Jag ska måla ett köksbord...

...i gult har jag kommit på nu. Något i stil med färgen på denna underbara Kitchen Aid tror jag (återigen får de härliga köksmaskinerna agera färginspiration till mina kök).

KitchenAid Artisan KSM150PS Gul

Jag har känt att jag vill ha in någon färg som sticker ut lite mot allt det vita i det nya köket. Något man blir glad av. Vi ska bara ha ett litet matbord, 75x75 cm, i köket tillsamans med två stycken snurrstolar i högblankt vitt. När vi är fler än två kommer vi att utnyttja matsalen. Mot ena väggen i köket ska vi ha en kökssoffa som min farfar har gjort till mig, den ska målas vit och tanken är att den ska få rymma en massa kuddar i passande färger för att göra det riktigt mysigt.

Jag ser mig själv sitta i soffan med ett glas rött vin medan sambon fixar maten (det händer lite då och då), balkongdörren står på glänt och in genom dörröppningen kommer underbara dofter från min lilla kryddodling som jag ömt kommer vårda därute. Kan ni se det framför er? :-)

Nåväl, bordet vill jag måla och nu har jag som sagt kommit fram till att det är gult som det ska bli. Passar prima i ett kök tycker jag. Och glad kommer jag att bli. Ändrar jag/vi mig/oss efter ett år eller två är det bara till att måla om!

Vad tror ni?Låter det tokigt? Eller har ni kanske något annat kul färgtips. Har varit inne på någon form av hallonrött eller cerise innan men det har jag lagt ner igen. Svart känns för tråkigt men skulle säkert passa väldigt bra.

Zoom


Jag har varit inne på denna hylla också till förvaring  i köket - till exempel kokböcker - men jag vet inte om den kulören är lite för gräll. Vilken av nyanserna gillar ni bäst?

Kitchen Aid maskinen finns hos Bagaren och Kocken och hyllan finns hos Bolia

(Min sambo är ännu helt ovetande om detta färgval jag har gjort till vårt nya kök. Kanske ska be honom titta in i bloggen så att han blir uppdaterad om vad vi har bestämt!  :-) )


Lite senare...

Tusen tack för alla goa kommentarer, synpunkter och tips! Det kommer nog att bli ett gult köksbord och naturligtvis kommer bilder från denna process att publiceras här! Sambon är nu även han informerad och godkände idéerna utan en enda invändning! (Han blev väl så chockad att jag inte ville måla det vitt :-))

Kommentarer
Postat av: Erica

Åh va snyggt med gult! :) Jag gillar den knalliga och det funkar ju när det är ett så litet bord. Men den ljusa är också jättefin, blir lite mer lantligt.

2007-12-12 @ 09:16:00
URL: http://www.dreaminpink.se
Postat av: Isabelle

Det låter som en mycket bra idé med det gula. Jag återkommer snart igen... KRAM!

2007-12-12 @ 09:57:25
URL: http://fixaodona.blogg.se
Postat av: Perlan

Jag kan se det framför mig och det går ju inte att misslyckas! Tror det kommer bli hur fint som helst!!
kram

2007-12-12 @ 10:50:28
URL: http://www.perlan.org
Postat av: Ann

Åh- det låter precis som ett kök helt i min stil!! Jag vill oxå en kökssoffa. Antigen vit el. svart.
Fast jag vill ha en gul lampa istället.
Tänk en gul Bumling som lyser som solsken varje dag.
Fast ett gult bord är oxå väldigt kul.
Jag hade faktiskt tagit det gnallgula. Det lyser ju upp så mkt. Det är lättare att välja det djärvare alternativet åt andra ;)

lycka till!

2007-12-12 @ 11:15:14
URL: http://tasstaylor.blogspot.com/
Postat av: Att ha det gott

Låter jättefint

2007-12-12 @ 11:20:33
URL: http://rubinen777.blogg.se
Postat av: Sandra

Jag har aldrig hört talas om en knallgult köksbord och om jag ska vara ärlig så tycker jag om idéen! Roligt att ha något som sticker ut och som gör en glad. (Jag har själv kommit fram till att det är alldeles för lite oväntade saker i våran lägenhet, så jag ska börja smått med en läcker tavla som jag fastnat för.) Kramar Sandra

2007-12-12 @ 11:31:20
URL: http://tjohalia.blogg.se
Postat av: Isabelle

Hej! Nu har jag botaniserat bland färgproverna. Har några olika förslag... Gult är en svår kulör i mitt tycke. Men sååå snyggt när man får till det. Jag rekommenderar dig att jämföra med något vitt när du kollar på färgproverna i butiken. Då får du en bättre uppfattning om de känns gröntonade eller alldeles för röda. Men om du håller dig på S....-Y10R ska du klara dig undan. :-D Vet ju inte riktigt hur den gula Kitchen Aid:en ser ut i verkligheten, men jag har några kulörer som jag rekommenderar. S0520-Y10R en relativt ljus gul med sting i. Dvs. ingen "mesgul". Även S0530-Y10R och S0540-Y10R skulle fungera... 30 och 40 anger kulörstyrkan. Vill du ha en mörkare gul är S1040-Y10R ett alternativ. Tänk på att eftersom du inte ska måla så stor yta behöver du inte vara rädd för att välja en något starkare kulör än om du hade målat väggar. Jag gjorde det misstaget i början av min "färgkarriär", jag valde alldeles för mesiga kulörer... fegade ur, med följd att det blev en ännu mesigare kulör uppmålat. Så vad jag vill ha sagt, om du vill få en tydligt gul kulör så ska du inte titta åt ljusare kulörer än s0520-Y10R. S0505 och S0510 blir för mesigt... Iaf med tanke på hyllan och Kitchen Aid:en du visar. Ska bli jätteroligt att se hur det blir i er nya lägenhet. Låter som det kommer bli riktigt snyggt och personligt! *gillar* Lycka till och hör av dig om du har fler frågor. Kram kram

2007-12-12 @ 12:12:08
URL: http://fixaodona.blogg.se
Postat av: Lilla jag

Gillar gult. Om det ska vara i kombination med vitt skulle jag nog valt den lite mildare gula.

2007-12-12 @ 13:19:54
URL: http://irenev.blogg.se
Postat av: Fröken Fräken

Gult är ju inte min starka sida, men jag gillar verkligen tänket med en utropsfärg och bordet, stolar och soffa! Själv samlar jag ihop ett gäng gamla trästolar, modell 1920-tal, som jag ska ha runt mitt slagbord. Gillar att alla blir olika men ändå lika. Nu ska en turkos-dalablå stol införlivas i samlingen. Tror att det blir bra!

2007-12-12 @ 15:38:23
URL: http://tusenideer.blogspot.com
Postat av: Johanna

Låter som en jättefin idé!!! Visa resultatet sen om det blir så! Ha en härlig kväll! /Johanna

2007-12-12 @ 16:08:25
URL: http://johannashem.blogg.se
Postat av: Mallan

Va roligt med nya grejer till köket =) Assistenten hade ju en behaglig fin gul färg, men när jag kikade in så tyckte jag om den gråa (Antratic) el creme. Hyllan... grön el creme =)Men du har så bra smak så det blir nog fint vad du än väljer =)

2007-12-12 @ 16:29:03
URL: http://www.mallans1.blogg.se
Postat av: MO

Nej det låter väl soligt o fint, som du säger...lätt att måla om om man tröttnar. Ska bli kul att se det färdiga resultatet, soffan är jag lite nyfiken på, kram

2007-12-12 @ 20:27:09
URL: http://www.medaljongen.blogg.se
Postat av: Lisen

Jag röstar för dn mildare. Den ser god ut :-)
Och kan nog vara riktigt fin ihop med många andra färger...

2007-12-12 @ 20:46:00
URL: http://chezlisen.blogspot.com
Postat av: Hemmarikets Charlotte

Jag tycker du skall gå på den knalligare gula men inte riktigt lika stark som hyllan. Ta en neutral solgul färg som tex NCS C 0550-Y på bordet men håll maskinen neutral tex grå eller vit. Hips vips vill du måla om nästa år och då passar inte maskinen ve och fasa :-D till den nya kulören. Annars låter det supersnyggt men jag vet ju att du är jättesäker och har toppenbra smak! Kram

2007-12-12 @ 21:13:33
URL: http://hemmariket.blogg.se
Postat av: m a r i a k o d e n

Gult har verkligen gått från hatfärg till älsk-färg!!!
Jättesnyggt!
Gillar allt som du gillar, känns det som ;)

2007-12-12 @ 21:16:45
URL: http://www.mariakoden.blogg.se
Postat av: m a r i a k o d e n

Ps...Nä, inte svart=(
Men har du sett de gula tyget på åhlens i metervara? Finns i kuddar åxå... Gult å vitt, supersnyggt lite 60-talstyg!!!!

2007-12-12 @ 21:18:18
URL: http://www.mariakoden.blogg.se
Postat av: Malin

Hej! Gult är fräckt tycker jag men jag förstår om su fegar lite. Jag är en fegis när det gäller lite starkare färger även om jag tycker det är vrålsnyggt. Ja vi får väl träffas & reda ut ämnet stilrent. ;) Jag har funderat på det mycket i dag & har kommit fram till att det är upp till betraktarens ögon. :) Sökte t om på nätet om det hehe. Där fick jag iaf fram att ROmantiskt kan vara stilrent, så du har rätt. ;) Lycka till med flytteriet.

Krams

2007-12-12 @ 21:25:09
URL: http://inspirationsdesign.blogg.se/
Postat av: Malin

Men du! Rött vore fräsig med. Svårt med färgval. Hm...Bryt svart(vit)trenden & kör på nån ball färg. :)

2007-12-12 @ 21:26:45
URL: http://inspirationsdesign.blogg.se/
Postat av: svartpeppar

ja varför inte!? gult är snyggt. och ser man till stora kedjor i världen så är gult den trendigaste färgen nu. så om 2-3 år är det nog lite gult i svensk inredning ;)
det är snyggt!

2007-12-12 @ 21:32:26
URL: http://svartpeppar.blogg.se
Postat av: Emma

Åh, färgen på KitchenAidArtisan är så jättefin tycker jag. Jag funderar allvarligt på att köpa den, just i den färgen. Så det blir min favorit :-)

Svar på din kommentar: jo, senast idag kände jag att: "Vad sjutton håller jag på med", kändes som att jag inte hade någon koll alls på vad jag skall göra eller kanske ändå mer HUR jag skall göra det. Så himla svårt. Men kul! Jag känner stor lust till jobbet - tack och lov. Mindre lust till resorna förstås, men det är ju tidsbegränsat.

2007-12-12 @ 21:40:43
URL: http://korkek74.blogg.se
Postat av: Goa

Hej!
Kul att hitta hit!
Vilken härlig blogg du har!
Kram

2007-12-12 @ 21:47:39
URL: http://landamot.blogspot.com
Postat av: Cin

Låter super med gult, finns inte överallt heller så ni blir lite unika! :) Jag gillade den gula färgen på assistenten bäst, lite krämig att titta på liksom.
Kram Cin.

2007-12-12 @ 21:59:58
URL: http://cintankar.blogspot.com/
Postat av: Malin

Gult blir nog coolt:) Jag gillar även den där knalliga gröna, inte lime utan den lite mörkare färgen. Blir nog fräckt med en liten färgklick!

Ja Marabou får nog ha något mumsigt i julklapp:) Sålänge hon inte får den där vagnen är hon nog nöjd:P Kollade efter ett fint halsband till henne, men det uppskattar nog vi mer än hon....Kram!

2007-12-12 @ 22:34:44
URL: http://carlssonkarlsson.blogg.se
Postat av: Fredrik

oj spännande med flytt... vi vill också ha en Kitchen Aid!

2007-12-12 @ 22:57:07
URL: http://fredrikfredrik.webblogg.se
Postat av: Kitty

Fint med gult!

2007-12-13 @ 00:20:40
URL: http://elinhellokitty.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback