Jag gillar tapeten

Publicerat: 2008-08-31 @ 11:49:11
Det dyre: 30.853 kr
Foto: Boligmagsinet.dk


Det här är en riktigt snygg tapet tycker jag. Vi är fortfarande är på jakt efter en tapet till sovrummet men jag fattar inte hur det ska gå till att kunna bestämma sig för en tapet. Det finns hur mycket som helst som är snyggt och jag trillar hela tiden på nya tapeter som hamnar på min favoritlista. 

Tapeten från den läckra arbetsplatsen på bilden kommer från Osborne & Little och heter Lovelace och kostar  775 kronor på Engelska tapetmagasinet och finns i några olika färgställningar. 

Vad jag i alla fall vet är att jag vill ha en mönstrad tapet med någon färg i som jag kan ta upp på vårt linneskåp som ska målas i den färgen. Sängen är målad vit och det får gärna vara en sval och skön känsla i rummet som helhet. Jag känner att det här projektet drar ut på tiden men skam den som ger sig, det ska ju bli rätt!

Favoritkroken

Publicerat: 2008-08-30 @ 10:16:48
mama essem usf 221


Min favoritkrok heter Mama och är designad av Jonas Bergfeldt. Kroken har några år på nacken och 1997 belönades den med priset Utmärkt Svensk Form. Finns bland annat att köpa på Designonline

Vår gästtoa är ett av projekten i höst och den ska inredas med krok, toalettrullehållare, korg till tidningar, badrumsmatta och snygga handdukar.

Valet av krok föll således på Mama och har redan inhandlats. Det blev en krok i aluminium - allt för att jag ska kunna ha valfriheten att välja olika färger på handdukarna istället. 


mama essem alu 221

Cloud

Publicerat: 2008-08-29 @ 08:32:02 Jag tycker att den här fåtöljen, Cloud, från Lisa Widén är helt underbar. Som ett lätt och fluffigt moln precis som namnet associerar. De runda formerna hade passat jättebra i en avskalad miljö med inredning med raka linjer. Att blanda former är det bästa sättet att skapa kontraster och med lugna och liknande färger behöver det ändå inte bli rörigt.

Fåtöljen kommer finnas hos Design House Stockholm senare i år. Dessutom gissar jag på att vi kommer att se en och annan kopia inom den närmsta tiden hos andra leverantörer.Foto: Lisawiden.se

Om ni undrar...

Publicerat: 2008-08-27 @ 08:18:20
...vart jag tog vägen igen så kan jag meddela att det är inventeringsvecka den här veckan. Inte den roligaste av veckor precis. Det blir tidiga mornar och sena kvällar då alla skrymslen och vrår ska räknas och organiseras. På fredag är jag tillbaks igen.

Pyssla ihop underlägg

Publicerat: 2008-08-25 @ 15:33:35
Rope Coasters
Foto: Marthastewart.com

Underlägg till koppar och glas är oerhört praktiskt om man är rädd om sitt bord och det är inte helt enkelt att hitta snygga sådana. Martha tipsar om underlägg som man kan pyssla ihop på egen hand - enkelt, snyggt och kan bli personligt.

I princip så skulle man kunna använda vad som helst - pärlband, vanliga snygga band, tjockt garn, smala remsor av tyg eller ståltråd. Kommer ni på fler material? Kolla in beskrivningen här

Ikeabesök

Publicerat: 2008-08-25 @ 09:17:01
Häromdagen var jag på ett besök på Ikea för att kolla in bokhyllor, köksskåp (som vi ska sätta in några extra till köket) och givetvis höstens nyheter. Det är alltid trevligt att komma till Ikea och se produkterna live och det bästa av allt är att se hur inredarna har inrett de små lägenheterna och visningsrummen - det är alltid fyllt av smarta lösningar. Dessutom ofta snygga tapeter och väggfärger som man kan snappa upp. En ny favorit från besöket är brickan Busig.


BUSIG Bricka


Ledig dag och några planer

Publicerat: 2008-08-22 @ 09:39:31

Jag har en ledig dag idag och tänkte så smått ta tag i några inredningsplaner som har fått vänta under sommaren. Jag har en byrå som jag har fått av min mamma (ursprungligen kommer den från en polisstation som hade möbelutrensning, min mamma fick syn på byrån och räddade den undan tippen) och den  ska få sig ett lager färg. Det kommer bilder senare.

Dessutom har jag köpt vitsåpa till trägolven som jag tänkte behandla idag. Jag hoppas att de blir sådär härligt ljusa och lena som såpade golv brukar vara (de är nyslipade redan) men det tar väl sin tid innan man når det resultatet. Det blir säkert en promenad eller en tur i motionsspåret också, i Helsingborg har vi helt fantastiska Pålsjö skog. Imorgon står det jobb och kräftskiva på schemat.

Trevlig helg!  


Biblioteca

Publicerat: 2008-08-22 @ 08:40:43
biblioteca bookshelf
Foto: Umbra.com


Jag fortsätter med en bokhylla till nu när jag är inne på det spåret. I Umbras nya produktkatalog fastnade jag för den här bokhyllan, Biblioteca, också denna annorlunda och en kontrast till alla vanliga bokhyllor men passar dock inte heller till vår bokhyllevägg...

Vintage shelf

Publicerat: 2008-08-22 @ 08:38:46
Vintage Shelf by Jaren Goh
Foto: Likecool.com


Denna coola bokhylla hittade jag på ett flertal ställen när jag googlade efter bokhyllor. Den heter Vintage shelf och är designad av Jaren Goh  för Munkii. Det är kul när man leker med kontraster och gör lite tvärtom mot vad det brukar vara.

Bokhyllevägg

Publicerat: 2008-08-21 @ 21:32:46
Vi håller på att sondera bokhylleterrängen. Jag är, som jag nämnt tidigare, egentligen inte så förtjust i bokhyllor. Mestadels för att jag är rädd för att det ska se rörigt ut, krympa rummet och tränga på mig. Lägenheten vi bor i nu är ganska stor med ljusa och rymliga rum och därför börjar jag att ge med mig. Min sambo är nämligen helt inställd på att ha ett hem fyllt med böcker uppåt väggarna och med tanke på att det är jag som gör de flesta andra beslut i hemmet så kanske jag ska låta han få sin vilja fram med det här.

Så nu efterfrågar jag lite tips, idéer och förslag på hur vi går bäst tillväga. Det är en vägg med en dörröppning och vi skulle gärna klä hela den väggen inklusive väggen ovanför dörröppningen med bokhyllor. Givetvis hade det bästa varit att anlita någon som kan och göra en platsbyggd hylla men jag har en känsla av att det kan bli en dyr historia. Någon sa något om att man kan bygga in Ikeas Billy. Någon som har erfarenhet av det?

Bilderna nedan får agera inspiration och för att det är så snyggt när man färgkoordinerar böckerna (något som får min sambo att titta på mig med en väldigt konstig min när jag nämner det) och det har jag sett att även Pethra tycker.  


Foto: Zokk.com


Foto: colourlovers.com


Saltå kvarn

Publicerat: 2008-08-15 @ 09:38:23


Jag måste bara slå ett slag för Saltå kvarn som gör de mest fantastiska produktförpackningarna - härliga färger och snygg design! Att innehållet dessutom är gott och nyttigt gör inte saken sämre. Allt är tillverkat från biodynamiska och ekologiska jordbruk världen över och det finns ingen användning av konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Titta in på hemsidan för att läsa mer.

Ny katalog från Bolia

Publicerat: 2008-08-14 @ 16:28:46


Nu har Bolia släppt sin nya katalog som finns att hämta ute i butikerna. Bra är att det också går att titta på den via hemsidan. Kanske inte lika kul som att bläddra i den på riktigt men helt klart bättre än ingenting.

Butikerna är proppade med nya produkter och det som jag fastnade mest för är en ny fåtölj och en ny lampa som med sina speciella former är ett ganska kul mix tillsammans med den annars ganska stilrena skandinaviska designen. Lampan heter Tilt (ni kanske kan se varför...) och fåtöljen Edge


ZoomZoom

Foton: Bolia.com

Hej igen!

Publicerat: 2008-08-12 @ 17:17:46
Ja, nu är det väl dags för mig att krypa ut ur min bubbla och börja blogga  så smått igen. Jag har börjat få koll på min tillvaro och trots dåligt med semester har jag haft några dagar ledigt och lyckades faktiskt pricka in några riktigt fina dagar då vi hann med att spela golf, åka båt och klippa gräset vid sommarhuset. Det har dock inte blivit någon renovering av huset - men det är ju inget som springer ifrån en precis och det kommer en ny vår som tur är.

Nu till hösten blir det mest fix i lägenehetn som gäller och jag har en massa idéer och uppslag för vad vi kan hålla oss sysselsatta med där. Det har varit bra att bo in sig några månader och nu tror jag att vi vet hur vi vill ha det.

Och ni ska inte tro att jag har glömt bort er alldeles. Jag har minsann varit inne var och varannan dag för att se vad mina favoritbloggare har hittat på i sommar.

Ha en bra dag och på återseende snart!

RSS 2.0