Nya inköp och snart är det semester!

Publicerat: 2007-06-30 @ 09:06:05
Jag gjorde några inköp häromdagen på rea som jag tänkte visa här. Överst är det de vackra kristallglasen i fyra olika färger. Jag kan knappt vänta tills jag får duka med dessa fina glas. Keramikfatet som skymtar i bakgrunden i grått är från Mateus och jag har fyrkantiga tallrikar i samma färg som jag tror kommer bli toppen till dessa glas! Tapasfatet under har jag också sneglat på under hela våren. Svart och vitt i högblankt. Det kommer att bli perfekt till småplocksmat eller ställa fram på vardagsrumsbordet fyllt med olika sorters godis eller nötter i olika färger. De vita underläggen kom också med hem. Alla dessa saker kommer från Bolia som har halva priset på en hel del saker just nu. Jag har några påsar till här hemma som står och väntar på att bli uppackade men det får vänta till vi kommer till det andra huset...

image986
image987
Foto: privat

Idag gör jag min sista arbetsdag på ett litet tag. Jag ska nämligen ha semester nästa vecka. Inte så länge men alltid något. Resten har jag sparat - en vecka i augusti och två i oktober då vi ska resa bort. Det ska bli så himla skönt med ledighet. Sambon är så klart också ledig så det kommer att bli så skönt att få umgås, han är nämligen borta större delen av veckodagarna resterande tid av året.

Vi ska gotta oss, spela golf, åka båt och måla! Allt beror på vad det blir för väder. Blir det regn kommer jag nog att se ut som på bilden nedanför, snyggt va? :-) (Obs, jag har en plastpåse på huvudet om någon undrar...)

Jag vill önska alla en fortsatt trevlig helg och en toppensemester till alla er som har det!

Kramar Kix.

image988

Vi i Villa tipsar om ergonomiska redskap

Publicerat: 2007-06-29 @ 09:44:53
I Vi i Villa rekommenderar man om olika redskap som gör det lättare att arbeta i trädgården utan att förstöra ryggen allt för mycket. Det var så bra och praktiskt så jag måste tipsa om det här också. Jag som måste köpa allt sådant är kanske ska passa på att köpa ergonomiskt.

Överst är det en ihopfällbar pall med åtta förvaringsfickor för diverse redskap. Att sitta sparar på ryggen och praktiskt att ha redskapen nära till hands. Finns hos Classicum och kostar 280 kronor.

Sen är det en s-formad extra bred räfsa som kostar cirka 200 kronor och kommer från Fiskars. S-formen gör å att man kan stå upprätt och arbeta i en avslappnad ställning. Krattan har teleskopskaft så att alla kan använda den oavsett längd. Pris cirka 320 kronor.

Vattenkannan är min favorit. De båda handtagen gör så att man kan använda båda händerna och därmed avlasta ryggen. Cirka 130 kronor från Fiskars. I samma märke som gummiskorna, Crocs, kommer även knäskydd som kan skona knäna i trädgårdslandet. Finns i elva färger och kostar cirka 299 kronor.

För att läsa hela artikeln och ta tillvara alla bra tips som finns att läsa där hur man ska skona kroppen i sommar klicka här!  Dessutom kan man gå in på Fiskars för att läsa mer om deras ergonomiska redskap.
Vi i Villa ger dig allt inom kök, bad och inredning. Var rädd om kroppen när du arbetar i trädgården.
       
                               
     
Foto: Viivilla.se

Jag söker tips!

Publicerat: 2007-06-28 @ 20:43:46
Först och främst, är det någon som har målat om något i denna retro-turkos-blå färg som den här snygga Kitchen Aid maskinen har och som då kanske har en ncs-kod till det? Jag är tacksam för tips annars får jag ut och leta i färghandeln.

Min andra fråga är om det är någon om vet var man kan få tag på vattenbehållare med tapp på? En i rostfritt helst för det är så trist när vattnet smakar plast. Jag vet att det finns en turkos på Indiska men den rymmer bara 7,5 liter.

Varför inte utnyttja all hjälp man kan få - ni "bloggisar" sitter ju på en hel del kunskap! :-)


KitchenAid Artisan KSM150PS Iceblue

Svenskt tenn

Publicerat: 2007-06-28 @ 20:26:08
En nyhet från Svenskt tenn är Krysantemer av Josef Frank. Det är kul med dessa tapeter som andas tidigt 1900-tal, i alla fall för mig som är helt inne i det tänket just nu... :-)

Har ni förresten varit inne på Svenskt tenns bildbank? Den är enorm och där finns hur mycket inspiration som helst att hämta. Det går tyvärr inte att direktlänka dit men gå in på Svenskt tenn, klicka under Nyheter & Press då kommer ett alternativ upp med Bildbank. Sedan är det bara att klicka på och få se bild efter bild med en massa fint!


Foto: Svenskttenn.se

En ny rulle får det bli

Publicerat: 2007-06-28 @ 10:27:31
Vid det här laget har jag väl tjatat hål i huudet på de flesta om sommarhus, renovering och målning antar jag. Det är nog ungefär som med en förälskelse - det "värsta" avtar efter ett litet tag och man landar på en normal nivå! Så håll ut :-)

Hur som helst, tapetseringen gick bra förutom...

...det fattades en längd! Mamma tapetserade med denna tapeten i vintras när de renoverade i sitt fritidshus och då blev det ganska mycket kvar på en rulle som jag fick överta. Bra och ekonomiskt tänkte jag. Dessutom så älskar jag tapeten och var med mamma och valde den i vintras. Men nu måste jag ändå köpa en ny rulle så nu blev det inte så värst ekonomiskt längre. Plus att det kommer att bli över tapet igen, den kanske får komma upp på någon annan vägg i huset. Gästrummet är en möjlig kandidat...

Jag har även börjat grundmåla massa möbler - köksbordet, pinnstolar och en skänk som ska vara inne i sovrummet. Jag var på Hemtex i tisdags (som alltid verkar ha rea!) och fyndade lakan, täcken, kuddar och mörkläggningsrullgardin. Snart kan vi sova därför första gången. Trevligt!

Här kommer bilder på tapeten som jag lovade! Sen får ni inte se sovrummet nåt mer innan det är helt klart! :-)

image980
Foto: privat

Trots att jag har både bomullsvantar och långärmad skjorta på mig lyckas jag ändå kladda ner mig så här mycket. Helt otroligt! Och då skulle ni ha sett mig i ansiktet efter jag hade målat taket...
image982
Foto: privat

När vi var där i tisdags var det lite ruggigt och regnigt så vi passade på att göra upp en liten eld i kaminen. Det kändes nästan som höst och gav en hel del värme.
image983
Foto: privat

Tapetsering imorgon!

Publicerat: 2007-06-25 @ 20:41:56

Japp, imorgon ska jag lära mig tapetsera! Det blir en Josef Frank tapet i sovrummet. Det ska bli spännande att se om det blir så bra som jag tror att det blir. Jag tar lite kort så att ni kan godkänna resultatet :-)

Det här en bild på hur det ser ut nu (fler bilder på huset finns längre ner...). Eller inte riktigt förresten, vi har hunnit riva tapeter och bredspackla också. Imorgon blir det efterbilder hoppas jag! Och ja - plastmattan ska ut för under ligger vackra trägolv i original från början av 1900-talet i breda fina plank. Så småningom så...


image978
Foto: privat

Härlig inspiration från Svenssons i Lammhult

Publicerat: 2007-06-25 @ 20:29:13


image973
image974
image975
image976
image977
Foto: Svenssons.se

Svenssons i Lammhult har en visningslägenhet varifrån de visar otroligt inspirerande bilder med mycket färg. Härligt! Möblerna i den affären är ju inte helt fel! :-)

Nya kvällsläsningen

Publicerat: 2007-06-25 @ 11:42:01
Nu har det skönlitterära fått ge vika för en helt annat sorts läsning - nämligen Byggnadsvård. Det är oerhört intressant och med tanke på sommarhusets renovering så är det nog på sin plats. Det är nog lätt hänt att man förivrar sig och förstör något om man inte har lite kunskap innan. Jag har fått låna en jättebra bok som handlar om byggnadskultur från Byggnadsvårsföreningen där man på ett lättläst och intressant sätt introduceras i denna värld. För andra som är intresserade av byggnadsvård så kan man bli medlem i Byggnadsvårdsföreningen för att få tillgång till bra böcker, tidsskrifter och andra aktiviteter och kurser. 

För att se bilder på sommarhuset titta på det tidigare inlägget!

image968

image972
image970
Foto: privat

Första bilderna på sommarhuset

Publicerat: 2007-06-25 @ 10:29:50
Midsommarhelgen har varit väldigt rolig men jag är otroligt trött idag. Vi hann med att avverka firande på midsommarafton långt in på småtimmarna, målning på midsommardagen och utekväll igen på lördag, spackling och målning igen på söndag, fira en kusins födelsedag på eftermiddagen plus en grilltillställning på kvällen. Puh! Men som sagt det har varit jättetrevligt och mysigt att träffa vänner och familj lite extra mycket!

Nu lägger jag in lite bilder på sommarhuset. Det är absolut inget att inpireras av , mest bara för att visa hur det ser ut i nuläget. Som ni ser är det en hel del att göra, både inomhus och utomhus. Men kul ska det bli! Det kommer säkerligen fler bilder allt efter som vi fixar till det.

image960

image963

image964

image965

image967
Foto: privat

TREVLIG MIDSOMMAR!

Publicerat: 2007-06-22 @ 09:23:36
Jag vill bara önska alla en riktigt trevlig midsommar, trots det urusla vädret! Hoppas det blir bättre fram på eftermidagen. Vi ska fira med ett antal vänner i en liten mysig sommarstuga på landet. Det blir sill och färskpotatis och nubbe naturligtvis :-) Tanken är att vi ska utmana ett annat gäng i brännboll men vi får de hur det blir med den saken. Kanske inte så kul att starta firandet med feta gräsfläckar...

Imorgon är det målning som står på schemat så det får inte bli för många nubbar :-)

Hej svejs!
Kix.


Foto: Ikea.com

Väldigt mycket städning blev det!

Publicerat: 2007-06-20 @ 20:32:00

Idag gick jag upp klockan sex för att ta mig söderut till sommarhuset. Mamma och hennes sambo var också med för att hjälpa till och det är jag otroligt tacksam för. Det var nämligen en hel del att städa och gå igenom. Jag tror att vi räknade till 17 svarta sopsäckar och en massa annan bråte som ska slängas. Dessutom är det en hel del som ska ner i flyttlådor och flyttas upp på vinden - sådant som man inte vill slänga men ändå inte ha framme. 

Jag har konstaterat att det kommer att gå åt en hel del färg och arbete för att få det som jag vill ha det men fint kommer det att bli! Imorgon åker vi dit igen och då hoppas jag även på hjälp från sambon - han får ju bara inte missa det här roliga :-)

Jag tog en massa kort för att komma ihåg hur det såg ut men jag kommer nog inte att orka lägga in dem ikväll. Nu ska jag ta ett fotbad och sedan krypa till kojs så att jag är fit for fight till imorgon! :-)

Hoppas att alla mår bra och laddar för den stundande midsommarhelgen.

Kram Kix


Sommarhus!

Publicerat: 2007-06-18 @ 22:20:05
Jag är så himla glad, det riktigt sjuder i hela kroppen! Anledningen till detta är en gammal hallandslänga som nu ska nu bli vårt helg- och sommarboende. Det är en släktgård som vi nu ska få förmånen att förvalta. Det ska städas, renoveras, målas och göras fint. Det är en hel del att göra så vi kommer absolut inte att gå sysslolösa inom den närmsta framtiden. Men åh som jag har väntat och längtat efter detta! På onsdag sätter vi igång. Då ska vi dit och städa och slänga gammal bråte och planera. Då ska jag ta en massa foton också så att ni får se hur det ser ut. För givetvis kommer jag att dela med mig av förvandlingen här på bloggen :-) Så länge får ni hålla till godo med ett foto som jag tog på håll av gården förra sommaren.

Jag passar samtidigt på att be om lite tips om bloggar med inriktning renovering och eller lantliv. Alla tips uppskattas så skriv gärna en liten kommentar om ni har något att rekommendera, er egen blogg eller nån annans. Jag har hitills inte varit så intresserad av den lantliga stilen men i den här miljön kommer det att passa utmärkt! Så det ska bli spännande att förkovra sig i detta för mig nya!

image958
Foto: privat

Love Me Shower Curtain

Publicerat: 2007-06-18 @ 20:20:35

Foto: Urbanoutfitters.com

Ibland kan det kanske behövas lite peppning - det är så lätt att glömma hur snygg och vacker men med det här duschdraperiet så blir man ständigt påmind! :-)

Det finns hos Urban Outfitters.

Pick your nose

Publicerat: 2007-06-18 @ 13:48:11
sku ghma010600
Foto: Zgallerie.com

I ett tidigare inlägg visade jag muggar med diverse djurtrynen men med dessa muggar från Z Gallerie kan man även få näsor i olika storlekar och stilar och överläpp med eller utan läppstift eller mustasch. Lite kul sådär! :-)

Inspiration

Publicerat: 2007-06-14 @ 21:11:14
Aftonbladet har ibland bildspel som är värda att kolla in. Just nu kan man titta på och låta sig inspireras av Grönt i sommartid. Jag fastnade speciellt för den här tallriken som finns hos Green Gate.

image957
Foto: Greengate.dk

Designers Guild

Publicerat: 2007-06-14 @ 20:59:26
Här kommer några vackra bilder från allas vår favorit (jag tror allas i alla fall :-)) - Tricia Guild. Hennes bilder kan man titta hur mycket som helst på. Det finns alltid något nytt att upptäcka och inspireras av! Underbara färger och kombinationer.

image951
image952image953image954image955image956
Foto: Designersguild.com

Smarta saker till sommarbestyren

Publicerat: 2007-06-11 @ 21:10:07
image949
Foto: Smartasaker.se

Med detta brännjärn kan man brännmärka köttbitarna och på så sätt se vilka som stekts Rare, Medium eller Well done (R,M,W). Väldigt smart. Men så kommer det från Smarta Saker också. Det kanske inte behövs när det gäller hemmagrillningen på två personer men på grillpartyt kan det säkert komma väl till pass och imponerar ju säkert på gästerna.


image950
Foto: Smartasaker.se

Den andra smarta saken är iskuben som gör långa, smala isbitar som passar till petflaskor och andra förpackningar med små hål. Oerhört smart och kostar 39 kronor. Även det från Smarta Saker.

Nu är det sommar!

Publicerat: 2007-06-11 @ 21:00:37
Jaha, då har man avklarat en hel helg med jobb i en lokal utan AC! Ni kan förstå att det har varit varmt. Hoppas alla ni andra har haft det bra och förhoppningsvis vistats på lite behagligare ställen som tex stranden eller något liknande. Men nu har jag faktiskt ledigt två dagar - tisdag och onsdag. Det är ju faktiskt det positiva med att jobba helger, att man får vara ledig mitt i veckan istället.

Jag känner att det blir lite si och så med bloggandet nu på sommaren. Tiden räcker inte riktigt till, det finns så oerhört mycket annat så det får helt enkelt bli som det blir. Ibland blir det fyra inlägg på en gång och vissa dagar ingenting.

Hej hopp!
/Kix

Ledighetsbilder :-)

Publicerat: 2007-06-08 @ 21:56:28
image942
image944
image945

Så här skönt hade jag det i onsdags när jag var ledig. Visst är det underbar utsikt? Nu blommar dessutom triften som allra finast. Jag tycker att de är så vackra och har en underbar färg som förgyller stränderna. De nya favvisskorna fick också komma med på en bild. "Lookalikecrocs" som är otroligt sköna och mycket snyggare än vanliga crocs (enligt mig alltså), jag hittade dem på Prickig katt i Göteborg - en riktigt rolig butik som dessutom har mailshop. 

På kvällen var vi hos ett par vänner som under sommaren bor i ett riktigt sommartorp. Där grillade vi, drack vin, mös och kelade med deras lilla hundvalp. Jag kunde inte låta bli att föreviga deras härliga tapet som satt uppe i hallen, bilderna nedanför. De hade ingen aning när de kan vara ifrån men antagligen så är de ganska gamla. Snygga färger och kul motiv tycker jag. Vad tycker ni? Visst är det bra att de inte har målat över den?

image946
image947
image948
Foto: Privat

Trevlig helg allihop och njut av det underbara sommarvädret, om ni nu inte jobbar som jag - då får man sola i månskenet ;-)

Xtra Magazine Holder

Publicerat: 2007-06-08 @ 21:17:34


Foto: Scandinaviandesign.com

Dan Ihreborn är det som har designat Xtra Magazine Holder. Riktigt snygg och det är otroligt praktiskt med en tidningshållare. Ofta är ju framsidorna på tidningarna väldigt fina och borde ju få synas mer!

La Shelf

Publicerat: 2007-06-08 @ 21:07:23


Foto: Lashelf.se

Dessa underbara barnväskor kommer från La Shelf som har återförsäljare på ett flertal ställen. Jag tycker att de är superfina och även om jag inte är ett barn så hade jag gärna haft dem till förvaring. :-)

Köksträdgård

Publicerat: 2007-06-08 @ 20:38:18


Foto: Hoganaskeramik.se

Formgivaren Ann-Carin Wiktorsson har skapat Höganäs serie Köksträdgård. Örtkruka där basilikan och timjan kan stå länge, stapelbara burkar där innehållet syns tack vare glaslocken med dekor, citruspress, bricka i blanka färger och plockskålen och salt- och pepparsetet med snygg sned lutning.

Köksträdgård finns i blank vit, citrus och svart. Jag gillar den citrusgula färgen oerhört mycket - fräscht och somrigt. 
 

För alla singelhundägare

Publicerat: 2007-06-08 @ 20:19:26
Dog collar female
Foto: Singelringen.com

Med detta halsbandet på din hund signalerar du att du är singel. Vissa menar ju på att hundpromenader är ett bra sätt att ragga på - lättare att ta kontakt och inleda ett samtal med andra hundägare. Hängsmycket ger även medlemsskap i Global singelringen Community. Kostnad är 349 kronor och kan köpas från och med den 10:e juni.

Från exterior-interior

Publicerat: 2007-06-06 @ 10:47:01
image938

Foto: Exterior-interior.com

Fiore by Zanotta. En oerhört vacker skärmvägg designad av Fabrizio Bertero, Andrea Panto och Simona Marzoli.

image940
image941
Foto: Exterior-interior.com

Multileg by bd. Skänken finns lackerad i blått, vitt och svart i olika storlekar. Dessutom finns det 12 stycken olika ben att få till, därav namnet kanske. Design av Jaime Hayon.

Glad Nationaldag!

Publicerat: 2007-06-06 @ 10:27:27
Eller vad säger man? Det känns som om vi svenskar inte är så bra på att fira vår svenska dag. Vi får hoppas på att det blir bättre nu när den är röd och allt.

Vad ska ni hitta på idag?

Jag är ledig så då passar vi på att åka ner till Varberg. Jag ska ta en sväng ner till damernas - tänkte få lite färg och kanske känna på havstemperaturen. Vi får se hur det blir med den saken. I kväll ska vi ut på landet till våra vänner som bor i en stuga för tillfället. Grillning, vin och riktigt lantliv blir det då!

Hoppas att ni alla får en bra dag och stor kram på er!

//Kix

image937

Everyday Holy Mug

Publicerat: 2007-06-04 @ 20:56:25
Everyday Holy Mug from Muuto
Foto: Royalshopping.com

Dessa snygga muggar kommer från Muuto och går att köpa från Royal Shopping för 279 kronor. Snygga är de och ser sköna ut att hålla i dessutom!

Ha älsklingen på datorn!

Publicerat: 2007-06-04 @ 10:32:20
Desktop BoyfriendDesktop Girlfriend
Foto: Melta.se

Sätt dit ett foto på din älskling och låt han/hon vara med dig under arbetsdagen sittandes på datorn eller på en hylla i närheten. Priset är 99 kronor och finns hos Melta att beställa för den som vill! 

Softline

Publicerat: 2007-06-04 @ 10:21:07
Softline har många roliga möbler i glada färger och runda, härliga former.  Precis som på bilderna nedanför!

ME & U
APOLLO
LUISA
POUF
Foto: Softline.dk

Roliga vaser

Publicerat: 2007-06-04 @ 10:00:27
mutant vase                                          mutant vase

           
                            
Foto: Benza.com

Jag har helt oplanerat hamnat i ett vastema men fortsätter här med ett inlägg till. Kan i och för sig passa sig nu i student och examenstider.

Dessa vaser kommer från Benza och var lite roliga tycker jag. Överst är vasen Mutant som designats av Giovanni Pellone från 1998. Vasen kan ändra form efter tycke och smak. Nästa är American Plumbing vase från Constantin Boym också från 1998. Bilden brevid föreställer Merlin vase som är min favorit som ger betraktaren lite av en illusion. Designer är Giovanni Pellone (2002).

Hidden

Publicerat: 2007-06-04 @ 09:41:31
Annorlunda vas och vackra bilder. Vasen heter Hidden och designer är Dan Yeffet och finns att skåda på Within4Walls.

image933image935
image936
Foto: Within4walls.co.uk

The Noming Vase

Publicerat: 2007-06-03 @ 22:37:40
image926

Noming vase viker du själv ihop och tar med tillsammans med blommorna som du ger bort eller har i beredskap hemma på kalaset då det har en tendens att bli en hel del blommor, lätt och smidigt. Allt detta enligt företaget själv i alla fall. Fungerar det så är det ju helt otroligt praktiskt. Någon som har provat? Vill man göra vasen finare eller mer personlig så kan man skriva, måla eller sätta stickers på den och få den i egen design. Vill ni se hur man viker ihop vasen klicka här så kommer ni till instruktionen.

image927image928image929
image930image931image932
Foto: Noming.com

I picknicktider...

Publicerat: 2007-06-03 @ 22:09:50
...kan det vara bra med lite praktisk förvaring. Speciellt till flaskor och dylikt. Väskorna med de fina mönstrena på bilderna kommer från Privatehouse men det finns även liknande på Shop.Formfaktor.

image923image920
image924image925
Foto: Privatehouse.dk

Inspiration från Sia

Publicerat: 2007-06-03 @ 10:15:33
Några som verklign kan det där med att marknadsföra sina produkter och skapa vackra inspirationsbilder är Sia. För att se vem som är återförsäljare av Siaprodukter klicka här.

image913image914image915
image917image918

Nytt från Pid

Publicerat: 2007-06-03 @ 09:54:53
image910image911
image912

Pids nyhetssida fanns tre produkter som jag gillade. Den svarta pedalhinken i zink tycker jag är snygg och kostar 750 kronor.  En mysig sittdyna som man kan använda både ute och inne med ett praktiskt läderhandtag för att lätt kunna bära med sig. Den är dessutom mjukt stoppad så förhoppningsvis kan man sitta på den ett tag utan att få ont i baken. Sittdynan kostar 240 kronor.  Och till sist, salt- och pepparkvarnarna som har en smidig ljuskälla nedertill. Allt för att göra det lättare att se för användaren men kanske också för att skapa en myspyskänsla! De kostar 498 kronor.

Snygg termos från Georg

Publicerat: 2007-06-01 @ 20:51:15
image909
Foto: Danskdesign.nu

På sommaren har termosarna en tendens att användas aningen flitigare och visst vore det kul att ha en sådan här snygging till kaffet? Termosen tillhör serien Aya från Georg Jensen och designer är Sebastian Holmbäck. Den finns att köpa på Dansk design och kostar där 949 kronor.

Jag passar på att hälsa alla en trevlig helg allesammans också! Hoppas det blir lika fint väder som de har lovat!

RSS 2.0