Kan matsalen bli sovrum?

Ett tag har jag gått och suckat över vårt sovrum på lantstället som är stor som en skokartong. Det blir så väldigt påtagligt nu när man har en liten att man behöver mer plats.

Nu funderar vi på att göra en rokad - matsalen ska kanske få bli sovrum istället. Och då får vi ett jättestort sovrum! :)

Matsalen renoverades i höstas och fick fina tapeter och en massa målarfärg på golv och tak och lister så det är så trist att vi inte använder detta rum mer än vad vi gör. Helt ärligt ligger det lite knasigt till för att vara matsal men det har fyllt sin uppgift nu under jul- och nyårshelgen då vi har varit mycket folk här men snart är det sommar och då sitter vi ute. Vi får helt enkelt nöja oss med att sitta i köket framöver och ha det lite trångare och mysigare där. Vill vi får vi nog in ett större matbord där också.

Sovrummet vistas vi i varje dag och det vore så skönt att ha all klädförvaring på samma ställe och en egen liten hörna till lilleman.

Vi funderar vidare på detta och kanske gör vi slag i saken. Snart.Bilder från Livingetc.com


Kommentarer
Postat av: Jojo

Kör! Vi gjorde så för två år sedan i vår villa och har inte ångrat det en sekund. Ett stort vardagsrum/matrum stod bara tomt och oanvänt och vi behövde ha både mer förvaring och ett gästrum. Dessutom var vårt lilla sovrum extremt svårt att få svalt sommatid där det låg i ett hörn av huset.

Vi delade av vardagsrummet med en fristående garderobsvägg (som man kan gå runt), på baksidan reglade vi upp en vägg med en nicsh att använda som sängbord. På garderobssidan inredde vi vidare med bokhyllor, läsfåtöljer och fotpallar och fick ett bibliotek/dressingroom. Dörren in till rummet är så placerad att det är biblioteket man ser in i, som ett litet mysigt vardagsrum. Från sängen har vi nu vidunderlig utsikt genom ett fönsterparti och där är alltid svalt och skönt.

Den dagen vi ångrar oss är det bara att lyfta ut möblerna och garderoberna, men det lär dröja länge än.

2010-01-26 @ 09:16:12
Postat av: Kristina - Kix Koll

Tack JOJO! Ert sovrum verkar ju helt fantastiskt! Vi kommer att göra den här förändringen - ska visa när det är klart :).

2010-01-26 @ 21:14:21
URL: http://kixkoll.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback