Hemnet inspirerar

Publicerat: 2008-09-26 @ 09:13:08
Trots att det inte är något lägenhetsköp på gång (trivs väldigt bra där jag bor just nu) så kan jag ändå inte låta bli att vara inne på Hemnet och leta efter fina lägenheter. I vissa fall ger det en hel del inspiration. Av gammal vana går jag oftast in och kollar på lägenheter i Göteborg och en ständigt återkommande mäklarbyrå som har väldigt fina stylade och fotade lägenheter är Stadshem. Det är ju inte direkt säljarnas marknad längre och jag antar att det gäller för mäklarna att utmärka sig för att få köparna till visningarna. Det räcker inte längre med att ha homestylat lägeheten så att den ser ut som en i mängden (hos vissa byråer ser man samma möbler, samma plädar, kuddar och dekorationer i varje hem) utan den måste sticka ut och göra ett bestående intryck och lyfta fram det fina i lägenheten. 

Jag älskar hemnet - fler hemma hos reportage är svårt att hitta någon annanstans. Klicka HÄR för att se fler bilder från den här fina lägenheten.





Det fina hemmet på bilderna finns i Göteborg och representeras av Stadshem.

Sambon och jag åker strax iväg för en helg i Stockholm. Vi ska träffa kompisar (de har ny lägenhet som ska bli jättekul att få se) och ha det riktigt roligt och skönt. På söndag ska vi tjejer springa Lidingöloppet (tjejvarianten på 1 mil tack och lov). Förstår inte riktigt hur det ska gå med tanke på att jag har tränat ytterst lite sedan i somras. Puh! Det är bara till att lita på järnviljan!

Trevlig helg allesammans!


 

Ramar i lager

Publicerat: 2008-09-25 @ 11:16:56
1206-keeping-it-bright_07.jpg


Jag tror bestämt att jag har haft med den här bilden tidigare i något inlägg men jag kunde inte hitta det när jag kollade igenom så därför tar jag den igen hur som helst. 

Det är verkligen jättefint det man har gjort på väggen - en massa gamla ramar i olika storlekar samlade tillsammans och dessutom omlott ovanpå varandra. Man har valt att ha alla ramarna i samma färg vilket ger ett lugnare intryck och det blir lite mer enhetligt än vad det skulle ah varit med olika färger. En kul detalj är också halsbanden som man har hängt på ramarnas hörn.

En kul idé om man vill göra något annorlunda. Som vanligt är det bara ens egen fantasi som sätter gränserna.

Bild kommer från Point Click Home.   

.

Idag blir det färgglada korgar istället

Publicerat: 2008-09-24 @ 10:18:46


När jag häromdagen visade förvaringskorgar från Granit så fick jag frågan från Karin om jag hade tips på mer frägglada alternativ också.
 En av mina favoriter är trasmattekorgarna från Rice (går att köpa via webshopen Broarne bland andra) som finns i rosa och turkos och några andra favoriter är färgglada korgar från Senegal som jag har sett finns att köpa hos Afroart

Jag har tyvärr ingen av dessa korgar hemma men det får väl snart bli ändring på det. Vi ska upp till Stockholm i helgen och jag har lite planer på att försöka få till ett besök på Afroart - butiken ser väldigt trevlig ut på bilderna tycker jag. 

För övrigt har jag sett att man kan hitta fina och lite enklare, enfärgade korgar hos bland annat Rusta och andra lågpriskedjor. Det gäller att hålla ögonen öppna helt enkelt.


Rosa korg från RICEBlå korg från RICE



Foto: Rice.dk och Afroart.se

Fler tips på bra förvaring

Publicerat: 2008-09-23 @ 17:58:44
MINIKORGAR I PLASTKORG PLAST 25X16X6.5

Hos Rusta finns det så här käcka förvaringskorgar i plast. Billigt som sjutton dessutom. Perfekt för små utrymmen i skåp och lådor där man vill hålla ordning och reda på småplock och grejer.

Jag ska i alla fall utrusta mig med ett anatal färgglada korgar som jag kan ha i mina skåp i arbetsrummet där det vanligtvis tenderar att ansamlas en massa smågrejer.

Märks det att jag håller på att organisera mitt hem? :-)

.

Något man inte heller kan få för mycket av...

Publicerat: 2008-09-23 @ 09:55:58
...är snygga förvaringsburkar och plåtburkar i vackra färger och mönster. I helgen var vi över till Helsingör, vi tog en lunch på det som har blivit vårt favorit smörebrödställe och passade på att titta lite i affärer. Jag har en butik som jag aldrig missar när jag är där och de säljer produkter från Rice och House Doctor bland annat. Ibland slinker det med en korg, ibland en fägglad slickepott och ibland en burk. Den här gången blev det en burk (likadan som på bilden). Jättefin.

Min sambo brukar fråga: "Vad ska du med alla korgar och burkar till? Vad ska du ha i en den till exempel?" Puh, alla dessa frågor. Det spelar väl ingen roll. Räcker det inte med att den är snygg?! Och förr eller senare så har jag hittat ett användningsområde. Tro mig!



I fredags fick vi dessutom upp de nya köksskåpen i köket. En hel vägg med förvaring och jag kunde äntligen plocka upp de flyttkartongerna som hade blivit över för att det inte fanns någon plats i köket. Det bästa av allt är att det nu finns plats kvar i skåpen att fylla på med saker. Helt otroligt. Vet ni vad det innebär? Min sambo han kunde gissa rätt på första försöket - han känner mig han! :-)

Man kan aldrig få för många

Publicerat: 2008-09-22 @ 09:21:38
Jag är av åsikten att man aldrig kan få för många förvaringskorgar. Granit har många fina enkla varianter som man kan proppa ful av saker och ställa på hyllor, i skåp och i garderober eller på golvet. När man har korgar i hyllor och skåp så är ett tips att fästa etiketter på med innehållet - ordning och reda!



Levande ljus i massor

Publicerat: 2008-09-21 @ 12:26:25
...


Det absolut bästa med att kvällarna håller på att bli allt mörkare är att man får tända ljus. Massor av ljus. När det kommer till ljus är det oftast kvantitet som ger bästa effekten. Här hemma har jag har en stor silverbricka där jag samlar massor av udda ljusstakar - silver, mässing, glas, höga och låga, gamla och nya. Jag älskar att få tända upp ljusbrickan på kvällen och fixa riktig mysstämning.

Ljusstakarna på bilden kommer från Mateus nya ljusstakekollektion som finns i olika former och fem olika färger/material, som ni kan se. Görsnyggt!    

.

Häftigaste terassen i stan

Publicerat: 2008-09-20 @ 17:33:45


Läcker bild, eller hur? Det måste absolut vara den häftigaste terassen i stan! Här sitter man mitt i stadspulsen med hela staden som lyser upp runtomkring. Även om jag personligen föredrar natur och grönska till omgivningarna runt min balkong eller uteplats så kan jag inte låta bli att fascineras av kontrasterna av olika miljöer.

På något sätt får jag för mig att bilden är tagen från en takterass i New York och det får mig att längta till denna fantastiska stad. Vi är väldigt sugna på att åka dit igen - jag hoppas verkligen att det blir av snart!

Ikväll ska jag inte till New York men däremot på inflyttningsfest två trappor upp. Ibland är världen liten - det är nämligen så att min studiekompis från tiden när jag läste biologi och kemi har flyttat hem till sin hemstad (vilket är samma stad som jag bor i nu) och dessutom till samma hus och samma trappuppgång som vi bor i. Det är otroligt skönt att äntligen ha en riktig kompis nära sig igen - som nyinflyttad i en stad är inte det allra lättaste faktiskt. När man dessutom jobbar i en annan stad än den man bor i är det inte helt lätt att fixa nya vänner, man kan ju inte riktigt gå runt och knacka dörr eller sätta upp en lapp på Konsum som jag har skämtat om på jobbet: "Hej! Nyinflyttad tjej på 28 vårar söker nya vänner. Gillar mysiga hemmakvällar med vin och god mat och långa skratt och har ett brinnanade intresse för inredning och design. Ring om det låter intressant så tar vi en fika!"  Jag undrar om man hade fått något napp på det. Nej, jag är överlycklig att man kompis har flyttat hit och att hon dessutom bor två trappor upp är ju helt otroligt - det kunde faktiskt inte bli bättre!

.

Förvara smart i barnrummet

Publicerat: 2008-09-18 @ 09:45:58


En jättesmart idé att förvara leksaker och annat i barnrummet. Med olika färger på hinkarna och rolig text kan det varieras i det oändliga och man kan skapa något personligt.  Förvaringen går att ha det på andra ställen också så klart, förrådet eller i hallen till exempel.  

Det är snyggt hur de har matchat det gula med grått - det är färger som passar riktigt bra tillsammans. Härifrån kommer tipset.

.

Underbar bordsdekoration

Publicerat: 2008-09-17 @ 21:52:24
Jag måste bara flika in med något helt annat än tapeter och arbetsrumsinspiration, nämligen den här helt underbara bordsdekorationen.  Mycket passande till bröllop givetvis men jag är bombsäker på att man kan göra liknande dekorationer till andra högtider också - cirklar, ovaler eller små runda ringar. Däremot är nog hjärtat sötast och vinner i längden. Det ser enkelt ut också och något som de allra flesta av oss klarar av utan några floristkunskaper. Det är Martha som står för idé och skapande.




På hemmafronten händer det ständigt nya saker. Förutom väggar till arbetssrummet och vattentryck i duschen har vi nu också införskaffat stommar och luckor till köksinredningen som vi ska komplettera vårt kök med - det blir en hel vägg med till med köksskåp. När vi får det på plats, vilket jag hoppas sker imorgon, kommer vi att få plats med en hel del porslin och skafferivaror som har fått ligga nerpackade sedan flytten. Det ska bli skönt med bra förvaring. Tapeter är ett pågående projekt och några möbler håller på att byta skepnad i form av ny färg. Jag ska äntligen vara ledig i helgen som kommer, det var 6 eller 7 veckor sedan sist, så då kanske vi hinner få saker och ting i ordning.

Måste bara tipsa om några av våra bloggkompisar som syns i tidningar den här veckan. Linda som har Living like linda finns med i Hennes och Jenny med Jennys hem och harmoni är med i Drömhem och trädgård. Helt fantastiska reportage och hem att inspireras av, dessutom är det kul att få reda på lite mer av personerna bakom bloggarna tycker jag!


.  

Mer inspiration till arbetsrummet

Publicerat: 2008-09-16 @ 19:46:29
Just nu är jag ute efter inspiration till mitt nya arbetsrum som håller på att ta form (väggarna är på plats, nu ska det tapetseras och inredas). För tillfället är jag lite inne på industriell look. På ena väggen ska det vara skrivbord längs hela väggen, det kommer bli ca 3 meter, och där kommer den ena delen att vara pysseldel där min symaskin kan stå framme alltid. Lyxigt värre. Den andra delen blir till dator och annat kreativt som jag vill göra på papper. På andra sidan mitt emot skrivbordet ska jag ha bra och praktisk förvaring. Tidigare var jag inne på vägghängda skåp men nu är jag faktiskt inne på plåtskåp, Ikea har några som är snygga (de på bilden bland annat), öppna hyllor på konsoller och ett gammalt skåp som jag ska måla i en stark ursnygg cerise färg. Jag vill ha fin och bra belysning men där är jag ännu inte säker på vad det är jag letar efter.

Bilden från Sköna hem är ytterligare en källa till inspiration och jag tycker att stilen är mycket snygg. Dock vill jag ha lite mer färg tillagt men det kan man lösa enkelt genom att sätta upp en tapet som fondvägg på en av väggarna och det målade skåpet. Jag spånar vidare...


Stilrent och flexibelt är bordet Loop table bestående av två bockar och lös skiva, design Leif Jörgensen, 5 600 kr, Hay/Gulled. Lackad karmstol, 1 695 kr, stapelbara stolar i galvaniserat stål, klassiker
från Tolix, 2 495 kr/st, båda Posh living. Randig ryggdyna, 43 x 27 cm, 690 kr, Designers guild/R.o.o.m. På bordet fr v: krukväxter från Weibulls, klassiska tekannan Anna Lust i grönt, av Anna Kraitz,
1 295 kr, Nordiska galleriet. Muggar modell Bono med olika motiv av Catharina Kippel, 475 kr/4 st, Designhouse Stockholm. Stort fruktfat på fot, 695 kr, Årstiden. Svartvitrutiga servetter, 29 kr/st, Bruka. Glaskaraff, 495 kr, Gåvan. Våningsfat, 465 kr, Vas. Rutig löpare, 95 kr, Bruka. Pendellampa Foto i två storlekar, 99 kr resp 299 kr, Ikea. På väggen: Bokstäver i plåt*, ca 150 kr/st, Housedoctor. Rostiga bokstäver, 160-195 kr/st, Årstiden. Tapet Viggo 728 58, 530 kr/rulle, Sandberg tyg & tapet. Liten rullvagn, 44 x 32 x 76 cm, 615 kr, Housedoctor. Rejäla linnehanddukar, 50 x 70 cm, 250 kr/st, Society/nk Inredning. Klassisk oljeflaska, 499 kr, Grandpa. Citruskorg* i krom, 1 020 kr, Alessi. Grönglaserade keramiska skålar, 150 kr/st, Årstiden. Skärbräda av Barbro Tryberg, 250 kr, Designtorget. Brödkorg, 600 kr, Alessi. Mot väggen: Nya klassiker, Ikea PS plåtskåp, formgivare Nicholai Wiig Hansen, finns i grått, vitt och i flera modeller, här har vi valt några utan dörrar. Grå stående, 795 kr/st, höga i vitt och grått, 895 kr/st, lågt i vitt, 795 kr, samtliga från Ikea. På skåpen fr v: Porslinskaraff, 450 kr, Evensen antik. Ginkoträd från Florist­kompaniet. Litet timglas, 350 kr, R.o.o.m. Karaff i glas av Carina s Andersson, 2 800 kr, Konsthantverkarna. Hög grön glasvas, 1 600 kr, R.o.o.m. Sifonflaska, 395 kr, Årstiden. Burk med lock i emalj, 350 kr, Evensen antik. Olivträd från Blomsterlandet. Utställningsaffisch från 1968

Foto: Skönahem.se


Det blir många inspirationsbilder nu. Det är lustigt att man är inne i olika faser i inredandet och man styrs av det egna behovet så klart. Just nu är det bara arbetsrum, färgsättningar i sovrum och tapeter för min del. Har förresten beställt provtapeter hem så snart ska vi nog ha bestämt oss för en till vårt sovrum. 

En annan rolig sak är att vi har haft en rörmokare på besök idag. Låter inte som om vi är kloka men det är faktiskt fantastiskt kul. Det är nämligen så att ända sedan vi flyttade in har vattentrycket i badrummet varit under all kritik - knappt ens styrfart på vattnet och verkligen en källa till irritation på morgonen. Rörmokaren har idag spolar rent rören och som tur var rättade det till det hela. Vi var som två barn när vi kom hem. Högtidligt stod vi där båda två och stirrade på kranen när vi drog på den. Det fullkomligt sprutade ut vatten och jag har nog inte sett sådant tryck tidigare (eller så är det så länge sedan så jag har glömt hur det ska vara...). Vi hoppade nästan jämfota av lycka och stod där en bra stund innan vi stängde av vattnet med leenden upp till öronen. Tänk att man kan bli så glad för ett bra vattentryck! Nu kan jag äntligen börja bada badkar - innan har vattnet hunnit kallna innan det ens varit halvfullt. Och så märkte jag att det är dags att köpa duschdraperi - ett rent nöje kan jag lova! :-)

Go kväll!
 

Rustik säng

Publicerat: 2008-09-16 @ 09:55:24
 
beat_00.jpg


Trären och rustik kan man sammanfatta den här sängen som. En bra idé om man har gamla brädor liggandes och är händig så att man kan snickra ihop en egen sänggavel. Den sirliga formen på gaveln passar utmärkt till den ruffiga träytan och de fina pastelliga lakanen mjukar upp helhetsintrycket. Snyggt och annorlunda men passar inte in i alla rum, det krävs nog både ljus och rymd för att den ska göra sig som bäst. 

Hur som helst är det en väldigt vacker bild tycker jag!

Bilden kommer från Point Click Home.   

.

Enhetligt

Publicerat: 2008-09-15 @ 09:38:38
Tänk att man kan måla allting och så kul det blir om man gör som på bilden och målar det i samma kulör - det ser ut som om det hör ihop till en enhet.
Dessutom retar det ögat en aning att två saker som inte borde höra ihop gör det.

Lampan känner jag igen,  den är från Ikea och liknande bord finns där också. Det behöver alltså inte bli så hemskt dyrt att vara lite crazy. Varför inte till ett barnrum, där skulle det nog kunna passa bra.

 


Griffeltavlan - återkommande inslag hos Nate

Publicerat: 2008-09-14 @ 09:07:49
ED0908_BERKUS_6.jpg

ED0908_BERKUS_1.jpg


Hos Point Click Home kan man få se några bilder hemifrån den kända amerikanska inredaren Nate Berkus. Ett återkommande inslag var griffeltavla som fanns i två rum, vardagsrum och någon form av arbetsrum (det kan vara så också att det är en tavla som är målad så det ser ut som en griffeltavla...). Svartvitt passar bra in i Nates inredning och det är kul inslag där man faktiskt kan ändra på texten och budskapet på tavlan när man känner för en förändring.

Det märks även att Nate gillar stora mattor som upptar det mesta av golvytan i rummet. Det är snyggt och det binder samman rummet på ett bra sätt, känns också lite amerikanskt och passar bra om man är ute efter New Port stilen eller något liknande. För min del tycker jag att det är synd att inte få se så mycket av de fina golven. Kul att se att man även här kan hitta en Ikeaprodukt. Ser ni? Ja, svartvita mattan Stockholm rand här ovanför.

Badrummet är görsnyggt tycker jag. Kombinationen av stålet från badkaret, det blanka vita i kaklet och det stora mörka skåpet är smakfullt. Utan skåpet hade det blivit kallt och inte alls så ombonat. Jag hade dock aldrig kunnat låta det vara så svartvitt utan det hade nog smugit in en och annan färgglad handduk och en mjuk matta att sätta fötterna på.  


ED0908_BERKUS_12.jpg


Söndagmorgon är bland de bästa tycker jag. Jag brukar tassa upp ganska tidigt och det är fortfarande lugnt och skönt i huset, då brukar jag pyssla lite med blommorna eller fantisera om nya projekt och passa på att ta en lång frukost. Idag ska jag i och för sig åka iväg och jobba men annars hade det fått bli en långpromenad för det är alldeles underbart väder och det känns att hösten är här för det är sådär klart och kallt i luften fastän solen ändå värmer. 

Hoppas ni får en bra höstig söndag i solen! 


.

Galet snygga produktbilder

Publicerat: 2008-09-12 @ 15:01:09
Nån som har galet snygga produktbilder är danska Rice. Jag blir sugen på att fika, duka upp för kalas men framförallt njuter jag av den vackra stylingen och färgerna. Man behöver inte göra det murrigt bara för att det går åt höst. Eller hur? Bilderna kommer från Inreda.com där man kan köpa många av produkterna.

Njutning!

Delicious

Delicious

Delicious 9

Rice


Jag ska strax ta tåget söderut - hemmåt igen. Det ska bli otroligt kul att se hur det nya rummet har blivit och om väggarna sitter där de ska. Jag lovar att uppdatera vad som hänt!

Trevlig fredagskväll!

Uppdatering:
Det blev skitbra, rent ut sagt. Väggarna satt där de skulle och ljuset från fönstret tas till vara precis på det sättet som jag hade tänkt mig. Nu återstår, lister, målarfärg, eventuellt tapet och det bästa av allt - inredningen. Tjoho!

.

Ögongodis och övning av kontrollbehov

Publicerat: 2008-09-11 @ 09:05:35

Foto: Boligmagasinet.dk

Var får man tag på så här galet snygga sängkläder? Mums säger jag som i vanliga fall bara bäddar i vita bomullssängkläder. Det är så häftigt stylat och kontrasterna mellan det svarta, turkos och gråa väggen är som godis för mina ögon!

Stegar i inredningen ser man överallt! Snyggt som attan för att hänga kläder, plädar och annat i sovrummet är det.

Men till något helt annat. I morse kom snickaren hem till oss för att sätta upp väggen till mitt nya arbetsrum och några andra små bestyr som annars inte kommer att bli gjorda om vi ska hinna ta tag i det på egen hand. Jag är i Göteborg till på fredag eftermiddag på jobbrelaterad utbildning och det känns väldigt jobbigt att inte vara på plats hemma. Ett bra sätt att öva sitt kontrolbehov på försöker jag övertala mig själv. Jag var inte ens med när snickaren var på plats första gången för att  mäta ut var väggen ska vara och diskutera lösningen. Sambon ringde när snickaren var där för dubbelkolla några saker och då frågade jag:

- Vad sa han om halvväggen, det var inga problem med den eller? (Ena väggen utåt hallen, mittemot fönstret, ska nämligen bara vara 130 cm hög och bara sträcka sig halvvägs ut för att det inte ska bli helt instängt och för att få maximal utnyttjande av ljuset från fönstret. Låter säkert jättekonstigt men jag ska visa en bild när det är klart).

- Halvväggen? Min sambo låter mycket förvånad.

- Ja! Du vet halvväggen som vi har diskuterat ett antal gånger vad vi ska göra med!

- J**lar! Just det vi ska ha en halvvägg här! Jag höll på att bygga igen hela väggen nu! Sambon halvt till mig och halvt till snickaren.

Ja ni förstår detta kan verkligen sluta hur som helst. Puh! Det kommer nog vara med en aning oro som jag låser upp dörren till lägenheten på fredag kväll...

Trevlig torsdag!

Skapa en egen designad lampskärm

Publicerat: 2008-09-10 @ 08:40:03


Vi har sett det förut, hur man kan skapa en helt ny möbel genom att måla konturer av en annan stilmöbel på en relativt enkel modell.  Precis som på lampan på bilden - lekfullt och kul och ett enkelt sätt att på egen hand förvandla en tråkig lampskärm till något oväntat. Det verkar passa extra bra med den sirliga rokokostilen som är så fin i sina konturer.

Kan ni komma på något mer som man kan förändra på samma sätt?

Tipset kommer från 101 Woonideeën.

Him and Her

Publicerat: 2008-09-09 @ 22:00:55



"Från första mosebok: "Av jord skapade Gud mannen och blåste liv i honom. Han tog ett revben från mannen och skapade kvinnan och ledde kvinnan till mannnen...både mannen och kvinnan var nakna och de skämdes inte." Designer Fabio Novembres förklaring till att han valt att skapa stolarna Him & Her som helt klart är inspirerade från Pantons stol Panton Chair.

Jag bara måste provsitta Her en dag!

Stolarna finns att köpa i tvåpack hos Möbelvärlden.


Danskdesignad keramik

Publicerat: 2008-09-09 @ 21:48:01

Det hade dimpt ner ett meddelande i inkorgen att det nu går att kämpa danskdesignad keramik från Kähler via Danskdesign.nu.

En av mina favoriter är just vas- och ljusserien ovanför, Fiducia vas/ljus designad av Louise Campbell. Den är riktigt snygg dekorerad med ljus och snittblommor.



Danska formgivare samlade på en sida

Publicerat: 2008-09-09 @ 21:23:25



Några av Danmarks duktiga formgivare, till exempel Susanne Schjerning från förra inlägget, kan man hitta på sidan Rikki Tikki Company.

Visst är ballerinorna här uppe söta?



Urfina textilier

Publicerat: 2008-09-09 @ 07:51:56
Från ett litet tips av Isabelle Halling i Family Living där hon tipsade om fina sängkläder hittade jag till Susanne Schjernings hemsida. Ljuvliga textilier i form av kuddar och sängkläder. Bara den färgglada hemsidan med vackra motiv är värt ett besök. Vissa av kuddarna har jag sett tidigare i andra sammanhang och man känner igen det på att det ofta är natur- och djurinspirerade mönster i pastelliga färger.



Klicka HÄR för att se kuddkatalogen med underbara bilder och tryck HÄR för katalogen Happy horses.

Min sambos dröm

Publicerat: 2008-09-08 @ 07:28:20


En flygel är något av de ting som står högst på min sambos önskelista. Oj oj, det hade varit konsert varje kväll. Högt upp på min önskelista står en Loveseat och de här två möblerna konkurrerar om samma plats. Jag tror i och för sig att våra grannar inte skulle uppskatta pianokonsert varje kväll och flygeln skulle troligtvis inte heller få plats - en flygel kräver och ska ha sin plats - så det blir nog min önskan som går i uppfyllelse innan sambons.

Flyglar är väldigt vackra tycker jag och finns det någon som kan spela på dem så blir det levande och fyller sin funktion mer än att bara vara vackert i hemmet, så är det med alla instrument. Men när vi flyttar till hus en vacker dag då blir det nog en flygel som också flyttar in kan jag tro - under tiden får han nöja sig med gitarrsolo varje kväll istället.

Undrar om det ska vara en svart eller vit flygel?  :-) 



Bilderna kommer från Bo Bedre, klicka HÄR för att komma till reportaget.

Jippy, måndag igen. Jag känner mig äntligen utvilad och solen skiner - det blir nog en bra vecka det här!

Danska inspirerande hem

Publicerat: 2008-09-07 @ 10:43:25
design

Jag gillar danska hem med vit bas och en färgexplosion av glada starka färger.
Hemmen kan i många fall vara lite för stökiga för att jag skulle vilja ha alla dessa saker framme hemma hos mig men ack så inspirerad jag blir. Detaljerna, färgerna och kontrasterna mellan nytt och gammalt och jag diggar dukningen med de många och färgglada vaserna och snittblommorna.

Jag hittade dessa bilder hos Style Files. Klicka HÄR för att se fler.

Idag känner jag mig riktigt pigg och kry. Efter en liten sovmorgon och en lång lyxig frukost är jag redo att fixa med alla tusen grejer vi har på gång här hemma - det bästa man kan göra en ledig dag enligt mig. Min sambo håller inte riktigt med dock... :-)

Hurts ska få bli sängbord

Publicerat: 2008-09-06 @ 07:45:48
39 Stå ret  Flere ens kommoder giver et roligt og enkelt  udtryk og vigtigst – rigtig dejlig meget  opbevaringsplads. Med en billig kommode  som ’Helmer’ til 249 kr. fra Ikea er det  nemmere at få råd til en række.


Vi vill inte ha några traditionella sängbord och till sängen vi har passar det inte riktigt med att sätta en hylla på väggen (vilket annars är kanon om man vill spara på plats). Vi har istället kikat ut skrivbordshurtsarna Helmer från Ikea. Enkel och snygg och dessutom med praktisk förvaring som man aldrig kan få för mycket av. Jag tror att att det kommer funka fint som sängbord, det blir nog en tur till varuhuset imorgon.

HELMER Lådhurts på hjul
Foto: Ikea.se  

Riktigt trist lördagsväder idag - det känns att det börjar bli höst. Sambon har åkt till golfbanan (när det regnar, som idag, är jag inte speciellt avundsjuk) och jag ska göra mig iordning för att sedan åka till jobbet. Ikväll ska jag på tjejfest och imorgon har jag bestämt att vi ska fixa här hemma och jag hoppas Andreas har samma planer (jag menar samma planer gällande fixandet och inte tjejfesten :-) ).

Trelig helg!

P.S Gällande det nya utseendet på sidan så var det inte riktigt meningen att jag skulle ändra. Min klåfingrighet gjorde att jag råkade trycka på fel knapp när jag tittade på stilmallarna och nu ser det så här ut. Jag hinner inte ändra så det får se ut så här nu ett tag. Det är ändå dags för ett nytt utseende snart!

Nu ska jag fira!

Publicerat: 2008-09-05 @ 11:52:26
Jag har precis fått det glädjande beskedet att jobbet jag har kämpat för hela sommaren nu är mitt och jag kan nu titulera mig som chef på riktigt! :-) Det känns spännande och jag är redo att ge järnet så klart.

Nu ska jag fira att det är helg och jag har en ledig dag. Efter en vecka med retsam hosta och feber blandat med jobb, tester och intervjuer så är jag väl värd det tycker jag. Jag ska ta en tur på stan så då får det bli en present till mig själv och en ny fin orkidé som får pryda fönstret.

En låt som gör mig väldigt glad är denna. Högsta volym i ipoden så flyger jag fram på gatan och får mig att minnas sommaren bästa helg. Tillsammans med kompisar var vi en helg i slutet på juli i Varberg. Vi åkte båt och badade från klipporna, grillade vid strandpromenaden och dansade loss på utestället Socitén och hela helgen gick vi runt och nynnande på den här låten.

  

Behagliga färger i sovrummet

Publicerat: 2008-09-05 @ 09:02:50
article : Easy bedroom style update
Foto: Housetohome.com

Lavendel är en färg som syns relativt lite i inredningssammanhang. Det är en oerhört vacker och rogivande färg och passar utmärkt som accentfärg i sovrummet tillsammans med vilsamt vitt för att skapa en stilren och sval känsla precis som på bilden.

En annan färg som passar bra i sovrum och ger samma känsla är svagt limegrön nyans. Ikea har ett nytt påslakan, Jorun form, som är åt det hållet och som jag tycker ser snyggt ut. Jag tycker inte att man behöver ha överkast på sängen, i alla fall inte till vardags. Det kan vara minst lika snyggt med enkla vita påslakan i fin bomull och två fina kuddar och en pläd i vacker färg liggandes tvärs över fotänden. Det är min melodi och de blir mycket lättare att bädda bort när man ska krypa ner i sängen på kvällen dessutom. För ett lite mjukare intryck kan man lägga dit en fårskinnspläd i stället. Min mamma är just nu på Gotland och jag hoppas på ett fårskinn när hon kommer hem! 

JORUN FORM Påslakan 2 örngottSvenskt lammskinn
Foto: Ikea.se, Rum21.se 
                                                           

Massa inspiration till kreativt rum

Publicerat: 2008-09-04 @ 07:31:11
Jag har letat inspiration till mitt nya rum. Vissa bilder inspirerar med färgval och känsla vissa med detaljer. Vilken blir din favorit?

room image
Underbara färger som ger lugn och harmoni. Jag gillar dessutom trådkorgen som papperskorg och det blir enskön kontrast tillsammans med den trärena pinnstolen. Några röda detaljer ger rummet liv.


room image
Jag gillar inte det gröna tyget men däremot jordgloben. Jag har letat efter min jordglob som jag hade när jag var liten men jag kan inte hitta den... Tyvärr.


room image
Fönster måste man nästan ha i ett arbetsrum, kontor, kreativt rum eller vad man nu vill kalla det. Vem vill sitta i en bunker och inte kunna titta ut? Inte jag. Snurrtolar är inte heller fel.


room image
Vitt, fräscht och vitt. I like. Basen får gärna vara vitt och ljus men jag kommer absolut att liva upp det med färgglada detaljer. Snygg klassisk skrivbordslampa.


room imageroom image
Färgglada detaljer var det ja. Rosa och grönt, i alla nyanser, är verkligen urnyggt tillsammans och jag kommer aldrig att tröttna känns det som. Andra snygga kombos som jag också kan tänka mig är rött, cerise, orange alternativt olika blåa nyanser med några röda detaljer eller bubbelgumsrosa, babyblått och mintgrönt.


room image
Hissgardin är något som är praktiskt i rummet då man kan behöva hissa ner för att stänga ute besvärande solstrålar. Snyggt är det också och vill man inte ha en vit kan man passa på att få in färg på det viset. Några öppna hyllor är också bra. Jag ska kombinera öppna hyllor med skåp och lådor för att kunna ha var sak på sin plats. I de öppna hyllorna får pärmar och böcker stå som är lätta att komma åt.


room image
En inspirationstavla att häfta upp bilder och annat inspirerande är naturligtvis ett måste. Min ska nog få börja med att vara svart men det bästa av allt är att det är superlätt att byta tyg om man bara häftar fast tyget på baksidan av tavlan.

Foton: Alla foton kommer från Housetohome.com

Maxa med bokhyllor

Publicerat: 2008-09-03 @ 16:53:58



Bokhyllor är hett och min sambo vill att vi ska skaffa en bokhyllevägg hemma, det har han i och för sig pratat om i flera år. Bilden ovanför hittade jag hos Interstudio och den här bokhylleväggen består av en rad ihopsatta bohyllor, Random, med hyllplan i olika höjder och bredder.

64 ’1199 Random’  fra MDF  Italia – fordi det  er en smuk reol,  både med og  uden indhold,  h 212 x b 82 x  d 25 cm, fra  11.920 kr.,  Interstudio.

Snyggt att maxa om man har ett rum och plats för det med den här bilden faller mig mer i smaken - mer lagom så att säga.

Även Bolia har en liknande hylla som heter House och har ett något bättre pris.

Zoom
Foto: Bolia.com

Eget rum tra la la la la

Publicerat: 2008-09-02 @ 19:58:12
Precis, ni läste rätt - jag ska få ett alldeles eget rum. Det är i alla fall vad jag tror nu. Sambon kanske blir avundsjuk och gör anspråk på det han också, det är bäst att jag gör det riktigt tjejigt så att han avstår.

Vi har en ny lägenhet (relativt i alla fall och ni har inte fått se en enda bild än så länge...) och efter att ha haft inredningspaus hela sommaren drar nu inredningskreativiteten på för full fart. Det är en stor trea på 113 kvm så rummen är rymmliga nog för att göra något mer av. Matsalsrummet har vi tidigare pratat om att vi kan göra om till två rum, resten av rummet kommer att räcka till gott och väl till matbordet ändå. Det nya rummet ska bli ett kreativt arbetsrum är det tänkt. Jag har en massa saker som jag vill hålla på med och då krävs det lite ostörd plats och även ett bra ställe där man kan låta sakerna ligga framme om man håller på med något speciellt under en längre tid.

Imorgon kommer en snickare som ska titta på hur jag har tänkt mig det. Det ska verkligen bli jättekul och så klart har jag redan kikat ut vad jag kan tänka mig inreda rummet med. Det blir ett stort skrivbord, helst med ritbordsskiva - Ikea har en till ett rimligt pris. Dessutom behövs bra förvaring där man kan stoppa in allt och städa undan snabbt och lätt, dessutom ett ställe att ha mina inredningstidningar på. Där kan cell-serien från Bolia komma väl till pass som påminner om Montanaserien och är extremt ickeskrymmande tack vare ett djup på endast 35 cm och smart väggupphängning.

VIKA BLECKET RitbordsskivaZoom
Foto: Ikea.se, Bolia.com

Dessutom gillar jag den här inspirationbilden som jag har visat tidigare, då med tanke på den snygga tapeten. Nu ska jag ut i cyberspacen och leta mer inspiration!

Sötaste soppåsen

Publicerat: 2008-09-02 @ 09:34:05
bagart1.jpg japan bunny rubbish garbage bag

Har ni skådat en sötare soppåse? Det har inte jag. Så enkelt men ändå så effektfullt. Påsarna är den sista i raden av Garbage Bag Art Work och finns att köpa hos Mottainai shop. Via: Elite Alice.

Min kollega sa att hon läst att 18% av all mat man slänger faktiskt går att äta. Det kanske är dags att börja tänka till vad det är man slänger egentligen för jag är lätt en av dem som hellre slänger än äter om jag tror det har blivit för gammalt och det har troligtvis sin förklaring i att jag för några år sedan läste en mikrobiologikurs, när jag pluggade biologi. Vi odlade bakterieodlingar från alla tänkbara ställen, både där man förväntade sig att det skulle finnas bakterier men också från ställen där det verkligen inte borde finnas (mat och annat vi stoppar i oss), och det var ingen kul upptäckt. Men å andra sidan är ju hela vår mage och tarmkanal full med bakterier så det är nog ingen fara - bara jobbigt när man en gång har sett det svart på vitt. Hoppas jag inte skrämde någon annan nu... 

bagart2.jpg japan bunny rubbish garbage bag

Golvlampor från Frandsen

Publicerat: 2008-09-01 @ 09:19:13

Foto: Designbyfrandsen.dk, Bait Frandsens


Visst är det en snygg golvlampa? Påminner en hel del om Twiggy från Foscarini som jag också gillar skarpt (bilden nedan). Lampan på bilden ovanför, Bait,  är designad av Henrik Pedersen för Frandsen. Jag gillar Frandsen och har några stycken lampor från dem här hemma. Enkla snygga och passar in i den stilen som jag gillar. Med mycket nytt och gammalt i en mix passar det br med belysning som är enkel och någorlunda tidlös. 

Förstora bilden
Foto: Svenssons.se, Twiggy Foscarini


Fler snygga lampor från Frandsen är Gravity, samma designer som Bait och lampan Nimbus av Terence Conran.



Foto: Designbyfrandsen.dk, Gravity och Nimbus

RSS 2.0