Pepparkakshus, gröna gräsmattor och trevlig 1:a Adventshelg!

Publicerat: 2007-11-30 @ 08:47:00
personalizable gingerbread housemodern gingerbread house

Dessa två pepparkakshus kommer från Red Envelope och därifrån kan man beställa färdiga pepparkakshus... om man bor i USA. Jag vill helst göra mitt eget pepparkakshus men det kan vara trevligt att få lite inspiration till utsmyckningsprocessen. Kransen över dörren tycker jag var söt - så den kommer jag kanske att härma efter.
 
Det andra huset känns inte som ett traditionellt pepparkakshus men varför inte göra ett pepparkakshus i funkisstil? Det vore superkul att ta med sig ett sådant som present till någon funkisälskande husägarvän, eller hur!?

När jag var liten brukade min kreativa mamma (som är bagare och konditor) göra jättestora pepparkakshus tillsammans med oss. Vi gjorde helt egna designade hus - och slott också för den delen - som vi skar ut och dekorerade på alla möjliga sätt. Självklart, med en degmaskin och kavelmaskin till hjälp, blev skapelseprocessen mycket enklare :-) 

Min mamma brukar ofta berätta en kul grej som inträffade en gång när jag och min kusin skulle baka pepparkakshus.  Vi höll på att dekorera och min mamma hade precis hämtat bomull som hon lade runt våra hus för att det skulle se ut som snö. Efter ett litet tag så började min kusin att gråta högljutt.

- Men vad är det som är fel? undrade mamma. Är det inte roligt längre att göra pepparkakshuset fint?

Efter en stunds snyftande fick min kusin fram:

- Men jag vill ha gröna gräsmattor!

Så var det med det! Det vara bara för mamma att ta sig ut i kylan och plocka grön mossa istället. Vi barn i södra Sverige är vana gröna gräsmattor på jul!       :-)

Visst är det härligt med pepparkakshus och förstående mammor!

Med denna lilla barndomshistoria vill jag önska alla en trevlig helg fylld med strålande julstjärnor, pepparkakor, glögg och för några kanske till och med ett pepparkakshusbak! För egen del kommer helgen mest att handla om jobb, flyttpackning och årets första julkonsert på söndag kväll!

Sköt om er!
Kram Kristina

5-minutersljus

Publicerat: 2007-11-30 @ 08:46:17


Dessa små 5-minutersljus kommer i små förpackningar pefekta att förvara i handväskan om det skulle dyka upp en romantisk stund eller något annat som måste firas. Sött eller hur?

Finns bland annat hos Designboom.

image1132

Foto: Designboom.com

Aftonbladet tipsar om kransar att göra själv

Publicerat: 2007-11-29 @ 21:25:26


Ett litet tips! För alla pysselglada människor som gärna vill prova på att göra en egen dörrkrans är tipset att spana in Aftonbladets hemsida. Där får man inspiration och tips på material och hur man själv kan göra en krans. Det finns fem stycken olika varianter att välja mellan. Superfina och tänder till skaparlusten!

Foto: Tommy Durath, Aftonbladet.se

Något för nyårsdukningen?

Publicerat: 2007-11-29 @ 20:25:52
Gold Cava Flute


Zara Home har en hel del fint, på deras sida kan bli kvar ett bra tag. Detta guldiga champagneglas fastnade jag för. Snyggt att det är matt också tycker jag. Det hade inte varit helt fel att servera skumpan i på nyårsafton!

Sist vi var ute och reste så besökte jag en Zara Home butik och då köpte vi guldiga bestick! Superfina. Ännu har jag inte hunnit inviga dem men så fort jag dukar upp med det guldiga så lovar jag att föreviga det på bild. I vanliga fall är jag inte så mycket för pråliga saker, så som guld kan vara, men ibland kan det vara kul att göra något extra med dukningen och då kan en guldig detalj vara det lilla extra.

Så söta placeringskulor

Publicerat: 2007-11-29 @ 07:55:47


Otroligt söta placeringskulor till julmiddagen. Man får 6 stycken för 112 kronor från Design Direkt. Och alla pysselduktiga tänker säkert direkt: "Sådana här kan jag göra själv!" Självklart, troligtvis inte allför svårt - lite ståltråd att göra ringar av och sticka ner i kulan och sedan se till att botten på kulan blir lite platt så att den kan stå. Och då kan man använda vilken färg man vill!

Utöka pepparkaksfamiljen med några djur i år

Publicerat: 2007-11-29 @ 07:54:33


Dessa kakformar kommer från Indiska och passar bra till pepparkaksbaket. Varför inte utöka pepparkasfamiljen med några djur? Elefanten och giraffen är supersöta! 49,50 kronor kostar dessa fem formar.

Nötknäppare

Publicerat: 2007-11-29 @ 07:54:03
drosselmeyer det 221drosselmeyer 3 221

Denna nötknäpparen är riktigt snygg och verkar vara lite mer praktisk än många andra på marknaden. Den heter Drosselmeyer och finns att köpa hos Designonline för 295 kronor.

Jag har en röd, guldig och pärlig nötknäppare från Indiska, inte alls så stilren som denna. Min nötknäppare är väldigt fin men helt värdelös. Risken är större att man knäcker tummen än en nöt...

Ljuskrona från Ikea

Publicerat: 2007-11-28 @ 07:04:41
GLÄNSA LYSA Takkrona, utomhus


Jag har sett den nya ljuskronan från Ikea tidigare, både i katalogen och i varuhuset, men hade verkligen inte fastnat för den. Inte förrän nu när jag såg den på en miljöbild.

Bilderna kommer från Hemnet. Även om vi inte just nu är i köptankar så har jag svårt att hålla mig därifrån. I ett av vardagsrummen från visningslägenheterna såg jag kronan och blev helförtjust. Den ser supercool ut! 

Där ser man hur viktigt det är med produktbilder som visar produkten i en bra och naturlig miljö.

Underbart vardagsrum med dekorativ stuckatur

Generösa ytor och vacker fiskbensparkett  
Foto: Hemnet.se

Stilleben shop

Publicerat: 2007-11-27 @ 21:59:21




En butik jag gärna besöker när jag är i Köpenhamn är Stilleben. Den är inte stor men där finns en hel del vackra glas- och keramiksaker. Därför glädjer det mig att de nu har öppnat  en nätbutik, Stilleben shop.



Ett nytt tips om Grönbergs Interiör - titta in hos Pethra

Publicerat: 2007-11-27 @ 13:18:31
Jag skrev ett litet inlägg häromdagen om en butik, Grönbergs Interiör, i Göteborg som jag verkligen rekommenderar om man har vägarna förbi Göteborg. Pethra på Inredningsbloggen visar idag en massa egentagna bilder från affären och dess underbara julskyltning. Så har ni inte redan varit inne hos henne och tittat så tycker jag absolut att ni ska göra det! 

Varje-dags-advents-ljusstake

Publicerat: 2007-11-27 @ 09:54:07


Det här fatet rymmer 24 stycken ljus plus att man kan dekorera det i mitten med vad man tycker passar. Alltså skulle man kunna tända ett ljus för varje dag fram till julafton i december månad. Dessutom så tror jag att det skulle bli en fantastisk fin dekoration på julmiddagsbordet och väldigt stämningsfullt med alla de tända ljusen.

Fatet kommer från Bloomingville Trendkompagniet och kan köpas från Design Direkt.

Julgranskulor i Piff och Puffstil

Publicerat: 2007-11-27 @ 09:53:23




Riktigt roliga är dessa kulor med djurmotiv i Piff och Puffstil. En kul present till djurälskaren. Finns hos Designboom.


Eget Bonsai träd

Publicerat: 2007-11-26 @ 09:47:21



Ja, om man känner ett starkt behov av att skapa själv så går det hur bra som helst att vara skapande med det här Bonsaiträdet designat av Jennifer Chan för Droog.

Det är bara att ta till saxen och trimma till önskad storlek och form!


Vägghylla

Publicerat: 2007-11-26 @ 09:27:30
Storyline Shelf
Storyline Shelf

En kul hylla som agerar bokstöd åt sig själv. Jag tycker att den är snygg och den hade passat bra på kontoret där man behöver ha förvaring åt diverse saker - böcker, tidningar och andra viktiga papper.

Hyllan kommer från Dutch By Design.

Eldbordet

Publicerat: 2007-11-26 @ 09:22:40


Ja, har man ingen öppen spis eller kamin hemma kanske ett eldbord skulle vara något att ha i vardagsrummet. Inget för barnfamiljer dock...

Bordet finns på Decofinder

Mobil av tidningsbilder

Publicerat: 2007-11-23 @ 09:54:43

mobile

Om man har en massa tidningar hemma som innehåller vackra bilder och färger men som man inte riktigt vet vad man ska göra med - ja, då finns här ett förslag. Tillverka en mobil. Skär eller klipp ut mönster och  former i de olika färgerna och trä upp på trådar och se så snyggt det kan bli!
 
1mobile.jpg


Tipset kommer från PointClickhome.

Känsla av tusen och en natt

Publicerat: 2007-11-23 @ 09:54:14
Den här vackra, handgjorda lampan med formen av en glödlampa fastnade jag för. Den går att hänga upp i en krok, lina eller något liknande beroende på var man vill att den ska vara. Höjden på lampan är ca 15 cm och glödlampa som skall användas är en vanlig kylskåpslampa. Finns hos Vivre.

Lampan ger garanterat ett mysigt ljus och skulle passa bra på altanen eller balkongen. Ger lite av en tusen och en natt känsla tycker jag. 


Riktigt snygg kastrull från IKEA

Publicerat: 2007-11-21 @ 20:34:24
MEDALJ Gryta med lock


Jag var på Ikea en snabbis idag för att titta på garderobslösningar. Jag tror att det var första gången i hela mitt liv som jag gått ifrån detta ställe utan en enda pinal - inte ens värmeljus - men så var ju inte heller tanken att jag skull shoppa idag.

Jag fick i alla fall syn på den här kastrullen, Medalj, som var så himla snygg. Den hade gärna fått pryda min spis, om jag nu inte redan hade fina kastruller då...

Ett bra julklappstips kanske till någon som nyss har flyttat hemifrån eller av någon anledning behöver nya kastruller!

Ljusgren för mysbelysning

Publicerat: 2007-11-21 @ 08:34:10
art glass lanterns


Den här bilden ger mig massa inspiration på hur man kan dekorera med ljuslyktor på ett läckert sätt. Här har man tagit en vanlig, lite krokig gren och på den hängt upp några stycken olika ljuslyktor och prismor. Supersnyggt och väldigt dekorativt. Extra festligt tycker jag att det ser ut med ljuslyktor i olika former och mönster. Jag visade något liknande häromdagen men då var det med julgranskulor som dekoration.

Jag kan tänka mig att "ljusgrenen" passar bra att ha hängades från taket i något hörn som behöver ljusas upp, ovanför matbordet istället för en ljuskrona eller på balkongen under sommarkvällarna. Perfekt mysbelysning!

 Ljuslyktorna och inspirationbilden kommer från Westelm.

Störthärliga fat!

Publicerat: 2007-11-21 @ 08:33:39






















Jag fastnade för dessa störthärliga fat i glada färger från La Ninja. Dessutom så är det lite motvikt till allt juligt som jag totalt har snöat in på just nu. 
 

Det är inte så mysigt hemma nu...

Publicerat: 2007-11-20 @ 22:18:11

I 42 flyttkartonger ska vårt hem få plats. Vinden har gåtts igenom och packats i olika lådor för att portioneras ut på rätt ställe. Som tur är har vi huset på landet nu där vi kan  förvara saker också, så dit ska en del grejer. Tråkiga lådor och skrymslen i lägenheten, sådant man sällan använder, har jag också hunnit gå igenom och packat ner. Förhoppningsvis får vi nya lägenheten redan nästa vecka så då kan sambon ta med sig några lådor varje vecka han åker till skåne så blir det inte alltför mycket den dagen vi flyttar på "riktigt" i mitten av december, utan mest bara möblerna.

Packande och röjande och 42 lådor gör dock så att det inte blir så mysigt här hemma...

image1130
image1131


Juligt från Rice

Publicerat: 2007-11-20 @ 10:17:40
Rice erbjuder mycket färg och glitter på sina lite mer otraditionella juldekorationer, för alla som gillar det. Vad sägs om de söta paljettrenarna och stickade Rudolf? Det kan säkert bli en kul twist i ett annars välpyntat hem.

Rice har givetvis en massa pynt av mer traditionellt uttryck också så spana in!





Foto: Rice.dk

Återanvändning

Publicerat: 2007-11-20 @ 10:02:11
Återanvändning av gamla nummerskyltar till bilen kan bli till nummerskyltar till huset istället. Dessa kommer från Deco-artware.

Traffic Sign House Numbers

Traffic Sign House Numbers

Foto: Eco-artware.com

Jul på Liseberg...

Publicerat: 2007-11-19 @ 23:03:46
...är det väl ingen som missar som har vägarna förbi Göteborg! Portarna för julfirandet slogs upp i helgen och det kommer att vara öppet alla helger fram till jul. Från och med 5:e december har parken öppet varje dag.

Liseberg är en riktig oas mitt i Göteborg och det är kul att det kan utnyttjas även vintertid. Jag älskar att gå runt bland alla juleljus, gottebodar, glögg, tomtar och konsthantverk av alla slag och känna in julen. Det har helt klart blivit en tradition!


Ett litet butikstips inför julen

Publicerat: 2007-11-19 @ 22:54:36





Varje år julpyntas Grönbergs Interiör från topp till tå och butiken är verkligen värd ett besök. Det finns massvis med julgranskulor i olika färger och storlekar, ljus, blommor och allt annat i dekorations- och inredningsväg som passar till jul.

Grönbergs Interiör ligger i staden Göteborg och adressen är Kungsgatan 18.

Jag är på jakt efter möbeltyger

Publicerat: 2007-11-19 @ 12:23:19

Nu när vi flyttar till en större lägenhet kommer min sambo, till sin stora glädje, att få plats med sin fåtölj med tillhörande fotpall. Vi har inte fått plats med den tidigare (den är väldigt stor) men i ett stort rum så kan det absolut passa med en stor fåtölj. Men den ska kläs om (jag gillar inte det nuvarande tyget...) och det får bli mitt projekt!  Med min mamma till hjälp kommer det att gå som en dans!

Jag är inne på två spår, eller kanske tre - enfärgad benvit klädsel i bomull/linnetyg, starkt, galen cerise enfärgad klädsel i bomull/linnetyg eller enfärgad benvit klädsel med någon form av stort mönster på i samma färg men med annan struktur.

Jag var inne på Engelska tapetmagasinet häromdagen oh vältrade mig i alla underbara tyger och fastnade för det här tyget (bomull och linne) från Romo.

image1128


Färgerna blir inte riktigt som i verkligeheten men ni ser på ett ungefär vad jag hade tänkt mig. Vitt är alltid snyggt och man blir inte "bunden" till en färg men en rejäl färgklick i ett annars ganska ljust hem är inte fel heller...
 
Vad säger ni?

Idag ska jag till ett ställe till och titta. Jag kommer hur som helst inte att ha tid att slutföra detta projekt innan jul men jakten är igång och sen får vi se vad det kan bli!

En annan kul sak! Igår beställde vi möbler - stolar, två olika modeller och ett soffbord. Det ska bli så roligt och jag har gått och väntat länge på att få beställa. I och med att vi under en tid gått och funderat på att flytta så har det inte varit någon idé att köpa nya möbler till gamla lägenheten men nu så! Det kommer att bli toppen men jag väntar med att avslöja vad det är. Ni får se bilder från den nya lägenheten så snart de är på plats.

Snällaste julklappstipsen - The house of fair trade

Publicerat: 2007-11-19 @ 08:30:09



Här kommer ännu ett tips på julklappar som är lite snällare på ett eller annat sätt. Pethra på Inredningsbloggen utmanade för ett tag sedan alla att komma med "snällare julklappstips" så jag utmanar vidare! :-)

The House of Fair Trade är ett import- och grossistföretag. De arbetar i partnerskap med producentorganisationer i Latinamerika, Afrika och Asien som är ekonomiskt och miljövänligt sunt för både tillverkare och konsumenter. Teservisen och korgen är exempel på saker som kan köpas därifrån. För att se återförsäljare klicka här och för att se julens och vinterns nyheter klicka här!

Pinched bowls

Publicerat: 2007-11-19 @ 08:29:28
pinchedbowls320.jpg


Javisst kan man se att skålarna har blivit nypta fram till sin nuvarande form. Originellt och väldigt handgjort. :-)

Skålarna, Pinched bowls, kommer från Peek keep.

Juldekorationer från Martha

Publicerat: 2007-11-18 @ 18:40:38
la100435_1203_cardlight.jpgml12g04_1200_tree.jpg


Alltid så finurliga Martha Stewart visar på sin sida några tips på juldekorationer. Jag fastnade för dessa två idéer. På första bilden visas blockljus som har dekorerats med kanelstänger. Säkerligen är det inte så svårt att fixa till själv och ser både mysigt ut och sprider garanterat en ljuvlig juldoft.

På den andra bilden visas en oerhört smart julklappsförvaring. Jag tycker att det var både snyggt och praktiskt att arrangera klapparna i zinkhinkar i olika storlekar istället för att ha de på golvet. Det skulle jag mycket väl kunna tänka mig!

Kort från den snart nerpackade lägenheten

Publicerat: 2007-11-16 @ 10:53:13

Jag tog lite kort från lägenheten häromdagen. Jag tänkte att jag skulle föreviga den innan alla saker åker i flyttkartongerna, det brukar gå i en rasande fart när jag sätter igång - lika bra att vara ute i god tid är min filosofi.

Den turkosa vasen på bilden köpte jag i höstas på Indiska. Jag gillar färgen och formen men när den kom hem såg den mest ensam och väldigt liten ut. De två andra naturfärgade urnorna köpte jag tidigare i höstas på rea och de tänkte jag ta ut till landet så de låg nerpackade. Men tillslut  fick de komma fram här hemma och tillsammans med den turkosa vasen blev det inte så tokigt. De fick i alla fall stanna i vardagsrummet ett litet tag men vi får se vad de tar vägen när vi kommer till den nya lägenheten.  

image1126


Hund- eller tjejsällskap?

Publicerat: 2007-11-16 @ 10:18:59
Här är lite kul och annorlunda väggdekoration från Single Tapete. Känner ni någon som skulle behöva lite tjej- eller hundsällskap?

Zeitung
Erotik
Hasso

Insynsskydd i form av snöflingor

Publicerat: 2007-11-16 @ 10:05:35
Insynsskydd eller skärmvägg i snöflingemönster från Suite New York. Vackert.

 Suite NY - Flake Interior Element - snowflake - design - interior Stylehive BM 230276 from suiteny.com

Foto: Suiteny.com

Mer kuldekoration...

Publicerat: 2007-11-15 @ 11:48:18



Jag binder ihop det här inlägget med det tidigare - nämligen använda julgranskulor som dekoration på fler ställen än i julgranen.

Denna bild kommer från PointClickHome och jag tycker att idéen är super. Det vill säga hänga upp en tunn stång av något slag över matbordet och dekorera den. I detta fallet har de valt att dekorera med spiror i olika färger, storlekar och höjder men jag tror att det kan bli lika snyggt med julgranskulor eller något annat juligt och vackert. Har ni några förslag? 

Det blir mycket jul nu men det är ändå årets trevligaste och mysigaste högtid så då får man passa på. Det är trots allt bara två veckor kvar till första advent.

Kulor som dekoration

Publicerat: 2007-11-15 @ 11:36:22
Glitter Ball OrnamentsPop Ornament Set, Large Ball
Pop Ornament Set, Small DropSkaters Snow Globe Ornament

Titta vilka underbart färgglada julgranskulor! Ingenting för stilrena, vitadekorerade julgranar (mer för disneygranen) men man kan ju faktiskt ha julgranskulorna på andra ställen än i granen. Förra året köpte jag nästan identiska kulor som de längst upp till vänster och hade i en glasskål tillsammans med guld- och silverkulor. Det blev ett jättevackert stilleben.

Dessa kulor kommer från MoMastore.

Julstjärna från Bolagret

Publicerat: 2007-11-14 @ 10:13:18
Jag vill bara snabbt tipsa om Bolagrets julstjärnor. Jag sprang förbi där en snabbis innan jobbet igår. De hade jättefina stjärnor till ett mycket bra pris. Village har liknande stjärnor, också jättefina, men nästan 10 gånger priset!

Den vita och den svarta stjärnan på bilderna med silver- eller gulddekor kostar bara 65 respektive 69 kronor. Ett bra pris enligt mig.

Jag är ledig idag så jag ska faktiskt börja rensa ur garderober och lådor. Det är lika bra att börja, flyttlasset kommer att gå om ca en månad. Förhoppningsvis hinner jag med en fika på stan också!

Ha en bra dag!

Foton: Bolagret.se

Renar och traditioner

Publicerat: 2007-11-14 @ 10:04:42


Renar är egentligen ingen större tradition här i Sverige under jul. För oss kommer oftast Tomten ensam och gåendes medan Tomten i USA kommer i släde dragen av alla sina renar och antagligen har renen blivit mycket större där på grund av det. I och för sig har renar, som så mycket annat, blivit något av en fluga även här i Sverige sista tiden men frågan är om det kommer att hålla i sig. Dessa två renar med stora, ståtliga horn kommer från Pottery Barn.

För mig är julgranen det absolut viktigaste - den ska vara stor, äkta och tät och dekorerad. Amaryllisar, vita och röda, vita hyacinter och röda juläpplen är favoritdekorationerna för mig i övrigt. Det är många tomtar som kommer fram, bara några stycken som är extra fina eller som jag har speciella minnen till. Sedan gör glögg-, peparkaks- och julkryddsdoften resten för stämningen! 

Vilka är er viktigaste traditioner på jul? Och vilka julprylar är det som får finnas hemma hos er?




Glöggmuggar i papp

Publicerat: 2007-11-14 @ 09:44:32
Det är lite trist att dricka glögg ur stora vita pappersmuggar tycker jag. Därför är det bra att man på Lagerhaus kan köpa lite snyggare glöggmuggar som de är för de tillfällen när det inte passar med riktiga glöggmuggar eller glas.



Foto: Lagerhaus.se

Döskalletankar...

Publicerat: 2007-11-13 @ 09:32:04
Pepparkaksform döskalle


Under senaste året har det fullkomligt svämmat över med döskallar och man har kunnat se dem överallt och som dekorationer på det mesta. Var det Pirates of Carabien filmerna som startade det tro?

Döskallen har alltid varit en symbol som har funnits med och till viss del fascinerat oss - precis som allting annat som anses vara lite förbjudet. Min brorson tycker i alla fall att det är väldigt coolt även om han kanske inte riktigt är medveten om dess symbol. 

Synboler är intressant och hur man påverkas av dem eller uppfattar dess betydelse. Min mamma tyckte till exempel att det var hemskt när det blev mode att ha döskallar på kläder och speciellt till små bebisar. Medan jag tycker att det kan vara ganska kaxigt i en kul färgkombination. Däremot skulle jag nog inte själv ta på mig döskallemönster men till en bebis blir det en så stor kontrast att det bara blir kul. Min brorson kommer säkerligen inte ens att reagera på döskallar i framtiden, mer än att det är en symbol som han kopplar ihop med pirater och coola killar. 

Hur som helst, kontentan är att döskallar är poppis och finns som det mesta just nu. Bland annat som pepparkaksform från Favoritsaker. Jag vet i alla fall någon som hade gillat det! :-)

Om man nu vill ha lite "snällare" pepparkakor kan man göra pusselpepparkakor som jag har bloggat om tidigare, här.

Köp mjölk!

Publicerat: 2007-11-13 @ 09:09:12


Denna dörr från Swedoor är försedd med en blackboard, snyggt och praktiskt att ha i köket, hallen eller arbetsrummet.

Självklart kan man fixa detta alldeles själv med hjälp av griffeltavelfärg som finns att köpa på färghandeln. Jag har tänkt att göra det på kylskåpet i huset på landet precis som jag har skrivit om tidigare, det kommer nog att passa i lantköket. Men om man inte vill ha besväret att måla och fixa själv finns det här alternativ, det vill säga köpa färdigt.

Foto: Swedoor.se

Flindt

Publicerat: 2007-11-12 @ 22:01:49

image1124


Flindt är en nyhet från Louis Poulsen och är helt fantastisk tycker jag. Lätt och skir i intrycket och väldigt vacker. Jag tycker nästan att jag kan se lite japansk stil över den.

Lampan finns hos Danskdesign.nu och själva skriver de så här om lampan:
 
" Flindt-serien kombinerar en mycket enkel geometri med en hög grad visuell komplexitet. Den dubbla skärmen består av en cylinder och en kapad kon, båda tillverkade av flätat, vitt, matt vinylband. Flätningstekniken skapar ett tredimensionellt och transparent uttryck, och skiftande mönster tonar fram när lampan betraktas ur olika vinklar. Flindt-lamporna ger huvudsakligen ett direkt, nedåtriktat ljus. De vita, matta banden skyddar mot bländning från ljuskällan. Lamphuvudet framträder som en lysande och transparent cylinder som ger rummet ett diffust och mjukt ljus."

Lampan finns som golvlampa och liten och stor pendel. Golvlaman blev min klara favorit.

image1125


Snygg korg

Publicerat: 2007-11-12 @ 10:29:58


Så snygg korg! Perfekt för att förvara filtar eller till veden framför brasan. Jag gillar designen - det runda och skira, nästan som ett utdraget garnnystan. Just denna kommer från ConranShop.

Här hemma har jag ganska många korgar. I någon förvaras filtar och kuddar (det finns ganska mycket av det också :-) ) i någon har jag tidningar som jag inte riktigt har läst klart och vissa är dekoration och förvaring i hyllor och skåp. Det är både vackert och praktiskt.

Global warming på muggen

Publicerat: 2007-11-12 @ 08:08:29
Global Warming Mug


Har Du någonsin funderat på hur kustlinjerna skulle kunna se ut i framtiden om polarisarna fortsätter att smälta? Det har vi nog alla gjort mer än en gång fastän man inte riktigt vill eller vågar tänka på det.

Fyll upp den här muggen med kaffe eller te, någon form av vätska, och se på hur kustlinjerna krymper ihop drastiskt till hur de faktiskt skulle kunna se ut om en tioårsperiod. En påminnelse som vi nog alla behöver lite då och då. Helst varje dag så att vi tänker oss för och hjälper till att spara på jordens resurser.

Muggen kommer från Pedlars Webstore.

Kimono kollektion

Publicerat: 2007-11-12 @ 08:07:16


Anna Sörensson designer på Ljungbergs har skapat kollektionen Kimono som syns på bilderna. Så här skriver Anna själv om sin design:

"Jag reste till Japan och drabbades av en mönster- och formvärld som kändes både bekant och helt ny. Jag reste till Indien och drabbades av färg. Här fanns hela min palett! "

Jag tycker att det ser riktigt fint ut.

Foto: Ljungbergstextil.se

Smart trappförvaring!

Publicerat: 2007-11-11 @ 07:46:53
Vi i Villa ger dig allt inom kök, bad och inredning. Ha förvaring under trappan!


Lite då och då brukar jag titta in på Vi i Villas hemsida. Ibland snubblar man på riktigt bra hemmatips och diverse produktnyheter.

Detta är ett tips på hur man kan utnyttja trappan maximalt till förvaring. Varför inte ta till vara på den möjligheten om man kan.

Utformningen av hyllplanen är osymmetriskt vilket ger hyllan liv och möjligheten att fylla hyllan med olika saker är stor - böcker, leksaker, kläder eller bara fina saker. Under trappan finns en städskrubb som ger plats för dammsugare och andra viktiga städsaker. Lysande!

Klicka här för att komma till artikeln och få lite mer tips om trappbygget.

Före- och efterbild:


Foto: Stefan Ek, Viivilla.se 9/07

Sötaste adventskalendern

Publicerat: 2007-11-11 @ 07:44:06
Pakkekalender pige 2007 grå


En helt underbart söt adventskalender är denna flicka från danska Maileg. Självaste julafton, nummer 24, sitter på rumpan. De paket som inte får plats i fickorna går att hängas med ett snöre från ringarna som varje ficka är utrustad med.

Dockan kostar 745 kronor och finns i lite olika varianter, även som tomtepojke, och går att köpas via Formodesign

Julshoppingchoklad

Publicerat: 2007-11-11 @ 07:40:40


Visst finns det alltid en bra anledning till att äta choklad? Inte minst när man julshoppar. Så VOILA, här är den - chokladen som är gjord endast för detta ändamål från Lagerhaus.

Beställ schabloner på nätet via Schablon Online

Publicerat: 2007-11-10 @ 15:43:44
image1121image1122


Japp, nu är det möjligt att beställa en massa fina schabloner via nätet. Jippy!

Det är inte alltid jag är så bra på att kolla min bloggmailadress varje dag så när jag idag öppnade den blev jag glatt överraskad över den tipsning. Hade i och för sig redan snubblat på denna sida via tips från andra bloggar men visar gärna dessa fina bilder även här hos mig. Se så fint!

Titta in på sidan, SchablonOnline.se för att se mer vackra, fräcka och roliga schabloner och en massa tips och trevlig inspiration på vad ni kan hitta på där hemma. Jag funderar för fullt på vad som kan passa i den nya lägeneheten.

Ett stort lycka till vill jag önska initiativtagarna till denna idé!


image1119
image1120

Skriv med egen stil på burkarna

Publicerat: 2007-11-10 @ 10:21:36



Åh så bra, helt perfekt. De kanske har funnit hur länge som helst men jag hittade dem först nu. Dessa griffeltavelfärgsburkar från Granit.

Jag tycker dels att det är väldigt snyggt med griffeltavelfärg och vit krita men det är också kul att själv få skriva på burkarna, det blir lite mer personligt. Dessutom kan man ändra texten efter innehållet i burken - skorpor på sommaren och saffransbiscotti på julen till exempel.

Jag minns hur spännade det var när man var liten och fick skriva på svarta tavlan, jag har alltid gillat att skriva och testa nya stilar och att få göra det på en stor tavla var speciellt. Nu nöjerjag mig nog med en liten eller två burk tror jag. :-)

Foto: Granit.com

Mini Jordglob för de minsta

Publicerat: 2007-11-10 @ 10:08:58


Jag är väldigt förtjust i världskartor och jordglobar. Den här jordgloben, från Conran Shop, kanske inte skulle passa i vårt vardagsrum men jag hade gärna köpt en liknande till min brorson. Jag vill gärna att han också ska få stor fascination över jorden och jordklotet.

Riktigt söt. Det kanske finns någon sykunnig som blir sugen nu på att sy en egen jordglob. En personlig vore så klart ändå bättre.

Användbara småkrukor

Publicerat: 2007-11-10 @ 09:41:11


7 stycken små krukor i lite olika storlekar, materialet är opolerad aluminum. Perfekt att använda till små krukväxter eller för kryddorna på balkongen, det går nämligen använda setet både ute och inne. Jag tror att det hade blivit superfint!

Men nu när det närmar sig jul kommer jag även att tänka på juldekorationer - hyacint- och ljusfat hade passat utmärkt. Några stycken hyacinter och två blockljus nedstuckna i sandfyllda krukor hade blivit effektfullt på soffbordet eller sidobordet.

Dessa finns hos Conran shop men jag ska ut och spana om jag kan hitta några liknande på något annat ställe, kanske att Lagerhaus eller Granit kan ha något liknande. 

Det slog mig precis...

Publicerat: 2007-11-09 @ 12:10:15


Jösses, det slog mig precis att jag har blivit tillräckligt gammal för att tycka att saker som jag själv har upplevt vara retro! Det brukar vara mamma som säger:

- Herre gud sådana där hade vi när jag var ung. Är de populära nu?

Och nu är det jag som säger så. Och jag kan faktiskt tänka mig en sådan här telefon hemma. Det var ju med dessa som man lärde sig att ringa - hitta rätt siffra, in med de små fingrarna, dra runt och upprepa hela proceduren några gånger för att sedan hoppas att man kom fram till rätt person. Vi hade en röd i köket minns jag och jag drömde så klart om en egen rosa.

Dåtidens telefoner är ingenting för dagens stressade människor. Dessa telefoner verkar i och för sig vara lite moderniserade med tryckknappar så det där eländiga snurrandet slipper man. Speciellt jobbigt var det med telefonnummer med många åttor och nior.

Telefonerna på bilden kommer från Croesley.

Pausseriens minsta

Publicerat: 2007-11-09 @ 11:39:44
Jag har länge gått och gluttat på Pausserien från Cult Design. I måndags var jag och shoppade de minsta muggarna i serien för att ha till årets glögg. Muggarna är helt underbara att hålla i och perfekt i storlek. Jag gillar den runda enkla formen och att man håller koppen i handen så att man värmer sig både inuti och utanpå.

Frida på Cult Design har fotat en serie inspirationsbilder med temat glögg med tillbehör och pausserien är huvudperson. Som vanligt är det helt underbara bilder med massvis av inspiration. Ni måste kika in och bli inspirerade och glöggsugna! :-)

Balanserande skålar

Publicerat: 2007-11-09 @ 11:09:06
Balance Cups


Det finns både salt-, pepparkar och cognacskupor som har rundad botten och därför placerar sig i en någon sned men ändå balanserad position. Jag gillar de här runda formerna att det ibland kan få vara lite snett och vint. Skålarna på bilden finns hos MoMa Store och passar fint till snacks och godis, eller varför inte till småprylar på arbetsbordet.

När skålen är påfylld balanserar den tydligen upp sig. Lite synd att det inte fanns en produktbild på det så att man fick se. Antagligen är det för att den ena sidan på skålen är tjockare så när den fylls på blir det jämvikt. I takt med att man äter och tömmer den på sitt innehåll börjar den att luta allt mer. Kul! Jag gillar när man kan kan vara lite pedagogisk om en produkt och när de fysikaliska lagarna sätts i spel.

Guldig tandborste

Publicerat: 2007-11-09 @ 10:54:33


Visst ska det få vara lite lyxigt även när man borstar tänderna. Den här guldiga tandborsten och fodralet till tandborsten kommer från The Conran Shop.

Få ordning på tiden

Publicerat: 2007-11-09 @ 10:49:00



Fyra kuber som var och en bistår med en siffra till klocktalet - i rätt ordning får man alltså reda på vad klockan är. Låter det krångligt? Finns hos Generate.


Asieninspirerade kuddar från Conran shop

Publicerat: 2007-11-08 @ 08:34:50
Underbara asieninspirerade kuddar från Conran shop. Den första kudden som är en mix av Paris och Tokyo är min favorit.




Plum Blossom Bowl

Publicerat: 2007-11-07 @ 20:58:38
Plum Blossom Bowl L Carola Zee


En otroligt vacker skål tycker jag att detta är, lagom romantisk på något vis. Designer är Carola Zee från Holland och finns bland annat hos Lekker.

Annorlunda shoppingkasse

Publicerat: 2007-11-07 @ 20:52:01


Vad gillar ni den här shoppingkassen? 

Riktigt kul tycker jag och jag undrar om folk kommer tro att de plötsligt har fått röntgensyn... I så fall, vad kommer de att tänka när de får syn på pistolen?!

Shoppingbagen med röntgenbild finns hos Generate

Romeo & Julienne

Publicerat: 2007-11-07 @ 20:46:58


Denna skärbräda är gjord för matlagningsglada och litteraturälskare och kommer från Generate. En annorlunda kul idé trots att den troligtvis inte kommer att hamna i mitt kök.

Lägenhet!

Publicerat: 2007-11-06 @ 22:13:55
Vi har fått lägenhet! Jippy vad jag är glad. Det blev en stor sekelskifteslägenhet med högt i tak och många och stora fönster och i det område där vi ville hamna. Det kan just nu inte bli bättre. Så nu väntar en flytt och en massa inredning och dekoration. Hjärnan arbetar på högvarv! :-)

Vi har firat med en räkmacka och bubbel så ikväll blir det inga inlägg. Återkommer imorgon.

Skånetripp idag

Publicerat: 2007-11-06 @ 07:40:32
Idag ska jag åka ner till skåne och uträtta några ärenden som behöver fixas innan flytt ( ja, vi ska flytta till skåne...). Jag har dessutom tänkt hinna med att gå lite på stan för att lära känna min nya landsända. Vad jag har kunnat se har många butiker fått fram julsakerna redan. Lite tidigt kanske men åh vad trevligt det är med alla mysiga julprylar. Det är väldigt mörkt nu, både på morgon och kväll, att man inte kan något annat än att längta efter första advent. 

Det trista är att vi antagligen kommer att vara mitt i en flytt under december och jul. Så var ska jag sätta upp julstjärnorna och är det någon idé att ha en gran i en lägenhet full av flyttkartonger? Suck.

Petri Nojonen - Darlingson.se

Publicerat: 2007-11-06 @ 07:30:38


När jag var på Inredningsmässan för ett litet tag sedan fastnade jag speciellt för ett bord som visades i en monter. Killen som designat bordet, Petri Nojonen, var där och kunde berätta om sin design och förutom bordet hade han också väldigt snygga och annorlunda lampor.

Bordet, Lectio, är tillverkat av böcker, akryl, stål och glas. Det kan tillverkas med hjälp utav kundens privata böcker, på så sätt blir det väldigt personligt. Ett fint bord och en kul, inspirerande idé tycker jag.

Ta och kika in på Petris hemsida, Darlingson, där man kan läsa mer om konstnären och produkterna.





Foto: Darlingson.se

Bloggutmaningen - snällaste julklappstipsen - börjar...

Publicerat: 2007-11-05 @ 20:49:52
För några dagar sedan skrev Pethra på Inredningsbloggen att hon utmanar alla bloggar att skriva och tipsa om produkter, tjänster, idéer osv som är "snällare" julklappar mot miljö, djur och människor. Jag tycker att det är en utomordentligt bra idé och hakar därför på utmaningen.

Här är det första tipset jag har. Röda Korset har en nätshop där man kan beställa produkter av varierande art och självklart går en del av pengarna till Röda Korsets hjälporganisation, mellan 10-50%. Bland annat finns det smycken från Efva Attling och servetter med mer från Klässbols Linneväveri.

Efvas smycke med änglavingar tycker jag är riktigt sött!




Jag måste även tipsa om Pethras inlägg om "Våga vägra köphysterin i jul". Det är tänkvärt och kul att en sådan diskussion tas upp - det finns väldigt många tankar kring detta ämne.

Då är det bara att vänta in fler snälla julklappstips - det ska bli spännande tycker jag.

Andyland

Publicerat: 2007-11-05 @ 11:45:12

image1118
Klicka för att förstora bildenManhattan skyline 40x50cmMusen 50x50cm

Andyland erbjuder vackra, spännande och roliga fotografier och illustrationer i små upplagor. Motiven kommer från några olika kreatörer som har valts ut - några kända några ännu ganska okända. Varje konstverk är numrerat och signerat och slpps aldrig i större upplagor än 100. Motiven varierar i mångt och mycket och många får en att dra på smilbanden en hel del!

Kreatörerna bakom de motiv som jag har med här är: Nina Hemmingsson, Ingela och Vi, Ulrika Hellberg och Kenneth Andersson.


Dags att köpa amaryllislökarna!

Publicerat: 2007-11-05 @ 09:53:40
Ja, om amaryllisen ska blomma i all sin prakt lagom till jul så är det snart dags att börja tänka på inköpet av denna julens ljuvliga blomma. Jag brukar införskaffa några stycken varje år, både röda och vita.

Jag blev påmind om detta när jag läste Expressens hembilaga idag. Där ges tips på några olika amaryllissorter och råd  för att få igång att blommorna fint i juletid. Amaryllisen på bilden heter Alaska.


Foto: Nelson.se

Julkatalogen hos Ilva

Publicerat: 2007-11-04 @ 19:28:27
Vis


I Ilvas senaste katalog - julkatalogen - får vi ta del av julinspirerade bilder, dukningar och vardagsrum i lite olika stilar. Trevlig inspiration inför den inkommande högtiden. Klicka här för att komma till julkatalogen.

Ilva har en hel del fint julpynt, jag fastnade för några av julgranskulorna. Det finns mer att se på hemsidan.

ChristmasChristmas
NoelNoel

Foto: Ilva.se

Plug lamp

Publicerat: 2007-11-04 @ 18:58:57
Ja, de kommer då på allting. Jag funderar ofta på hur designern har kommit på sina alster, i vilken situation. Tänk allting som vi har runtomkring oss har ju fatiskt någon kommit på och designat för oss. Antingen för att underlätta i vardagen eller för att göra det vackrare.

Jag ser inte riktigt användningsområdet till den här lampan, i alla fall inte hemma hos mig för jag gömmer helst alla mina kablar och förlängningsdosor. Däremot kan jag ändå inte låta bli att fascineras av idéen.

Plug lamp finns på La Corbeille.


Anthologie

Publicerat: 2007-11-04 @ 18:40:41
Anthologie Quartett startade i september 1983 i Hannover och designar möbler, belysning, smycken och andra objekt så som spegeln här nedan. 

Titta på bilderna och se vad ni tycker om deras design. 






Bokstöd och belysning på samma gång

Publicerat: 2007-11-04 @ 09:48:46
Lite belysning kan väl alltid vara trevligt  i bokhyllan, speciellt om det dessutom kan ha ytterligare en funktion - agera bokstöd. 90-90 finns i en hel del färger och kommer från tyska företaget Pling Collection.

90-90
90-9090-90

Apsnygg öppnare

Publicerat: 2007-11-03 @ 16:46:57

Jag behöver inte säga så mycket mer än så tror jag. Öppnaren kommer från danska Nuance.

Det ska bli trevligt att flytta till skåne och ha nära till Köpenhamn - en av mina absoluta favoritstäder - och kunna shoppa allt danskt och fint som finns. Tjoho!

Foto: Nuance-denmark.com

Kolla in...

Publicerat: 2007-11-02 @ 09:13:41




...villka snygga muffins- och bullformar som man kan köpa hos Inreda.com, 15 stycken kostar 49 kronor. Det går att välja mellan färgglatt, svart eller djuriskt . Då kan man ju matcha bakverken man gör - svart glasyr eller randig glasyr, kan det vara något? :-)


Pots by Trip Trap och trevlig helg!

Publicerat: 2007-11-02 @ 09:04:49
Så här snyggt och organiserat kan det bli om man har Pots från Trip Trap, i alla fall om man får tro produktbilderna. 

Hurra för ordning och reda!

Jag passar på att önska er alla en trevlig fredag och helg också. Det är min lediga dag och jag ska hjälpa min kusin med flyttning, de har köpt ett hus som de ska flytta in i. De har en liten kille, hur gullig som helst, så då kan det vara bra att vara två med packningen - en som packar och en som passar bebisen. Det ska bli mysigt att träffa dem och att få se det nya huset!






Foto: Triptrap.dk

Guldiga skålar och trendtankar

Publicerat: 2007-11-01 @ 22:22:51
Att guldiga inslag i inredningen är väldigt hett går inte att ta miste på. Överallt ser man det. Dessa två skålar finns hos Duka och kostar 49 kronor. 

Jag har funderat lite på det här med inredningstrender och på hur fort det svänger. Det blir allt mer likt modeindustrin där det svänger från år till år och från säsong till säsong. Lite läskigt kan jag tycka. Hur mycket man än inte vill ta efter "modet" eller påverkas av det så går det liksom inte att komma undan helt och hållet.

Det är nog en av anledningarna till att vi fascineras så av inredningsbloggar - man kan liksom konsumera på nätet. Vi får ta del av svängarna och prylarna genom att skriva eller läsa inlägg om det. 

Oj, det blev lite längre inlägg än jag hade tänkt. Skulle ju bara skriva att jag tycker skålarna i guld är fina... påverkad eller ej... 

  



Foto: Duka.se

Hjärtligt och juligt hos Granit

Publicerat: 2007-11-01 @ 21:56:58
Jul och hjärtan tycker jag passar bra ihop. I det stora hela handlar ju julen om att man ska vara snälla mot varandra. Hos Granit finns så här fina ljushjärtan, antingen i ljusslinga eller som lampa. Riktigt söta.

Adventsljusstaken är också fin. Jag gillar idéen med att ha ett fat som man kan dekorera efter eget behag. Min ljusstake ser olika ut för varje år. Förra året var det polkagrisar. Årets dekoration har jag inte bestämt än men det ska vara snyggt, juligt och helst också smaka gott!

Har ni några förslag? :-)


 

Foto: Granit.com

Sugen på lite möbelpyssel?

Publicerat: 2007-11-01 @ 09:14:00
Ja, om man är det så kanske den här stolen från La Corbeille är något att rekommendera. Den levereras i ett platt paket och sedan är det bara att fixa och trixa tills man har fått till det till en stol. Det går bra att måla och dekorera så som man vill ha den också. 

slide_03_01.jpg slide_03_02.jpg

Ett lysande bord!

Publicerat: 2007-11-01 @ 09:13:30
Ett dekorativt lysande bord designat av Ali Siahvoshi. Jag fick syn på det på Stylepark.

Anthologie Quartett: Table lamp

RSS 2.0