i övrigt ljusa paselliga. På andra bilden fastnar jag för golvlamporna som används som sänglampor och åh vad det är läckert med dubbeldörrar in till sovrummet. I like. På sista bilden visas en mörk inredning till ett vitmålat rum. Jättefint och det var väldigt tjusigt med taklampan ovanför.

foto: Booli, Mimou & House to home.

Klädstylat

Publicerat: 2010-02-25 @ 19:00:29


Jag blev så full i skratt när jag såg dessa bilder hos Susanna Zacke. Inte för att det är något fel på bilderna, tvärtom de är urtjusiga, utan för att jag fick syn på klänningen som hänger på stegen. Jag har nämligen en likadan. Jag köpte den på Indiska förra hösten eller vintern. Jag föll pladask för färgerna och mönstret, framtill är den jättevackert broderad dessutom. Dessvärre ser den inte riktigt klok ut på - modellen gör sig inte riktigt på min kropp vilket jag helt måste blundat för i provrummet - och därför har den inte heller blivit använd. Jag har lite funderat på om jag kanske kan sy om den på något vis men det är nog lite för besvärligt.

Nu vet jag vad jag ska ha den till! ;)

Idag har jag träffat trevliga människor, jag haft riktigt kul och fått massor av ny energi - det är skönt. Tänk så mycket det kan göra åt själen!

Trevlig torsdagskväll på er!

Turkost och rött

Publicerat: 2010-02-25 @ 08:19:08
Av en händelse ställde jag en röd tavla på vårt turkosmålade skåp i köket och sedan har den fått stå kvar där för det blev så snyggt tillsammans. Jag har samlat på mig några bilder i rött och turkost som jag har satt ihop här till ett inspirationskollage.

När jag googlade på de två färgerna såg jag att Pethra på Design & Inredningsbloggen gjort ett inlägg med rött och turkost med jättefina inspirationskollage - kolla in det också!

Snygg färgkombination, eller hur?!



Jag älskar Paletteverktyget som jag har tipsat om här tidigare. Jag har använt det på två av fotona som ni ser nedanför. Det är så bra att få färgerna på det här viset från ett foto - då ser man nyanser och färgtoner på ett helt annat vis. Jag tycker det är kanon. Har ni testat?






foto: Bhg, Diyideas & Living Etc.

Helt enkelt

Publicerat: 2010-02-24 @ 15:49:24
För ett par månader sedan sprang jag på en helt underbar blogg - Helt Enkelt. Jag fastnade i första hand för hennes fantastiska bilder och fantastiska hem. Jag mailade Anna-Malin som har bloggen för några veckor sedan. Hon visade sig såklart vara en trevlig tjej och jag frågade om jag fick låna bilder på hennes fina blåa skåp. Det har bara inte blivit av att jag gjort det men nu är det på tiden. Jag såg att storbloggen Decor8 har fått upp ögonen för Anna-Malin också och skrev om henne häromdagen - så kul och det kan jag förstå!

Hur som helst, kolla in bloggen och kolla in de här vackra bilderna på det ljuvt blå skåpet. Så fina färger, så snyggt dekorerat och matchat. Hela hennes hem är så här snyggt! :)





Trärent och koffertar

Publicerat: 2010-02-24 @ 10:00:01


Trärent och koffertar syns överallt i inredningen. Det är så himla konstigt det där att det som man för ett tag sedan såg som helt otänkbart lite senare kan bli riktigt snyggt. Man ska helt klart aldrig säga aldrig!

Idag ska jag hämta mina nya glasögon. Det ska bli spännande att se världen med helt nya ögon! :) Vi ses ikväll!

foto: Bhg

Kulört kök

Publicerat: 2010-02-23 @ 09:51:34


Jag är så less på all snö nu. Försvinn känner jag! Vi har varit insnöade i princip ända sedan i fredags och med en bebis i en vagn är det i princip helt omöjligt att ta sig fram vilket resulterar i att man blir inne istället. Jag vill ha vår och gröna gräsmattor! :)

Detta kök från Marbodal är i sig inte något alldeles speciellt men de har stylat bilden färgglatt och lekfullt. Jag fastnade speciellt för den lilla soffdelen till höger om köket, så mysigt. Jag hade gärna haft något liknande i ett framtida kök - allt för att få lite sällskap vid matlagningen :)

Nu ska jag försöka städa fram lite vårkänsla här hemma - vi får se om det kan funka!

Vårens trender från Ellos

Publicerat: 2010-02-22 @ 14:44:06
Ellos visar sin tolkning av vårens trender med fina bilder. Fint och fräscht i sex olika tolkningar: Natural SerenityScandinavian Colours, Modern Graphic, Oriental Mystique, Japanese Fairytale och Countryside Romance. Jag blir återigen sugen på nya sängkläder till vårt sovrum!  

  

Tävling hos Henrick

Publicerat: 2010-02-22 @ 14:39:50

Henricks blogg Henricks tankegångar fyller ett år och han firar årsdagen med en jättefin tävling där man kan vinna ett supersnyggt halsband designat av Maria Jern Davidsson från Jemt Formgivning. Jag skulle mer än gärna vinna detta för att egopeppa mig med och är såklart med! ;)

Prova er lycka ni med!


Nytt och spännande från Ferm Living

Publicerat: 2010-02-22 @ 10:26:28


Ferm Living är ett spännande företag med många roliga och fina produkter. I vårens och sommarens kollektion fastnade jag för de här stickade puffarna och stickade vaserna. Puffarna ser supermysiga och runda och goa ut och vasen är superläcker. Min mamma har faktiskt gjort liknade saker i stickat - överdrag i stickat till vaser som gjort sitt och även stickade fodral till flaskor och dylikt. Jättefint! Vas i trä följer trenden med trärena och råa material och helt ärligt måste de ju vara ganska lätta att fixa till på egen hand.

För att se katalogen med vår- och sommarkollektionen klicka HÄR.  


foto: Ferm Living

Marockanskt kakel

Publicerat: 2010-02-21 @ 10:35:29
Jag tycker att det är så snyggt med marockanskt kakel. Det kan passa både i kök och badrum och även i hallen. Ett väldigt kul sätt att adddera färg i inredningen plus att det är ett gediget material. Stort utbud finns hos Marrakech Design som har butik i Göteborg och Malmö. Om man vill kan man få provplattor hemskickade också.

Jag har varit och köpt kakelplattor, kunde inte låta bli de vackra färgerna och mönstren. Nån dag framöver ska jag visa vad jag använder dem till här hemma.

Inspirationsbilderna kommer från: Marbodal, Susanna Zacke och Sköna Hem.



Grönt badrum

Publicerat: 2010-02-20 @ 11:51:57


Grönt är vackert men är inte den absoluta favoritfärgen och hade jag renoverat ett badrum så hade jag nog inte valt grönt kakel i första hand. Men när jag fick syn på den här bilden så blir det en helt annan femma. Det är ju superfint! Fräscht och snyggt och man blir glad och det känns som att man får energi. Väldigt läcker grön färg och snyggt stylad bild. Jag fastnade även för fönstren som är målade i svart, det bryter av fint.

foto: Marie Claire Maison

Trevlig helg i snökaoset

Publicerat: 2010-02-19 @ 14:23:27

foto: Kristina - Kix Koll

Har ni tänkt på att det redan har gått långt över halva februari? Denna månad är ju dessutom årets kortaste och sedan kommer mars som är en riktig vårmånad. Det känns så skönt och det finns hopp om det med andra ord!

Tulpaner gör mig glad och får mig på vårhumör. Jag fick en bukett med gula fina tulpaner av min mamma i tisdags när hon var här med semlor på fettisdagen. Nu är buketten som finast och jag har delat upp den så att halva står på köksbordet och andra halvan på vardagsrumsbordet. Jag gillar att använda mig av brickor där jag ställer ljus och blommor samlat på ett ställe. Där står även lillemans D-droppar - där syns de och glöms inte bort.

I helgen har vi endast ett tvåårskalas på schemat men det återstår att se om vi tar oss iväg dit - just nu snöar det pingpongbollar ute.

Trevlig helg!

Kram Kristina

Ränder

Publicerat: 2010-02-19 @ 11:39:16


Ränderna går aldrig ur brukar man säga. Ränder är alltid rätt säger jag. Ränder är väl en av de mest förekommande mönstren i inredning och det passar alltid på något sätt, dessutom snyggt att blanda hej vilt med andra mönster och ränder. Smalrandigt, bredrandigt och flerfärgat, det mesta funkar.

Hoppa ni har en mysig fredag och att ni inte har tröttat ut skottarmuskeln för mycket, det ska komma mer snö i helgen! :)

foto: House to Home

Wendinskan

Publicerat: 2010-02-19 @ 08:34:59

På den hjärtligaste av alla dagar, den 14:e februari, lanserade Cecilia Wendin sin kollektion av brokiga, färgglada, romantiska och roliga kärlekskuddar. Under våren läggs nya kuddar upp varje vecka! Wendinskan har ett passionerat intresse för gamla tyger, inredning, färg och mönster, trasiga knappar och, just nu, rosor i alla dess former. Allt jag ser ger inspiration till mina kuddar som är gjorda av enbart återanvända tyger, skriver hon på sin hemsida. Broderierna är korsstygn gjorda från stiliserade mönster från gamla broderiböcker.

Handarbete är verkligen hett och det är jättefina kuddar tycker jag.



foto: pressbilder Wendinskan, Hanna Dahlquist

via: Redaktionsbloggen


Ljusa läshörnor

Publicerat: 2010-02-18 @ 15:24:58
Många är vi väl som drömmer om en egen läshörna. Det ska vara mysigt, ljust och framförallt skönt och avslappnande.

Här är tre olika läshörnor som kan få inspirera till framtida inredningsprojekt.



Bilder från: Bhg, Beach studios & Slettvoll.

Nu utfärdas det snö- och stormvarning igen och det har redan börjat kan jag se genom fönstret. Att den här vintern inte tänker släppa taget!

Ikväll blir det till att elda lite extra, dricka te i mängder och titta på OS.

Kram Kristina

Black & white

Publicerat: 2010-02-18 @ 08:32:01

Färdigstylat och klart - det är bara till stt sätta upp tapeten från Intrades kollektion Black & white. Den är så häftig! Nästan lite svårt att se vad som är på tapeten och inte.



Fantastisk lägenhet

Publicerat: 2010-02-17 @ 13:09:45

Lägenheten under är till salu och är helt fantastisk. Jag gillar det mesta - stolarna, detaljerna, färger, det vitmålade golvet, sovrummet, tavelväggen, färska blommor här och var och läderfåtöljen! Lägg även märke till belysningen som består av små ljuskällor - i taket, ovanför bordet, läslampan och sängbordslampor. Snyggt!

Se för er själva på de fina bilderna från denna toppenlägenhet!







 
foto: Alvhem Mäkleri


Lapptäcke på väggen

Publicerat: 2010-02-17 @ 08:00:52
Det finns många tips för vad man kan göra med tapetrester. Här är ett av dem - ett lapptäcke på väggen! Det gäller att inte göra det för rörigt men med rätt tapeter, färger, mönster och på rätt plats kan man göra något riktigt kul och annorlunda.

Någon som vågar? 


foto: Diyideas

HM-stylade badrum

Publicerat: 2010-02-16 @ 20:40:06
Hos HM Home blir man ständigt inspirerad. Nu kan man titta på fem olika badrumsstylingar - samma badrum men olika textilier och färger. Jag blir i alla fall otroligt sugen på nytt till vårt badrum. Hur är det mer er?



foto: skärmdumpar från HM home

Blommor i sommar

Publicerat: 2010-02-16 @ 13:47:46


Två idéer för blomdekorationer i sommar. Den ena är att hänga upp små vaser med blommot i ett träd eller liknande. Snyggt är att blanda olika storlekar och former på vaserna och hänga dem i olika höjder så som på bilden. Tips är att spara på barnmatsburkar eller liknande - de blir perfekta i storleken. Jag tycker dessutom att det hade varit fint att blanda det med små ljuslyktor som man kan tända på kvällen. Mys mys!

Det andra är att hänga upp krukor på väggen. Perfekt för kryddorna till exempel. Jag vet inte riktigt hur de har burit sig åt för att få upp dem men det vet säkert någon annan som är mer händig än jag. Kan tänka mig att det finns fästen för det att köpa. Det blir snyggt på ett plank så här. För min del hade jag inte målat krukorna utan hellre haft dem vita eller slitet teracotta och enhetliga.

Tänk er när den här snön har smält och vårsolen har börjat lysa vilken vårkänsla vi kommer att få då! Längtan finns redan. 

Foton: Diyideas.com

För prinsar eller prinsessor

Publicerat: 2010-02-16 @ 10:46:30



Ett litet inredningstips för prinsens eller prinsessans rum - en sänghimmel med egengjord krona ovanför sängen. Fint och säkert inte alldeles för svårt för den lite händige. Tapeten känns väldigt matchande och kunglig på något sätt också. Randigt och rutigt passar bra in i barnrum.


Lampa ovanför köksbordet

Publicerat: 2010-02-15 @ 09:42:37



Här är några fina lampor som jag gillar. Den svarta industrilampan finns hos Ellos. Den hade passat bra in hos oss i köket på lantstället. Vi har ett vitmålat bord Norden och vita stolar så jag tror att det hade varit snyggt med en svart lampa till det. Kanske till och med två.

Den kromade lampan kommer från Mio och heter Craven och finns även i vitt. Snygg och dessutom är det erbjudande på den just nu vilket alltid är välkommet.

De mindre lamporna kommer även de från Ellos och är så kallade fönsterlampor. Jag tycker att man mycket väl kan ha små lampor ovanför bordet men i så fall i ett större antal, tre till fyra stycken beroende på bordets längd.

Här är fina bilder på kök med liknande lampor.



foto: Living Etc & Norrgavel


Hoppas att ni har haft en trevlig helg och en mysig Alla hjärtans Dag! Vi hade en lugn och skön helg tillsammans med familjen och OS och datorn var inte påslagen en enda gång, därför hälsar jag i efterskott! :)

Nu är det ny vecka och nya tag!

Kram Kristina 


Trevlig helg

Publicerat: 2010-02-12 @ 17:11:14


Idag fick jag ett nyhetsbrev från Ikea där det stod: Vår på en dag! Det känns verkligen inte som vår idag och inte heller att den är det minsta i närheten. Under barnvagnspromenaden med kompisen höll vi bokstavligt talat på att frysa ihjäl i den iskalla vinden. Lyllos bebisarna som får ligga nerpackade i fårskinn och åkpåsar.

Men om inte annat så andas den här bilden från Ikea vår. Jätteläckert och glada åriga färger. Det är ett bra tips att ta till om det känns tråkigt och ofräscht hemma - köp nya lakan. Det piggar upp enormt mycket tycker jag och känns lite smålyxigt i vardagen.

Nu ska här lagas god fredagsmat, mysas med lilleman, eldas i kakelugnen och så klart - drömma oss bort till semestern som just nu gör så att allt känns tusen gånger lättare!

Trevlig helg och kram!

Fina saker hos Bolagret

Publicerat: 2010-02-12 @ 10:04:25


Jag hittade massvis av fina saker när jag var inne på Bolagrets hemsida och kikade. Det blev visst mycket svart-vitt-grått så jag satte ihop det till ett kollage. Det är endast de färgglada puffarna som får bidra med färg - tänk så fina de skulle bli i ett barnrum!

Tidningsstället och de där "massageflipflopsen" ska jag fingra på nästa gång jag besöker butiken. 

I kollaget är det bilder av: Signe fåtölj, Snegla griffeltavla, Teo sittpuffar, Fixa lampsladd, Jolin påslakanset, Malö skrivbordslampa, Nativ pläd, Noa mugg, Tora stol & Wood vedkorg. 

Jag började morgonen...

Publicerat: 2010-02-11 @ 14:13:16
...med en stor kopp te framför datorn. Det var nästan 20 minusgrader ute och jag hade gjort eld i både vedspisen och i kakelugnen. En mysig stund med andra ord.

Vi har under ett par dagars tid pratat om att det vore trevligt med värme och sol - troligtvis lätt påverkade av min bror och hans familj som just nu är iväg och skickar massa sms om hur bra de har det på sydligare breddgrader. Helt plötsligt, utan att jag knappt ens märkt det själv, var jag inne på olika resebolags hemsidor.

Redan här borde någon dragit mig bort från datorn. Man vet ju att det bara kan sluta på ett sätt. Eller hur?

Några internetklick senare och efter en snabb men välgjord marknadsundersökning och väl informerad vad som gäller när man reser med småbarn, sitter vi nu med en bokad semester! Om cirka en månad lämnar vi kalla Sverige för bad, sol, värme, god mat och thaimassage.

Det är nog det dyraste spontanköpet någonsin men ack så välbehövligt och välkommet det ska bli! Om inte annat fyller jag trettio i vår, det gör man bara en gång i livet och det bör firas rejält! :)

Vilken ny vändning en dag kan ta.

Kram,
Kristina



Blåvit inspiration från Englesson

Publicerat: 2010-02-11 @ 07:58:51
Vackra bilder med blåvit och ljus inredning från Englesson. Englesson står för kvalitet, klass och en blandning mellan New England och skandinaviskt tycker jag - en ganska vuxen stil men de kör sin stil och frångår inte det oavsett andra trender och influenser. 

Ljusblåa toner och mycket vitt känns väldigt fräscht och passar framförallt bra i sovrummet. 









Via Sara vill fara hittade jag till en sida som heter Color Palette Generator. Där kan man ladda upp en valfri bild och sedan få en färgpalett på denna bild. Ursmart och bra! För visst är det ofta så att man fastnar för en färgsättning på ett foto och gärna vill ha färgkulörerna? Dessutom är det lättare att se färsammansättningen så här. Jag testade på ett av fotona ovan och kommer definitivt att göra det på fler foton.



Igår fick jag tillbaks min kamera från reparation så idag ska det ut och fotas snö kan jag lova! :)

Kram,
Kristina

Rena rama fyndet

Publicerat: 2010-02-10 @ 16:38:47


En fin golvlampa från Bolagret som är nedsatt till endast 134 kronor. Det tycker jag är rena rama fyndet! Passar bra som vanlig läslampa vid soffan, på kontoret eller som sänglampor.

Det blir glasögon. Synfelet gör att det inte funkar med linser så nu provas här bågar för fullt - jösses vad det är svårt! :) 

Är det dags för glasögon tro?

Publicerat: 2010-02-10 @ 08:35:57


Idag ska jag till optikern. Jag har aldrig haft glasögon och alltid gått i tron att så ska det förbli. Men nu har jag upptäckt att jag inte längre kan läsa texten på texteve obehindrat så något har hänt med ögonen. Efter att ha gått och dragit på det några månader har jag nu äntligen bokat tid hos optikern. Vi får se vad han säger om synen idag.

En gammal optikertavla kan bli ett annorlunda inredningsinslag i rätt miljö - bokstäver är ju fortfarande hett. Den på bilden gick för 500 kr på Auktionshuset.

Foton: Metropol.se, Synsam.se (glasögon från Efva Attling).

Personligt inredd lägenhet

Publicerat: 2010-02-10 @ 08:33:19
Jag såg en jättefint inredd lägenhet som är till salu i GPs bostadsbilaga. Personligt och med enstaka färgklickar som gjorde att jag tittade lite extra. Här har man dessutom de snyggaste stolarna och visst ser man mer och mer äkta mattor överallt?

Ibland är det som att bläddra i en inredningstidning när man tittar på Hemnet. Jag är fascinerad av att det är så många som har så fina hem. Kul att inredningsintresset är så stort!



foto: Svensk fastighetsförmedling

Polyvore

Publicerat: 2010-02-10 @ 08:29:21
Jag tror att det var i Allt i hemmet som jag läste om en sida som heter Polyvore där man kan göra egna kollage smidigt och lätt.

Jag provade och det var sannerligen väldigt smidigt. Man söker efter produkt, märke, färg eller pris som söks upp och sedan är det bara att dra de bilder man vill ha till kollaget. När det kommer till inredning kanske inte allt man söker efter finns men mycket i alla fall. Inom klädmode verkar det vara väldigt utbrett. Jag gjorde ett kollage med Housedoctorprodukter bara för att prova - inte så genomtänkt då det bara tog ca en minut. Jag ska testa det mer framöver för att göra inspirationskollage eller moodboards där man vill framhäva olika kulörer och material.




foto: pressbilder från Housedoctor, kollage på Polyvore.

Stockholmsmattan

Publicerat: 2010-02-09 @ 21:08:07


Jag gillar Ikeas matta Stockholm rand. Den är väldigt snygg och passar bra både i vardagsrum, matplats och sovrum. Ränder och svartvitt är en vinnare. Här är en snyggt stylad lägenhet med Stockholmsmattan, svartvitt, röda detaljer och den fina dekorationsstegen som jag gissar kommer från Åhlens. I den här lägenheten fastnade jag oerhört för det charmiga lilla fönstret vid soffan med det gamla teglet framtaget. En detalj som gör väldigt mycket i det stora hela.

foto: Stadshem

Cerise och gult

Publicerat: 2010-02-09 @ 08:26:58

Cerise och gult och en gnutta orange - fasligt vackra färger. Här kommer en bildkavalkad med färginspiration - det kan vi behöva idag när det är helgrått och trist ute! :)







Bilder: Marie Claire Maison, Bhg, Hus & Hem, Living Etc och Panduro.


Housedoctors fina bilder

Publicerat: 2010-02-09 @ 08:10:52


Housedoctors katalog och inspirationsbilder är så grymt fina - jag blir sugen på alltihop. De är riktiga fenor på att blanda och mixa nytt, gammalt, skavt, färger och olika material.

Klicka här för att komma till katalogen.

Nya färger hos Marimekko

Publicerat: 2010-02-08 @ 16:48:54
Via Mamamekko såg jag att Marimekko har nya vårtyger, vissa i gamla mönster men i nya färger. Några av dem finns i cerise, gult och orange. Riktigt fina och andas verkligen vår och sommar! Klicka här för att se mer.

Imorgon kommer det mer inspiration i just dessa färger...




foto: Marimekko

Blått är flott

Publicerat: 2010-02-08 @ 09:13:58
Blått är helt klart en flott färg och någon som har förstått det och har inrett ett väldigt fint rum i blått är Slettvoll. Inspirerande bilder - man blir sugen på blått för egen del.

Måste även tillägga vilket härligt rum det är - betongväggarna är ju så läckra!





foto: Slettvoll

Vårkatalog från Mio

Publicerat: 2010-02-08 @ 08:43:28
Ny vårkatalog från Mio är ute nu och jag tycker att den ser jättefin ut. Kul att de satsar på vår- och höstkatalog. Mina ögon fastnade mest på den nya 50-talsinspirerade soffan Yesterday och den härligt lila schäslongen i Howardmodell. Kolla i katalogen för att se vad ni fastnar för!




foto: skärmdumpar från Mio.

Notepad

Publicerat: 2010-02-07 @ 22:29:30

Ett block som jag gärna hade haft hemma på köksbordet - för små söta och informativa meddelanden familjemedlemmar emellan - är detta anteckningsblock i keramik. Ett bra miljöval helt klart och dessutom riktigt fint!

Ceramic Notepad kommer från Yoyo Ceramics.


Länkning från Desire to inspire

Publicerat: 2010-02-07 @ 11:11:02
Jag blev lite förvånad när jag tittade på besöksstatistiken i morse och såg att det drällt in en massa besökare den senaste tiden. Och de flesta utanför Sverige.

Anledningen är att jag blivit länkad i ett inlägg med bloggtips av en av världens största inredningsblogg - Desire to inspire. En blogg jag ofta själv läser och som tillhör favoriterna. Även Mamamekko är med bland tipsen - kul!

Det är så otroligt roligt! Det är nästan värt att skåla för, även om det är söndag! :)

Hello and a warm welcome to all readers who found your way to me via Desire to inspire. I hope you will find it fulfilling and welcome back!

/Kristina



bild: skärmdump från Desire to inspire.

Tebryggaren från Eva Solo

Publicerat: 2010-02-07 @ 09:23:20

Igår spenderade jag hela dan med min bästa kompis och tillika lillemans gudmor. Vi mös och diskuterade möblering och inredning till deras nya hus som de snart flyttar in i. Ett otroligt charmigt gårdshus mitt i stan. Helt fantastiskt! 

Under dagen gick det åt en hel del te och det är här som bilden kommer in i det hela. Hon har nämligen Eva Solos tebryggare och jag vill tipsa er om den. Inte nog med att den är vacker att titta på - runda stilrena former som kännetecknar Eva Solo - den är även praktisk och bra. Jag sätter genast upp den på min önskelista.

Ett tips till kommande flytta-hemifrån-presenter, studenter och brudpar!

foto: Eva Solo

Sätta upp foton

Publicerat: 2010-02-07 @ 08:54:38




Vi har nyligen köpt en fotoskrivare och ambitionen är att redigera, skriva ut och sätta upp fler foton och dessutom göra fina fotoalbum. Det är ett av mina mål för 2010. Men om man nu har tillgång till att skriva ut foton så kommer man troligtvis ofta vilja ha nya och andra foton uppe och då känner jag att det ska vara lättsamt att byta ut. Ramar är inte alltid lättsamt utan man kan behöva något ändå mer flexibelt.

I kollaget ovan finns några idéer som man kan ta efter. Fint är att göra en tygtavla som man sedan fäster upp foton på, det blir extra effektfullt med svart bakgrund (bild 1 & 2). Man kan också fästa upp foton direkt på väggen och då är det väldigt fint att ha en ram runt som avgränsar och framhäver fotona (bild 3). När jag var hos fotografen för några veckor sedan hade hon en tapetbård av Lisa Bengtssons Familjen uppsatt i fotostudion där hon hade fäst upp foton med nålar - det var väldigt fint och det räcker helt klart med en eller två våder på en vägg. (bild 4). Vajer med små klädnypor är ett annat bra tips, Annika har bland andra skrivit om det (bild 5). Liknande idé är nästa grej som är en magnetvajer där man lättsamt kan fästa upp sina foton på en lång rad nedåt (bild 6).

Foton: Slettvoll, Martha Stewart, Lisa Bengtsson, Canadianfamily & Don´t Blink shop.

Fler &

Publicerat: 2010-02-07 @ 08:54:05



Irene
tipsade om stort &-tecken om någon är intresserad av det. Ni ser det på bilden, det svarta är 170 cm och det andra (som ser ut som betong men är målat trä) är 120 cm och de finns hos Par Courrier. Ett annat tips, som Erica kom med, är att skära ut tecknet i dekorplats och sätta på väggen istället för att måla upp det.

Snyggt är också att blanda &-tecken tillsammans. Finfint tycker jag.




foto: Parcourrier.se och Twopeasinabucket.com


Lördagsgodis

Publicerat: 2010-02-06 @ 09:46:42


Lördagsgodis i form av två av mina favoritbilder i inspirationsmappen - läshörnor från Shepherd. Det är bara så fint och ljuvligt och jag kan verkligen se mig själv krypa ner i någon av fåtöljerna med en kopp te och en bra bok.

Mums!

Nu ska vi ut i det vackra vintervädret - träffa vänner och njuta av lördagsledighet. Ikväll är det dags för melodifestival! :) 

foto: Shepherd.nu

Trevlig helg!

Publicerat: 2010-02-05 @ 12:57:31


Ja, så var det fredag igen och det är dags för fredagsmys. Jag älskar fredagar. Även om jag inte går till ett jobb för tillfället, utan är mammaledig, så är det fantastiskt skönt med fredagar. Man går ner lite extra i varv, äter en än mumsigare fika och framför sig ligger en lång och mysig helg tillsammans med familjen.

Ikväll ska vi på restaurangbesök och musikalen "The Producers". Det ska bli fantastiskt skoj och härligt att hitta på något tillsammans med sambon. Lilleman är hos sin mormor och kommer att bli väl omhändertagen och pussad på där.

Vi ses imorgon. Trevlig helg!

Kram Kristina. 

foto: en underbar blomsterbild från Bloomingville.com

&-tecken

Publicerat: 2010-02-05 @ 08:58:41


Det här var nog det största &-tecken jag skådat. Det var otroligt effektfullt men kan nog vara en aning svårplacerat. &-tecken är det finaste tecknet tycker jag. Jag minns när man var liten och satt och tränade på att skriva det - man klottrade sida upp och ner i anteckningsblocket tills man var nöjd och hade fått till den rätta looken :).

Jag vet inte om man kan köpa ett sådant här stort &-tecken i butik men ett alternativ är att man måla upp det på väggen. Så stort som man vill.

Denna bild är en produktbild från Bloomingville. Jag gillar det trärena, gamla slagbordet som gör sig så bra med det svarta och vita. Och det är bra att tecknet är stort och svart, det ger lite karaktär till rummet med så mycket vitt och naturtoner.

foto: Bloomingville.com

Happy birthday

Publicerat: 2010-02-05 @ 08:58:32
Här kommer inspiration till kommande barnkalas i vår och sommar. Bhg har tips på fina tårtor med passande motiv för små busisar och den fina dukningen kommer från Panduro. Riktigt kreativt! Boken Millas Kalastårtor har jag tittat lite i och den verkar också ge en massa bra kalastips.


foto: Bhg.com, Panduro.se, Adlibris.se, eget kollage.

Ny energi

Publicerat: 2010-02-04 @ 16:50:08


För ett par veckor sedan var jag på spa med vänner. Vi hade en helt fantastisk dag och jag måste bara få
rekommendera St Jörgen Park spa i Göteborg. En helt fantastisk anläggning där spadelen helt passande kallas Himmelriket. Allt var i högsta standard från maten, hela spaupplevelsen, design på anläggningrn till personalens bemötande vilket är minst lika viktigt som allt det andra. Inte helt förvånande vann Park spa Sverigets bästa Spa av tidningen Leva. Har ni möjlighet tycker jag att ni ska besöka det!

Att få ny energi av en spadag är kanske bland de bästa sätten och kanske även av de enklaste om bara tid och pengar finns.

Men vad gör man för att tanka energi i vardagen?

Idag var en sådan dag - noll energi, tovigt hår, trött och hågsen. Därför beslutade jag mig för att efter lunch strunta i alla måsten och gå och lägga mig tillsammans med lilleman och sova. Efter sovstunden tog jag en lååång dusch med peeling och glödhett vatten och en lång efterritual med väldoftande krämer. Nu har jag ny energi!

Har suttit en lång stund i köket med en kopp te och tittat ut över nejderna. Det är så otroligt vackert! Solen är på väg ner, snön ligger som mjuk bomull och på ängen dansar dimman trollskt. Vi har en härlig vinter.

Hur gör ni för att tanka energi mitt i vardagen?

Kram Kristina.

foto: skärmdump från Sanktjorgenpark.se

Printdolls

Publicerat: 2010-02-04 @ 11:57:07


Åh vad jag blev förtjust i den här tavlan från australiensiska Printdolls. Om man hade haft ett speciellt förhållande/minnen från dessa platser hade det varit kul att ha en sådan hemma. Jag som spenderat ett år i San Francisco i USA hade mer än gärna haft en sådan tavla med platser från det området.

Överallt i inredningen ser vi bokstäver, ord och citat och ingen verkar tröttna på det. Jag hoppas att det inte är enbart en trend utan något som stannar länge för det är väldigt effektfullt och fint i de flesta inredningsammanhang. Charlotte skrev i måndags om graffiti som verkar bli nästa bokstavstrend i hemmet. Läs mer om det här.

foto: Printdolls.com.au

Streckkodstavlor

Publicerat: 2010-02-04 @ 11:05:21
Jag har skrivit om det vid ett tidigare tillfälle (när jag väntade lilleman) men gör det igen för jag tycker att de är så fina. Jag ska beställa en till sonen.

StreckkodstavlorSignerat. Finns att köpa till hela familjen - antingen en tavla per person eller alla namn på en - bröllopsparet eller nyfödingen.


foto: Signerat.se

A B C

Publicerat: 2010-02-04 @ 08:43:55


En ABC-plansch känns som ett måste i lillkillens rum. Nu finns det ju så många fina att välja mellan också så det ska nog inte vara några problem.

Lillkillen får inget eget rum än på ett tag men tills dess vill jag samla på mig några fina bilder, illustrationer och foton och hänga runt hans säng i sovrummet. Det blir hans egen lilla hörna med fina saker att titta på.

Abc-tavlorna ovanför kommer från Signerat. Den längst upp till vänster blev min favorit. Den känns lite retro på något vis och det känns som om vi hade någon liknande i vårt klassrum när jag var liten.

I övrigt fastnade jag för Isas Abc-illustrationer. Så väldigt fina, precis som allt annat hon gör!


foto: Signerat.se och Isa.nu 


Assistent orginal

Publicerat: 2010-02-03 @ 19:43:27
Dessa urfina assisteneter känns väldigt retro - visst hade både mormor och farmor en liknande? De verkar vara rejäla arbetarhästar men är även fina i design så att de kan stå framme på bänken tycker jag.

Nytt för Ankarsrum assistent orginal är att de nu finns i tre nya färger - ljusblå, rosa och grön. Ännu mer retro minsann! De finns hos Bagaren och Kocken för den sugne.




foto: Bagarenochkocken.se

Kläder

Publicerat: 2010-02-03 @ 19:00:41

Det är vackert att hänga kläder på väggen. I alla fall vackra kläder och där det passar. Dessutom är det otroligt fint med provdockor men det känns väl som att man borde sy lite mer än vad jag gör i så fall för att få skaffa en sådan. Min mamma har en provdocka som ständigt har på sig nya kreationer så hennes är på sin plats!


foto: Stadshem.se


Mer Panduro

Publicerat: 2010-02-03 @ 16:50:44

I samma katalog som jag såg kakeldekoren från Panduro såg jag även fina väggstickers för barnrum. Jättefina hus som passar lika bra i pojkrummet som i flickrummet. Ännu en fin inspirationsbild dessutom. Den där dockan var ju galet söt!


foto: skärmdump från Panduro.se


Kakeldekor

Publicerat: 2010-02-03 @ 16:50:30

Alla är inte förunnade ett nytt kakel och vill man då göra om lite enklare och snällare mot plånboken är kakeldekor en sak att ta till. Jag brukar ha lite svårt för kakeldekor, det känns lite sommarstuga över det men Panduros nya kakeldekor tyckte jag såg helt ok ut. På inspirationsbilden får man ju lite mer känsla för hur det blir i färdigt skick och med matchande detaljer till.


foto: Panduro.se


Jag älskar dig

Publicerat: 2010-02-03 @ 11:34:41

Appropå hjärtan, kärlek och romans - ni glömmer väl inte att säga jag älskar dig till era nära och kära? Här är lite tips på olika språk man kan säga det på om man vill göra sig till extra mycket.

Jättefin tavla av Ita Design som jag såg på Signerat. Passar väldigt bra som bröllopsgåva eller varför inte som present på Alla hjärtans dag.

foto: Signerat.se

Hjärtlig skål

Publicerat: 2010-02-03 @ 09:08:43
Vi är nu inne i februari månad och då är det dags för alla hjärtans dag. Visst är det härligt att det finns en dag för hjärtan, kärlek och lite extra romans? Ja, det tycker i alla fall jag.

Bruka Design har en jättefin hjärtformad skål som jag gärna hade haft hemma hos mig. Läckert att servera bär i precis som på bilden.



Foto: Bruka.se

Något helt annat...

Vi är insnöade på lantstället, det har inte plogats på två dagar och man tar inte bilen i första taget ska jag säga. Idag får det nog bli en promenad till affären för nu har vi snart ätit oss ur huset. Sicken vinter vi har!

Snygga lattemuggar

Publicerat: 2010-02-02 @ 20:26:18



Efter kaffemaskinsinköpet är jag nu på spaning efter lattemuggar, vill inte ha glas utan just muggar, och nu tror jag att jag har hittat de jag vill ha. Jättefina!

Lattemuggarna kommer från Agneta Livijn och kollektionen kallas Color 2010. De åker nog upp på önskelistan pronto!

Foto: Agnetalivijn.com


Kartor, kartor och mera kartor

Publicerat: 2010-02-02 @ 10:44:13


Här är lite inspiration för alla som är sugna på att hänga kartor på väggarna. Jag gillar kartor - tror att jag skrivit det tidigare. Det framkallar barndomsminnenhos mig. Dels för att jag hade en jordglob hemma och som jag drömde mig bort med, Atlas i skolan då man pratade om fjärran länder som fascinerade och dels för att vi hade en karta på väggen i huset i fjällen över fjällvärlden. Kartor är spännande.

Kartor på väggen tycker jag är jättefint i barnrum och kan med alla säkerhet väcka många funderingar och diskussioner hos barnet. Jag gillar bilden med samlingen av alla jordglobar också - det var ju läckert med alla globarna, stora som små, samlade på det viset. Varje dag ser man något nytt!



Foto: Elledecor.com, Lightlocations.com



Lantligt kök med charmigt skafferi

Publicerat: 2010-02-01 @ 15:03:54



Ett mycket fint lantligt kök. Här har man valt ett svart kylskåp och sedan tagit upp det svarta med detaljer i det annars så vita och ljusa köket.

Jag gillar alla fina detaljer såsom vackra bunkar, porslin och glas, förvaringen i form av glasskålarna ovanför arbetsbänken och det fantastiska lilla skafferiet. Det är så fint med skafferi. Hade jag gjort ett nytt kök hade jag ritat in ett skafferi om det hade gått. Jag tycker att det passar i både lantliga och mer moderna kök - man får anpassa stilen en aning efter köket. Så praktiskt och så mysigt!

Foton: Stadshem.se, eget kollage.


Så danskt, så färgstarkt

Publicerat: 2010-02-01 @ 09:46:56


Danska magasin och danska hem är en av de saker som inspirerar mig mest just nu. De är så duktiga på att blanda nytt, gammalt, skavt och loppisfyndade möbler och inredning. Men framförallt kan de det där med att ta in färg i annars vita och ljusa hem.

För att se mer av detta fantastiskt färgstarka danska hem klicka HÄR.

Bilder från Boligmagasinet.dk, eget kollage

Ylvas kuddar

Publicerat: 2010-02-01 @ 09:45:54
Tänkvärda texter ser vi överallt i inredningen - på väggar, tavlor och på textilier. Jag vill ha lite nya kuddar till soffan och är sugen på den här kudden från Skarp Kalligrafi, Ylva Skarp. Den svarta hade passat fint i vår mörkgrå ullsoffa. Det finns många återförsäljare och en av dem är Cosas som är en av mina favoriter i webshopsväg.



Foton: Cosas.se


RSS 2.0