Året som gått

Publicerat: 2009-12-30 @ 12:04:05



Jag hittade en bild i en av fotomapparna från i somras. Det är i början av juli när vädret var som bäst och jag var som tjockast. Jag spenderade min tid på lantstället medan jag väntade på bebisen och tog en tupplur i hängmattan lite då och då. Just denna dag låg jag och beundrade taket. Det enkupiga teglet från Vittinge var alldeles nylagt och äntligen hade snickarna tagit bort alla byggställningar. Huset fullkomligt sken i sin teracottafärg mot den blå himlen!

Så här precis innan det nya året tar vid är det ganska naturligt att tänka tillbaks på året som gått. Och vilket år sedan! Det absolut bästa är såklart vår lilla son men vi har också hunnit renovera lantstället ordentligt så att vi nu kan vara här året runt och det har blivit riktigt fint både inne och ute även om det återstår tusen grejer. En tredje sak som vi minns från året är resan vi gjorde i våras när jag ännu var pigg och "lagom stor" för att orka med storstadsliv i NYC, shopping, rundresa i USA och kryssning i Karibien. Det var fantastiskt!

Man kan inte låta bli att undra över vad nästa år har i sikte. Spännande. Jag slår vad om att det är massor av olika roliga, härliga och spännande saker. Det jag vet kommer att hända är: vi ska fixa iordning innergården på lantstället och bygga ett riktigt utekök, jag fyller jämt och ska fira det på något vis (vet ännu inte riktigt hur dock) och så kommer vi att få vara med om Vidars utveckling som går i en rasande fart - till sommaren är han förhoppningsvis uppe på benen och springer! 

Tack till alla som kikar in här titt som tätt även om detta året inte har inburit så väldigt mycket bloggande för min del. Alla mail och kommentarer som jag får bidrar verkligen till att jag vill fortsätta skriva här.

Ha nu ett riktigt gott slut, ett trevligt nyårsfirande och ett härligt gott nytt år!

Vi ses i nästa år!

Kramar Kristina

Fin nyårsdukning

Publicerat: 2009-12-29 @ 21:35:36



Efter jul vill man helst inte duka med granris, tomtar och röda detaljer. I alla fall inte jag. Fräscht och fint till nyårsdukningen är silver, klarglas och vita rosor. Enkelt, krispigt och vitt.

Själv funderar jag på att skippa rosor och ta vita tulaner istället vilket är minst lika vackert.

Vi ska vara hemma på nyår och fira på lantstället tillsammans med fyra andra par och alla barn. Killarna har lovat att fixa allt - allt från planering, inköp och tillagningav mat. Det var helt deras egen idé. Vi tjejer ska bara få sitta ta det lugnt, dricka drinkar (mestadels alkoholfria då vi är gravida och ammande de flesta av oss) och leka med barnen. Kan ni förstå så skönt det ska bli? Vi vt inte vad det bjuds på men jag har hört rykten som säger att det blir fyra rätter. Härligt! :)


Bilder från Sia.

Bagaren och kocken

Publicerat: 2009-12-29 @ 21:29:26



Det blev inget inköp men det kommer nog att bli en sådan här - har suktat länge nog efter den nu tycker jag. Den fysiska butiken Bagaren och kocken var lika fantastisk som alla har skrivit och berättat om tidigare och jag ville nästan ha varenda pinal därinne.

När vi var där var det däremot fullknökat med folk så vi stannade inte så länge. Julrusch, varmt, mycket folk och liten bebis gick inte riktigt ihop så vi åker tillbaks en dag när det är lite lugnare istället. Tänkte bara att ni ville se vilken skönhet det är vi har tittat på.

Nån som har denna och kan rekommendera?


Idag kanske det blir en...

Publicerat: 2009-12-28 @ 09:26:44
...kaffemaskin!

Vi har suktat länge efter en sådan och det vi önskade oss i julklapp var bidrag och det fick vi. Så idag sätter vi oss i bilen och åker till Kålltorp för att besöka Bagaren och Kocken. Jag har ännu inte varit i denna fantastiska butik så det är verkligen på tiden. Jag har sett många fina bilder därifrån så förväntningarna är höga.

Kanske är det bäst att lämna kortet hemma för jag har en känsla av att "villhabegären" kommer att sättas på sitt max idag! :) 

Än vet vi inte riktigt vilken det blir så det får ni se...

God fortsättning och hoppas ni alla mår bra!

Kram!

Bagaren och Kocken inredningsbutik
Bild från bagarenochkocken.se

Julstök råder

Publicerat: 2009-12-21 @ 12:26:50



Det är verkligen fullt upp just nu - för första gången ska vi hålla i julen och det blir fullt hus både julafton och juldan, så just nu råder julstök. Knäcken kokas, det bakas och förbereds in i minsta detalj. Två stycken julgranar står redan på plats varav den ena är klädd och tomtarna har fått komma upp ur sina lådor.

Snön vräker ner utanför fönstret och jag bara myser - det är ju precis såhär det ska vara. Nära och kära, god mat, sprakande eld i kakelugnen, glögg på plattan och framför oss ligger flera dagar med att bara vara och umgås tillsammans.

Bloggen tar julledigt några dagar. Vi ses snart igen! 

Tips för att förgylla helgen lite ytterligare är att köpa en bukett röda tulpaner. Vackert, vackert. Bild från Sia.

Söta gosedjur

Publicerat: 2009-12-18 @ 09:47:15



Visst ser de fina ut de här gosedjuren? Är man händig kan man ge sig på att göra en egen - följ Marthas beskrivning.

Jag ska nog be min händiga mamma att sticka och sy en sån till lilleman! Vill man inte sticka utan bara sy är tipset att tvätta en gammal ulltröja några grader för varmt så att den tovar ihop sig och änvända till gosedjuret.

Vitt kök med svart bord

Publicerat: 2009-12-17 @ 15:50:57


På lantstället har vi i köket ett gammalt bord som jag ska måla om. Nu är det brunt och fult med en massa märken och passar inte riktigt in. Nästan allt annat är vitt i köket förutom köksluckorna som är turkos så jag funderar på att köra på en annan färg än vitt. Valet faller då troligtvis på svart. Det är snyggt med svarta bord och vita stolar. Eller tvärtom. 

Blev inspirerad av de här fina bilderna från ett hem i Sköna Hem. Stiligt!



Foto: Skönahem.com

Hurra jag vann!

Publicerat: 2009-12-17 @ 10:09:58

Jag var med i Ellas tävling om Sveriges bäst inredda hem som ordnades i samarbete med Ergorapido. Jag vann! Hurra hurra! Priset var en Ergorapido och jag är så glad för det - ni kan tro att jag kommer att behöva dammsuga mycket nu när vi har börjat så smått med riktig mat till lilleman!

Det vinnande bidraget och ergorapido:





Enkel och snygg julklapp

Publicerat: 2009-12-16 @ 14:32:48



Här är en enkel och snygg paketinslagning till julklapparna som jag tror att alla kan klara av.

Vitt kraftigt presentpapper, ett brunt snöre eller allra helst matt sidenband, en kotte och en grankvist från naturen behövs. Sedan är det bara att tuta och köra.

Bilden kommer från Sia.

Organiserat kaos?

Publicerat: 2009-12-15 @ 18:26:03



Underbar bild. Underbara leksaker. Och framförallt underbara färger. Rice står bakom.

Är dock rädd för att det inte skulle vara ett sådant här organiserat kaos hos de flesta barn. Bara kaos. Men visst är det viktigt att lära sig att plocka undan och städa efter sig och om man vill det, ja då måste man ha bra förvaring. Gärna snygg också tycker mamma.

Jag längtar tills det är dags att göra iordning ett rum till lilleman - än behöver han det inte riktigt. Just nu letar jag bara inspiration och spånar på olika idéer. Ett skåp att måla och fylla med grejer står absolut på listan.

Granen står så grön å grann i korgen

Publicerat: 2009-12-15 @ 09:49:01



Ytterligare ett exempel på hur snyggt det är att ta in en liten gran. Här har man tagit strandväskan och på så sätt fått användning för den även i jultider. Vad jag gillar! Kommer kanske apa efter...

Bilden kommer från Expressen.

Julinspiration

Publicerat: 2009-12-14 @ 12:48:29





Expressens bilaga Leva och bo tycker jag är fenomenal och det finns alltid nya inspirerande reportage. Vill man ha julinspiration så finns det massor. Nu är det dags att pynta till det riktiga julmyset - är ni redo? :)

För att se reportaget med bilderna ovan klicka här. Ett tips är också att titta på Jennys hem i Aftonbladet som också har en inspirerande bilaga. Jenny har bloggen Jennys hem och harmoni - en riktigt duktig tjej med god smak som bor i ett fantastiskt renoverat hus där jul passar som hand i handske.


Svart skåp och svarta detaljer

Publicerat: 2009-12-14 @ 12:27:28



Jag har snöat in lite på svart men det är ju så med en ny romans. Detta är en läcker bild från Tine K med ett helt svart skåp med svarta detaljer. Jag hade i och för sig med all säkerhet stoppat in saker med färg på i skåpet men som inspiration tittar jag gärna på denna bild. Till våren blir det nog lite nya ommålningsprojekt! :)

Har ni börjat fundera på vårens projekt än? Tänk va härligt att det snart är dags för det - snart vänder det och sommaren kommer allt närmre igen men först ska i fira jul.

Lillan & Lillebror

Publicerat: 2009-12-14 @ 11:20:59
För ett par månader sedan köpte jag ett par nya byxor av märket Lillan & lillebror via Tradera. Jag hade inte hört talas om det innan men jag tyckte att de såg fina ut och blev nyfiken. Nu är dessa byxor våra favoriter - de har en helt fantastisk passform och sitter så snyggt på lilleman. Precis som på vuxna har jag märkt att byxor är det svåraste plagget att få till att sitta snyggt även på barn. Kläderna från Lillan & lillebror kan man till och med beställa efter barnets mått om man önskar. Har ni hört va bra! Jag ska göra fler beställningar framöver! 

Tjejen bakom, Ida, syr alla kläder själv och har även en blogg som man kan kika in på om man vill se vad hon pysslar med. Ni blir sugna på att shoppa till de små liven kan jag lova!

Bilder lånade från Ida på Lillanlillebror.


Presentkort i julklapp?

Publicerat: 2009-12-13 @ 20:33:23



Ska du ge bort ett presentkort i år eller kanske - favoriten - biobiljetter? Ja, då kanske man skulle ta och lägga lite extra krut på kuvertet istället. Ett presentkort eller biobiljetter behöver absolut inte vara fel utan tvärtom ganska uppskattat - jag har själv presentkort på spa eller ansiktsbehandling på önskelistan.

Dessa fina julstrumpekuvert finns på Marthas sida och där finns också beskrivning på hur de görs. Lycka till! 

Nutid och dåtid

Publicerat: 2009-12-13 @ 17:06:02



En av mina favoritbloggar är Weronicas "En mammas dag". Hon skriver inte bara om inredning utan om allt fint och gott som finns runtomkring i livet - en livstilsblogg skulle jag nog kalla det. Jag rekommenderar verkligen ett besök där för er som inte varit där.

I fredags tipsade Weronica om ett reportage av ett hem i Svenska Dagbladet - nutid i rokoko - som jag fastnade för. Ni måste bara gå in och kika om ni inte redan har sett. Helt i min stil. 

Speciellt gillade jag bilden av köket som jag visar här ovan. Det är verkligen effektfullt och snyggt med blandade stilar och tidsåldrar. Jag tycker att det var grymt med kombinationen av gammal vedspis och högblanka svarta luckor. Återigen ett svart kök!   

Foto: Anna Kern, Svd.se


Lillemans sång - ett personligt inlägg

Publicerat: 2009-12-13 @ 12:10:29
Jag har fått några mail och kommentarer om hur det är att vara mamma och hur han mår den lille. Jag säger det mest hela tiden och det är sant - det är heeeelt fantastiskt och det blir bara bättre och bättre!

Än så länge har jag varit ganska restriktiv med bilder på honom här på bloggen och kommer nog fortsätta med det men en bild till ska ni få :). 

Vidar växer så det knakar och är nu fyra och en halv månad. Han skrattar, "pratar" och upptäcker hela tiden nya saker i sin omgivning och saker han kan göra med sin kropp.

Jag har en blogg där jag skriver om Vidar och om allt som händer i hans liv. Några har frågat om adressen dit. Den är dessvärre lösenordsskyddad men om ni vill kika in där så får ni maila mig (kixkoll(at)hotmail.com) så kan ni få ta del av den. Jag vill bara ha lite koll på vem det är som är där inne - att vi har setts i "bloggvärlden"  eller i vanliga livet förut och "känner" varandra lite. Den bloggen hyser ju det mest privata och det käraste jag har - familjen.

Förra söndagen hade vi dop för lillkillen och dagen till ära hade min sambo skrivit en sång till Vidar. Inte ett öga var torrt i kyrkan när han framförde den. Jag var stolt över mina två fina killar. Nedan är texten till sången som jag tycker alla borde få ta del av!

Trevlig lucia på er alla!

Kram Kristina


Foto: Kristina



En till att hålla om

Å alla gånger som vi drömde om
nån mer att älska och att hålla om
Å alla gånger som vi log och sa
tänk att ha en till som e som du och jag


Att det  kunde bli så bra
Det är dig vi ville ha
Du e allt å lite till
Å vi finns här för dig
När du vill


(Refr.) Du ska börja leva nu
Ta första steget ut i världen
Du ska finnas nu
Så öppna dörren och starta färden


Å den där dagen då de orden ljöd
Jag bär ett frö så fullt av liv och glöd
Å solen den har aldrig lyst så klar
Åh den dagen…  den var underbar


Att det kunde bli så bra
Det är dig vi ville ha
Du e allt å lite till
Å vi finns här för dig
När du vill

(Refr.) Du ska börja leva nu
Ta första steget ut i världen
Du ska finnas nu
Så öppna dörren och starta färden


Ibland kan livet vara hårt
Ja det kan kännas ganska svårt
Men det är då som vi finns här
Ja vi är många som finns till
När du vill


Du ska börja leva nu…


Å alla gånger som vi drömde om


Att det var just dig vi skulle hålla om


Tomtarna går att beställa

Publicerat: 2009-12-13 @ 09:33:13
Mammas tomtar som jag visade igår går att beställa - hon har flera stycken på lager. Det var några som ställde frågan, ni som mailade har redan fått svar. Är ni intresserade kan ni maila mig på kixkoll(at)hotmail.com.

Håll utkik för i framtiden kommer ni kunna se tomtarna på annat håll.

Här är några fler bilder på tomtarna - alla är unika.


Foto: privat


Handvänlig mortel

Publicerat: 2009-12-13 @ 09:12:19
Jag har en urusel mortel och nu i jultider när man mortlar kryddor och saffran lite extra mycket märks det tydligt - den mortlar sönder dåligt och jag blir bara öm i handen. Därför blev jag glad att se att det finns en handvänlig mortel som dessutom är riktigt snygg. Den får jag lägga till på önskelistan.

Finns att köpa på Designtorget. Det var länge sedan jag besökte denna butik - det är snart dags för det tror jag!

Foto: Skönahem.se



Mammas fina tomtar

Publicerat: 2009-12-12 @ 11:40:58

Min mamma, som jag har berättat om lite tidigare, är fantastiskt händig och kreativ och hon har under några års tid gjort egna tomtar. Hon stickar, tovar och syr dessa fina och söta tomtar i naturmaterial.

Jag har hunnit samla på mig en hel familj vid det här laget och även Vidar har fått sin första tomte. Dessa tomtar får stå framme hela december hemma hos oss.




Foto: Kristina

(Alla dessa barnprylar som numer är en del av inredningen här hemma :))


Smågranarna

Publicerat: 2009-12-11 @ 13:33:52



Jag trodde inte att sambon kom ihåg lösenordet till bloggkontot men ibland har han visst otroligt bra minne! Inredning är han sådär bra på - ser ju inte ens skillnad på furu och björk! :)

Nu till det som jag skulle skriva om...

Jag har tagit in två stycken smågranar här hemma. En bor på golvet i en gammal zinkhink och den andra står i fönstret i en glasvas. Det är inte de vackraste eller de mest perfekta granarna men de är väldigt charmiga :).

Härlig start på julen. Det doftar ju så gott med gran.

 


Foto: Kristina


KixSambo kapar bloggen!

Publicerat: 2009-12-11 @ 12:15:31

… och Kristina vet inte om det. Hoppas ni hinner läsa inlägget innan hon förpassar det till de sälla jaktmarkerna.


Hur som helst – jag har flytt den bättre hälften och vår förstfödda och har tagit mig till Åre… jag och 16 grabbar till (som samtliga med Pottersk magisk finess blir 10-15 år yngre igen.)


Vi är 20 år nu. Allt är möjligt och det som i teorin är omöjligt tar bara längre tid.


Offpist, Damernas Världscup, After Ski, Bad, Massage och ett jäflans hålligång står på schemat. Vi inser redan nu hur patetiska vi kommer te oss. Vi förstår att de riktiga 20-åringarna kommer viska och peka. Det skiter vi i – för vi är också 20 nu. Vi pekar och vinkar tillbaks.


I Åre gäller Las Vegas regler. Vi har därför börjat dagen med att gemensamt skriva på kontraktet ”what happens in Åre stays in Åre”. Vi står i ring och tittar allvarlig på varandra. Vissa nickar lite. Alla förstår. Det ni ser andra göra och det ni själv gör kommer aldrig lämna Åres bygräns. Vi är fräcka och hårda. Stämningen höjs. Vi gör high fives och det känns varmt i kroppen. Vi är 20 igen och det är så 20-åringar gör. Tror jag.


Men alla vet. Alla kan se några dagar in i framtiden. När helgen är till ända har det inte hänt ett skit. Vi har druckit pilsner och vin, minglat, pratat barn och kramats så som bara grabbar under influence kan. Fantastiskt – och vi gör om det varenda jäfla år. J


OCH.


Eftersom detta är en inrednings- och inspirationsblogg är det bäst att rätta in sig i ledet och plita ner några rader om just bloggtemat i fråga.


Alltså. Vi har två lägenheter som en mobbad designer fullkomligt har spytt ut furu i. Du kan riktigt känna furusmaken i munnen. Överallt finns den j-la furun… golv, väggar, tak. Sängar, toalettring, soffbord, kök. ÖVERALLT furufurufurufurufurufurufuru. För att bryta av lite har han här och där gett order om att furun från helvetet skall målas. Vinröd skall den målas tänkte han. Vinröttvinröttvinröttvinröttvinrött.


Jag säger så här. Furu. Fury.


För att göra som Kix brukar så bifogar jag lite bilder. Hon brukar ha rätt.



 


Det kan hända att jag återkommer med ytterligare (inrednings)rapportering. :)

Mvh / KixSambo

Julbild

Publicerat: 2009-12-11 @ 08:17:28



Jag tycker att den här bilden är så snygg, den kommer från Bo Bedre. Först och främst gillar jag inredningen så klart - ljust och sobert, svart och vitt med små inslag med färg. Men framförallt gillar jag granen. Ok, visst är det snyggt med maxade granar a la Disney men det behöver inte vara en sådan. Se så snyggt det är med bara granen i sin enkelhet!

Jag har redan tagit in gran här hemma. Små granar som pryder sin plats i fönster och på golvet. Återkommer med dessa i ett separat inlägg senare idag. De är lite sneda och tilltufsade men väldigt charmiga där de står och sprider julens dofter.

I år ska vi ha två stora julgranar här hemma på lantstället - en i vardagsrummet och en i matsalen. Vilken lyx! Granen i vardagsrummet ska vi maxa och pynta rejält med kulor och ljusslingor och den i matsalen ska det vara helt tvärtom med. Den ska bara få ljus i form levande ljus. Jag har inhandlat gammeldags ljushållare som man sätter stearinljus i. På sin höjd kommer jag pynta med hjärtan i vit lera med spetsmönster, det beror helt på om jag hinner göra dem eller inte.

Nu ska jag iväg och klippa mig - sitter i stolen hos frissan klockan nio. Det var länge sedan sist så det ska bli skönt att bli lite julfin! :)

Svarta kök

Publicerat: 2009-12-10 @ 14:14:02




Svart är verkligen en urläcker inredningsfärg och jag dras allt mer till svarta detaljer. Vitt, svart och gråskalor slår det mesta och är otroligt hållbart i längden. Det är bara att lägga till, dra ifrån och ändra på detaljerna så är det klart!

Jag hittade ett väldigt tjusigt kök via Alvhems Mäkleri. Som alltid har de så himla fantastiska lägenheter och fint stylade bilder. Jag vill ha varenda en av lägenheterna de säljer och jag måste medge att man blir ganska avis emellanåt! :)

Bilderna nedan visar ett kök med svarta högblanka skåpsluckor. Inga överskåp utan istället öppna hyllor i massivt trä. Riktigt snyggt! Jag är inte så förtjust i det smått röriga kaklet men den rostfria spisen gör sig utmärkt till detta kök.

Sparar detta i tankarna och i arkivet inför kommande köksrenoveringar (ja, man vet ju aldrig när man har turen att få renovera kök! :)). Hos Snusans inredningsblogg kan ni se fle svarta kök - hon ska bygga hus och sätta in nytt kök. Go for black! :)

 


Årets adventsljusstake

Publicerat: 2009-12-09 @ 23:30:46
Jag pysslade till en adventsljusstake för några veckor sedan som jag hade tänkt att visa. Jag tycker att det är väldigt fint att fästa siffror på ljusen - precis så som man kan se på väldigt många ställen i år. Det känns som det fullkomligt exploderade efter att det var några som gjorde så förra året.

Jag gillar idén men ville göra något annat så jag böjde till - med hjälp av aluminiumtråd - siffror i form av en sirlig text som jag sedan band fast på stora blockljus med en vit basttråd. Ett stort keramikfat och mossa sedan var det klart.


Invigning av matsalen

Publicerat: 2009-12-09 @ 15:54:44
I helgen invigde vi vår matsal här på lantstället. Det var dop för lilleman och vi var en stor skara som var här och uppvaktade honom. Supermysigt!

Jag hade lagt ner lite tid på att duka och fixa till i matsalen. Bland annat en bordsdekoration med äpplen och servettringar av spillbitar från tapeten. Jag hade tänkt att fota det hela men glömde helt av det i all uppståndelse men som tur var hade en av gästerna, Håkan, fotat det. Tack! :)

Nu ska jag se om jag kan ställa kransen svalt så att den kanske är fräsch till julafton när det dukas upp där igen!




Köket

Publicerat: 2009-12-08 @ 21:35:38
Jag kommer hela tiden av mig med lägenhetsbilderna. Här kommer ett sista inlägg med det - både kök och sovrum. Sen blir det inte mer av den varan utan om jag visar fler bilder blir det i så fall från lantstället.








Foto: privata


RSS 2.0