Hurra jag vann!

Publicerat: 2010-01-31 @ 22:09:15



Turen ler just nu mot mig. Innan jul vann jag en dammsugare - en ergorapido och nu, idag, har jag vunnit I Veras hus tävling vilket var bokstäver från Blacknwhite. Hurra, jag blir så glad. De är urläckra!

Är inte hundra än vilka sex bokstäver - ord - jag ska ta... Ska klura på det till imorgon :).

Det kanske är dags att börja köpa lotter nu också?! :)

Foton: Blacknwhite.dk


Vågad accentfärg

Publicerat: 2010-01-31 @ 17:31:15


Här har man verkligen vågat och tagit till en stark cerise färg som accentfärg. Det skulle kanske inte passa hemma hos mig men här på bilderna ser det bra ut och man tittar ju verkligen till när man ser det.

En målad dörr är snyggt. Ett enkelt sätt att förändra ett rum ganska mycket enligt min mening. Ett tips är att måla med griffeltavelfärg då kan man dessutom skriva små käcka meddelanden till varandra.

Foton: Livingetc.com, Diyideas.com

Kontor eller kreativitetsrum?

Publicerat: 2010-01-31 @ 13:23:03


Ordning och reda, pengar på fredag. Här kan man snacka om att var sak har sin plats - massvis med förvaring i form av boxar och lådor. Jag hade nog aldrig lyckats hålla så här fin ordning men visst är det fint? Sätter man ribban högt når man oftast högre så detta kanske ska vara modellen att sträva efter.

I mitt kreativitetsrum vill jag ha en jättestor anslagstavla/moodboard också där man kan sätta upp foton, urklipp och saker som inspirerar på ett eller annat sätt. Och ett stort bord där allt kan ligga framme och dit man kan gå och fixa och pyssal när andan faller på.

Vårt kontor som jag så gärna skulle vilja kalla för kreativitetsrum har helt och hållet tagits över av sambon och är verkligen ett kontor nu. Det är pärmar och papper överallt och oroväckande många maskiner i form av skrivare och dylikt har flyttat in på senaste tiden. Hjälp! Min symaskin och mina pysselgrejer har hamnat helt i skymundan.

Det är snart dags att ta tillbaks mina domäner tror jag :).

Foton: Bhg.com, eget kollage.

Indiska

Publicerat: 2010-01-31 @ 11:47:58

Vårigt och fint från Indiska - kuddar i behagliga färger, peacock kopp av Lisa Bengtsson och silvriga förvaringsburkar till exempelvis te. Ser ni glasskålen med lock? Det ser nästan ut som samma färg som Ittalas water green. Den ser jättefin och är något som jag gärna lägger vantarna på. Blir perfekt till sommarens fikastunder ute när man vill kunna hålla flugor och andra flugfän borta från godsakerna. 

Bilder: Indiska.se, eget kollage.

Water green

Publicerat: 2010-01-31 @ 11:47:30

Via Fixa & Dona fick jag nys om att Ittala släpper en ny färg på kivilyktorna, Marimekkoskålen och Alvar Aalto vasen - water green. En helt underbar färg som ser ljuvt turkos ut. Ingen har väl missat vid det här läget att turkos är årets färg 2010.



Foto: Ittala.com, eget kollage.


Jag hjärtar min karta

Publicerat: 2010-01-30 @ 09:58:29
En underbar idé som finns på Etsy. Lätt som en plätt att fixa själv om man skulle vilja. En valfri karta, en ram och nål och tråd sedan kan du hjärta in din egen favoritort.

Vad hade du hjärtat in?


Foto: Etsy.com

Trevlig helg

Publicerat: 2010-01-29 @ 18:08:41


Äntligen fredag och äntligen dags för fredagsmys för hela familjen!

I helgen fyller min mamma år så henne ska vi fira så klart. I övrigt har vi inte så mycket planerat men jag hoppas att vårt projekt med att göra om matsalen på lantstället till sovrum kommer att skrida till verket. Det blir spännande att se hur det kan bli och hur långt vi kommer. Min kamera är fortfarande inlämnad så tyvärr blir det inga bilder på det i nuläget.

Mycket annat händer i livet just nu också - spännande saker och jag känner att livet visar sig från sin absolut bästa sida just nu. Lilleman har hunnit bli ett halvår (redan!) och om man nu vågar säga så, med risk för att det allt nu blir det omvända, så har vi kommit in i ganska bra rutiner som funkar. Jag trivs verkligen med mitt liv som mamma och jag ser tusen möjligheter med min framtid. En spännande framtid!

Nu ska jag sluta svamla och ta fredagsledigt och mysa med min familj.

Kramar Kristina  

Annorlunda tapetvägg

Publicerat: 2010-01-29 @ 13:01:30



I dessa lägenheter har man valt att tapetsera där man vanligtvis inte ser tapeter - runt ett fönster och i ett hörn. Annorlunda och snyggt. Speciellt matsalsrummet tycker jag är väldigt fint. Vacker tapet som harmoniserar med resten av rummet och som ramar in det stora fina fönstret helt perfekt! 

Foton: Stadshem.se


Cupcakes

Publicerat: 2010-01-29 @ 09:18:24



Jag älskar cupcakes. Det är så gott så det börjar rinna runt min mun bara jag tänker på det. När vi var i New York i våras var vi runt på flera olika cupcakesställen. Jag hade gjort en research innan vi åkte på de ställen vi skulle gå till och det var verkligen himmelriket kan jag lova. Mums va gott det var!

Favoriten Blev Eleni´s som låg i Chelsea Market. Inte bara för sina goda cupcakes utan för att hela butiken var som en godispåse fylld med massvis av färgglada godsaker. Även de andra butikerna och matställena i Chelsea Market var väl värda ett besök. Vi strosade där länge. 

Marta Stewart har en bok som heter Martha Stewarts cupcakes som jag tycker verkar intressant. Man kanske skulle ha ett cupcakekalas i sommar...



Foton: Marthastewart.com och Elenis.com med egna kollage.



Var finns dessa?

Publicerat: 2010-01-28 @ 19:09:52


Var finns dessa korgar/askar att få tag på i Sverige? De är bara så superdupersnygga! :)

Foto: Livingagency.com

Living Agency och värkarbete har dagen erbjudit

Publicerat: 2010-01-28 @ 14:58:40

Living Agency var helt nytt för mig tills jag hittade dit via Stinas Too much inspiration. Tack för det!

Här har jag spenderat lång stund sedan dess och tittat runt på allt inspirerande. Många bilder hamnade i min inspirationsmapp så det kanske dyker upp här fler här på bloggen framöver.



Jag fastnade för kort- och bokstavsväggen på det här köksfotot. Lekfullt och snyggt. Kul att O:et har hamnat på sniskan, det gör att man tittar till. Allt behöver inte vara perfekt alla gånger.

Runt bordet har man dessutom valt att ha olika stolar men istället för att ha de lite hur som har man valt att gruppera dem. Tolixstolarna på en sida och trästolarrna på den andra. Nån ordning får det vara! :)

Jag måste också berätta om min och Vidars spännande dag idag. Vi åkte hem till en kompis och hennes son för att umgås. Vi var där tio i förmiddags och hamnade mitt i hennes värkarbete. Andra barnet är beräknat i dagarna och tyckte alltså att nu var det dags nu att komma ut till världen. Vi var där i två timmar och hjälpte till så gott vi kunde innan pappan kom hem och tog över för att åka till förlossningen. Spännande! Mina tankar har varit hos dem hela dagen och jag undrar just om den lille eller lilla har sett dagens ljus ännu. Vilken underbar dag att födas till - ljust och soligt!

Kram!


Söta rosetter av tapetrester

Publicerat: 2010-01-28 @ 08:46:17


Har du liksom jag tapetrester hemma som ligger och lagras? Jag vägrar slänga dem utan samlar på mig fler och fler så korgen med tapetrullar i olika tjocklek växer och växer. Om man inte kommer på något annat att hitta på med dem så är de perfekta för att slå in paket med.

Här är ett annat tips som jag ramlade på igår när jag tittade in På Ferm Livings blogg. Söta rosetter man lätt kan pyssla ihop på egen hand. Användningsområde är fritt men jag hade nog i första hand valt att ha dem som dekoration på presenter - antingen redan inslagna eller på en vinflaska eller i blombuketten.

Visst är de fina? Klicka dig in här för att läsa hur du gör.

Karin på Ellas Inspiration har fler pysseltips för tapetrester på sin blogg så kika in där också.

Boktips från Holly

Publicerat: 2010-01-27 @ 17:31:04


Holly på bloggen Decor8
tipsar om en bok som verkar väldigt inspirerande och som jag gärna skulle vilja ha min bokhylla (vi har nyligen gjort en bokhyllevägg som gapar lite för tom - därför kan jag slå två flugor i en smäll här :)).

Boken heter Cheap Chic och är skriven av Emily Chalmers, londonbo, författare, stylist och ägare av butiken Caravan.

Det ser grymt inspirerande ut och jag kommer nog inte kunna hålla mina fingrar i styr ikväll utan klickar hem den här. Bokus verkar ha det bästa priset. Kolla in på Decor8 för fler bilder och en sammanfattning från boken.

Foto: Holly Becker, Decor8blog.com

Svart golv

Publicerat: 2010-01-27 @ 16:23:53


Det här är en väldigt snygg lägenhet som sticker ut lite bland de flesta andra vita hem (jag är inräknad där). Det mest i ögonfallande är så klart det svartmålade golvet. Det är med all säkerhet inte praktiskt för fem öre men däremot väldigt läckert. Har man ytorna och ljuset i övrigt så funkar det absolut. Men som sagt, inte praktiskt - varenda dammkorn och hårstrå syns.

Vi har själva vitmålade golv och trivs med det. Det gör att rummen känns större och det är faktiskt inte opraktiskt. Det trodde nog jag att det skulle vara en aning. Tvärtom så syns inte smutsen så bra och det är inga som helst problem att torka av golv som är målade.

På sistone har jag sett golv som är målade inte bara i vitt eller svart utan även i andra kulörer. Även tak målas i andra kulörer än vitt. Jag ger tummen upp för alla som vågar. Skulle ni? :)

Foton: Boligmagasinet.dk, eget kollage.

Nu vill jag göra om köket

Publicerat: 2010-01-27 @ 11:27:45
Nån gång kommer köket på lantstället att göras om. Nån gång. Och just nu vill jag att det ska se ut så här. Så jädrans snyggt!



Jag gillar speciellt idén med fönsret som är insatt inne i köket. Så fint. Vi har gamla fönster som står och skräpar och nu vet jag vad vi ska göra med dem :).

Tjejen med detta snygga kök, Josefin, driver bloggen och webshopen In My House och är en riktigt kreativ ung dam kan jag lova. Josefins och Andreas hem finns med i Aftonbladets bilaga Hem och Trädgård och går att titta på här.

Jag hittade till reportaget via Hannahs hus.

Foton: Aftonbladet.se, eget kollage

Kvalitetsrea

Publicerat: 2010-01-27 @ 08:56:38
Ett fynd i mitt tycke - finaste ljuslyktorna av Karin Eriksson för Cosas till ett riktigt bra pris. Skynda fynda, antingen till er själva eller som present till någon ni tycker om.



Foto: Cosas.se


Chans att vinna bokstäver

Publicerat: 2010-01-26 @ 22:29:35


Just nu har man chans att vinna sådana här snygga bokstäver via bloggen I Veras hus. Jag vill jättegärna vinna dessa fina bokstäver (6 valfria) från Blacknwhite så jag är med och tävlar. Nu ska jag hålla tummarna hela natten :).

Min älskling

Publicerat: 2010-01-26 @ 09:48:51
Kolla in min coola kille! :) Klicka här.

Colorique

Publicerat: 2010-01-26 @ 09:43:56



Någonstans har jag hittat till den här sidan, minns tyvärr inte var, och sparat den i en mapp bland favoriterna. Nu hittade jag dit igen och hade mer tid att se mig omkring.

Vilka underbara produktbilder. Jag älskar sånt här! Å vilka färger, man blir lycklig.

Det är ett holländskt företag som heter Colorique - passande namn. Vill ni komma till katalogen som är proppfull med vackra bilder och härlig sommarinspiration klickar ni HÄR. För hemsidan klickar ni HÄR. Och för att läsa mer om Colorique klickar ni HÄR.

Bilder från Colorique.com, eget kollage

Godaste jordgubbssylten någonsin

Publicerat: 2010-01-25 @ 11:16:04

I somras kokade jag och min mamma jordgubbssylt av närmare 60 liter jordgubbar. Vi började med 45 liter men köpte sedan till och fortsatte dagen därpå. Det var jättevarmt och jag var jättegravid. Jag skrev om det här på bloggen och skrev då att det är värt all möda när man sedan i vinter får ta upp sylten och minnas tillbaka till sommaren.

Idag ska vi äta pannkakor och jag har tagit upp jordgubbssylt från frysen. Världens godaste sylt från ett recept av Leila.

Jag njuter och tänker på solvarma jordgubbar, den ljumma goa skuggan och en liten gubbe som sparkade mig i magen. Underbart minne! :)

Nästa sommar har jag lovat min mamma att då ska vi göra alltsammans i det nya uteköket - allt från att skölja och noppa jordgubbar till att koka sylten. Vi får hoppas att det blir så.




Här är receptet om ni vill göra god jordgubbssylt!

Leilas jordgubbssylt

2 liter färska jordgubbar
1 msk vatten
1 vaniljstång
7 dl strösocker
3 dl syltsocker
Skal och saft av 1 lime

Rensa och halvera jordgubbarna, koka dem tillsammans med vattnet och vaniljstången (delad och urskrapad) i ca 15 min. Skumma av om det behövs och ta bort vaniljstången. Tillsätt sockret och limen och gör ett uppkok. Låt sylten svalna innan den förvaras.

Å njut!


Moodboard hos Nordsjö

Publicerat: 2010-01-25 @ 09:35:14



Detta kasnke har funnits länge men det har gått mig förbi fram tills idag - man kan på Nordsjö Idé & Design få hjälp med sin inredning med hjälp av bland annat moodboard.

En moodboard är en inspirationskarta där man samlar på sig färger, tapetprover, bilder och annat som ger en känsla för hur man vill att rummet ska se ut. En superbra grej att ta till om man är osäker på hur olika saker passar ihop och kanske också för att kunna "sälja in" sin idé till resterande familjemedlemmar.

Kul att se att de satsar på detta, det känns seriöst!

Bild lånad från Nordsjö Idé & Design.


Blomsterpassion

Publicerat: 2010-01-24 @ 19:05:32


En jättebra sida, upplagd ungefär som en blogg, är Blomsterpassion - där får man massvis med inspiration och tips när det kommer till blommor. Jag har varit inne på den sidan nu en lång stund och fick plötsligt väldigt stor lust att bli lite mer kreativ hemma när det kommer till blomsterbuketterna! Rekommenderas! 

Bild på en "blomstertårta" lånad från Blomsterpassion.se

Fredag igen :)

Publicerat: 2010-01-22 @ 17:27:30


Foto: Wohnidee.de


Det är fasligt vad veckorna springer iväg. Jag hinner bara hälften av vad jag har tänkt mig men det är ingen idé att tänka på det nu - nu är det dags för fredagsmys och så får vi ladda batterierna till nästa vecka istället. Då får man en ny chans...

Jag ska lämna mina två goa killar hemma imorgon och ska på spa och middag med flickorna. Det ska bli otroligt skönt och jag känner mig väl förtjänt av det måste jag säga!

Det är härligt att unna sig själv lite lyx och träffa kompisar för att sedan återvända hem med nya krafter. Jag kommer garanterat längta efter pojkarna och det är skönt att få längta lite emmellanåt.

Vi "ses" igen på söndag!

Trevlig helg!

/Kristina 


Ps. Fick avin till kameran idag så nu är den på väg. Ville bara nämna det efter det förra inlägget.


Kundservice?!

Publicerat: 2010-01-22 @ 13:35:52
Min nya kamera har strulat massor och jag insåg att allt inte kan stå rätt till med den. Idag är det två veckor sedan som jag kontaktade stället som jag köpte min kamera på. Jag fick ett snabbt svar att de skulle skicka mig en avi för att jag kostnadsfritt skulle kunna skicka in kameran och de skulle fixa den. Bra, tänkte jag. Inga konstiga frågor utan de tar in den snabbt och smidigt och fixar den. Det är så kundservice ska fungera.

Nu har det alltså gått två veckor och jag har inte ens kunnat skicka kameran ännu... Jag har mailat dem tre gånger under den här tiden och påpekat att jag inte har fått någon avi och varje gång har de lovat mig att skicka en ny. Men det har inte kommit någon ny. Nu börjar jag surna till rejält.

Jag behöver kameran - jag missar massor av värdefulla dagar i min sons liv och just nu går jag dessutom en photoshopkurs via internet och hade väldigt gärna haft kameran för att kunna ta foton som passar till mina uppgifter. Gah!

Synd för dem för inom kort ska jag köpa både stativ och extern blixt och det kommer jag garanterat göra på annat ställe. Så det så! 

Var tvungen att avreagera mig lite :).

Fräscht

Publicerat: 2010-01-21 @ 10:48:33


Fräscht sovrum. Ljusa färger på golv och väggar, rena trädetaljer, en varm fondvägg och det lilla extra är detaljerna i gult som lyfter inredningen.

Foto: Wohnidee.wunderweib.de

Kan matsalen bli sovrum?

Publicerat: 2010-01-19 @ 12:20:59

Ett tag har jag gått och suckat över vårt sovrum på lantstället som är stor som en skokartong. Det blir så väldigt påtagligt nu när man har en liten att man behöver mer plats.

Nu funderar vi på att göra en rokad - matsalen ska kanske få bli sovrum istället. Och då får vi ett jättestort sovrum! :)

Matsalen renoverades i höstas och fick fina tapeter och en massa målarfärg på golv och tak och lister så det är så trist att vi inte använder detta rum mer än vad vi gör. Helt ärligt ligger det lite knasigt till för att vara matsal men det har fyllt sin uppgift nu under jul- och nyårshelgen då vi har varit mycket folk här men snart är det sommar och då sitter vi ute. Vi får helt enkelt nöja oss med att sitta i köket framöver och ha det lite trångare och mysigare där. Vill vi får vi nog in ett större matbord där också.

Sovrummet vistas vi i varje dag och det vore så skönt att ha all klädförvaring på samma ställe och en egen liten hörna till lilleman.

Vi funderar vidare på detta och kanske gör vi slag i saken. Snart.



Bilder från Livingetc.com


Ikeafavoriter

Publicerat: 2010-01-19 @ 12:01:45
Här är några ikeafavoriter, äldre och nyare varianter som jag tycker är väldigt snygga och väl värda sina pengar. Priset är ju ett av de saker som är så bra med Ikea - man får lov att tröttna efter ett tag och byta till något annat.  



Eget kollage med foton från Ikea.se
Antifoni golvlampa, Behövd termoskanna, PS Spraka kryddkvarn, Edland himmelssängstomme, PS Karljohan sidobord, Ps sinka skåp, PS värmeljushållare 

Sovrum

Publicerat: 2010-01-18 @ 17:17:45

Inredningen i sovrummet är viktig för att skapa lugn och harmoni och bidra med god sömn men också för att det är här man faktiskt startar dagen och därför är det viktigt att också få energi härinne. Oftast är det bara de som sover i rummet som vistas där och därför känns det också väldigt privat. Och det ska få vara riktigt privat också tycker jag, med bilder, saker och färger som man verkligen gillar och som väcker positiva minnen.

På lantsället har vi ett pyttelitet sovrum och det är nog därför som jag går runt och drömmer om ett större och bättre sovrum där.

Här är sex bilder på sovrum som jag har fastnat för på ett eller annat sätt: 









Små ord eller citat är populärt i sovrum - ofta för att påminna oss om vad som är viktigt i livet såsom kärlek eller kanske ett ord som skapar en känsla. Jag gillar ljusheten i bilderna som gör att det känns fräsch men också att vissa av bilerna har starka färger upptill såom gult, rosa och rött som piggar upp. Dessutom gillar jag att sänglamporna är fristående golv- eller bordslampor.

Bilder: Housetohome.co.uk


Tjusig form

Publicerat: 2010-01-17 @ 19:05:24


Jag gillar och inspireras av den här bilden, framförallt bäddtextilierna och bäddningen är helt underbar. Ljuvt och ljust. Men jag fastnar också för samlingen av madonnor ovanför sängen. Dels att man samlat ihop olika bilder med samma tema och dels sättet man har hängt upp bilderna på. Allt behöver inte bara vara fyrkantigt, det var jättefint att hänga triangelformat.

Bild från Sköna hem.

Vägghyllor i grupp

Publicerat: 2010-01-16 @ 12:09:59


Vägghyllor i grupp är snyggt och passar in på de flesta ställen. Då kan man gruppera de som man vill - fyrkantigt, på höjden eller diagonalt - och anpassa dem efter väggen. Det är snyggt att dekorera med olika saker, i en kan man ha böcker eller en korg med bra-att-ha-grejer och i en annan en snygg dekoration.



Foto: Housetohome.co.uk och Bolia.com


Tulpanens dag

Publicerat: 2010-01-15 @ 15:15:20


Foton: Tulpanguiden.se


Det var en väldigt mysig dag idag. Vi tog jättefina foton hos fotografen - lilleman strålade med sitt bästa humör. Badet som vi tog sedan var också mycket uppskattat. Och tröttande. Lillkillen har sovit en lång stund redan och jag sitter här och försöker hålla ögonen öppna. Jag ska nog försöka mig på att ta en tupplur annars blir min fredagskväll inte långlivad. 

Ni missar väl inte att det är tulpanens dag idag? Köp hem tulpaner i alla dess härliga färger och låt er inspireras av de olika sätten att sätta dem i vas ovan. Bilderna kommer från Tulpanguiden och är verkligen inspirerande och vackra att titta på.

Trevlig helg! 

Kram.


En mysig dag

Publicerat: 2010-01-15 @ 08:56:20
Idag ska jag och lilleman tillsammans med hans gudmor och en annan kompis med sin lilla son bada på varmbadhuset i Varberg. Det ska bli väldigt mysigt och första gången vi badar i bassäng tillsammans. Det är så väldigt fint där och vattnet är härligt varmt saltvatten som vi hoppar i. Förhoppningsvis är det tända ljus och lugn musik dessutom - nästan som spa.

Vi ska även till fotograf Karin Linde för snapshot. Spontant och kul och förhoppnings ett fint minne för livet i form av vackra foton.

Så på återseende lite senare idag!

Kram Kristina


Foto: Friskvågen.se


Förvaring i barnrummet

Publicerat: 2010-01-15 @ 08:56:02
Som i så många andra rum är förvaring i barnrum A och O. Det sak vara lätt att plocka fram och framförallt ska det vara lätt att stuva undan när det behövs städas. En upphängningsvägg är också en bra idé där man kan hänga upp saker man tycker är fina och som används dagligen - jag får massor av idéer till det.

Återigen ser jag ett sådant där snyggt plåtskåp. Snyggt och passande i barnrummet tycker jag.

Det märks att jag samlar barnrumsinspiration va? :)


Eget kollage med bilder från House to Home


Nya färger på AJ-lampan

Publicerat: 2010-01-14 @ 22:55:09



Få har väl missat denna klassiker, AJ-lampan, skapad av Arne Jacobsen. Lampan syns allt som oftast i inredningsreportage och är i ärlighetens namn hiskeligt snygg. Hos mig hade den fått en hedersplats på momangen!

Nytt är att lampan nu kommer i fem nya färger och först ut med det är Svenssons i Lammhult. Färgerna är: petroleum, röd, sand, grönblå och gulgrön. Tidigare har den funnits i vit, svart och grå. De nya färgerna kommer garanterat att göra succé, eller vad tror ni?

Jag måste även tillägga att produktbilderna är superfina. Snyggt stylat - ljust och danskt på härligt vis. 



Foton: Svenssons.se


Blir så glad

Publicerat: 2010-01-14 @ 17:42:12
En sida som jag ofta återkommer till, även om jag ibland inte är ute efter något att köpa, är Petrified in Pink. Jag blir så glad, inspirerad där och njuter av alla fina färger och illustrationer. Helt i min smak.

Jag har så smått börjat sondera terrängen för lillemans rum, som jag nämt tidigare. När det är dags för honom att få ett eget rum vore det trevligt att ha samlat på sig lite saker så att vi kan skapa ett personligt och fint rum och det är alltid bra om man inte behöver springa iväg och köpa allt på en och samma gång.

Tavlor och illustrationer är trevligt inslag på barnrum och det här gillar jag:



Bilder från Petrified in pink.


Vaser i alla dess former

Publicerat: 2010-01-14 @ 16:44:59


Härlig inspiration med vaser i klarglas från Housedoctor. Nu vill jag ha in färska blommor i vackra färger. Det ger hopp om våren som just nu inte känns så fasligt långt borta. Eller hur?

Jag hörde nyss på radion att det är ljust en halvtimme längre. Underbart. Ljuset är underbart! 

Har precis klickat hem

Publicerat: 2010-01-13 @ 18:06:12



Jag har precis klickat hem ett &-tecken från Många Rum. Det är så fint! Det ska prydas med sonens namn, Vidar, och födesedata.

Det här är ett bra tips till er som funderar på doppresent eller annan gåva till en nyföding. Jättefint.

Tipset kommer från Frida på Trendenser som skrev om det häromdagen. Tack för det!

Stora bloggpriset med inredningskategori

Publicerat: 2010-01-13 @ 17:50:42



Det är verkligen fantastiskt roligt att Stora bloggpriset i år har en kategori för inredningsbloggarna. Det var på tiden! :)

Fem stycken är nominerade och de är alla fem inspirerande bloggar som jag läser regelbundet. Det kommer säkert att bli ett jämnt race och vem som än vinner är värdig. Ni tänker väl rösta? Det ska i alla fall jag. En gång om dan kan man göra det så slå några klick för er personliga favorit.

De nominerade är:

Design & Inredningsbloggen

Trendenser

Husligheter

Inspirera Mera

Emmas Designblogg


Stort grattis till er fina nominering!

Beater Blade och kommande tävling!

Publicerat: 2010-01-13 @ 15:55:19
Besöket hos Bagaren och Kocken var över all förväntan. Precis som alla har berättat tidigare var Hanna och Ulf, som driver butiken, så himla trevliga och engagerade. Butiken ska vi inte tala om - där finns allt en inredningstokig vill ha och mer därtill.

Nu har vi en kaffemaskin här hemma och både mina och sambons ögon vara stora som tefat igår kväll klockan elva på grund av allt kaffesmakande. Till och med grannen kom över vid nio för en kopp :). Jag ska visa den i hemmamiljön så snart jag kan - just nu krånglar min kamera så den är inlämnad på kontroll och det kan nog dröja ett tag tyvärr...



Med hem följde också en Beater blade som är ett relativt nytt tillbehör till Kitchen Aid - visp med vingar som skrapar bunkens insida samtidigt som den vispar. Läs mer HÄR. Nu när jag är hemma på dagarna går det nästan inte en enda dag utan att jag bakar med min assistent så den kommer garanterat att bli ett välkommet tillskott bland bakattiraljerna. Ikväll blir det en provomgång.

TÄVLING!

Håll utkik för om ett litet tag blir det en tävling här på bloggen, i samarbete med Bagaren och Kocken, där det i pris finns tre stycken Beater blade att vinna. Ett litet tips är att det vankas recept och kreativitet och bakning är temat!

För att läsa mer om Bagaren och Kocken kan ni läsa hos bloggarna Trendenser och Design och Inredningsbloggen som också varit där och på besök och dessutom fotat. Klicka HÄR och HÄR för att se dessa besöksinlägg! 

Våra trevliga inköp vi gjorde igår.


Utekök till sommaren

Publicerat: 2010-01-13 @ 11:26:23
Något jag länge drömt om är ett utekök och nu ska drömmen besannas - till sommaren ska vi ha ett på lantstället är det bestämt. Vi har en perfekt plats till detta.

Lantstället är en gammal hallandsgård med stenbelagd innergård och på ett ställe har det en gång i tiden varit ett "häst-maskin-garage" eller vad man nu ska säga. Inga väggar framtill utan taket fortsätter så att det blir ett öppet rum i ladugården ut mot innergården. Är det någon som fattar hur jag menar? Hur som helst vi kallar det för uterummet och det är verkligen perfekt - ganska stort (gissningsvis 30 kvm),det är högt i tak - ända upp till taknock, skugga på dan och på kvällen når kvällsolen dit och man har fri uppsikt ut mot infarten till gården och huset. I somras hade vi ett bord där och en stor säng med sänghimmel där jag för övrigt spenderade många timmar i ammandes.

I år har vi tänkt att lägga trätrall i hela rummet (nu är det jordstampat golv vilket inte är det mest praktiska) och göra ett utekök och planteringsbord där. Vatten ska dras dit så att vi kan ha rinnande vatten i kran, elen förberedde vi nu i höstas så att det finns där till musik, ljussättning och en kokplatta.

I övrigt vill jag ha en lång köksbänk, en vit porslinsdiskho och öppna hyllor på väggen till förvaring. Jag har redan kollat ut lite grejer på det stora varuhuset som jag tror kommer att passa. Jag har ett utekök som jag läste om förra sommaren i Leila Lindholms tidning i tankarna. Sängen ska få vara kvar, ska piffas till bara och så ska vi ha ett stort bord till alla gäster. Pricken över i:et eller grädde på moset, om ni förstår vad jag menar, skulle vara att kunna ha ett kylskåp där också - då kan vi ju i princip bo där under sommarhalvåret. Jag måste bara kolla upp vad elektrikern säger om det. Weee va roligt det ska bli. :)

Kommer ni över på en grillkväll kanske? ;)


Samlare

Publicerat: 2010-01-12 @ 13:34:17



Jag har aldrig tänkt på mig själv som en samlare men om jag är riktigt ärlig och tänker noga så är det nog precis det jag är. Samlare av vackra sker och framförallt av korgar i olika former, färger och storlekar. På senaste tiden har även plåtburkar och fina glasburkar börjat hopa sig här hemma. Förvaring, förvaring - I love förvaring! :)

Rice har ett stort sortiment av fina korgar som väcker mitt habegär i fina färger. Korgar är faktiskt ett väldigt bra sätt att få in mer färg i inredningen tycker jag och som man lätt kan flytta runt i rummet och mellan rummen.

Appropå igen...

Publicerat: 2010-01-12 @ 08:17:45
Skrev för ett par dar sedan om svart, vitt och gult tillsammans i inredningen, här och här. Hittade till en blogg, Skönt Hemma (som tyvärr inte uppdaterar för tillfället), som gjort ett inlägg om just detta tema. Är ni intresserade så kolla på det HÄR.

Själv fastnade jag mest för det här fotot. Påminner en hel del om det som jag hade med förra gången i detta tema.


Ännu ett svartvitt kök

Publicerat: 2010-01-11 @ 19:35:30




Jag hittade ännu ett svartvitt kök/matplats. Bordet är ett liknande som vi har på lantstället som jag funderar på att måla svart. Jag gillar mixen mellan gammalt och nytt och det fina svarta vitrinskåpet. Det har blivit min nya melodi och jag sparar i inspirationsmappen för kök.

Imorgon styr vi kosan mot Bagaren och Kocken - vi har bestämt oss för kaffemaskinen. Troligtvis blir det några andra prylar också som vi länge velat ha. Ska bli kul.

Bild: Housedoctor.dk


Ljusskål

Publicerat: 2010-01-11 @ 19:33:08

Vackert och enkelt. Tunna fina ljus nedstuckna i sand i en cylinderglasskål. Jättefint och passar väl in nu i vår.  

Foto: Broste.info

Det är innehållet som gör det

Publicerat: 2010-01-11 @ 10:32:19

Vitrinskåp på rätt ställe är riktigt snyggt. Men framförallt är det innehållet som gör det. Det är väl därför man vill ha vitrinskåp - för att visa det vackra innehållet? Jag gillar den här stylingen med vackra näverkorgar och lådor tillsammans med skor på nedersta hyllan, allt i en smakfull kombination.

Kläder i stylingen syns numer överallt och det har jag inget emot. Varför låta vackra klädesplagg hänga instängda i garderoben när de kan få hänga framme.

Hur gör ni med det - låter ni vackra kläder ibland få hänga framme som dekoration eller är det bara i "stylade" bilder som det är så?



Foto: Housedoctor.dk


Manligt och kvinnligt i sängkammaren

Publicerat: 2010-01-10 @ 21:10:26



Denna bild från Nordik vågar spela på det manliga och kvinnliga i sin produktbild. Det är kul med lite humor i inredningen tycker jag, för det får man väl ändå säga att det är? Halva hängaren var har man fått och den har man pimpat så att man kan se att här sover tjejen och här sover killen. Halsband och smycken på tjejens sida och slipsar på killens. Dessutom i matchande färger till övriga inredningen. En bra inspirationsbild då man tittar till.

Hängare ovanför sängen är snyggt och det är en enkel sak att förändra för den som är sugen på förändring lite då och då.

Liknande hängare finns hos Bolia. Vi har sådana hemma hos oss, en stor och två små, och de är väldigt omtyckta - både av oss och av de som hälsar på. Jag varierar mina från att vara anslagstavla med vykort, lappar och foton, endast foton eller som hängare till kläder eller halsband. Ibland får de byta rum också - allt efter tycke och smak.
 
Snyggt är också att sätta dem på rad ovanför sängen som en sänggavel såsom man gjort på bilden längst ner.



Foto: Nordk.se och Bolia.com


Till sommaren...

Publicerat: 2010-01-10 @ 11:12:44
...skulle jag vilja hänga i en sådan här:





























Underbar eller hur? Hängkorgstolen kommer från Broste.

Idag på morgonen har jag startat operation storstädning och utrensning - får sådana ryck ibland och då är det bara att hänga på och försöka hinna med så mycket som möjligt innan orken tryter. Samtidigt slänger jag ett öga på skidskyttarna. Senare i eftermiddag ska vi till kompisar på fika så då kan jag passa på att mysa. Dessutom så har min mamma sytt en åkpåse till lilleman som är färdig nu och som vi  hämta senare idag. Ska bli så kul att få se den i färdigt skick.

Imorgon är det dags för sittdelen på vagnen, en riktigt go och varm åkpåse och en lång promenad i vinterlandskapet.

Trevlig söndag på er!  

Svåra att fynda

Publicerat: 2010-01-09 @ 10:06:38


Var fyndar man sådana här gamla läckra skåp? Det är svårt nuförtiden när alla människor är så medvetna och intresserade av inredning - det är ingen som slänger gamla möbler och priset på de som är till salu stiger.

Dessa plåtskåp med lådor a la gamla kontor jag hade gärna fyndat. 

Bilden kommer från Tine K

Appropå...

Publicerat: 2010-01-08 @ 12:17:31




...gult och svart. Snyggt eller hur? Jag blir än mer sugen.

Jag gillar det mesta i bilden - de olika stilarna på stolar och färgmatchningen (endast en gul stol var jättefint tillsammans med de andra svarta och vita), den gula lampan ovanför bordet (jag hade valt att ha några stycken men det kanske inte syns på bilden bara), ett stort vitt enkelt bord (ser ut som Ikeas Norden) och den svartvita fotoväggen.  

Bilden har jag hittat hos Expressen och sparat i arkivet för inspiration. 

Sätt kartan på väggen

Publicerat: 2010-01-07 @ 19:51:38

Jag har alltid varit fascinerad av kartor och gillar att titta i kartböcker - faktiskt fick vi av mamsen en jättefin svartvit jordglob i julklapp och som nu pryder hemmet. Tyvärr har vi inte hunnit resa till alla dessa platser som vi drömmer om men det är ju inte försent på långa vägar än att uppfylla drömmarna.

I ett barnrum tycker jag att det passar sig väldigt bra med en karta på väggen, stor eller liten. Det finns många varianter att välja mellan och i olika färger, vill man kan man måla sin egen på väggen och göra den helt efter tycke och smak med konturer och kanske passande djur eller symboler. Snyggast tycker jag nog ändå att det är med en helt vanlig karta med blått hav, precis som den på bilden.

Jag ska hålla utkik efter en snygg karta tills dess att det är dags för oss att inreda ett barnrum till Vidar - han kanske får en karta. Vi får se. Men tills dess får han fortsätta och sova i mammas och pappas rum, det blir nog tryggast så.


Jag behöver en ny färg

Publicerat: 2010-01-07 @ 14:38:53
Det är nästan lite skönt faktiskt att alla helgerna nu är över. Skäms nästan att säga så med tanke på att jag är mammaledig och inte behöver gå tillbaks till något jobb just nu men det ska bli väldans skönt att få lite vardagsrutiner igen känner jag och hinna med blogg och annat kul som har fått vila under jul och nyår.

Idag har jag städat för fullt här hemma och rensat bort julen, det är bara stjärnorna i fönstren som är kvar men de åker nog ikväll om jag känner mig själv rätt.

Jag har också under dagen kommit på att jag behöver en ny färg i vardagsrummet. Har haft rosa som accentfärg alldeles för länge och är så trött på det. Blir allt mer sugen på gult. Och svart.

Gult och svart får det nog bli...




Foto: Tinekhome.dk


RSS 2.0