Vad kan man göra med ett gammalt fönster

Publicerat: 2008-02-29 @ 08:02:42

Damask Notice Board

Ett litet tips på vad man kan göra med ett gammalt fönster - en anslagstavla. Kan inte vara alltför svårt att få till och med ett riktigt gamla och slitna fönsterramar tror jag att det kan bli hur fint som helst. Jag har några som ligger och skräpar för tillfället så det kan nog bli ett projekt för framtiden.

Denna färdiga anslagstavla finns hos Cox & Cox.

Foto: Coxandcox.co.uk

Tapetsera i taket

Publicerat: 2008-02-28 @ 07:28:09


Det är alltid kul med något oväntat och att ha tapet i taket istället för på väggen är väl inte det man förväntar sig i första taget. I mindre utrymmen med konstiga vinklar och vrår kan jag tänka mig att det kan passa. Det blir en dekoration där det annars kanske kan vara svårt att göra något. 

Om någon vill se fler bilder eller läsa mer om tapeter i taket klicka här.

Foto: Pointclickhome.com

Baka cupcakes

Publicerat: 2008-02-27 @ 19:08:22
Foto: Inreda.com

Inreda.com finns den här kaformen att köpa med formen av glasstrutar, superfestliga tycker jag. Där står det att det är en kakform men jag tänkte att de skulle passa bra till muffins också så att man kan göra cupcakes med riktigt god frosting istället för grädde eller glass, perfekt till barnkalas! Klicka här så hittar ni ett bra cupcakesrecept från Leila och dessutom ett antal olika frostings.

När jag googlade på cupcakes hittade jag bloggar som handlar om just detta ämne. Jag listar några av de bloggarna här nedanför. De innehåller en massa goda recept, härliga bilder, inspiration och fantasifull bakning. Jag varnar dock för ökad salivproduktion och sötsug resten av dagen så titta in på egen risk!

52 Cupcakes, Cupcake by chockylit, Cupcakes take the cake, Dozen cupcakes, Baka en koppkaka.


Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Foto: Recept.nu

Pall i hallen

Publicerat: 2008-02-27 @ 09:14:13

Foto: Duka.se

Jag har insett att det vore väldigt praktiskt med en pall i hallen. Så klart ska det vara något snyggt också som gör hallen lite mer spännnande och inte tar alltför mycket plats. Den här trebenta pallen hittade jag på Dukas hemsida. Den finns i aluminium och kostar 595 kr. Från mars månad ska den finnas i butik.

Ett annat förslag är en pall från Bolia, antingen rund eller fyrkantig. Den i ulltyg och med en snygg kudde ovanpå hade passat väldigt bra i hallen tror jag och tjänat sitt syfte bra. I ulltyg kostar pallarna 799 kr för den fyrkantiga och 999 kr för den runda. 

ZoomZoom
Foto: Bolia.com

Påskpynt

Publicerat: 2008-02-26 @ 07:32:33
front_pask

Påsken närmar sig med stormsteg, den ligger ju dessutom lite tidigare i år. Jag har sällan varit hemma under påskveckan - har haft förmånen att antingen åka skidor eller sola men i år lutar det åt att var  hemma. Vi ska troligtsvis vara i sommarhuset och ta tag i årets renoveringsplaner. Min lediga helg infaller tillsammans med röda dagar så jag har hela fyra dagar ledigt. Lyx känns det som!

När jag var liten var man helt galen i påskpynt (likt julen) men på senare år har jag knappt ens sett något pynt och jag äger inget själv. Jag kikade in på Åhlens och såg att de hade en hel del pynt för alla påskdiggare, det såg fint ut dessutom. Målade ägg och lite handgjord känsla så där.

Hur har ni det på påsk, firas det ordentligt med pynt och allt? För min del kommer det att bli lite björkris men sen nöjer jag mig nog med det. I alla fall för i år.

Foto: Ahlens.com

Fussy från Ilva

Publicerat: 2008-02-25 @ 14:56:09
Fussy

Fussy från Ilvas lampsortiment har jag tittat på tidigare och jag tycker att den ser fin ut. Just nu ligger priset på 439 kronor (förr 879 kr) och det tycker jag är ett bra pris. Jag borde nog åka till Ilva snart och kolla in detta ställe - bor ju trots allt i skåne nu för tiden! 

Leila

Publicerat: 2008-02-24 @ 20:06:31


En av mina absoluta favoriter i köket är Leila Lindholm och jag har säkert nämnt det tidigare. Ibland går jag in på hennes hemsida för att inspireras av hennes underbara matstyling. Kan även tipsa om hennes blogg, den uppdateras inte så ofta men är väldigt personlig och ger tips på bra ställen att äta i Sverige, Europa och övriga ställen blandat med bak- och mattips och mycket annat.

Jag drömmer ofta om Leilas kök som man ibland ser henne baka och laga mat i från hennes teveprogram. Hennes kök är lika färgstarkt och personligt som hennes fina matstylingbilder!

Foton från Leila.se

Äntligen fredag!

Publicerat: 2008-02-22 @ 07:30:33
image1171

Jag känner äntligen den där sköna fredagskänslan - det var länge sedan jag var ledig en helg så jag ska verkligen njuta. Denna arbetsdagen går förhoppningsvis fort. Sambons bror och hans flickvän (inte de som precis har fått barn) kommer och hälsar på i helgen så det ska bland annat bli en tripp till Köpenhamn. Mycket trevligt!

Blomman är från sommarhuset i somras. Jag undrar om de har överlevt vintern och kommer lika blomma vackert även i år. Jag längtar dit som sjutton för att börjat ta tag i renoveringen igen.

Ha en bra helg! Mig hör ni nog inte av förrän på söndag kväll då jag även ska ha ledig helg från datorn! :-)

Foto: Privat

Krukinspiration till pysselsugna

Publicerat: 2008-02-21 @ 20:58:27


Det blir mycket krukor nu men det beror nog på att jag längtar efter vårsolen - vill ju börja utnyttja balkongen snart!

Det går finfint att måla krukor med hobbylack och då kan man ordna till precis de färger och mönster som man önskar på sina krukor. Bilderna med krukinspiration kommer från Panduro som också säljer hobbylack. För min del är det här på tok för färgglatt för att passa in på vår balkong men man kan ju alltid måla krukorna stilrent enfärgade också! 

Korgar till förvaring

Publicerat: 2008-02-21 @ 12:22:18
ZinkkurvTrådkurvTrådkurv, stor

Visst är det ursnyggt att förvara frukt, grönsaker och andra köksateraljer i nätkorgar och zinkkorgar och som gärna får stå framme i köket och synas. En zinkkorg som på första bilden skulle jag gärna ha en i köket - perfekt att ha kryddor, salt och annat gott till grytan i!

Dessa bilder och produkter kommer från Isabella Smith.

Nästa rum...

Publicerat: 2008-02-20 @ 08:58:19
image1170

Ni har sett lite av köket och lite av vardagsrummet så nästa rum på tur är matsalen. Här är ingången till matsalen och alltså det som syns från vardagsrummet - det är ljust och härligt tack vare alla stora fönster. Mer än så blir det inte idag men fortsättning kommer framöver. :-)

Idag ska vi nämligen iväg och hälsa på en brand new bebis! Sambo har blivit farbror för första gången (jag är redan rutinerad faster sedan fem år) och det lilla underverket måste naturligvis beskådas på nära håll. Det ska bli så kul med en bebis igen i familjen och för första gången blev det en liten flicka.

Innan det är dags för biltur till de norrare delarna av västkusten ska jag städa och tvätta - det är mycket som måste hinnas med på den lediga dagen. Dessutom ska jag passa på att ta med ett nytt målningsprojekt hem från mamma, mer om det senare.

Tur att jag är ledig i helgen så jag slipper känna panik att lediga dagen bara försvinner i nyttiga göromål och bilresa (bebis är så klart höjdpunkten på dagen). På lördag ska vi nämligen till Köpenhamn för att strosa runt och idka lite nyttig shopping! Jippy! :-)

Foto: Privat

Häng örterna i klunga

Publicerat: 2008-02-20 @ 08:11:47
Mint Chandelier 

Färsk mynta till sommardrinken är inte helt fel. Men det var inte det som jag skulle tipsa om egentligen utan den smarta upphängningen som också visas på bilden. Snyggt när man hänger krukorna och växterna i en klunga för lite maffigare intryck. För att se hur de har gjort klicka här

Foto från Living

Countrystyle

Publicerat: 2008-02-20 @ 07:57:51
flätad korgtekanna blommig emalj
svart äggkorg i miniformat 22 cmkrukhållare ytterkruka fil de fer
korg trådarbetevedkorg i trådarbete


Countrystyle är en jättemysig nätshop för alla som gillar lantlig inredning. Jag hittade en massa saker som hade blivit toppen i sommarhuset där det inreds lantligt!

Visst ska det synas vem som bor i hemmet!

Publicerat: 2008-02-19 @ 19:56:57
surfboard in corner


Absolut ska det göra det. Nu är det inte alla som är surfare och har så här fina brädor att pryda hemmet med men det finns ju mycket annat som visar vem det är som bor i hemmet och dessutom är fint.

Jag måste erkänna att jag inte är så bra på det själv. Jag vill gärna ha undanplockat och inte massa saker framme men min sambo som älskar böcker, musik och instrument har fått mig att ändra mig en aning och nu tycker till och med jag om gitarrerna som står lite här och där i lägenheten (kanske tog jag i lite nu - inte här och där men gärna i gitarrställen! :-)).

Under sommarmånaderna när det är golfsäsong brukar våra golfklubbor stå i lägenheten, (det är för stor stöldrisk både i bilen och i källarutrymmet) det är ganska trevligt att kunna öva svingen framför spegeln och dessutom är golfklubbor otroligt snygga! :-) Inte nog med det, de är fruktansvärt roliga att ha med på fest också. Drivern och de andra "träklubborna" fungerar nämligen utmärkt som mikrofon så när det är fest och musik brukar de åka med upp på dansgolvet. Under sommaren när Lena Ph:s "Ont det gör ont" var populär var golfklubborna till och med stativ! Ha ha! :-)

Vad har ni för personliga saker framme hemma hos er som inte är direkt tänkt som inredning? Det vore kul att höra!

Foto: Bhg.com

Inspirerande hem från Hemnet

Publicerat: 2008-02-19 @ 08:03:03


Ytterligare ett vackert hem som jag har hittat på Hemnet. Jag fastnade för det gamla soffbordet och den härliga rymden i rummet. Jag älskar sekelskifteslägenheter - fönstrena och dörrarna speciellt. Myshörnan som man har fixat till i köket var också väldigt trevlig, det känns lite asiatiskt på något vis med alla kuddar och den röda färgen. Det är verkligen en bra idé med ett ställe i köket där man kan sitta och mysa, läsa eller bara vara sällskap åt den som huserar i köket. Dekorationen i hallen, både den orange tavlan och det gamla fönstret var urläckert! Jag har hittat gamla fönster liggandes i uthusen i sommarhuset så nu fick jag en idé vad jag kan göra med dem.



Foton från Hemnet.se

Ny färg från Vipp

Publicerat: 2008-02-19 @ 07:57:38

Vipp 16 Tunna Purple Cut


Vipp kommer med en ny härlig cerise-lila färg till bland annat alla tunnor, toalettborstar och tvålpumpar. Jag tycker att färgen ser läcker ut och hade nog piggat upp i badrummet. Synd att de är så fasligt dyra bara.

Finns att köpa hos Danskdesign.nu.

Kökshyllor

Publicerat: 2008-02-18 @ 20:21:42


Denna inspirationsbild kommer från Dixie som har många fina produkter. Jag vill sätta upp hyllor i vårt kök, ovanför den vitmålade kökssoffan som vi har där. Det ska vara vita hyllor med enkla konsoller som dessa här och hyllorna ska prydas av korgar , snygga plåtburkar och kanske ett och annat glas.

Nu blev jag lite mer peppad at ta tag i hyllorna när jag såg den här bilden!

Lägg kakel framför spisen

Publicerat: 2008-02-18 @ 17:17:59


Kakel framför öppna spisen eller kakelugnen är verkligen en bra idé. Jag gillade stilen på bilden, riktigt kul med de marockanska kakelplattorna och de finns att få tag på i alla möjliga vackra färger vilket gör det hela ändå roligare. Borde väl inte vara så himla svårt att byta ut heller om man skulle tröttna efter tag. :-)

Expressen är det som står för det här fina tipset. 

Ett underbart sovrum!

Publicerat: 2008-02-18 @ 06:41:04


Hemma hos mamma prenumereras det på Göteborgsposten som har en jättebra hemmabilaga. Ibland sparar mamma på bilagor med fina reportage från hem runt om Göteborg så att jag har något kul att titta på när jag är på besök. Bilden ovanför tillhör ett av hemmen.

Jag fastnade verkligen för sovrummet, så härligt med de stora fönstren med grönskan utanför (som en tavla), den liggande panelen och den ljusa och luftiga känslan. Jag kan förstå om husägaran trivs i sitt hem. För att se hela bildspelet klicka här.

Dekorera gummistövlar

Publicerat: 2008-02-18 @ 06:39:44


Om man nu inte skulle få tag på stövlar i det mönster som man vill ha så kan man faktiskt ta tag i saken på egen hand, bara man är lite pysslig och någorlunda konstnärlig. Panduro har nämligen hobbytuschpennor som fastnar på gummistövlar! Någon som vågar prova? Om inte annat så tror jag att barn skulle älska att designa sina egan gummistövlar.

Fight the power...

Publicerat: 2008-02-17 @ 20:33:56
image1169
Fight the power - The power


Varje morgon när jag går till tåget tar jag gratistidningen Metro och det första jag läser när jag sätter mig ner är Elvis - den ständigt återkommande serien i tidningen. Och jag skrattar högt nästan varje morgon. I fredags när jag var ute på stan en stund på lunchen sprang jag på en bok med samlade Elvisserier och köpte den som present till sambon (bra med presenter som man själv uppskattar :-)). Han har läst ut den nu och hade riktigt kul under tiden så nu är det min tur.

Jag skulle vilja tacka Maria och Tony Cronstam, som är skapare av Elvis och Hedvig, för att de förgyller min morgon!


Härligt röda inslag

Publicerat: 2008-02-17 @ 19:58:00
living room with storage


Röda inslag i inredningen kan vara riktigt fräscht, precis som på bilden här. Jag gillar bokhyllan med pärmar och förvaringsboxar i klarrött, det blir nästan som en fondvägg i rummet.

Foto: Bhg.com

Pierna

Publicerat: 2008-02-17 @ 19:55:31

Pierna

Nya lampan Pierna hos Mio är en snygging tycker jag och finns både som bords- och golvlampa. Jag gillar tripods och har redan två stycken men denna skulle få plats den med! :-) 


Fint lantkök

Publicerat: 2008-02-17 @ 15:44:07
Kök

Även om vi just nu inte är på jakt efter en lägenhet att köpa så är jag ofta inne på Hemnet och tittar, letar inspiration helt enkelt för det finns så många väldigt vackra hem. Helt otroligt vad alla är duktiga och medvetna!

Jag fastnade för det här köket inrett i lantstil i en sekelskifteslägenhet i Göteborg. Riktigt snyggt med de ljusgrå luckorna och det schackrutiga golvet. Jag skulle kunna tänka mig att ha ett sådant här kök i sommarhuset någon gång i framtiden!

Foto från Hemnet.se

Fotovägg

Publicerat: 2008-02-16 @ 07:02:18


Jag vill ha en fotovägg i vår hall  - det är en lång vägg där som jag vill att det ska hända något kul på. Fotona ska vara blandat av nära och kära och kul saker som vi har gjort eller tycker mycket om. Ännu har jag inte bestämt mig för om det ska vara likadana ramar eller om de ska få vara udda. Det blir nog bra vilket som men på olika sätt.

När jag sökte efter inspiration på hur man kan hänga ramarna hamnade jag inne på EMs hemsida som tipsade om hur man kan hänga på olika sätt. Något i stil med detta ska ramaran få hänga - lite huller om buller och i olika storlekar. Jag gillar när det inte är så fyrkantigt och symmetriskt.

Jag har redan en hel del foton och ramar men nu måste jag leta upp fler foton i datorn som jag ska framkalla. Är det någon som kan tipsa om någon sida där man kan skicka in för framkallning som ni vet är bra?

Bild: Em.com

Ha en riktigt trevlig helg!

Publicerat: 2008-02-15 @ 22:23:41
Så var det fredag och helg igen, tiden går verkligen fort. För mig blir det en tidig kväll ikväll - efter en fullmatad vecka med jobb och jobb några dagar till framöver behöver jag sova ikapp lite (pendling som för min del innebär relativt tidiga mornar och framförallt sena kvällar är jobbigare än jag trodde....) Imorgon kväll ska vi vara sociala och umgås med vänner, det ska bli mycket trevligt och något jag sett fram emot under veckan! 

Tänderna är borstade och myskläderna på så åter till tevesoffan för min del. Trevlig helg! 

image1168

Tips för växter på balkong eller inomhus

Publicerat: 2008-02-15 @ 07:38:32
Miniature Topiary

Tänk så lätt man kan fixa en både praktiskt och snygg lösning bara med en ståltråd! Jag ska absolut prova till min kryddträdgård senare i vår. Läs mer här.

Foto från Living

Bedtime på Mio

Publicerat: 2008-02-15 @ 07:37:30

Jag måste bara tipsa er om att gå in på Mios hemsida och klicka på översta bilden Bedtime. Värt att titta på lite olika tider på dygnet - ni kommer nog förstå vad jag menar. En kul marknadsföring!


Ok, här kommer hela bordet!

Publicerat: 2008-02-14 @ 13:47:00
Då så, jag visar väl lite mer av bordet och köket då! :-)

image1164
image1165
image1166
image1167

Bordet köptes på Ikea och är endast 75x75 cm, perfekt för två och till frukost med andra ord. Är vi fler eller vill ha det lite festligare äter vi i matsalen. Bordet kostade inte ens 300 kronor och var i obehandlad furu som jag sedan målade om. Även den lilla pallen fick en gul makeover. Kökssoffan har min farfar gjort till mig för flera år sedan och jag är så glad att jag äntligen har plats till den. Den målades också om, fast i vitt och passar bra in i den gamla lägenheten och dessutom döljer den en massa förvaring under sittlocket. Stolarna är väldigt sköna, snurrbara och högblanka, de kommer från Bolia och heter Pavia. På bilden ser ni också dörren till köksbalkongen där jag ska odla kryddor i sommar!

Sedan vill jag passa på att önska alla en riktigt trevlig och mysig alla hjärtans dag också!

Kramar!

Svart och dramatiskt

Publicerat: 2008-02-14 @ 11:51:59


Jag har drömt länge och drömmer fortfarande om ett Smegkylskåp men drömmarna har mest gått åt ett ljusblått, rosa, rött eller cremefärgat kylskåp. Nu såg jag denna läckra bild på detta svarta och inser att det inte så tokigt heller - lite rockigt coolt så där och gör sig säkert väldigt bra i rätt miljö. Finns att köpa hos Bagaren och kocken.

Om någon minns så har jag funderat på att måla kylskåpet som är på lantstället i svart griffeltavelfärg (annars klicka här). Den tanken har inte övergett mig ännu. Jag tror att det hade varit fräckt och bra mycket roligare än ett vanligt vitt som det är nu.  

Mönstrade gummistövlar

Publicerat: 2008-02-14 @ 07:12:47

Fina och mönstrade gummistövlar som kommer från Rusta och kostar bara 149 kronor. Jag som gärna vill ha ett par fina gummistövlar till i vår och sommar ska nog passa på och spana in dessa lite bättre.

Vinna möbler för 50 000 konor! Wow!

Publicerat: 2008-02-14 @ 07:12:13
logo


Jag fick ett tips i inkorgen från Elle Interiör om en tävling som lanseras just nu där man har chans att vinna hela 50 000 kronor i möbler. Låter ju helt underbart! :-) Så det är bara att kavla upp ärmarna, tänka till och låta kreativiteten flöda. Så här lyder uppdraget:

"Gör om en sliten fåtölj, måla köksluckorna med guldfärg, bygg ett bord av sparade magasin eller sätt upp leksaker på väggen som klädhängare.
Tänk kreativt och förnya någonting i ditt hem på ett personligt sätt. Skicka in en bild på det färdiga resultatet och helst på hur det såg ut innan".

Sista dagen att skicka in är den 15:e mars och från och med 16:e får alla vara med och rösta på de tio finalbidragen. För att läsa mer om tävlingen klicka här.

Tadaa!

Publicerat: 2008-02-13 @ 14:38:55
Så äntligen kommen en liten bild på det gula köksbordet. Bara en liten tjuvkik. :-) Vågar jag lägger jag ut fler bilder på det i sin helhet i dagarna.

Färgkulören som jag valde är S 0530-Y10R och tack vare hjälp från Fixa & Dona gick valet lätt som en plätt när jag kom till färghandeln. Tack Isabelle!

image1163

Foto: Privat

Sand från världens alla hörn

Publicerat: 2008-02-13 @ 12:22:29


Vilken otroligt bra idé, och så dekorativt det ser ut, att samla på sig sand och sten från semestern och förvara det i små söta flaskor. Bara att drömma sig bort när man sitter hemma i vintermörkret sedan. Idé kommer från Panduro och likaså bilden.

Det får mig att tänka på en lärare som jag hade när jag läste biologi på högskolan. Han var marinbiolog och hade tack vare sitt intresse och yrke varit på alla de mest konstiga och trevliga ställen i världen. På varje ställe han besökte tog han med sig en flaska vatten hem, söt- eller saltvatten, och dessa fick vi sedan göra tester och analyser på. Det var hundratals flaskor kan jag lova alla märkta med datum och plats.

Mer Hanna

Publicerat: 2008-02-13 @ 10:10:44


Hanna Werning lanserade i samarbete med Rörstrand en muggs som bleb en succé och kom i ett antal flera färger - svart, grön, blå, rosa och gul. Nu i februari lanseras även en portionsskål och en stilren assiett i samma mönster. Så här beskriver Hanna själv mönstret:

"Jag har hämtat inspiration från byrålådorna i mitt barndomshem. Min mamma gjorde en studieresa till Ryssland i slutet av 70-talet och tog med sig souvenirer hem. Dessa har jag gått och fingrat på under hela min barndom"

Härligt, snyggt och uppiggande tycker jag!



Foto: Rorstrand.se

Visst ska det firas alla hjärtans dag!

Publicerat: 2008-02-13 @ 08:44:51
Mini Heart-Shaped CakeFrosted Chocolate-Buttermilk Cupcakes


Imorgon är det alla hjärtans dag och visst ska det firas. Jag struntar i om det är ett kommersiellt jippo - romantik i vardagen kan vi aldrig få för mycket av så det så! Sedan tycker jag inte alls att det behöver innebära dyra presenter eller annat som kostar massa pengar. En romantisk middag och lite extra tid tillsammans är vad som kan vara det mest välkomna många gånger.

Martha Stewart inspirerar med härliga bilder på vad man kan hitta på - en kärleksfull hälsning på efterrätten, strössel i form av hjärtan och är man riktigt pysslig kan man byta ut etiketterna på frukosttepåsarna till hjärtan!
  

Foto: Marthastewart.com


Balkongtips 2 - växter för balkong och uterum

Publicerat: 2008-02-13 @ 08:27:20



Ja, nu kommer inte min balkong på något vis att se ut som på bilden. Dels har jag varken så gröna fingrar eller tid för det och dels så vill jag gära få plats själv på balkongen. Men visst är det en härlig bild!?

Bilden kommer från ett reportage i Vi i Villa om Eva Brauns bok Växter för balkong och uterum. Det var en läsvärd artikel med många tips för just växtlivet och vad man bör tänka på. Dessutom verkar boken också bra, den kan man säkert låna på biblioteket om man vill fördjupa sig ytterligare.

Foto: Viivilla.se


Myskväll :-)

Publicerat: 2008-02-12 @ 22:27:03
image1161

Myskväll med godis och massor med ljus är inte helt fel (dock lite onyttigt) även om det är mitt i veckan! :-)

Kitschigt värre

Publicerat: 2008-02-12 @ 20:15:30
image1155

Jag tycker att det är kul med det lite oväntade ibland - lite kitsch helt enkelt. Den här fjäderprydda ljuslingan, som syns lite suddigt på fotot, kan man inte kalla något annat än just kitsch och sitter just nu på vårt nymålade linneskåp i matsalen. På samma ställe som jag köpte snäckskalslampan för några veckor sedan hittade jag även ljusslingan och blev helt förälskad, kunde inte lämna butiken utan den. Min mamma var på besök samma dag och trodde nog att jag hade blivit lite tokig. Likaså sambon som inte är riktigt lika förälskad i slingan som jag :-)

När jag köpte den hade jag inga planer för var den skulle placeras utan den fick en tillfällig plats på skåpet men jag måste bara säga att det blev riktigt festligt i matsalen som annars är väldigt vit och stilrent inredd. Bakom skåpet har jag satt upp ett röd-cerise fondtyg (väggen är så ful bakom och innan vi gör något åt det får det sitta ett tyg där) som gör sig riktigt bra tillsammans med det rosa i ljusslingan och lättar upp mot allt det vita i resten av rummet (synd att färgerna inte syns så bra på foto).
 
I framtiden kommer kanske slingan att hamna i hallen istället - på en vit spegel som jag vill ha dit. Vi får väl se!

Vad tycker ni om kitsch och var går gränsen för vad man kan inreda med tycker ni?

  

Småbilderna visar skåpet innan det målades och jag som målar det! :-)

Foton: Privat

Balkongtips 1 - Asiatisk dröm

Publicerat: 2008-02-12 @ 07:27:03
balkonggolv200


Inredaren Simon Davies gjorde för ett antal år sedan ett inredningsuppdrag på Aftonbladet - en vanlig trist balkong förvandlades till en asiatisk dröm. Det är inte riktigt så här jag har tänkt mig (vet helt ärligt inte alls vad jag tänkt mig...) men jag tar till mig godbitarna, till exempel var det rödmålade golvet riktigt härligt, och spanar vidare.

Mycket bra var att Simon listar sina 9 bästa tips för att lyckas med en personlig balkong så läs gärna det!

Foto: Börje Thuresson, Aftonbladet.se

Lite roligare plastkrukor

Publicerat: 2008-02-11 @ 22:05:41


Blomlådor i plast och i pastellfärger till sommarbalkongen finns på Inreda.com. Tillverkaren är Rice och som vanligt bjuder de på härliga färger - nästan som en godispåse.

Hur inreder ni helst er balkong eller uteplats? Jag behöver lite inspiration, råd och tips då jag ska inreda två balkonger i vår - en är ganska liten och kommer nog bara få besök av en eller två krukväxter men på den andra, den som ansluter till köket, får det nog plats ett litet bord och två stolar och en efterlängad liten kryddträdgård som måste arrangeras på något bra vis.

Allra helst tror jag att jag skulle vilja ha något bekvämt att ligga på istället för bord och två stolar - en fällbar stol med tjock dyna kanske. Ska vi äta får vi ha ett provisoriskt bord och köksstolarna där tillfälligt bara.

Jag sa nog ta och leta rätt på lite trevliga inspirationsbilder med balkonginredningar!

Min underbara orkidé

Publicerat: 2008-02-10 @ 20:19:17
Jag har lovat och lovat att visa bilder hemifrån den nya lägenheten och tänkte starta lite försiktigt idag. Först ut är vardagsrumsfönstret och min rosa orkidé som står i full blom just nu. Fönstret är jättestort men fylls ändå ut nästan helt av denna enorma blomma som sträcker sig en meter upp från fönsterbrädan. Jag håller tummarna för att jag ska få ha den blommande länge, länge.

På den tredje bilden kan ni se den nya lampan spegla sig i fönstret också - så jag lade in en bild på den med. Snäckskalslampan är 140 cm lång och jag var lite rädd för att den skulle bli för stor men med en takhöjd på 3,50 blev det helt perfekt. Det kanske kommer en miljöbild på den vid ett annat tillfälle.

Helt ärligt har jag varit lite restriktiv inför det här med att visa bilder hemifrån mig själv - vet inte riktigt varför men det känns lite fånigt på något vis. MEN, att se "hemma hos" bilder från andra tycker jag är det absolut roligaste så därför släpper jag på spärren. Jag får de det som ett oerhört bra sätt att arkivera hemmet på och inspirerar det någon så är det ett stort, stort plus! :-)

image1151
image1152
image1153
image1154

Foto: Privat

Rosa trädgårdskit

Publicerat: 2008-02-10 @ 10:07:36
The Pink Garden Kit


Med tanke på att ett sommarhus oftast kommer med en stor trädgård (gäller i alla fall för mig) är det snart dags att skaffa sig ett riktigt trädgårdskit inför våren och sommaren. Jag fastnade så klart för det här trädgårdskitet i rosa från Buxus.

Det är ganska länge sedan jag var i huset och fixade - det har varit lite för ruggigt och kallt under vintern men nu börjar suget komma tillbaks och det känns att sommaren är inom räckhåll och till dess hade varit skönt att ha ett beboligt hus. Men det är mycket jobb och just nu pågår renoveringsidéer, offerter och planering - skorsten och rökgångar ska bytas ut, takpannorna ska läggas om, uthusen ska renoveras och så bör vi sätta dit ett nytt värmesystem plus allt inne i huset som vi fixar med själva. Puh! Länsstyrelsens kulturnämd har varit där också för att komma tips och goda råd vad man bör bevara och hur renoveringen ska gå till för att inte förstöra något - det var väldigt intressant och det kan jag varmt rekommendera till er andra som ska renovera gamla hus.

Det kommer alltså att komma mer Projekt renovering av sommarhus framöver här på bloggen! :-)

Nätt skrivbord

Publicerat: 2008-02-10 @ 10:02:20
Picture_7
Riktigt fräckt skrivbord i två delar. Jag gillar designen och att det är så nätt - passar in i de flesta rum där man behöver ett litet skrivbord. Designer är Martin Holzapfel.

Via: Interior designroom.

Duka retro

Publicerat: 2008-02-09 @ 19:38:17

Latte Milk Bottle

Riktigt snygga glas och flaskor med retrokänsla. Kul att duka med för att få det lilla extra på bordet. Glaset och flaskan på bilden kommer från Cox & cox

Teburkar

Publicerat: 2008-02-08 @ 20:51:09



Så här fina teburkar får man om man beställer te från Inreda.com. Jättesöta är de och hade gärna fått pryda en hylla i mitt kök. Dessutom verkar det finnas i många olika goda smaker.

Virrvarr och designtävling

Publicerat: 2008-02-07 @ 12:04:01


I år fyller Sigvard Bernadottes älskade mönster Virrvarr 50 år och det firar laminattillverkaren Formica med att utlysa designtävlingen Formica Impress Design Award 2008. Vinnaren får 10 000 kronor och får se sitt mönster pryda en kollektion av laminatskivor. Någon som blir sugen att designa? 

Vår hos Zara

Publicerat: 2008-02-07 @ 07:37:54
Chennai Living Room


Vår- och sommarkollektionen finns nu hos Zara home. Klicka här för att komma till nätkatalogen som visar massor med härlig inspiration..

Ome Living Room
Osaka Bedroom 150-160 cm
Candles & Candelabras

Foto: Zarahome.com

Diskatrasa från Eva Solo

Publicerat: 2008-02-07 @ 07:37:25
image1144

Det har kommit en ny disktrasa som tydligen skiljer sig avsevärt från de disktrasor som jag har hemma. Så här skriver Danskdesign.nu om trasorna som finns att köpa där:

"Köket är hemmets mittpunkt och produkterna som vi omger oss med där ska utstråla stark estetik och genomförd funktionalitet. Därför har designerna bakom Eva Solo disktrasa tänkt innovativt och förvandlat den till ett vackert och funktionellt designobjekt, som ger ditt kök en trendig elegans. Den omdefinierade disktrasan skiljer sig från den traditionella disktrasan på flera olika sätt. Trasan är cylinderformad och tillverkad av mikrofiber med en kärna av absorberande skum. Materialet gör att trasan kan stå av sig själv när den har använts.Till själva disktrasan följer dessutom en smart hållare av mattpolerat rostfritt stål, som trasan vilar på när du inte använder den."

Är det någon som har stött på denna produkt? Jag blir nyfiken på hur den fungerar och hur man torkar med den när den är rund.

Gult till köket

Publicerat: 2008-02-06 @ 18:29:37

Jag har målat vårt lilla köksbord gult - det som ni inte har fått se ännu (jag ska försöka ta ett kort snart) och det vore kul att ta in några gula assecoarer i köket. Till exempel gul keramik från Mateus som jag älskar. På inspirationsbilden nedanför ser man hur bra gult går ihop med både blått och rosa - en helt underbar bild tycker jag. Att blanda olika färger behöver man inte vara rädd för, tvärtom istället blir det mer liv till färgerna. I alla fall så länge som man har en relativt neutral bas.

 

Foto: Mateus.se

Ledig dag!

Publicerat: 2008-02-06 @ 09:34:12
Idag är jag äntligen ledig, första dagen sedan 16:e januari. Det nya jobbet startade i rivstart, av naturliga skäl, och dagarna har varit både tidiga och sena så många timmar har det blivit.

Så, idag ska jag passa på att njuta. Alldeles strax ska jag iväg till ett spa här i närheten för en massage (min sambo tyckte att jag kunde behöva det så det överraskade han med igår) och sedan ska jag direkt till frissan för att fräscha till håret en aning.

I eftermiddag och kväll ska jag bara strosa runt i myskläder här hemma och göra vad som faller in - kanske en stunds bloggning.

Ha en bra dag allesammans!

Lite senare...
Ja, nog var det alldeles underbart och jag blev påmind om hur viktigt det är att unna sig det lilla extra då och då. Det är vi alla värda!

Vinglas eller latteglas i starka färger

Publicerat: 2008-02-06 @ 09:29:08
Visa mer informationVisa mer information

Dessa färgglada vinglas och latteglas kommer från Indiska och ser mycket trevliga ut. Jag vill duka med dessa till sommarpartyr i trädgården.

Märks det att jag längtar efter sommar och sol? :-) 

Foto: indiska.se

Underbara korgar i rosa

Publicerat: 2008-02-04 @ 20:52:00


Jag skulle nog kunna tänka mig de allihop! Tänk va läckert detta arrangemang hade varit i en hall - en liten låg bokhylla med en massa korgar i olika mönster med plats för förvaring. Så snyggt och praktiskt. Jag är helt insnöad på rosa just nu - allting kan gärna få vara rosa. Precis som när jag var liten, då hade jag rosa kläder (mestadels) ett rosa överkast som jag älskade och en massa rosa prylar i flickrummet. Ljuva 80-tal.

Just nu funderar jag på hur jag vill ha det i sovrummet och kan inte komma på hur. Från början var jag inne på att ha ett orientaliskt inspirerat rum men efter att ha hängt upp en jättesnygg purrpurrfärgad gardin i siden lade jag ner den idén. Supersnyggt egentligen men jag trivdes inte - fy så mörkt det blev. Nu letar jag nya idéer - kanske ett rosa överkast... :-)

Tillbaka till korgarna. En cerise korg har jag i vardagsrummet till tidningar men jag har gärna fler. Jag hoppas på tid över för att besöka Köpenhamn snart - där brukar finnas många snygga korgar. Korgarna på bilden är från danska Rice.  

Bilden nedanför visar en annan kul hallösning. Vilken bra och snygg lösning att hänga förvaringsboxarna direkt på väggen. En för varje familjemedlem för att förvara relativt lätta saker såsom mössor och vantar. Kolla in noshörningslampan också - helt crazy!


Foto: Rice.dk

Porslin från Åhlens

Publicerat: 2008-02-04 @ 08:09:01
tallrik_siri

Såg det här porslinet på Åhlens hemsida som jag tycker ser lovande ut med reliefmönster och musselformad skål (syns dock knappt på bilden). Ska ta en kik på det nästa gång jag besöker Åhlens.

Foto: Ahlens.se

Nyheter från Bolia

Publicerat: 2008-02-03 @ 20:41:23

ZoomZoom
ZoomZoom

Gökuren och taklampan Ball i koppar och svart är några av nyheterna hos Bolia som har så mycket mer än bara fina möbler. Gökuret är superfint och den lilla och söta göken kommer ut varje timme (om man vill) och "kokoar".

Nu finns även vårens katalog i butikerna om man vill hämta en eller så kan man kolla på den via hemsidan, klicka här.

Foto: Bolia.com


Visst förtjänar latten det här?

Publicerat: 2008-02-03 @ 20:27:27




Lovli är en community där folk som älskar design kan lägga ut sina egna produkter till försäljning. På bilden syns värmeisolerare till kaffemuggen. En kul sida där man kan hitta en hel del prylar av kreativa människor där ute. 

Glöm inte att kramas i helgen!

Publicerat: 2008-02-01 @ 06:39:41
   
Disktrasa ?Krama mig gärna?

Glöm inte att kramas - gärna och mycket! :-)

Trevlig helg!

Foto: Favoritsaker.se

RSS 2.0