Besök i Varberg

Publicerat: 2007-03-31 @ 16:32:07
image643
Bilden visar vårt vackra kallbadhus i Varberg - "Kallis"

Idag är jag på besök hos min mor i Varberg. Solen skiner och jag har passat på att sola - ja, det är faktiskt så varmt att man kan ligga ute och sola. Härligt, härligt! Ikväll blir det några öl på de nyöppnade uteserveringarna tillsammans med några vänner. Man får passa på när man är ledig - jag har inte varit bortskämd med det på den sista tiden. Idag är den första helt lediga dagen sen 12:e februari (om jag inte räknar de två dagarna jag låg hemma för halsfluss då) så jag har njutit :-) Imorgon är det dags för jobb igen...

Hoppas att ni all har haft en bra dag och njutit av solen för jag hoppas att hela Sverige har fått ha lika fint väder!

Kast van een Huis

Publicerat: 2007-03-29 @ 22:04:39

image633image634
image635
image638
image639
Foto: Kastvaneenhuis.nl

De här söta garderoberna, cd-förvaringen och bädden kommer från Kast van een Huis. Minihusen är designade för att kunna vara förvaring åt kläder, leksaker, böcker och kanske till och med kontorsmaterial. Fantasieggande och häftiga tycker jag och jag kan mycket väl tänka mig en sådan här på något bra ställe i hemmet. Men i ett barnrum hade husen såklart kommit till sin rätt verkligen!


Koja till barnen?

Publicerat: 2007-03-28 @ 23:05:12
image630
Foto: Ichiro Sugioka

Som en vit röksvamp reser sig den här grejen - för  vad är det egentligen? En koja till barn är min bästa gissning och det beror nog på att det är vad bilden förmedlar. Den är hur som helst väldigt vacker och hade garanterat blivit en oerhört fin dekoration i trädgården.

Designer är Kazuya Morita och det finns mer text att läsa för den som är intresserad här. 

En prickig stekpanna

Publicerat: 2007-03-28 @ 22:49:08
image629
Foto: Åhlens

Jag är för tillfället väldigt förtjust i prickigt och dessutom rött med vita prickar därför hade denna stekpanna passat väldigt bra till mig! :-) Kostar bara 199 kr hos Åhlens. Nu är det så att jag har en mycket bra stekpanna redan som jag är jättenöjd med, även om den är svart och tråkig, så det blir ingen ny för min del. Men det kanske finns någon annan som behöver en prickig stekpanna?

Rock and Royal

Publicerat: 2007-03-27 @ 23:24:55
image622image623
image624image626image625
image627
Foto: Rockandroyal.com

Rock and Royal tar kristallkronorna till en helt ny nivå. Absolut ingening som jag skulle vilja ha hemma i lägenheten men på rätt plats så tror jag att en av dessa kan bli riktigt cool! Döskallen och jordgloben blev mina favoriter. Rock and Royal finns i Rotterdam i Holland men har så klart kunder över hela världen. 

Idag har jag varit på studiebesök på Europaljus i Göteborg och det var mycket intressant - belysning är ju oerhört viktigt. Tyvärr hade de inga av dessa skapelser där men en hel del annat fint.

..................................................................................................................................................................................................

Ingen ny sida här idag heller...  Jag ägnade hela min lediga eftermiddag till att  shoppa loss. Inga inredningsprylar idag men en helt ny vårgarderob - jacka, skor, byxor, jeans, kjol, klänning, toppar och tröjor. Det var mycket behövligt och väldigt, väldigt roligt! :-) Sambon åker till Åre imorgon (jag är tvungen att jobba...) så då tyckte jag att jag kunde unna mig det istället. Så kvällen har gått åt till att prova alla möjliga kombinationer och städa ur garderoben på alla gamla tråkiga kläder - vissa åker till second hand och vinterkläderna åker upp på vinden. Så himla skönt att det äntligen är vår. Hoppas alla har haft en bra dag!

Behöver dina blommor dropp?

Publicerat: 2007-03-26 @ 22:07:21

image620

image621
Foto: Vitaminliving.com

Visst hade det varit skönt att ha ett dropp till växterna som sköter vattningen? Jag skulle behöva det i emellanåt i alla fall. Riktigt sött också kan jag tycka men kanske inte att rekommendera för de som har sjukusfobi. Droppet finns hos  Vitamin Living.

....................................................................................................................................................................................................

För övrigt så går det väldigt seeeegt här på bloggen så mina planer på att designa om drar ut på tiden. Gör ett nytt försök imorgon igen. Jag har varit inne på bloggarna som jag brukar kolla till och det verkar vara lika segt överallt (i alla fall på blogg.se) så det är svårt att kommentera. Jag hoppas på bättre tider...

Måste också nämna det helt underbara vädret som vi har. I kväll tog jag en promenad inne i stan (Göteborg) och längs hela Linnégatan satt folk ute på uteserveringarna och åt och drack! Min mamma upplyste mig om att detta är den varmaste dagen så här tidigt på året i Göteborg sedan 1896! Fantastiskt! Jag njuter i fulla drag. (Hoppas att det inte är på bekostnad av naturen bara...) Igår var jag i Botaniska trädgården och botaniserade, där börjar också hända saker kan jag lova! Lyllos all er nu som kan påta och plantera i trädgården.

Ha en fortsatt bra vecka! :-)


Champagne förtjänar väl diamanter?

Publicerat: 2007-03-25 @ 21:58:52
image617
Foto: Melta.se


Garanterat en partyhöjare - diamanter i drinken! Eller som kylning till champagnen - tänk vad lyxigt! Isbrickan innehåller 6 kuber som alla har olika storlek och form precis som riktiga diamanter. Kostar 129 kronor och finnsa att köpa hos Melta.

Radio till strandraggaren

Publicerat: 2007-03-25 @ 21:52:35

image615image616
Foto: Melta.se

Den röda radion är en bärbar variant i mjukt rött gummi med handtag. Med andra ord perfekt att ta med sig på picknicken eller till stranden. Bra ljudkvalitet lovas det dessutom. Söt tycker jag - i lite retrostil så där.

Den andra är en vattentät badkarsradio designad som en ubåt - för alla som vill ha musik med sig i badet.
 
Bägge radioapparaterna kostar 299 kronor och finns hos Melta. Jag har bloggat om dem en gång tidigare. De har både en butik i Göteborg och säljer också via internetbutik.


Fiskskålar på väggen

Publicerat: 2007-03-25 @ 21:18:30
image613
Foto: Plushpod.com

Jag har aldrig sett sådana här vägghängda akvarieskålar tidigare. Dekorativt tycker jag. Jag är inte så speciellt förtjust i små skålar till fiskar. Det sägs visserligen att de har 1 sekunds minne (är det verkligen så, nån som vet?)men ändå känns det inte riktigt juste att låta någon vistas på så liten yta. Men visst kan man väl använda de här skålarna till annan dekoration? Fina stenar och kanske någon växt av något slag som kan slingra sig ut. 

Finns hos Plushpod.

Love letter lights

Publicerat: 2007-03-25 @ 21:06:41
image609

Foto: Plushpod.com

Så här står det om Love letter lights, design av Stephanie Forsythe & Todd MacAllen, på Plushpods hemsida:
"The love letter series lights are simply beautiful. The concept of using elecroluminescent film to write messages which glows in the dark will capture your heart and imagination. This is not just a light, it is also an amazing artpiece."

Det tycker jag verkar mysigt - det är ju så trevligt med små meddelanden! :-)

Flame

Publicerat: 2007-03-25 @ 20:50:49

image606

Foto: Plushpod.com

En fantastiskt lampa i härliga former! Flame är designad av Bathsheba Grossman. Läs mer hos Plushpod där den finns.

Billow Pillow

Publicerat: 2007-03-25 @ 20:39:58
image604
Foto: Plushpod.com

En annorlunda design på kuddar som inte liknar någon av de jag har sett tidigare. Designer är Joe Doucet och kuddarna finns hos Plushpod.

Åh nej - så här ska det inte se ut!

Publicerat: 2007-03-24 @ 00:59:03
image603

Jag var inne och kollade på stilmallarna för att fräscha upp minnet. Jag hade nämligen tänkt att jag skulle ändra lite här på bloggen inom det närmsta. Nu får det nog bli lite snabbare än vad jag hade tänkt.... Argh! Kolla som det blev - ändrade sig helt och nu får jag inte tillbaks "min" sida. Så vitt jag vet så sparade jag ingenting, ändå blev det så här! Jaja... så kan det gå. Jag kan verkligen bli helt tokig på datorer och nu orkar jag inte ändra på det. Imorgon jobbar jag hela dan så det blir nog ändring först på söndag.

Så under tiden får det se ut så här!

Ha en skön lördag allihop och njut av det fina vädret som metrologerna har lovat oss! :-)

......................................................................................................................................................................................................

Tillägg: Är det någon som kanske är lite bättre än mig på datorer och kan tipsa hur jag gör när jag ska lägga in en bild uppe på headern (tror att det är den jag menar - där det är skog på min sida nu). Jag såg i stilmallen var koden för bilden ska vara någonstans men hur gör jag om jag vill ha en egen bild som ligger i datorn? Vad är det för kod som man ska lägga in där då? Eller är jag helt ute och cyklar?  Hoppas att någon förstår vad jag menar... Tusen tack på förhand! :-)

Hej svejs, nu kilar jag till jobbet!

Emiko Oki

Publicerat: 2007-03-24 @ 00:44:55

image602
Foto: Emikooki.com


Emiko Oki är en en designer, född i Tokyo och boende i London. En av hennes favorit bland engelska designprylar är ölglaset - det är lätt att hålla/bära och står stabilt, enligt Emiko. Därför har hon designat en serie med fyra ölglas med olika användningsområden - vas, ljushållare, vinglas och askfat. Här på bilden syns vinglaset som jag tycker är den absolut fräckaste! Det ser verkligen ut som om vinglaset flyter runt i ölglaset, eller hur?

För att se de tre andra modellerna klicka här!

Tygfrossa med aftonbladet

Publicerat: 2007-03-23 @ 09:31:50
image601
Foto: Designers Guild


Aftonbladet har ett jättebra bildspel som inspiration för alla oss som älskar vackra tyger och färger! Klicka här för att ta dig dit!!

Accessoarer från Untothislast

Publicerat: 2007-03-22 @ 21:31:18
image595image596
image597image598
image599image600
Foto: Untothislast.co.uk

Företaget, Untothislast, som jag bloggade om i förra inlägget gör inte bara möbler utan även accessoarer. Här är några av dem. Ljushållarna överst tycker jag speciellt mycket om. Det är kul med saker som går att förändra - antingen använder man några tillsammans och sätter ihop till vackra mönster eller så en i taget. Bilden längst ner till vänster föreställer en klädhängare. Vad tycker ni om underlägget som visar var tallriken och besticken ska vara?

Möbler från Untothislast

Publicerat: 2007-03-22 @ 20:59:18
image586image587
image588image589
image591image592
image593image594
Foto: Untothislast.co.uk

Londonbaserde företaget Untothislast gör väldigt vackra möbler i rolig design. Jag gillar speciellt de här möblerna på bilderna, de runda härliga formerna på stolarna och bordet och på hyllan nederst som ser ut som en bikupa. Ja, den heter till och med honey comb.

Anthropologie

Publicerat: 2007-03-22 @ 09:21:11
image576image583
image580image581
image585image584
Foto: Anthropologie

Jag har blivit väldigt förtjust gamla möbler omklädda i lite modernare, färgglada tyger i härliga mönster. Den kombon är oslagbar!

Sofforna och stolarna på bilderna ovanför finns hos Anthropologie och är riktigt, riktigt snygga!!

Bra efterrätt till halsflussare :-)

Publicerat: 2007-03-21 @ 19:19:25
Jag har, som några läst innan, råkat ut för halsfluss och som ni säkert vet är matlusten inte är på topp då precis. Feber men speciellt ömmande halsmandlar gör så att man helst inte vill svälja överhuvudtaget. Blev lite trött på nyponsoppa så det fick bli något annat. Detta är ett tips från en kompis - riktigt, riktigt gott och väldigt, väldigt lätt fixat. Till och med mina mandlar godkände det. Gled ner som smörjmedel  :-)  

Jag kallar det från och med nu för Halsflussefterrätt!
Gör så här: Tag ca 2-3 dl tinade jordgubbar och hallon, mixa dem tillsammans med en ask Kesella vanilj. Voila, klart! Fräsch och supergod efterrätt som jag kommer att servera även när jag inte har halsfluss. I ett högt coctailglas hade det sett mycket lyxigt ut! Idag kände jag mig inte riktigt så lyxig så det fick bli i mina Mineglas :-)

Nu lutar jag mig tillbaks, äter lite Halsflussefterrätt och väntar med stor nyfikenhet på Grey´s anatomy. Vem ska Meredith välja? Det måste väl ändå bli Dr. Dreamy!! Vad tror ni?


Foto: privat

Rare Device

Publicerat: 2007-03-21 @ 18:34:22
På något sätt hamnade jag inne på Rare Device och hittade en hel del finfina saker som jag bara måste lägga in i bloggen. Ett USA-baserat företag som har produkter av designers från både USA och Europa. Here it comes! Uppifrån och ner:

Wallpaper-poster. Design: Hanna Werning, Sverige.
Jungle vinyl wall art. Design: Ich & Kar, Frankrike.
Jill Bliss poster. Design: Jill Bliss, San Francisco.
Letterpress wall print. Design: Old School Stationers, Portland USA. Kolla in på länken för fler motiv.
IVY #mo1. Design: mos Office, NYC USA.
Lumen oil lamp. Designer: Adam Frank, Brooklyn USA.
Wool knit tote #mn04. Design: Margaret Nicole, NYC USA. 


image563.
image568
image567
image569
image570
image572
image573
Foton: Raredevice.net

Pysseltips från eMeN

Publicerat: 2007-03-21 @ 16:56:54
Jag tittade in hos eMeN och hittade ett jättesött pysseltips inför påsken. Ett riktigt godisägg! Länka dig vidare här för att kunna ta del av Marias instruktioner.


Foto: eMeN

Richard Shed

Publicerat: 2007-03-21 @ 13:14:10
Richard Shed heter designern bakom Hidden Cabinet, Discovery och Here. Annorlunda och kul. I Hidden Cabinet (överst) dras kontrasten mellan gammalt och nytt verkligen till sin spets. Liksom materialvalen, valnöten mot det vita rena. Riktigt häftigt tycker jag!

image555
image557
image559
Foto: Richardshed.com

Design från Australien

Publicerat: 2007-03-21 @ 12:32:28
Jag hittade en sida från Blueandbrown som är ett företag från Sydney i Australlien. De tillverkar tavlor och stickers att sätta på väggen. De sistnämda fastnade jag för - riktigt fina saker. På hemsidan fick jag syn på en länk till Husmusen som jag kollade in och mycket riktigt Husmusen har tipsat om Blueandbrown men jag tycker att de förtjänar ytterligare uppmärksamhet så här är lite inspirationsbilder!

image549
image550
image551
Foto: Blueandbrown

Vi har blivit inbjudna...

Publicerat: 2007-03-21 @ 11:50:44

...till några vänner och har bara fått veta att vi ska leka en lek - ett rollspel av något slag. Nu har det börjat dyka upp några ledtrådar. Jag fick precis ett brev med lite bakgrundsfakta. En vetenskapsman har hittats mördad under en fest och vi är alla deltagare på festen. Jag ska vara Samantha, dotter till en av de andra deltagarna och en 20-årig modemedveten tjej med kortkort kjol.  Jaja, det ska jag väl ordna :-)

Det kommer att komma fler ledtrådar och instruktioner snart. Det är så spännande med sådana här grejer! Kul att ha något att se fram emot!


B. Mori & Co

Publicerat: 2007-03-21 @ 11:32:29
B. Mori & Co finns i San Fransisco och tillverkar tapeter och tyger i finaste siden. Känslan är att nytt möter gammalt och öst möter väst. Riktigt vackert tycker jag - som konstverk!

image542

Foto: B. Mori & Co



Möbler till sommaren

Publicerat: 2007-03-21 @ 10:34:20
Nu när sommaren närmar sig med stormsteg (för det gör den väl ändå? :-)) så är det dags att kolla upp utemöbler. Jag önskar verkligen att jag hade det angenäma problemet men nu har jag inte ens en balkong så jag får blogga om det istället!

Dessa möbler som visas på bilderna nedan kommer från Janus et Cie från USA.

Översta bilden visar en utomhusdusch, jag tog med den bilden för jag tycker att den är så störtskön. Lite humor där - det ser verkligen naturligt ut :-) Och solstolarna är så läckra på bilden nedanför!!!

image537
image538
image539
image540
Foto: Janus et Cie

 

Marint och fint!

Publicerat: 2007-03-20 @ 18:28:22
I Santa Monica i USA ligger en butik som heter Weego home och som tur är har de även en hemsida som man kan gå in på och titta på deras fina produkter. Verkar dock inte finnas någon shop i sikte...

Sakerna går i det marina temat och jag gillar verkligen det jag ser!

image529image530
image531image535
image533image536
Foton: Weegohome.com

Snygga mattor

Publicerat: 2007-03-20 @ 18:06:18
Emma Gardner gör jättefina mattor i en mängd olika färger och mönster. Hon håller till i Connecticut i USA och hennes mattor finns bland annat hos Unica home men Emma har även egen hemsida där man kan titta på hennes mattor.

image522

Foton: Emmagardnerdesign.com

Sjuk...

Publicerat: 2007-03-20 @ 11:27:02
Jag har precis kommit hem från doktorn och det visade sig att jag hade en rejäl halsfluss. Det var i och för sig det jag anade efter den sista sömnlösa natten - både halsen och öronen värkte. Penicillin och sängläge i två dar... Fy, va tråkigt! Jag har verkligen inte tid för detta men det är bara att lyda order så att jag blir frisk nån gång. Halsont har jag gått med i fem veckor nu så jag är lite trött på det. Jag har laddat kyl och frys med nyponsoppa och glass - det är nog det enda som kan passera min ömma och svullna hals.

Det kanske blir nåt inlägg som är lite roligare än detta under dagen, vi får se. Måste nog roa mig med något! :-)

image521

Söt kinabox till ljuset

Publicerat: 2007-03-19 @ 21:17:34
De här ljushållarna fastnade jag för när jag var inne på Cocoon och tittade. Ser ut som de där boxarna som man får kinamaten i.

image519

Lysande vas

Publicerat: 2007-03-19 @ 08:26:20
image518


En lysande vas, Battista, designad av Donato D´Urbino e Paolo Lomazzi. Urläcker! Finns hos italienska Bonaldo.

Kitschlampor från Design Direkt

Publicerat: 2007-03-18 @ 19:20:19


image513

image517


image512


Härligt färglada och kitschiga lampor som finns på Design Direkts hemsida. Jag kan villigt erkänna att de inte alls hade passat hemma hos mig, i alla fall inte i mitt nuvarande hem. Jag kan tänka mig att barn hade ääälskat lamporna - jag hade hängt upp en gladeligen för ex antal år sen :-) Och även om jag inte vill ha kitsch i hemmet så kan jag inte låta bli att fascineras av det och såklart gilla färgerna.

De två översta lamporna kommer från Tai Wood & Scherer och ljusslingan från Papyrus.   

Väckarklocka i retrostil

Publicerat: 2007-03-18 @ 19:02:05
Jag gillar retrostilen som har blivit populär bland elektronik. En radio från Tivoli Audio hade till exempel gärna fått flytta in hemma hos mig.

Radion/alarmklockan på bilden nedanför heter Back in time, vilket är ett klockrent namn (haha) och finns hos Fina ting. Bilden visar fram- och baksida. Snygg väckarklocka!

image508

LAX wall mounted shelf

Publicerat: 2007-03-18 @ 18:37:26
image504

Från Mash Studios kommer denna vägghängda och mycket snygga hylla, LAX wall mounted shelf. Enkel och smart design, det gillar jag. Inga skruvar syns och inga handtag eller ben som stör. Kolla in väggen bakom - den tycker jag är riktigt fin! Finns hos Design Public och designer är Bernard Brucha.

Icarus

Publicerat: 2007-03-18 @ 18:26:09
image503


Den läckra lampan Icarus ser ut som flygande fjädrar och är designad av Tord Boontje. Lampan finns hos Frapp.se

Ny tygkollektion från Bemz

Publicerat: 2007-03-18 @ 18:16:50
Bemz, som gör soff- fåtölj och nu även stolsöverdrag till Ikeamöbler, har en ny tygkollektion som heter Studio Line. Den består av bomullstyger från Borås Cotton. Tygerna är vävda i två olika färger vilket resulterar i strukturerad tygyta och rena strama linjer.  Många starka, härliga färger finns för de som vågar!

image501
image502

Lägesrapport

Publicerat: 2007-03-18 @ 17:16:03
Det har blivit lite tid framför datorn för min del den här helgen. Jag har jobbat hela helgen (som vanligt, kom faktiskt underfund med att jag inte har haft en enda ledigt sen 13:e februari och att nästa lediga dag är den sista mars... puh!) och faktiskt hunnit med att underhålla min umgängeskrets också vilket var oerhört trevligt. Det är så underbart att ha vänner!! Blir helt lycklig av att tänka på det! :-)

Det blev ingenting med förra veckans lägenhet men denna vecka är det annan lägenhetsvisning inbokad. Spännande. Även om det inte leder till köp så får man ju i alla fall se några trevliga lägenheter, möbleringar, lösningar och förhoppningsvis även lite renoveringstips.

Nu blir det lite mat och kanske kommer leta-inredning/design-prylar-till bloggen-lusten efter det! :-) 

Hoppas alla har haft en trevlig helg och att ni njuter av en lugn, skön söndagkväll!

Så snyggt så snyggt så!

Publicerat: 2007-03-16 @ 20:27:50
Jag blir nästan tokigt glad av att titta på det här! Det är ju sååå fint. Jag tycker verkligen om keramik och det här tilltalar mitt formtycke!

Det är Sandra Haischberger som står bakom och säljer genom företaget Feinedinge som finns i Wien. Jag kunde inte hitta nån återförsäljare i Sverige, däremot i Norge, Bergen.

Varning för bildchock! (Det blev lite många men jag kunde inte ta bort nån).

image486
image489
image492
image495
image496
image498
image500

Armbandstelefon

Publicerat: 2007-03-16 @ 19:48:52
image483
image484image485

Ja, tekniken går verkligen framåt. Kolla in den här armbandstelefonen - bracelet phone från Yanko Design.

När du får ett meddelande vibrerar telefonen på handleden, den är lätt att ta av och knapparna ser ut som diamanter! Telefonen har många funktioner, bland annat fungerar den som vanlig MP3. Designer: Tao Ma.

Jag kommer ihåg ett projekt som vi hade i skolan nån gång på mellanstadiet. Vi var med i någon teknik- och designtävling där man skulle komma på framtidens produkt. Jag och min kompis "uppfann" då en klocka som man kunde ha på armen och som samtidigt var en telefon. Ha, nu är den här! :-) 

Bev Hisey

Publicerat: 2007-03-16 @ 10:42:14
Kuddar och mattor i underbara färger, mönster och former från Bev Hisey.
Jag vill bara ha, ha, ha!!! :-)


image465
image467

image473
image479

Porslinsringar

Publicerat: 2007-03-16 @ 10:07:45
image462

Skaparen bakom dessa ringar är danska Anne Black som gör keramik helt i min smak. Tyvärr verkar det inte finnas någon återförsäljare i Sverige så om köplusten slår till så får man nog åka till Köpenhamn. Ringarna hittade jag först hos Shop Atmosphere och sökte mig sedan vidare. Shop Atmosphere verkar inte heller sälja till Svedala.

Robotdans!!

Publicerat: 2007-03-15 @ 22:05:37
Fick precis ett youtube-tips och kan inte låta bli att lägga in det här. Ni måste kolla! Jag har aldrig sett en människa göra nåt sånt så bra innan. Har han inga leder eller? (Vänta tills de två första killarna har gjort sitt...)
Klicka här!

Fransk textil från Manuel Canovas

Publicerat: 2007-03-15 @ 21:56:41
Manuel Canovas är ett franskt textilföretag som skapar tyger och tapeter med kvalitet och färgrikedom. Vackert tycker jag och även harmoniskt trots alla färger. Återförsäljare i Sverige är Cadoro Agenturer i Stockholm.

Här är några bilder från årets kollektion. Fåtöljen med det gröna bladtyget är väl helt underbar?!

image456
image457

Finfint från LSA International

Publicerat: 2007-03-15 @ 21:41:33
Glas och keramik kan man aldrig få nog ut av  - absolut inte att titta på i alla fall ! :-) Dessa här finfina sakerna kommer från LSA International. Finns återförsäljare på flera håll i Sverige och Europa, däremot ingen sökfunktion för det på deras hemsidan - tyvärr.

image450image451
image452image453
image454image455

Casa da musica

Publicerat: 2007-03-15 @ 21:24:03
I Porto i Portugal ligger Casa da musica som är en konserthall designad av Rem Koolhaas. Byggnaden reser sig som en diamant mot skyn och inuti möts modern och klassisk design i en smakfull kombination. Alla de fina bilderna hittade jag på Anzenberger Agency.

image439
image440


Scarfs och armband från Fung and Blatt Architects

Publicerat: 2007-03-15 @ 10:37:02
image432image433

image437
Foto: Fungandblatt.com

Textil utsmyckning från Fung and Blatt Architects.

Villa Bio

Publicerat: 2007-03-15 @ 10:07:40
image429

Jag tycker att det är väldigt spännande och intressant med arkitektur. Barcelona är en av de platser som man förknippar med spännande arkitektur och det är troligtvis mycket tack vare Antonio Gaudí som har utsmyckat staden på de mest fantastiska sätt.

Lite mer än en timme utanför Barcelona, i Llers (för övrigt hemstaden till den kända konstnären Salvador Dali), ligger Villa Bio som Enric Ruiz-Geli designat. Ruiz-Geli driver arkitektfirman Cloud9. Jag såg huset första gången i en tidningsartikel i höstas och blev väldigt fascinerad. Kanske inte så insynsskyddat men otroligt läckert.

Och som golfare som jag är så får det mig att tänka på klubbhuset i Öijareds golfklubb i Floda utanför Göteborg. Klubbhuset är nämligen överväxt med gräs och på taket ligger en utslagsplats. Det är verkligen häftigt och om jag inte minns fel så har det även blivit utnämt till Sveriges roligaste eller finaste klubbhus. Jag har febrilt letat efter en bild men hittade tyvärr ingen...

Nu har jag hittat artikeln på Villa Bio som var publicerad i Dwell och om någon vill läsa den klicka här! Här är några bilder av huset.

image428

Stockholmsmatta

Publicerat: 2007-03-14 @ 14:42:09
För alla som älskar Stockholm och vill sätta fötterna där varje dag kanske denna mattan skulle passa?! Mattan Stockholm från Etol visar nämligen en karta över huvudstaden. Jag kan inte alls orientera mig men så är jag ju inte så värst kunnig om Stockholm heller. Design av Claes Hansen.

image427
Foto: Etol.se

Rostfritt i olika kombos

Publicerat: 2007-03-14 @ 14:28:01
Tyska blomus tycker jag har riktigt fina grejer. Stilrena och enkla kreationer i allt från skyltar till koppar och trädgårdsredskap. Deras tanke är att skapa harmoniska former och funktionella produkter för att kunna användas varje dag. Många av produkterna kombineras även med andra material, t.ex porslin.  Det tycker jag är snyggt.

Återförsäljare finns på flera olika ställen i Sverige. det finns en bra sökfunktion på hemsidan där man kan leta upp närmsta butik.

image416
Jag var bara tvungen att lägga in den här inspirationsbilden. Egentligen är det väl meningen att man ska fokusera på vinstället i bakgrunden men i alla fall mina ögon landar enbart på det där lejongapet. Ser väldigt äkta ut! Till och med tungan, men det kan den väl ändå inte vara?

Nedanför är några bilder utan djurgap. Koppen överst tycker jag är så fin och har en härlig osymmetrisk form. Skylten skulle behövas på vissa toaletter - sitt ner killar! Och tidningsställ kan man aldrig få för mycket av och tapasskålarna är riktigt nice de med!
image421
image422
image423
image425
Foton: Blomus.de


Sommarligt

Publicerat: 2007-03-14 @ 13:31:23
image415
Foto: Dome.se

Idag är det helt fantastikst vårväder! Alla bara njuter och ser så otroligt glada och lättade ut. Det känns som om det finns hopp om värme och sommar även i år! Dome är ett underbart företag med fina produkter - ett samspel mellan skandinavisk och asiatisk inredning - och med insikt om både miljö och människor. På hemsidan finns en inspirationsbild som är så härlig och som de kallar Sommarligt - visst är den sommarlig? :-)

Många fina kuddar skymtar fram, lovely!!

Kuliga saker från DYB

Publicerat: 2007-03-13 @ 23:40:41
image409image410
image411image413
image412
Foto: Dyb.dk

Lite olika saker från DYB - j-me och Black & Blum. Visst är Climbing light och Reading light från Black & Blum heeelt underbara? En sån där vill jag verkligen ha! De verkar inte leverera utanför Danmark dock... Är det någon som vet nåt annat ställe man kan hitta produkter från Black & Blum? Annars får jag maila och fråga! :-)

Biologi och matematik kontra design!

Publicerat: 2007-03-13 @ 22:49:39
image404


Många kanske redan känner till Fibonacci eller känns Gyllene snittet mer bekant? En matematiker, Leonardo Fibonacci, upptäckte på 1200-talet olika mönster som upprepar sig i naturen och beskrev det med en speciell talföljd - det gyllene snittet. Det är harmoniska förhållanden i en struktur och finns på och i de flesta ställen i vår natur och hos människan - hos snäckan och i förhållanden mellan olika delar av vår kropp.
 
image405


Fibonaccis talföljd är: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34,..  Kan ni räkna ut hur de förhåller sig till varandra?

Summan av de två senaste talen blir nästa tal och så fortsätter det. Men för att komma till gyllene snittet så måste man fortsätta lite till...

Då dividerar man det senaste talet med det föregående, tex 2/1=2, 5/3=1,666..., 34/21=1,61905 o.s.v. Om man fortsätter så, högre och högre, kommer man allt närmre talet phi som man brukar avrunda till 1,618 (obs! inte pi=3,14 som vi använder när vi räknar ut cirkelns area).

Detta mått kan ses på många olika förhållanden på människokroppen. Om man utgår från att hela kroppen är 1 så är sträckan mellan huvudet och fingertopparna 0,618. Om man tar sträckan från ögonen ner till hakan så är munnen 0,618 utav 1 och från andra hållet kommer näsan på den placeringen. Detta är bara några exempel - kroppen består bara av gyllene snittet!

image407


Gyllene snittet finns ofta i spiraler, galaxer och snäckor. Man kan räkna ut hur kaniner förökar sig med hjälp av Fibonaccis talföljd och det används till och med i aktieanalys. Här kommer några fler exempel från naturen:

En tallkottes fjäll har ett mönster med 8 spiraler motsols och 5 medsols.
Ananasen har ett liknande mönster men där är spiralerna 13 och 8.
Liknande spiraler finns även hos solrosen.

image406


Vissa anser att gyllene snittet kan vara ett mått på hur vackert något/någon är. Desto närmare gyllene snittet något mäter desto mer perfekt.

Konstnärer har genom all tider studerat gyllene snittet och försökt uppnå detta i sin målningar för att skapa vackra målningar som vi ska attraheras av. Bland annat så är Cheopspyramiden byggd efter gyllene snittets regler. 

image408

Jag hoppas att ni förstod det här med Fibonaccis talföljd och gyllene snittet ( om ni nu inte redan kunde detta) - det kan vara lite kul att veta kan jag tycka! När man läser biologi är det ett ständigt återkommande inslag och man märker att det faktiskt finns representerat i det mesta. Spännande!

Jag avrundar med en bild på en ljusstake som är skapad utifrån gyllene snittet. Loop the candelabra från Black & Blum (Dyb.dk) ska vara skapad efter naturen och därför perfekt för ögat att titta på. Ja, ni får avgöra om det är så!

Jag tycker att det är en mycket fin ljusstake!
image403
Foto: Dyb.dk
 

Fortsättning lägenhetsvisning 1

Publicerat: 2007-03-13 @ 17:33:34
Jag hade tänkt att publicera en liten biologilektion idag! :-) Så klart med inriktning design! Men jag hann inte riktigt bli klar. Det är grymt mycket svårare att vara pedagogisk när man bara ska skriva... Ni får se vad det blir! :-)

Nu ska jag nämligen iväg på lägenhetsvisning och sen blir det fika hos kusinvitamin! Ska bli sååå spännande att se om lägenheten är lika fin som på bilderna!!

Ha en bra kväll allihop!

Lite senare....

Lägenheten var fin och jag gillade den. Vissa saker behöver fixas men det tycker jag bara är bra. Jag bill gärna sätta min egen prägel - fixa och greja är ju så roligt! Vi får väl se hur det blir...  

Lite reklam för Chrysanthemum!

Publicerat: 2007-03-13 @ 17:02:26
För exakt tre veckor sen köpte jag fem stycken vita chrysanthemum - jag har till och med bevis här i bloggen där de är med på mitt vardagsrumsbord! Jag har bytt vatten på dem lite då och då och de har fått byta vas några gånger för stjälkarna har blivit kortare och kortare  allt eftersom jag har kapat dem. Men de blommar fortfarande lika fint!! Det vill jag kalla ekonomiska blommor det. Nu hade bladen blivit så fula och tråkiga att stjälkarna fick åka av helt och istället fick blommorna flytta över till ett vitt keramikfat. En apelsin hade också passerat det godaste stadiet och åkte samma väg... blev fint med lite färg till. Här är bildbevis på de seglivade krabaterna!

image401
image402
Foto: privat

Nyheter från Ceannis - kuddar och väskor

Publicerat: 2007-03-12 @ 21:05:08

Ceannis gör otroligt snygga kuddar och väskor tycker jag. Fin härlig kvalitet och vackra mönster. Ceannis startade i Hong Kong 1998 och är kända för kvaliteten, bra priser och sin trendkänslighet. Nu är märket spritt till USA och Europa sen några år tillbaks och det finns återförsäljare på de flesta ställen - som tur är!! Här i Göteborg har vi bland annat butken Prylgalet som säljer av Ceannis sortiment, för övrigt en mycket trevlig affär!

Här är några bilder på kuddar och väskor från vår- och sommarkollektionen 2007. Så himla mycket fint!! Håll i plånboken! :-)

image393
image395
image396
image397image398
image399image400 


Tiogruppens vårnyheter

Publicerat: 2007-03-12 @ 20:27:58
I vårens nyheter från Tiogruppen presenteras förminskade versioner av höstens kollektion. På bilderna syns en lådnecessär av Ingela Håkansson, sminkväska av Tom Hedqvist och portmonnä av Birgitta Hahn. Den sista är jag mycket förtjust i.

image388
image390

image391

Pick Up från Höganäs

Publicerat: 2007-03-12 @ 18:58:36
image386

Formgivarna Karin Agélii och Anki Eklund tänkte på oss som gärna vill ta en fikastund på lite andra ställen än i köket - i sängen, trädgården eller varför inte på mingelfesten. Muggens midja gör att den är skön att hålla i men också så att den passar i brickans hål, smidig att bära på alltså. Brickan finns med fyra olika mönster som alla ser mycket fina ut. Priset för mugg och bricka är ca 149 kr och tillverkas av Höganäs keramik.

image384

image387

Växtspaljé från Loop

Publicerat: 2007-03-11 @ 22:26:57
Jag gillar den här spaljén, Bio Wall,  från Loop.pH tänkt för inomhusmiljö. Inspiration är hämtad från cellernas och molekylernas former och materialet som spaljén är gjord i är fiberglas.

image379
image380
image381
image382

Plastic, plastic

Publicerat: 2007-03-11 @ 21:52:14
Hos Tom Dixon finns de här plaststolarna, borden och skålarna. Supercoola!

image376
image377
image378

Trädockor från Girard

Publicerat: 2007-03-11 @ 21:33:00
Alexander Girard var en va de främsta designer USAs efterkrigstid. Hans fokus låg på textildesign och inspiration hämtade han främst från populärkonst från Syd Amerika, Asien och Östeuropa. Han var själv en stor samlare av populärkonst och trädockorna, på bilden nedanför, som Girard tillverkade var tänkta till hans eget hem. Nu finns kollektionen av trädockorna från 1963 hos Vitra

image375

Japansk design

Publicerat: 2007-03-10 @ 18:52:26
Tortoise drivs av Keiko och Tako Shinomoto sen fyra år tillbaks. Paret kommer från Japan men bor i Los Angeles. Japansk design är tidlös och klassisk och så även dessa fina lampor.

image372
Mokusei lamp. Mokusei betyder Jupiter på japanska och lampan har fått namnet för att mönstret på lampan påminner om Jupiters yta. Skärmen är täckt av 20 triangelformade körsbärsfanerbitar.  


image373
Bent cedar lamp är tillverkad på ett gammalt traditionellt vis som fortfarande utförs i norra delarna av Japan i Akita.

Gör som Salem Al Fakir - håll stilen!

Publicerat: 2007-03-09 @ 21:41:04
image370
Foto: Ulf Magnusson


Stil är ju ett genomgående tema på den här bloggen... och här ni en kille med stil! Jag har alltid beundrat folk som helt och hållet väljer sin egen väg - och Salem al Fakir uppfyller definitivt det kriteriet. Har ni riktigt tråkigt eller av någon anledning känner er nere så är det givna receptet att lägga i Salem i spelaren och let the good feelings come!

Radiohiten "Good Song" är just det - en riktig feel good rökare! Man blir så &%&/%#¤/ glad!!! Min pojkvän är musiker och menar på att musiken är "intelligent" eller nåt... men vem bryr sig :-) Salem får använda vilka skalor han vill, bara han inte slutar att göra exakt det han gör nu. Ta dig hit och be prepared to feel good.

Mr Fakir är musiker sedan barnsben - en klassisk sådan. Konserviolinist står det på hans CV och visst hörs det att han inte är helt korkad när han tar sig an instrumenten. För att ytterligare förkovra er så läs denna intervjun publicerad i King.

Det finns många bra clip på YouTube också. Bland annat en duett med Marit Bergman som är värd att lyssnas på mer än en gång. Here it is.

Alltså, när det gäller stil - gör som Salem. Plocka fram allt du har inombords och vräk det rakt ut i ansiktet på folk. Ärlighet - "att vara äkta" - impar. Jag är säker på att ni håller med om det, vad ni än gör till vardags.

Vårnyheter från Trendinteriör

Publicerat: 2007-03-07 @ 16:23:34
image365image366


 

image368image369


                    

image364
Foto: Trend Interiör



Dessa saker kommer från Trend Interiörs vårnyheter. Blommigt och sirligt verkar vara grejen i vår! Dörrmattan längst ner är riktigt läcker tycker jag.


Sängen Doinit

Publicerat: 2007-03-07 @ 15:09:26
Från engelska Burke and Hazelden kommer denna vågade säng. Ja, titta riktigt ordentligt!! Designern Ellen van de Graaf står bakom illustrationerna och har verkligen tagit ut svängarna. 
Materialet är valnötsträ och prislappen... ja, den är 47 600 kronor hos Furnish. 
Jag såg den i nya numret av Plaza.

image354

Fakta om sömn

Publicerat: 2007-03-07 @ 14:46:39
image350


Jag tycker att alla klagar på att de är så trötta - inklusive jag själv. Men det är inte så konstigt. Det är snart slutet på vår mörka tid och energiförråden är nästan slut. Lyckligtvis går det åt rätt håll och väderprognoserna lovar att våren är på gång med stormsteg, även om vi måste stå ut med lite regn först ett par dagar. Nåja, det ska väl gå... På morgonnyheterna visar de varje morgon vårtecken i form av bilder från tittarna och man blir så lycklig över att få se de första snödropparna som har kämpat sig upp!

I den senaste Plaza Interiör (nr 3) är det ett jättetjockt reporatge om sovrum - umderbara sådana - men också lite fakta om sömn som jag tyckte kan var kul att veta för er som inte har läst tidningen.

Vi svenskar sover i genomsnitt 6 timmar och 51 minuter per natt på vardagarna. På helgerna försöker vi ta igen den missade nattsömnen men kommer ändå bara upp i 7 timmar och 50 minuter. Nästan varannan svensk sover nån gång i veckan mindre än fem timmar per natt. Aja baja!!
Källa: Sömnrapporten 2005

Det sägs väl att man bör sova i alla fall 8 timmarper natt? Det är ju så klart individuellt som så många andra saker. 

De Vanligaste Orsakerna Till Att Vi Sover För Lite:

1. Stress inför arbete eller studier.
2.Oro för anhöriga eller partner.
3. Sjukdom eller smärta.
4. Att man tittar på tv eller lyssnar på radio. (Till denna punkt borde det kanske tilläggas: läsa och skriva inlägg i bloggar... min kommenter). 
5. Att man umgås med vänner.
Källa: Sömnrapporten 2005

Om någon nu skull ha problem medsömnen så tipsar även Plaza om tre webbsidor:

Sömnhjälpen
Sleepnet
Sleepmedicinenews
image352

Det bästa mot tröttheten är nog ändå att det snart blir sommar - då orkar man hur mycket som helst utan åtta timmars sömn... Jag längtar!!!

Utmanad

Publicerat: 2007-03-06 @ 22:50:54
Jag har blivit utmanad av Emma.

REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information. Då så ska jag berätta/bekänna lite om mig!!

1. Jag är utbildad lärare i biologi och kemi men gör idag något helt annat...

2. Jag är tävlingsmänniska av stora mått och älskar att vinna - speciellt över pojkvännen! :-)

3. Min mamma är norrländska, från sydvästra Lappland. Så jag har spenderat många somrar och vintrar i fjällen. Plocka hjortron å svamp, åka skoter, slalom, turåkning och fjällvandring är saker som jag uppskattar mycket. Naturen i största allmänhet ska jag nog säga...

4. Nakenbadar flitigt på somrarna! Då träffas vi hela tjejgänget på damernas och pratar skit och solar topless utan några blickar från manligt kön. Det är de bästa stunderna på hela året! *Längtar*

5. Spelar golf - mycket och gärna. Idag ligger handikappet på 4 och jag slår pojkvännen med hästlängder :-) (Sorry älskling, jag var tvungen att nämna det!! :-))

6. Jag älskar choklad - verkligen älskar! Men det är väl inte så underligt? :-)

Nu går detta "spelet" vidare till:

Art[E]fact
Mandimoon
Lippglossgirl
Inredning och pyssel
Drömhem
Kol och krita

Mycket nöje! :-)

Växter och grönt från Marimekko

Publicerat: 2007-03-06 @ 20:33:01

image346


Foto: Marimekko.com

Från Marimekkos Spring/Summer´07 fanns det några gröna, sköna och växtrika bäddset som jag tyckte om. Alla andra var givetvis också  fina men nu blev det bara gröna temat här. Klicka vidare för att se de andra!


Mini Cooper + Bisazza = det här!

Publicerat: 2007-03-06 @ 19:26:39
image342


Jag har helt missat den här bilkreationen. Jag är mycket förtjust i Mini Cooper och hade gärna haft en att glida omkring i! Den översta är riktigt fin tycker jag. Vad tycker ni? Skulle man tröttna snabbt med en så mönstrad bil? Jag behöver nog inte oroa mig i och för sig - den kostar säkert skjortan...

I samarbete med italienska kakelföretaget Bisazza har Mini Cooper tagit fram dessa fyra bilar. Det är ingen nyhet - redan förra våren på möbelmässan i Milano visades dem. 

 

Kroki

Publicerat: 2007-03-06 @ 18:26:39
image341


Observera att det INTE är jag som har gjort bilden ovan - för jag har aldrig målat kroki. Men imorgon är det dags för min premiär!! Jag är lite smått nervös ska jag villigt erkänna.

Jag kommer troligtvis inte att lägga ut några bilder på mina skapelser - efter vad jag har förstått så ser de första skapelserna från krokimålning mer ut som gorillaliknande varelser än som en människa. Usch, det låter ju inte så kul. Vi får hoppas att modellen inte vill se målningarna efteråt - då kan ju hon/han bli helt knäckt stackarn...

Lite pirrigt men mest spännande ska det bli! Är det någon som har erfarenhet av kroki och kan ge mig lite coachning? Kanske kan behövas :-)

Sen får vi väl se vilken modell vi får - tänk om det blir värsta hunken! Hjälp! Jag tror att jag hoppas på en kvinna... annars blir det nog för mycket på en gång! :-)

 

Kan inte låta bli...

Publicerat: 2007-03-05 @ 22:09:01

...att lägga ut några fler bilder från Within4Walls som jag bloggade om häromdagen. Cleo verkar också ha fastnat för W4W och har idag bilder på några andra jättefina lampor. Klicka dit och ta en titt!

Anledningen till att jag första gången besökte Within4Walls var för ljushållarna och skålen nedanför som jag fick syn på i ett inredningsmagasin för ett tag sen. Heeelt underbara!! 

image336image337

Foto: Timeasido.co.uk

Skaparen bakom dessa heter Timea Asido och har en egen hemsida där det finns mer fint att titta på så klart! :-) 


Lägenhetsvisning 1

Publicerat: 2007-03-05 @ 20:53:01
image335


Ja, vi har ju - som jag nämnt tidigare - bestämt oss för att köpa lägenhet. Och då måste vi starta med att gå på visningar... så klart.

Nu har vi hittat en lägenhet som vi båda gillar. Den ser riktigt bra ut på bilderna och texterna lovordar (såklart) lägenheten också (kräsna är vi allt :-)). Men...

...det är inte visning förrän i nästa vecka!!! Jag, som är en av de mest nyfikna personer på denna jord, kan knappt bärga mig och vill bara att veckan ska gå så fort som det nånsin går!! Puh - hur kan de göra på detta viset?! Läska oss lägenhetsköpare i över en vecka innan det blir visning! I vanliga fall brukar det ju gå så fort att man knappt har hunnit få nys om lägenheten innan den är såld...

Ja, ja - jag kommer att uppdatera om hur det var... om EN VECKA!

Så till en annan kul sak. Idag kom det två biobiljetter på posten som jag vann på trevliga Caparols blogg förra veckan plus en liten överraskning. Jag såg att Cleo hade lyckats med samma bedrift - grattis! :-) och tack så hemskt mycket till Caparol - jag ska meddela när jag har utnyttjat priset! 

Lampor från Within4Walls

Publicerat: 2007-03-04 @ 10:38:28
Jag tycker väldigt mycket om Within4Walls och går ofta in på deras sida för att titta på de fina sakerna - keramik, glas, möbler och lampor.

Här har jag valt att lägga ut några lampbilder som har blivit mina favoriter.

image324
image327
image330
image331
Foto: Within4walls

Mönster, mönster, mönster

Publicerat: 2007-03-03 @ 21:08:40
Flavia del Pra heter designern bakom dessa helt galet mönstade lampor. Men oj oj va glad man blir av att titta på dem! Riktiga vitaminkickar. För att se alla varianter, färger och mönster, klicka här! Bör ses tycker jag om det inte redan är avklarat så att säga... :-)


image318

Vackra ting från Atelier Abigail Ahern

Publicerat: 2007-03-03 @ 19:56:57
Jag älskar allt som är vackert och kan inte låta bli att lägga ut några bilder från Atelier Abigail Ahern som jag tycker mycket om. Är det inte vackert så säg!

Abigail Ahern är inredningsdesigner och stylist som har jobbat i Europa, Amerika och i Mellanöstern så dessa vackra saker är hämtade från dessa olika delar av världen - bland annat Tunisien och Italien.


image301image314
image303image310
image312image311
Foto: Atelier Abigail Ahern  

Kökstrender

Publicerat: 2007-03-02 @ 22:33:04
Även i kökssammanhang går trenden mot kontraster, detaljer och inspiration från både nu- och dåtid och från olika kulturer . Expressen har tagit fram 15 bilder med kökstrender i ett bildspel.

Här har jag lagt ut två av dessa bilder.

Den första bilden är ett Kvänumkök i 50-talsstil med sluttande skjutdörrar och rostfri diskbänk. Så alla ni som sitter på ett gammalt kök i denna stil och kanske svär över att inte ha ett nytt fräscht - tänk om, ni är helrätt!!! Det andas helt klart nostalgi och jag antar att alla har minnen från dessa kök på något sätt.

Det röda köket på nedersta bilden kommer från Myresjö som nu kommer med sin fjärde poplucka. Denna gången gestaltas luckan av en eldsprutande drake.

k?k abk?k ab
Foto: Expressen

Ja sedan till vitvaror. - vågade sådana. Kanske skulle det här kylskåpet få sambon eller dig själv att inte slarva med träningen! Jag vet inte - antagligen inte. Men visst är det kul?! På Aftonbladet kan man se fler nakenbilder och chockmönster på kylskåpen, till och med ett läderinklätt! Kylskåpet nedanför är en prototyp från Electrolux. 

electrolux aftonbladet
Foto: Aftonbladet  

Förvaring åt både nytt och använt

Publicerat: 2007-03-02 @ 20:26:18
Hos iNiki (som har butik i Stockholm) hittade jag dessa två produkter som passar bra till förvaring. Den smarta förvaringsboxen finns hos Pure Nomade och är både snygg och praktisk tycker jag. De finns i olika färger och mönster. Papperskorgen kommer från Essey och den ser precis ut så som innehållet troligvis kommer att se ut - skrynklat papper. Också snygg - enligt mig i alla fall.

purenomade

binbin
Foto: iNiki.se

RSS 2.0